پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها

word 3 MB 31388 99
1391 کارشناسی ارشد مهندسی عمران
قیمت قبل:۶۴,۶۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۷۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

    مهندسی عمران – آب

    چکیده :

    حوضچه­ های آرامش باید به گونه ای طراحی شوند که بتوانند انرژی پتانسیل ذخیره شده در آب مخزن بندها و سدها را به گونه ای ضمن انتقال به بستر طبیعی مستهلک کنند که موجب از بین رفتن بستر و در شرایط بحرانی تخریب خود حوضچه و سد نشوند. در منابع مختلف بسته به شرایط جریان و شکل خروجی جریان بر اساس نتایج مطالعات آزمایشگاهی متعدد انجام شده روش­هایی برای طراحی حوضچه آرامش ارائه می­شود که در مواردی به شدت غیر اقتصادی هستند و به طول زیاد و مصرف مصالح بیش از اندازه منتهی می شوند.

    در این تحقیق چند مورد از بهترین مدل­ های ارائه شده برای حوضچه­ های آرامش در خروجی لوله­ها مدلسازی شدند و از طریق معرفی پارامتر بی­بعد نسبت عمق آبشستگی به فاصله محل حداکثر آبشستگی از شروع بستر فرسایش پذیر، عملکرد مدل­ها مقایسه شدند. برای مقایسه صحیح مدل­ها، در تمام آزمایش­ها با ایجاد شرایط یکسان هیدرولیکی در بالا و پایین دست حوضچه یا به عبارتی قرار دادن تمام حوضچه­ها در میان دو انرژی یکسان و مدل کردن بستر فرسایش پذیر مشابه در پایاب همه مدل­ها با مقایسه پارامتر نسبت عمق آبشستگی به فاصله محل حداکثر آبشستگی از شروع حوضچه رسوب و پروفیل وسط حفره آبشستگی عملکرد حوضچه­ها بررسی شدند. در نهایت با ایجاد تغییراتی در حوضچه­های پیشنهادی از جمله زاویه دیواره معرفی شده در حوضچه تیپ شش USBR[1] و ایجاد شیب معکوس درکف حوضچه، موفق شدیم طول حوضچه را 20 درصد کاهش دهیم.

     نتایج تحقیق نشان می­دهد برای بهبود عملکرد حوضچه مستقل از فرود جریان ورودی یک زاویه بهینه برای دیوار داخل حوضچه وجود دارد و شیب معکوس کف حوضچه موجب بهبود عملکرد حوضچه می شود. حوضچه آرامش معرفی شده در این تحقیق با آنکه طول کمتری نسبت به بهترین مدل­های معرفی شده دارد در شرایط هیدرولیکی مشابه آبشستگی کمتری ایجاد می­کند و عملکردی مستقل­تر نسبت به تراز آب پایاب از خود نشان می­دهد.

    کلمات کلیدی: آب پایه، آبشستگی، حوضچه آرامش، عدد فرود، عمق نرمال

     

    فصل اول

    مقدمه ، کلیات و تعاریف

     

    مقدمه

    کلمه فرسایش که در انگلیسی اروژن و در زبان فرانسه اروزیون تلفظ می­شود، از ریشه لاتین ارودری[1] به معنی سائیدگی می­باشد و عبارتست از سائیده شدن سطح زمین. به­طور کلی فرسایش خاک[2] عبارتست از جابجایی و جداشدن ذرات خاک از بستر اصلی خود وانتقال آن به مکانی دیگر در اثر عامل انتقال دهنده (الیسون[3]، 1947). در صورتیکه عامل جدا کننده ذرات از بستر و انتقال آنها آب باشد، به آن فرسایش آبی[4] می­گویند.

    زمانی که آب از یک تراز به تراز پایین­تر منتقل می شود انرژی پتانسیل آن به انرژی جنبشی تبدیل می شود. در صورت مهار نشدن انرژی بالای جنبشی جریان در طولانی مدت می­تواند باعث خرابی و ایجاد فرسایش در پایین دست جریان شود. برای جلوگیری از خسارات ناشی از انرژی فوق العاده آب در سرعت­ های فوق بحرانی و نیز به منظور از بین بردن انرژی اضافی سینتیک موجود در چنین آبی، عموماً از سازه­ های خاصی به نام انرژی گیرنده[5] که در پایین دست جریان ساخته می شوند استفاده می شود. اینگونه سازه­ها علاوه بر از بین بردن انرژی آب، وسیله ای برای کنترل و مهار پرش هیدرولیکی و بوجود آوردن شرایط وقوع آن در یک موقعیت مکانی خاص نیز بشمار می روند. به عبارت دیگر موقعی که یک پرش هیدرولیکی روی یک سطح صاف رخ می دهد کوچکترین تغییری در اعماق جریان بالا و پایین دست آن میتواند باعث تغییر مکان پرش به یکی از دو سو گردد، لذا منطقی است در حوضچه ها از سازه­هایی جهت کاهش حساسیت از جمله آب پایه[6] استفاده گردد.

    در حالت کلی دو روش برای کاهش انرژی آب وجود دارد، روش اول استفاده از تبدیل­های موضعی و یا اجزاء دیگری که باعث آشفتگی جدی در جریان می شوند، روش دوم بر اساس پرتاب آب به یک نقطه دوردست است که در این میان جریان به ذرات ریزی تبدیل می شود و در برخورد با هوا و برگشت به زمین مقدار زیادی از انرژی خود را از دست می دهد (ابریشمی 1380).

    اگر چه طول پرش هیدرولیکی و افت ایجاد شده یکی از پارامتر­های حساس در طراحی است اما در حالت کلی قابل محاسبه از طریق تحلیل ریاضی نبوده و لازم است تا در هر مورد از نتایج تجربی و آزمایشگاهی نیز استفاده گردد (ابریشمی 1380).

    یکی از محل ­هایی که جریان با سرعت زیاد مستعد ایجاد خسارت در پایین دست جریان است خروجی لوله­های تحت فشار است، انرژی زیاد این جریان باید به صورت کار آمدی گرفته شود تا از خسارت و فرسایش در پایین دست جلوگیری شود. جت­های آب، کالورت­ها و تونل­های انتقال آب نمونه­ای از سازه­هایی هستند که نیاز به سازه مستهلک کننده انرژی دارند (1974،USBR).

    در 60 سال گذشته بررسی های بسیاری روی حوضچه­های آرامش در خروجی لوله­ها انجام گرفته است. حوضچه­های مختلف در فرم­ها و طول­های متفاوتی بر اساس فرود جریان خروجی ارائه شده­اند که بسیاری از آنها علاوه بر کارایی پایین طول نسبتاً زیادی نیز دارند و ساخته شدن آنها نیازمند صرف هزینه زیادی است. یک معیار مناسب برای بررسی عملکرد حوضچه­ها و کارایی آنها در استهلاک انرژی آب، میزان فرسایش ایجاد شده در پایاب در شرایط هیدرولیکی مشابه می­باشد. به عبارت دیگر هرچه عملکرد حوضچه بهتر باشد با ایجاد تلاطم بیشتر افت بیشتری ایجاد می کند در نتیجه آب خروجی انرژی کمتری دارد و از توان فرسایشی آن کاسته می شود.

    در این تحقیق میزان آبشستگی و فرم حفره آبشستگی به عنوان معیار مقایسه عملکرد حوضچه ها در نظر گرفته شده است.

    1-2 اهمیت و ضرورت انجام تحقیق

    برای بیان اهمیت انجام این تحقیق همانطور که در مقدمه ذکر شد مدل­ های متعددی برای طراحی حوضچه آرامش در خروجی لوله ­ها معرفی شده اند که مبنای همگی آنها مدل سازی­های آزمایشگاهی می باشد. در بخش اول این تحقیق، محقق با بررسی منابع موجود نیاز به یک تحقیق جامع و استفاده از یک معیار مناسب برای مقایسه مدل­های مطرح شده را ضروری می داند تا با بررسی و معرفی نقاط ضعف و قوت مدل­های معرفی شده، کم هزینه ترین و موثر ترین مدل ارائه شده توسط سایرین معرفی شود. در این تحقیق بخش اولیه متمرکز بر بررسی و شناخت مدل­های معرفی شده است، نکته اساسی دوم در مورد حوضچه آرامش در خروجی لوله­ها، بررسی امکان بهبود عملکرد حوضچه بر اساس نقاط ضعف و قوت سایر مدل­هاست.

    بر اساس پیچیدگی میدان حل در حوضچه های آرامش برای حل تحلیلی و یا عددی جهت بررسی میزان افت ایجاد شده در انواع مختلف حوضچه آرامش، عمده مطالعات انجام شده به صورت آزمایشگاهی بوده­اند، بر همین اساس مبنای مقایسه­ها در این تحقیق نیز مدل سازی آزمایشگاهی است. با توجه به تعداد زیاد متغییر­های موثر بر عملکرد حوضچه­های آرامش در خروجی لوله­ها امکان بررسی همزمان همه پارامتر­ها در یک تحقیق امکان پذیر نمی باشد و در بخش دوم این تحقیق با توجه به طول زیاد مدل­های پیشین با بررسی برخی از پارامتر هایی که در تحقیق­های قبلی بررسی نشده اند امکان کاهش طول حوضچه به صورتی که عملکرد حوضچه را کاهش ندهد مورد بررسی قرار گرفته است.

    در نهایت نکته اساسی در حوضچه­های آرامش تحت تاثیر بودن حوضچه­ ها از عمق پایاب است که لازم است به نحو مناسب و با فرضیات معقول عملکرد حوضچه­ها با توجه به تغییرات جدید در عمق­های مختلف پایاب بررسی و با مدل­های پیشین مقایسه شود.

    1-3 سوالات عمده تحقیق

    در میان مدل ­های معرفی شده کدام مدل عملکرد بهتری دارد؟

    آیا امکان کاهش طول حوضچه آرامش وجود دارد؟

    با توجه به این که شیب معکوس باعث در گیر شدن مولفه وزن در معادلات ممنتم میشود می تواند باعث بهبود عملکرد حوضچه آرامش شود؟

    آیا یک زاویه بهینه برای دیواره معرفی شده در استاندارد اداره آبادانی ایالات متحده[1] وجود دارد که با ایجاد تلاطم بیشتر باعث بهبود عملکرد حوضچه شود؟

     

    1-4 تعریف واژه­ها و اصطلاحات فنی و تخصصی

    1-4-1 عدد فرود

     عدد فرود توسط ویلیام فرود[8] معرفی گردید. تاثیر نیروی ثقل در قالب پارامتر دینامیکی بدون بعدی به نام عدد فرود مورد بررسی قرار می گیرد. این عدد در هر مقطع از جریان به صورت زیر تعریف می شود:

    در رابطه (1-1)، V سرعت متوسط، g شتاب ثقل و L طول مشخصه جریان می باشد، که در مجاری بسته طول مشخصه قطر لوله می باشد(ابریشمی، 1380).

    1-4-2 آبشستگی

    آبشستگی پدیده ای است که در اثر اندرکنش آب و خاک در مجاورت سازه های هیدرولیکی بوجود آمده و منجر به تخریب و یا عدم کارایی آنها می شود (دی[9]، 2006).

    1-4-2-1 انواع آبشستگی

    آبشستگی از جنبه ­های مختلف به صورت زیر تقسیم بندی می شود:

    -  آبشستگی از نظر علت به وجود آمدن آن، که شامل آبشستگی عمومی، آبشستگی ناشی از تنگ شدگی مقطع و آبشستگی موضعی است.

    - آبشستگی از نظر وضعیت حمل رسوب، که شامل آبشستگی در حالت آب زلال و آبشستگی در حالت آب حاوی رسوب است(نشریه 318، 1389).

    1-4-2-1-1 آبشستگی عمومی

    این نوع آبشستگی زمانی رخ می دهد که جریان در بازه ای از رودخانه قادر باشد ذرات بستر را در طول مسیر جابجا و با خود حمل کند که باعث کاهش تراز بستر رودخانه در همان بازه می­شود.

    آبشستگی عمومی شامل موارد زیر می شود:

    پایین افتادگی تراز رودخانه

    مهاجرت جانبی رودخانه( جابجایی رودخانه در پلان)

    آبشستگی در قوس رودخانه­ها و پیچانرودها

    پدیده­ های فوق به طور مستقیم به مشخصات حوضه آبریز و شکل رودخانه وابسته­اند (نشریه 318، 1389).

    1-4-2-1-2 آبشستگی تنگ شدگی

    وجود تنگ شدگی مقطع در مسیر جریان باعث افزایش سرعت جریان و بالا رفتن قدرت فرسایشی جریان در این محل می شود. آبشستگی ایجاد شده در این حالت را آبشستگی ناشی از تنگ شدگی می گویند. آبشستگی ناشی از تنگ شدگی به طور معمول نتیجه محدود کردن عرض رودخانه می­باشد. به عنوان مثال تکیه گاه­های کناری پل­ها و پایه­های پل که در وسط آبراهه احداث می گردند، باعث کاهش عرض مجرا و درنتیجه آبشستگی می شوند(نشریه 318، 1389).

    1-4-2-1-3 آبشستگی موضعی

    این نوع آبشستگی ناشی از اثر موضعی سازه بر روی الگوی جریان می باشد که به صورت موضعی در پایین­دست و یا اطراف سازه مورد نظر رخ می دهد. این نوع آبشستگی ممکن است به تنهایی و یا به همراه آبشستگی­های دیگر باشد. آبشستگی موضعی بر اثر ایجاد موانعی مانند پایه­های پل­ها، تکیه گاه­های کناری و آبشکن­ها در مسیر جریان و در اطراف این موانع رخ می دهد. این موانع می توانند سرعت موضعی جریان و آشفتگی آن را افزایش دهند و بسته به شکل سازه می­توانند گردابه­هایی ایجاد نمایند که نیروهای فرسایشی اضافی را بر بستر اطراف سازه اعمال نمایند. در نتیجه، نرخ حرکت رسوب و فرسایش به صورت موضعی در حوالی این سازه ها افزایش می یابد و منجر به پایین رفتن موضعی بستر نسبت به تراز عمومی بستر آبراهه می گردد (نشریه 318، 1389).

    1-4-2-1-4 آبشستگی کل

    عمق آبشستگی کل مرتبط با یک سازه مشخص، از مجموع سه آبشستگی زیر به دست می­آید:

    آبشستگی عمومی

    آبشستگی ناشی از تنگ شدگی

    آبشستگی موضعی

    تراز موضعی بستر حاصل از هر کدام از آبشستگی های فوق، به عنوان شرایط اولیه برای تخمین قسمت دیگر به کار می رود، شکل 1-1 نمونه ای از سه قسمت آبشستگی کل را نشان می دهد.

     

    Abstract:

    Flood control is an important subject in water engineering. Stilling basins should be designed in such a way that effectively dissipates the excess kinetic energy of the flow. An undesirable scour hole downstream of stilling basin can endanger the safety of dams or basin’s structure. Many researchers, based on flow condition and outlet shape have conducted many experimental investigations and presented different methods for designing of stilling basin.  But most of these result in very long basins and uneconomical structures. The stilling basin can be used for pipe and tunnel outlets, and many different methods have been presented for designing of this kind of stilling basins. In this investigation we modeled the best methods which are suggested for designing of pipe outlet stilling basins. We tested all models in the same hydraulic conditions. To compare the results, a comparison has been made by using a dimensionless number; a performance number (P.N.). The performance umber which is defined in this investigation is the ratio of the depth of scour to the distance of the location of the maximum depth of scour from end of the stilling basin. With changing the angle of intermediate wall provided with USBR[1] and creating reverse slope in bottom of stilling basin, we could decrease the length of basin by 20% while performance of the new basin increased 45% in comparison with USBR model.

    The results show that independent of the inflow Froude number, there is an optimum angle for intermediate wall for increasing the performance number of the basin, and reverse slope can also increase the performance number of basin. At the end of experiments, we tested the stability of all the basins modeled in front of tail water depth. The results show that the new basin with reverse slope and optimum angel of intermediate wall while has shorter length is more independent of the tail water depth.

    Key words: Stilling basin, Scour, Froude number, Normal depth, end sill

     

  • فهرست:

    فصل اول.. 1

    1-1 مقدمه. 2

    1-2 اهمیت و ضرورت انجام تحقیق.. 3

    1-3 سوالات عمده تحقیق.. 4

    1-4 تعریف واژه­ها و اصطلاحات فنی و تخصصی.. 5

    1-4-1 عدد فرود. 5

    1-4-2 آبشستگی.. 5

    1-4-2-1 انواع آبشستگی.. 5

    1-4-2-1-1 آبشستگی عمومی.. 6

    1-4-2-1-2 آبشستگی تنگ شدگی.. 6

    1-4-2-1-3 آبشستگی موضعی.. 7

    1-4-2-1-4 آبشستگی کل.. 7

    1-4-2-1-5 آبشستگی در آب زلال و آب حاوی رسوب... 8

    1-4-3 آستانه لغزش ذرات... 9

    1-5 معرفی عمومی فصل­های پایان نامه. 9

    فصل دوم. 11

    2-1 مقدمه. 12

    2-2 سابقه تحقیق.. 12

    2-2-1 سابقه تحقیق در ایران.. 12

    2-2-2 سابقه تحقیق در سایر کشورها 12

    2-2-2-1 حوضچه­های آرامش پرش هیدرولیکی (Hydraulic Jump Stilling Basin) 13

    2-2-2-2 حوضچه آرامش در خروجی لوله­ها از طریق شیر. 14

    2-2-2-3 حوضچه استاندارد USBR Type VI 15

    2-2-2-4 حوضچه آرامش Contra Costa. 17

    2-2-2-5 حوضچه آرامش Grade. 19

    2-2-2-6 حوضچه­های آرامش گوئل و همکاران.. 21

    فصل سوم. 27

    3-1 مقدمه. 28

    3-2 ابزار و امکانات مورد استفاده 28

    3-3 کالیبره کردن فلوم. 29

    3-3-1 کالیبره کردن شیب... 29

    3-3-2 کالیبره کردن دبی.. 30

    3-4 مطالعات اولیه. 32

    3-5 معرفی فاکتور عملکرد. 34

    3-6 ساخت مدل آزمایشگاهی.. 35

    3-6-1  مدل سازی حوضچه تیپ شش انجمن آبادانی امریکا در خروجی لوله­ها 36

    3-6-2 ساخت حوضچه آرامش با نتایج تحقیقات دکتر گوئل و همکاران.. 38

    3-7 دانه بندی مصالح.. 45

    3-8 عمق نرمال پایاب... 46

    3-9 کنترل نوع آبشستگی در پایاب... 51

    3-9-1 روش­های تنش برشی.. 51

    3-9-2 روش­های سرعت بحرانی.. 51

    3-10 مشخصات هیدرولیکی مدل.. 53

    3-11 روند کلی انجام آزمایش­ها 54

    فصل چهارم. 57

    4-1 مقدمه. 58

    4-2 تعیین مدت زمان انجام هر آزمایش.... 58

    4-3 بررسی شکل کلی حفره آبشستگی.. 60

    4-4 مقایسه حوضچه آرامش گوئل و همکاران با حوضچه تیپ شش انجمن آبادانی امریکا 61

    4-5 بررسی اثر زاویه دیوار حوضچه آرامش گوئل روی عملکرد آن.. 64

    4-6 بررسی اثر شیب معکوس کف حوضچه روی عملکرد آن.. 68

    4-7 کاهش طول حوضچه. 73

    4-8 بررسی پایداری عملکرد حوضچه نسبت به تراز آب پایاب... 75

    فصل پنجم.. 79

    5-1 نتیجه­گیری.. 80

    5-2 پیشنهادات... 81

    فهرست مراجع.. 83

     

    منبع:

    1-

    شفاعی بجستانی محمود ، 1373 ، هیدرولیک رسوب ، انتشارات دانشگاه شهید چمران.

    3-

    شفاعی بجستانی محمود ، 1373 ، هیدرولیک رسوب ، انتشارات دانشگاه شهید چمران

    نیکخواه، 1391، بررسی پدیده فرا آب در بالادست پایه­های پل، پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه یزد

    6-Berryhill, H.R.  May 1963 “Experience with prototype energy dissipators”, Journal of Hydraulic Eng ,A.S.C.E, No.3, Vol. 89, pp.181-201

    7-Bogardi J. L. 1968. “Incipient sediment montion in region of critical mean velocity”. Acta Technical Academiae Scientarium Hungaricae, Budapest, 62 1 – 2: 1 – 24.

    8-Bradley, J.N. and Peterka, A. J. 1957, Oct. “Hydraulic design of stilling basins”. Journalof Hydraulic Eng, A.S.C.E. paper no.1401-1406.

    9-Bray, D. I. 1979. “Estimating average velocity in graveled-bed rivers”. Journal of Hydraulic Dv. American Society of Engineers, 105(Hy9), pp 1103-1122.

    10-Dey, S. and Sarkar, A.2006, “Scour downstream of an apron for due to submerged horizontal jets”, Journal of Hydraulic Engineering, 132 (3), pp 246-257.

    11-Einstein, H. A. 1934. Der “Hydraulische oder profile-radius [The hydraulic or cross-section radius]”. Schweizerische Bauzeitung, Zurich, Vol. 103, No. 8, pp. 89-91.

    12-Ellison, W.D. 1947, “Estimating soil detachment caused by raindrop impact”. Part I. J. Agric. Eng. ASAE 26:140–146.

    13-Garde, R .J. and Saraf, P.D. July 1986 “Evolution of design of energy dissipator for pipe outlets”. Journal of Irrigation & Power, pp.145-154.

    14-Garde, R. J, Raju, K.G Range, 1978 “Mechanics of sediment transportation and alluvial stream problems”. Wiley Eastern, New Delhi.

    15-  Gessler ,J .(1971) “The beginning of bedload movement of mixtures investigated as natural armoring in channels.” W.M. Keck Lab .of  Hydraulics and Water Resources , Calif .Inst .of Tech ., Pasadena.

    16-Goel A. & Verma D.V.S. 1999. “Improved design of energy dissipators for pipe outlets”. Journal of Irrigation and Drainage Systems 13: 313–320.

    17-Goel, A. Apr 2011. “Experimental study of effect of end Sill on stilling basin performance”. International Journal of Engineering Science and Technology (IJEST) Vol. 3 No. 4.

    18-Goel, A. December 2007. “Experimental study on stilling basins for square outlets”. 3rd WSEAS International Conference on Applied and Theoretical Mechanics, Spain, 14-16.

    19-H L Tiwari, V.K.Gahlot and Arun Goel .2010 “Stilling basins below outlet works–an overview”, International Journal of Engineering Science and Technology. Vol. 2(11).

    20-Henderson, F.M., 1966, “Open-channel flow” New York, MacMillan Publishing Co., Inc., 522 p.

    21-Horton, R. E. 1933. “Separate roughness coefficients for channel bottom and sides”. Eng. News Record, Vol. 111, No. 22, pp. 652-653.

    22-Isbash S.V. 1936. “Construction of dams by depositing rock in running water”. Second Congress on Large Dams, Communication No.3, Washington D.C. Paper C2, pp. 123-136.

    23-Keim, S.R. March 1962 “Contra costa energy dissipator”. Journal of Hydraulic Division A.S.C.E., Paper 3077, pp. 109-122.

    24-Kothyari,U. C. & R. J. Garde,& K. G. Ranga raju, 1992 “Temporal variation of scour around circular bridge piers”,Journal of Hydraulic Engineering, ASCE,Vol 118,No. 8,pp. 1091-1106.

    25-Lane, E. W., and Carlson, E. J., 1953, “Some factors affecting the stability of canals constructed in coarse granular materials”, Proceedings of International Association of Hydraulic Research, 5th Congress, Minneapolis.

    26-Lotter, G. K. 1933. “Considerations on hydraulic design of channels with different roughness of walls”. J. All Union Sci. Res. Inst. Hydraul. Eng., Vol. 9, pp. 238-241.

    27-Manning, R. 1891 “On the flow of water in open channels and pipes”, Trans. Inst. Of Civil Engineers of Ireland, Vol. 20, PP. 161-207.

    28-Meyer-Peter, E. and Muller, R. 1948. “Formulas for bed-load transport”. Proceed. Third Meeting of IAHR, Stockholm, Sweden, 39–64.

    29-Neill C.R. 1968. “Note on initial movement of coarse uniform bed material”. Journal of Hydraulic Research, IHAR. 6:137-176.

    30-Novak P, Cabelka J. 1981. “Models in hydraulic engineering–physical principles and design applications.” Pitman: Boston.

    31-Pavlovski, N.N. 1931 “A design formula for uniform flow movement in channels with non-homogeneous walls”, Transactions, All-union Scientific Research Institute of Hydraulic Engineering, Leningrad, Vol. 3, pp 157- 164 (In Russian).

    32-Peterka, A. J. and Tabor, H. W.1951 Jan. “Progress in design for outlet works stilling basins”. Transactions, 4th Congress on Large Dams, Vol II, pp.195-223, New Delhi.

    33-Pillai N.N & Goel A. 1989. “Hydraulic jump type stilling basins for low Froude numbers”.Journal of Hydraulic Division ASCE: 115: 989–994.

    34-Pillai N.N & Goel A. 1994. “Stilling basins for low Froude number using wedge shaped blocks”. Ninth Congress of Asian & Pacific Division of I.A.H.R., Singapore.

    35-  Pillai, N. N., and Unny T. E. 1964. ‘‘Shapes of appurtenances in stilling basins.’’ J. Hydr. Div., ASCE, 90(3), 1–21.

    36-Saraf, P. D. 1974. “Evolution of an energy dissipator for pipe outlets”. M.E. Thesis Civil Engg. Deptt., University of Roorkee.

    37-  Shafai-Bajestan, M., 1991. “Critical stability number in rock lined channels”. Journal of Iranian Agriculture Research, Shiraz University, Iran, 9 (2): 121-138.

    38-Straub L. G. 1953. “Some Observation for sorting of river sediments”. Trans. Amer Geophy. Union, 16: 463-467.

    39-Strickler, A. 1923. “Beitrage zur frage der geschwindig keitsformel  undder rauhigkeitszahlen fuer stroeme kanaele und geschlossene leitungen”. Mitteilungen des eidgenossischen Amtes fuerWasserwirtschaft 16. Bern, Switzerland.

    40-United States Bureau of Reclamation, Department of the Interior, 1978“Hydraulic design of stilling basin for pipe or channel outlets” Research No.24.

    41-Verma, D. V. S. and Goel, A., May/June 2000,  “Stilling basins for pipe outlets using wedge shaped splitter block”, International Journal of Irrigation and Drainage Eng. Division, ASCE, Vol. 126, No.3, 179-184.

    42-Verma, D.V.S. & Goel, A. 2003. “Development of efficient stilling basins for pipe outlets”. Journal of Irrigation and Drainage Engineering 115(7): 194–200.

     


موضوع پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, نمونه پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, جستجوی پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, فایل Word پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, دانلود پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, فایل PDF پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, مقاله در مورد پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, پروژه در مورد پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, پروژه درباره پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها, رساله دکترا در مورد پایان نامه بررسی آزمایشگاهی فرسایش در پایین دست حوضچه های آرامش برای خروجی لوله ها

پايان‌نام? کارشناسي ارشد رشت?‌: مهندسي عمران ( M.S.C) گرايش: سازه هاي هيدروليکي سال تحصيلي 1392 -1391 چکيده رودخانه ميناب مهمترين رودخان? آب شيرين استان هرمزگان مي باشد. اين رود

چکیده پرش هیدرولیکی از جمله پدیده های هیدرولیکی شگفت آوری است که موجب استهلاک انرژی جنبشی آب می گردد سازه های هیدرولیکی نظیر حوضچه های آرامش عمدتاً به منظور استهلاک انرژی در پائین دست سرریزها، تندآب­ها و دریچه­ها از این خاصیت مهم پرش هیدرولیکی استفاده می‌نمایند. ابعاد این سازه­ها بستگی مستقیم به مشخصات پرش هیدرولیکی دارد از این رو برای اقتصادی کردن این سازه­ها، از دیرباز مطالعات ...

پایان‌نامه کارشناسی ارشد M.Sc. رشته: عمران گرایش: سازه‌ های هیدرولیکی چکیده مهار رودخانه ها با هر انگیزه ای عموماً توسط سدها و سازه های مشابه انجام می شود. جریان عبوری از این سازه ها دارای پتانسیل قابل توجهی برای فرسایش و آبشستگی بسترهای مستعد می باشد. حوضچه های آرامش عمدتا به منظور استهلاک انر‍‍ژی جریان و حفظ امنیت سازه های هیدرولیکی در مقابل نیروهای احتمالی، طراحی و ساخته می ...

پایان‌نامۀ کارشناسی ارشد رشتۀ‌: مهندسی عمران ( M.S.C) گرایش: سازه های هیدرولیکی چکیده رودخانه میناب مهمترین رودخانۀ آب شیرین استان هرمزگان می باشد. این رودخانه زهکش آبهای سطحی حوزۀ آبریز میناب است و بر روی آن دو پل، که اولی مسیر ارتباطی ورودی شهر میناب و دومی به فاصلۀ 1500 متر بعد از پل اول در مسیر کمربندی میناب- جاسک ساخته شده است. موضوع این تحقیق، بررسی پدیدۀ آبشستگی بر روی ...

پایان­نامه کارشناسی ارشد در رشته­ی مهندسی آب-سازه­های آبی چکیده: اثر شمع­فداشونده با حضور شکاف و طوق در کاهش عمق آب شستگی موضعی پایه پل یکی از مسائل مهم در مهندسی هیدرولیک، بررسی آبشستگی موضعی اطراف پایه پل است. آبشستگی موضعی پتانسیل به خطر انداختن تمامیت ساختاری پایه پل را دارد، بنابراین زمانی­که فونداسیون پایه ضعیف شد، موجب شکست آن می­شود. برای طراحی ایمن و مقرون به­صرفه لازم ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد "M . Sc . " رشته : مهندسی کشاورزی گرایش : سازه های آبی چکیده فرایند انتقال رسوب یک پدیده کاملا پیچیده، متغیر و غیر خطی می باشد. بطوریکه رفتاررودخانه درظرفیت انتقال رسوب به ازای یک دبی معین درزمان های مختلف متفاوت می باشد. بنابراین به علت پیچیده بودن مکانیزم انتقال رسوب وتعدد عوامل موثر بر آن، برآورد و پیش بینی ظرفیت حمل رسوبات و تعیین ...

پایان نامه تحصیلی برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران گرایش سازه های هیدرولیکی چکیده: بدیهی است منابع آب برای حیات موجودات زنده و بخصوص زندگی بشر امری ضروری است.. تخلیه کننده‌ها مجموعه‌ای از سازه‌ ها هستند که برای انتقال آب از دریاچه سد به نقطه تخلیه در پایین دست به‌کار می‌روند. از اینرو به دلیل اهمیت موضوع این بخش از سد، تحلیل عملکرد تخلیه کننده شامل مجرا، دریچه‌ها ...

پایان­نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشدM.se رشته سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی- منابع آب و خاک چکیده : پدیده شکست سد از پتانسیل فاجعه انگیزی برخوردار است. بنابراین برآورد پارامترهای هیدرولیکی امواج سیلاب جهت پیش‌بینی خطرات و مدیریت منابع و امکانات و حفظ جان انسان‌ها امری مهم می‌باشد. از این رو موضوع شکست سد و تخمین سرعت و ارتفاع موج حاصل از این پدیده و در نتیجه تعیین نواحی ...

پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی عمران M.SC گرایش:سازه های هیدرولیکی چکیده بندر لنگه بدلیل موقعیت خاص جغرافیائی از گذشته های دور به عنوان یک ایستگاه ترانزیتی بار و مسافر فعالیت می نموده است. این فعالیت طی سالهای گذشته باعث ارتقای انتظارات از آن گردیده ، بطوریکه برنامه‌ی توسعه‌ی آن به اجرا درآمده است . آینده نگری در توسعه‌ی بندر، مدیریت آن را بر آن داشته تا پذیرش شناورهای بزرگتری ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد مهندسی عمران - سازه‌ های هیدرولیکی چکیده در سد های بلند سرریزها به عنوان یکی از سازه‌های هیدرولیکی وابسته، نقش خطیر تخلیه‌ ی سیلاب‌ های ورودی به مخزن سد را با ایمنی کافی در حالت جریان آزاد یا تحت فشار به پایین‌دست، به عهده دارند. در سرریزهای تونلی که جریان با سرعت بالا و اغلب تحت فشار برقرار می­باشد، به دلیل زبری جداره بتنی سرریز و وجود ...

ثبت سفارش