پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه

word 6 MB 32132 155
1393 کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک
قیمت قبل:۶۵,۲۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۸۵۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • کارشناسی ارشد برق گرایش الکترونیک

    چکیده

    اندازه­گیری و کنترل دقیق دما در سیستم ­های صنعتی و پژوهشی از اهمیت ویژه­ای برخوردار است و کارکرد صحیح برخی ابزارهای صنعتی و آزمایشگاهی فقط در محدوده مکانی مشخص با تعداد کانال کم (حداکثر 8 کانال) امکان پذیر می­باشد. بنابراین تصمیم به ساخت سامانه اندازه­گیری دمای 64 کاناله با اهداف اندازه­گیری با دقت حداکثر 0.25 درجه سانتی­گراد، پراکندگی در فضایی به وسعت حداکثر 900 متر (بسته به نوع کابل متغیر است)، اندازه­گیری 64 کانال در حداکثر زمان 1 ثانیه، نمایش دقیق دما در رایانه و امکان بارگذاری داده­ها را گرفتیم.

    این  سامانه از میکروکنترلر قدرتمند ARM7 برای انجام محاسبات لازم و ارتباط بین دو شبکه قدرتمند و معروف TCP/IP و RS485 استفاده کرده و برای اندازه­گیری دما و بسته­بندی آن از میکروکنترلر AVR استفاده می­کند. هر میکروکنترلر AVR در بردهای جانبی، دمای 4 ترموکوپل را اندازه می­گیرد و آن­ها را در قالب خاصی بسته بندی کرده و به صورت همزمان به برنامه رایانه­ای ارسال می­کند، همچنین یک نرم­افزار کامپیوتری قدرتمند برای این سامانه نوشته شده است که کارهای نمایش، ذخیره­سازی، بارگذاری و پردازش­های مختلف را انجام می­دهد. برای ارزیابی دقت و عملکرد، سامانه را در مدت زمان­های طولانی (2 تا 3 روز) روی تست قرار دادیم که نتایج مطلوبی حاصل شد. این سامانه دارای دقت و رنج دمایی مناسبی است، بنابراین می­توان از آن در ساختمان­های صنعتی، گلخانه­ها، مراکز پروش طیور و کارهای پژوهشی استفاده کرد.

    این سامانه در حال حاضر برای اندازه­گیری دمای ترموکوپل نوع K طراحی شده است، اما می­توان با کمی تغییر در بردهای جانبی، مقدار هر نوع سنسوری را خواند (داده­های آن را به دیجیتال تبدیل کرد) و آن­ها را در بسته­بندی خاصی که برای داده­ها در نظر گرفته شده به برنامه تحت رایانه ارسال کرد. هم­چنین می­توان در این سامانه با تغییرات جزئی در بردهای جانبی و برنامه کامپیوتری آن را به یک سامانه کنترلی نیز تبدیل کرد.

     

    کلمات کلیدی

    ذخیره­ سازی دما (Temperature Dataloger)، نمایش دما (Displaying Temperature)، پردازش روی سیگنال دما (Processing on Temperature Signal)، اِترنت (Ethernet)، فیلتر دیجیتال (Digital Filter

     

    پیشگفتار

    ابزار­های اندازه­گیری و ثبت کمیت­های فیزیکی، در صنعت آزمایشگاه و استفاده­های عمومی کاربرد بسیاری دارند. امروزه پیشرفت فناوری و استفاده از قطعات الکترونیکی، علاوه بر سهولت در استفاده از ابزار­ها، دقت بسیار بالا و صرفۀ اقتصادی بیشتری را نیز با خود به همراه داشته­اند.

    همان­طور که از موضوع این پروژۀ مقطع کارشناسی ارشد پیداست، سامانه­ای برای اندازه­گیری دما با روش خاص طراحی و ساخته شده است. برای اندازه­گیری این کمیت فیزیکی، روش­های بسیار متنوعی وجود دارند و ما روش اندازه­گیری توسط ترموکوپل را انتخاب نموده­ایم، روشی که در صنعت به شکل گسترده­ای استفاده می­شود. این پروژه شامل دو بخش سخت­افزاری و نرم­افزاری می­باشد که در بخش سخت­افزاری سعی بر آن بوده تا از تراشه­های رایج در بازار استفاده گردد و برای ارتباط بخش­های مختلف سخت افزار با یکدیگر، از روش­های استاندارد ارتباطی میان تراشه­های الکترونیکی استفاده شده است. برای تحلیل، نمایش، ثبت اطلاعات، بارگذاری و همچنین کنترل عملکرد بخش سخت­افزار، نرم­افزار پیچیده­ای در محیط LabVIEW طراحی شده است.

    از آن­جایی که بدون شک این سامانه اشکالات و کمبود­های خود را دارا است، از تمام شما اساتید، علاقمندان و دانشجویان درخواست می­شود تا با انتقادات و پیشنهادات خود در مورد عیوب و کمبود­های احتمالی نرم­افزاری و سخت­افزاری، بنده را در بهبود نسخه­های بعدی این سامانه یاری فرمائید.

    آمدن سطح مایع تنها به علت حرارت یا برودت هوا صورت نمی‌گرفت. بلکه عوامل دیگری مانند تغییرات فشار جوی نیز در این کار سهیم بودند که دقیق نبودن دماسنج گالیله را آشکار می‌ساخت.

    در سال ۱۶۳۱ ری، تغییراتی را در دما­نِگار گالیله پیشنهاد کرد. پیشنهاد وی همان بطری وارونه گالیله بود که در آن فقط سرد و گرم شدن از روی انقباض و انبساط آب ثبت می‌شد.

    در سال ۱۶۳۵ دوک فردینالند توسکانی، که به علوم علاقه‌مند بود دماسنجی ساخت که در آن از الکل (که در دمایی خیلی پایین‌تر از دمای آب یخ می‌بندد) استفاده کرد و سر لوله را چنان محکم بست که الکل نتواند تبخیر شود. سرانجام در سال ۱۶۴۰ دانشمندان آکادمی لینچی در ایتالیا نمونه‌ای از دماسنج‌­های جدیدی را ساختند که در آن جیوه به کار برده و هوا را دست کم تا حدودی از قسمت بالای لوله بسته خارج کرده بودند. توجه به این نکته جالب است که در حدود نیم قرن طول کشید تا دماسنج کاملاً تکامل یافت.

    به دنبال کشف دماسنج گابریل دانیل فارنهایت دانشمند هلندی در قرن هفدهم نوعی دماسنج گازی و الکلی ساخت که با دقت اندازه‌گیری بیشتری می‌تواند دمای هوا را اندازه‌گیری کند. او به سال ۱۷۱۴ میلادی دماسنج جیوه‌ای را طراحی و با ضریب دقت بالایی با شیوه‌ای خاص درجه‌بندی نمود. فارنهایت نتایج تحقیقات خود را در سال ۱۷۲۴ میلادی منتشر ساخت. او همچنین یک مقیاس خاص را برای گرما تعریف کرد که بعدها و حتی تا به امروز به نام او ماندگار‌ شد. او برای تعیین درجه صفر، مبنای خود از سرمای زمستان سال 1709 میلادی الهام گرفت و ترکیبی از یخ، آمونیوم کلراید جامد و آب را به کار ‌برد. با انتخاب این صفر، او امیدوار بود که دیگر دماهای منفی‌تری نخواهد‌ داشت.

    در سال 1742 میلادی سلسیوس سوئدی اعلام کرد که به جای مقیاس حرارتی فارنهایت مقیاس ساده‌تر و کاربردی‌تری کشف کرده ‌است. او دو نقطه خاص که در هر جای دنیا قابل تولید بودند را مرجع کار خود قرار ‌داد. یکی نقطه ذوب یخ صفر درجه سانتی­گراد و یکی نقطه جوش آب 100 درجه سانتی­گراد بود. او فاصله بین آن­ها را به صد قسمت مساوی تقسیم‌ کرد و این امر باعث شد که هر ترمومتری به سادگی در این دو نقطه (0 و 100 درجه سانتی­گراد) قابل تنظیم وکالیبره‌ شدن باشد.

     

    1-3- واحدهای اندازه­گیری دما

     درجه سلسیوس (Celsius): مقیاس علمی متداولی است که در آن صفر درجه، نقطۀ انجماد آب و صد درجه نقطه جوش آب در فشار یک اتمسفر است.

    درجۀ فارنهایت (Fahrenheit): منشأ این مقیاس دقیقاً روشن نیست ولی گزارش شده است که صفر فارنهایت از قرار دادن حباب دماسنج در مخلوطی از یخ و کلرو آمونیوم حاصل شده است و بالاترین نقطۀ این مقیاس دمای شروع جوشش جیوه است؛ بین این دو دما به ۶۰۰ درجه تقسیم شده است که نقطۀ انجماد آب ۳۲ درجه و نقطۀ جوش آب ۲۱۲ درجۀ فارنهایت می­باشد.

    درجه کلوین (kelvin): در سیستم SI دمای مطلق را برحسب درجۀ کلوین اندازه­گیری می­کنند. در حقیقت صفر مطلق در مقیاس کلوین ۲۷۳- درجه سلسیوس است که توسط مخترع آن لرد کلوین در نظر گرفته شده، این دما پایین­ترین دمای ممکن است و در این دما انرژی جنبشی مولکول­ها به صفر می­رسد.

    از روابط زیر می­توان برای تبدیل واحدهای دما استفاده کرد:

     (°C  + ۲۷۳) = °K.                                                                                                 (1-1)

     (°C  × ۱.۸)+ ۳۲ = °F.                                                                                           (1-2)

     

    1-4- انواع روش­های اندازه­گیری دما

    دو روش عمده برای اندازه­گیری درجه حرارت وجود دارد:

    1-4-1- اندازه­گیری دما با استفاده از مبدل­های غیرالکتریکی

    1-4-1-1- ترمومترها (حرارت سنج­های محتوی سیال)

    1-4-1-1-1- حرارت سنج­های محتوای مایعات: اساس کار این نو ع حرارت سنج­ها رابطۀ بین دما و حجم مایع می­باشد.

     

    VT = V0 (1+ αT + βT2 +…).                                                                                   (1-3)

     

    مایع مورد استفاده در این نوع دستگاه­ها عموماً الکل، هیدرو­کربن­ها و جیوه می­باشد. از آن­جا که درجه­بندی از طریق رویت قرائت می­شود، برای قرائت و حتی محدوده مقدار بالای قرائت محدودیت­هایی وجود دارد، زیرا در درجات بالاتر از نقطۀ جوش مایع بخار تولید شده، فشار متناسب با خود ایجاد می­کند که موجب اشتباه در قرائت می­گردد 

    ت "پ" مشاهده کنید.

     

    ABSTRACT

     

     

    The accurate and precise measurement of temperature in industrial and research systems is of prime importance. These systems are usually limited in their channel numbers (e.g. 8 channels) and measurement area size. The aim of this project is to design and implement a 64 channels remote temperature measurement system with precision of 0.25 degree centigrade, distributed in a length of 900 meters (Variable according to the cable specifications). The sampling time of the mentioned system is defined by the operator with minimum of 1 second for all the channels. 

    The hardware of the proposed system is composed of a microcontroller with ARM7 architecture as a gateway between RS485 data bus and Ethernet, plus combination of AVR microcontrollers and MAX6675 to measure and transmit the user selected temperatures.

    The graphic user interface of the proposed system is written by labVIEW and is capable of adjusting the sampling time, selecting the channels; attributing a name to each channel, displaying of up to 10 channels, applying digital filters and recording data.    

    Though the proposed system is designed for thermocouples of type K, and in the range of zero to 1024 degrees centigrade, but with some slight modifications could be generalized to a data logger.

    Key words

    Temperature measurement, Remote measurement, labVIEW, Data logger, RS485, Ethernet, TCP

  • فهرست:

    پیشگفتار. 1

    1- دما و اندازه­گیری آن. 2

       1-1- مفهوم دما 3

       1-2- تاریخچه اندازه‌گیری دما 3

       1-3- واحدهای اندازه­گیری دما 4

       1-4- انواع روش­های اندازه­گیری دما 5

          1-4-1- اندازه­گیری دما با استفاده از مبدل­های غیرالکتریکی.. 5

             1-4-1-1- ترمومترها (حرارت سنج­های محتوی سیال). 5

                1-4-1-1-1- حرارت سنج­های محتوای مایعات... 5

                1-4-1-1-2- حرارت سنج­های محتوی گاز. 6

                1-4-1-1-3- حرارت سنج­های محتوی بخار. 6

             1-4-1-2- حرارت سنج­های بی­متال. 7

             1-4-1-3- پیرومترها 7

          1-4-2- اندازه­گیری دما با استفاده از مبدل­های الکتریکی.. 9

             1-4-2-1- ترمیستور. 9

             1-4-2-2- ترموکوپل.. 9

                1-4-2-2-1- اثر ترموالکتریک... 10

                1-4-2-2-2- روش­های استفاده و اندازه­گیری دما 12

                1-4-2-2-3- ضریب سیبک... 16

                1-4-2-2-4- تراشه    MAX6675. 19

                   1-4-2-2-4-1- پایه­های تراشه. 19

                   1-4-2-2-4-2- تبدیل سیگنال به دما 21

                   1-4-2-2-4-3- واسط سریال (SPI). 21

                   1-4-2-2-4-4- بسته داده خروجی.. 22

                1-4-2-2-5- اصول حاکم بر ترموکوپل­ها 23

                1-4-2-2-6- انواع ترموکوپل.. 25

                1-4-2-2-7- محافظت از ترموکوپل.. 30

                1-4-2-2-8- مزایای ترموکوپل­ها 34

                1-4-2-2-9- معایب ترموکوپل­ها 34

                1-4-2-2-10- اتصال سری و موازی ترموکوپل­ها 35

    2- آشنایی با سامانه اندازه­گیری و نحوۀ عملکرد آن. 36

       2-1- پردازنده­ها 38

       2-2- بسته دریافتی کامپیوتر از بردها 41

       2-3- ترموکوپل­ها 44

       2-4- تراشه MAX6675. 44

       2-5- کانال­های ارتباطی.. 44

       2-6- نرم­افزار کامپیوتری.. 45

       2-7- بسته ارسالی برنامه کامپیوتری.. 46

       2-8- برخی مشخصات مهم سامانه. 47

          2-8-1- سخت­افزاری.. 47

          2-8-2- نرم­افزاری.. 48

    3- پروتکل­های ارتباطی.. 51

       3-1- پروتکل SPI 52

          3-1-1- جزئیات... 52

          3-1-2- نحوه عملکرد. 53

       3-2- ارتباطSerial 56

          3-2-1- پروتکل RS485  56

             3-2-1-1- کاربردها 58

          3-2-2- مقایسه دو پروتکل RS485 و RS232. 58

       3-3-  TCP/IP.. 60

          3-3-1- معرفی پروتکل TCP/IP.. 60

          3-3-2- لایه­های پروتکل TCP/IP.. 61

             3-3-2-1- لایه Application. 62

             3-3-2-2- لایه Transport 62

             3-3-2-3- لایه اینترنت... 62

             3-3-2-4- لایه Network Interface 63

          3-3-3- آدرس IP.. 63

          3-3-4- پورت TCP/UDP.. 63

          3-3-5- ارسال اطلاعات با استفاده از TCP.. 64

       3-4- شبکه محلی LAN.. 65

       3-5- پیاده­سازی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری.. 65

    4- راهنمای فنی سامانه. 66

       4-1- برخی مشخصات برنامه کامپیوتری.. 67

          4-1-1- PC-BOARD.vi 69

          4-1-2- Data send receive (TCP).vi 69

          4-1-3- Receive ASCII.vi 69

          4-1-4- Convert String number to number.vi 70

          4-1-5- %d to Hex.vi 70

          4-1-6- Check valid board and T.vi 71

          4-1-7- Extract data.vi 71

          4-1-8- F_CRLF_tcp read.vi 71

          4-1-9- Error Dialog.vi 72

          4-1-10- Send ASCII.vi 72

          4-1-11- Zero before Number less 10.vi 72

          4-1-12- Max Min Median Data.vi 73

          4-1-13- Load Data Mode APPENDED (T).vi 73

          4-1-14- Fill WDT.vi 73

          4-1-15- Name Legend.vi 74

          4-1-16- Number to time String. 74

          4-1-17- Save WDT Graph.vi 74

          4-1-18- Fill Menu.vi 75

          4-1-19- Selected T.vi 75

          4-1-20- Save name termo.vi 76

          4-1-21- Load name termo.vi 76

          4-1-22- Select Thermocouple.vi 76

          4-1-23- Selected Board.vi 77

          4-1-24- Select board.vi 77

          4-1-25- Load setting.vi 77

          4-1-26- Load and fill board or thermocouple.vi 78

          4-1-27- Match Array (TF).vi 78

          4-1-28- Save setting.vi 79

          4-1-29- Search Board in PC.vi 79

          4-1-30- First Check BN.vi 79

          4-1-31- Folder Permission access.vi 80

          4-1-32- Dialog Path for Save. 80

          4-1-33- Dialog path.vi 80

       4-2- برنامه میکروکنترلر ARM.. 81

          4-2-1- ARM-BOARD.vi 82

          4-2-2- Serial Port Init.vi 82

          4-2-3- Byte at Serial Port.vi 83

          4-2-4- Serial Port Read.vi 83

          4-2-5- Serial Port Write.vi 83

          4-2-6- MCB2300 Turn On LED.vi 83

          4-2-7- MCB2300 Turn Off LED.vi 84

          4-2-8- MCB2300 Init LCD.vi 84

          4-2-9- MCB2300 Clear LCD Screen.vi 84

          4-2-10- MCB2300 Set Text on LCD.vi 84

    نتیجه­گیری و پیشنهادات... 85

    مراجع.. 86

    پیوست الف: جدول ترموکوپل نوع K.. 87

    پیوست ب: Reentrant در نرم­افزار LabVIEW.. 91

    پیوست پ: نمونه­ای از نمودارهای بارگذاری شده 95

    پیوست ت: راهنمای کاربری سامانه  100

    منبع:

    ندارد


موضوع پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, نمونه پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, جستجوی پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, فایل Word پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, دانلود پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, فایل PDF پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, تحقیق در مورد پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, مقاله در مورد پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, پروژه در مورد پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, پروپوزال در مورد پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, تز دکترا در مورد پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, پروژه درباره پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, گزارش سمینار در مورد پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه, رساله دکترا در مورد پایان نامه طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت های ذخیره سازی، پردازش، نمایش و ارسال از طریق شبکه

پایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی ارشد برق گرایش الکترونیک چکیده اندازه­گیری و کنترل دقیق دما در سیستم­های صنعتی و پژوهشی از اهمیت ویژه­ای برخوردار است و کارکرد صحیح برخی ابزارهای صنعتی و آزمایشگاهی فقط در محدوده مکانی مشخص با تعداد کانال کم (حداکثر 8 کانال) امکان پذیر می­باشد. بنابراین تصمیم به ساخت سامانه اندازه­گیری دمای 64 کاناله با اهداف اندازه­گیری با دقت حداکثر 0.25 درجه ...

پایان­نامه کارشناسی­ارشد گرایش مخابرات- سیستم چکیده پژوهش حاضر، درمورد مسئله مقیاس پذیری در شبکه های سنسوری بدون سیم با قابلیت تصویربرداری است که با در نظر گرفتن یک سناریوی نسبتا کاربردی از شبکه سنسوری، و براساس معیارهای عملکرد ظرفیت قطع (outage) و ظرفیت ارگادیک (ergodic) شبکه، مقیاس­پذیری را مورد تحلیل، مدلسازی ریاضی و شبیه سازی قرار داده است. مقیاس پذیری اصولا برای تعیین اثرات ...

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی‌‌ارشد در رشته مهندسی برق گرایش قدرت چکیده محدودیت منابع سوختی فسیلی و احتمال اتمام ذخایر انرژی فسیلی، گرمایش زمین، آلودگی‌های زیست محیطی، بی‌ثباتی قیمت و همچنین نیاز روز افزون مراکز صنعتی و شهری به انرژی، مجامع بین الملل را به فکر جایگزین‌های مناسب انداخته است. انرژی هسته‌ای، خورشیدی، زمین گرمایی، بادی و امواج اقیانوسی از این قبیل می‌باشند. ...

پایان نامه‌ی کارشناسی ارشد در رشته­ی مهندسی پزشکی بهبود روش فیلترینگ الگوی مکانی مشترک جهت ارتقاء راندمان سیستم­های واسط کامپیوتری-مغزی سیستم­های واسط کامپیوتری-مغزی سیستم­هایی هستند که می­توانند سیگنال­های الکتریکی مغزی مرتبط با تصورات حرکتی در مغز انسان را به دستورات قابل فهم کامپیوتری ترجمه کنند. لذا این قابلیت می­تواند به کمک بسیاری از بیماران حسی-حرکتی بیاید و تا حد بسیار ...

پايان نامه مقطع کارشناسي ارشد رشته مهندسي نساجي سال 1387 مقدمه انسان از ابتداي خلقت تا کنون، تنوع پوشش خود را از برگ درخت تا منسوجات هوشمند امروزي، اختيار نموده است. در گذر زمان با فهم و

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد(M.Sc) چکیده شبکه حسگر بی سیم، شبکه ای است که از تعداد زیادی گره کوچک تشکیل شده است. گره از طریق حسگرها اطلاعات محیط را دریافت می‌کند. انرژی مصرفی گره‌ها معمولاً از طریق باتری تامین می‌شود که در اکثر موارد امکان جایگزینی این باتری‌ها وجود ندارد. بنابراین توان مصرفی گره‌ها موضوع مهمی در این شبکه ها است. و استفاده از روش‌های دقیق و سریع ...

پایان‏نامه جهت دریافت کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر- هوش مصنوعی و رباتیک چکیده هر ساله تصادفات رانندگی زیادی به دلیل خواب‏ آلودگی و عدم تمرکز حواس راننده در سراسر دنیا رخ می‏دهد که خسارت‏های جانی و مالی فراوانی به همراه دارند. یکی از روش‏های تشخیص خستگی و عدم تمرکز حواس، استفاده از سیستم‏های نظارت چهره راننده است. سیستم‏های نظارت چهره راننده با دریافت تصاویر از دوربین و ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکاترونیک چکیده فارسی هدف از این پروژه معرفی یک رویکرد جدید برای عیب یابی خطوط لوله انتقال گاز با استفاده از امواج مکانیکی است که این روش بسیار ارزان تر و آسان تر از روش های دیگری است. که در حال حاضر مشغول به کار هستند. این خطوط معمولا در شرایط محیطی سخت و دور از دسترس و در مسافت های طولانی قرار دارند و استفاده از سیستم ...

ثبت سفارش