پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان

word 4 MB 32177 101
1392 کارشناسی ارشد مهندسی برق
قیمت قبل:۶۴,۷۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان‌نامه

    مقطع کارشناسی ارشد

    رشته : مهندسی برق –  قدرت

    چکیده

    ترانسفورماتور یکی از مهم‌ترین اجزا سیستم قدرت بوده و به علت گران‌قیمت بودن و اهمیت عملکرد ترانسفورماتور در سیستم قدرت و زمان‌بر بودن جایگزینی آن، فرایند بررسی و انتخاب روش بهره‌برداری بهینه و مطلوب برای ترانسفورماتورها با در نظر گرفتن مسائل اقتصادی و قابلیت اطمینان همواره از مهم‌ترین و ضروری‌ترین مسائل سیستم‌های قدرت بوده است. از این‌رو در این پایان‌نامه یک روش جدید احتمالی برای تعیین محدوده بهره‌برداری اقتصادی ترانسفورماتور ارائه شده است. ایده اصلی این پایان‌نامه بر خروج عمدی یکی از ترانسفورماتورهای موازی پست‌های فوق توزیع یا انتقال و قرار دادن آن در وضعیت آماده به کار استوار بوده و شامل پنج مرحله اصلی است: 1) محاسبه دسترس‌پذیری و عدم دسترس‌پذیری بر اساس مدل مارکوف و تبدیل آن به شاخص اقتصادی با استفاده از مفهوم انرژی انتظاری تأمین نشده؛ 2) محاسبه مجموع تلفات بی‌باری و مسی ترانسفورماتور بر اساس اطلاعات بارگذاری و تبدیل آن به شاخص اقتصادی؛ 3) تعیین یک نقطه بار بحرانی برای پست و تعیین محدوده‌‌ی اقتصادی بهره‌برداری بر اساس مراحل 1 و 2. 4) بررسی اثر روش جدید بهره‌برداری بر عمر متوسط ترانسفورماتور. 5) محاسبه قابلیت اطمینان سیستم در دوره فرسایش با استفاده از مدل حرارتی و رابطهٔ تسریع فرسودگی و استفاده از تابع توزیع نرمال. به منظور مطالعه موردی، شبیه‌سازی‌های لازم بر اساس اطلاعات واقعی یکی از پست‌های 63/230 کیلوولت شبکه برق ایران انجام گردیده است. نتایج مطالعه موردی حاکی از کارایی روش پیشنهادی جدید می‌باشد. بطوریکه باعث صرفه‌جویی اقتصادی، افزایش چشمگیر عمر متوسط ترانسفورماتورها و افزایش فرصت تعمیرات پیشگیرانه خواهد شد. همچنین از شبیه‌سازی‌های انجام شده در این پایان‌نامه می‌توان برای پایش قابلیت اطمینان و عمر باقیمانده ترانسفورماتور به صورت بر خط        (On-line) استفاده نمود.

     

    واژه‌های کلیدی:

    ترانسفورماتورهای قدرت، بهره‌ برداری بهینه، مفاهیم قابلیت اطمینان، انرژی انتظاری تأمین نشده، تلفات توان ترانسفورماتور، خروج عمدی، فرسایش ترانسفورماتور

    پیشگفتار

    ترانسفورماتورها از اصلی‌ترین تجهیزات شبکه قدرت جهت تأمین انرژی مشترکین به شمار می روند. با توجه به هزینه‌ی بسیار زیاد تعمیرات و نگهداری ترانسفورماتورهای قدرت و از آنجاییکه تعمیر، تهیه و نصب آن‌ها در صورت خرابی مستلزم صرف زمان طولانی است، رخ دادن خطا و ایجاد خرابی در ترانسفورماتورها باعث قطع طولانی مدت انرژی و متعاقب آن کاهش فروش انرژی و درآمد شرکت‌های برق می‌گردد. از این‌رو بهره‌برداری بهینه از ترانسفورماتورها جهت کاهش هزینه و میزان خرابی آن‌‌ها، از جمله مسائلی است که در حال حاضر پیش‌روی شرکت‌های مدیریت و بهره‌برداری شبکه‌های قدرت در بسیاری از کشورهای دنیا قرار دارد.

    تاکنون مطالعات بسیاری در زمینه‌ی بهره‌برداری اقتصادی و بهینه از ترانسفورماتورهای قدرت مبتنی بر دیدگاه‌های متفاوتی انجام شده است. از آن جمله می‌توان به بهره‌برداری اقتصادی از ترانسفورماتورهای قدرت مبتنی بر توان کل و توان راکتیو، مشخصات و پارامترهای فنی ترانسفورماتورها، بهبود ضریب بار، جابجایی بارو ... اشاره نمود]7[. این در حالی است که مطالعات و تحقیقات چندانی در زمینه بهره‌برداری اقتصادی ترانسفورماتورهای قدرت با در نظر گرفتن شاخص‌های قابلیت اطمینان صورت نگرفته است. از طرفی در اندک تحقیقات انجام شده، اثر متقابل عوامل تاثیرگذار بر شاخص‌های قابلیت اطمینان و در نهایت اثر تجمعی آنها بر بهره‌برداری بهینه از ترانسفورماتور دیده نشده است.

    نکته‌ی چالش بر انگیز در این خصوص اینست که توجه بیش از حد به قابلیت اطمینان باعث هدر رفتن بودجه و سرمایه و افزایش هزینه‌ها خواهد شد و در مقابل توجه نامعقول و غیر منطقی به مسائل اقتصادی و تلاش برای کاهش هزینه بهره‌برداری بدون در نظر گرفتن شاخص‌های قابلیت اطمینان، سیستم را در ناحیه ریسک و خطر قرار خواهد داد، به همین دلیل ایجاد مصالحه و تعادل بین هزینه‌های بهره‌برداری و شاخص‌های قابلیت اطمینان همواره از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین مسائل در مطالعات سیستم‌های قدرت بوده است. از این‌رو مهم‌ترین اصل جهت سیاست‌گذاری در بهره‌برداری بهینه از ترانسفورماتورهای پست‌های فوق توزیع و انتقال مبتنی بر مفاهیم قابلیت اطمینان، یافتن تعادل مناسبی بین هزینه‌ها و قابلیت اطمینان می‌باشد.

    از طرفی با توجه به تأثیر تغییر روش بارگذاری ترانسفورماتورها بر عمر آن‌ها، تخمین طول عمر باقیمانده ترانسفورماتورهای قدرت در هر لحظه با حفظ سطح قابل قبولی از قابلیت اطمینان، از دغدغه‌های اصلی اغلب دارندگان این تجهیزات، مخصوصاً در مواقعی که ترانسفورماتور در شرایط اضافه بار پیوسته و دوره‌ای قرار می‌گیرد، می‌باشد.

    از عوامل مهم در تعیین عمر متوسط ترانسفورمرها در محدوده ترانسفورمرهای قدرت، فوق توزیع و توزیع، توجه به مسائل عایقی این تجهیزات می‌باشد. عوامل مختلفی در این زمینه وجود دارند که می‌توانند هر یک بر عمر عایقی ترانسفورمر اثرگذار باشند.

    زوال عایق تابعی از دمای کار، رطوبت و اکسیژن موجود در عایق می‌باشد. امروزه با سیستم‌های مدرن فرآوری و نگهداری روغن و عایق‌های دیگر ترانسفورمر، اکسیژن و رطوبت عایق‌ها حداقل شده است، از آنجا که توزیع دما در ترانسفورمر یکنواخت نیست، تحقیقات روی تعیین داغ‌ترین نقطه ترانسفورمر (اصطلاحاً نقطه داغ) متمرکز شده است و از آن به عنوان عامل اصلی تعیین فرسایش عایقی یاد می‌شود.

    حد بارگذاری ترانسفورمر به صورت جداولی در استانداردهای IEEE به شماره‌های C57.91-1981، C57.92-1982 و C57.115-1991 ارائه شده است. اما در استاندارد C57.91-1995 مربوط به بارگذاری ترانسفورمرهای روغنی، این جداول حذف شده‌اند و به جای آن‌ها مدل انتقال حرارتی ارائه شده است که کاربر می‌تواند بر مبنای روابط حالت گذرای آن و با استفاده از مشخصات حرارتی ترانسفورمر مورد نظر به دست آمده از آزمایش، دمای نقطه داغ را تعیین کند. برای تعیین دمای نقطه داغ در این مدل حرارتی، بارگذاری وارد روابط می‌شود. از این رو بارگذاری یکی از موارد تأثیرگذار روی دماهای ترانسفورمر مخصوصاً دمای نقطه داغ می‌باشد.

    از طرفی تا زمانی که ترانسفورمر به محدوده عمر متوسط وارد نشده صرفاً خرابی‌های اتفاقی اجزاء در دوره عمر مفید در تعیین قابلیت اطمینان نقش دارند [8]. ولی در زمان ورود ترانسفورمر به محدوده عمر متوسط، فرسایش نیز روی قابلیت اطمینان ترانسفورمر تأثیرگذار خواهد بود. مهم‌ترین عامل در تعیین قابلیت اطمینان در مرحله فرسایش، عمر متوسط ترانسفورمر می‌باشد [8،9]. همان طور که ذکر شد عمر متوسط ترانسفورمر متأثر از دمای نقطه داغ و در نتیجه بارگذاری می‌باشد.

     

    هدف تحقیق

    ارزیابی دسترس‌پذیری و قابلیت اطمینان پست دارای دو ترانسفورماتور موازی در یک دوره بهره‌برداری بلندمدت و معین با اعمال روش پیشنهادی با فرض خروج عمدی یک ترانسفورماتور آن و قرار دادن آن در حالت آماده به کار.

    محاسبه مجموع تلفات ترانسفورماتورها و انرژی انتظاری تأمین نشده[1] و تبدیل آن‌ها به شاخص‌های اقتصادی و مقایسه دو روش بهره‌برداری متداول و روش جدید پیشنهادی با رویکرد حداقل نمودن هزینه کل بهره‌برداری از ترانسفورماتور در افق زمانی معین.

    بررسی تأثیر روش جدید بهره‌برداری بر طول عمر ترانسفورماتورها و تخمین طول عمر باقیمانده آن‌ها و همچنین قابلیت اطمینان سیستم در دوره فرسایش.

    در این پایان‌نامه با مطالعه موردی روی یکی از پست‌های انتقال کشور نشان داده خواهد شد که بهره‌برداری از ترانسفورماتورهای موازی یک پست بر اساس روش جدید پیشنهادی در این تحقیق چه تأثیری بر هزینه بهره‌برداری، قابلیت اطمینان، طول عمر و زمان شروع فرسایش ترانسفورماتورها خواهد داشت در حالی که تاکنون در هیچ پژوهشی این روش بهره‌برداری مطرح و مورد بررسی قرار نگرفته است. 

     

     

     

     

     

     

    فصل دوم

     

    مروری بر تحقیقات انجام شده در زمینه‌ی بهره‌برداری از ترانسفورماتورهای قدرت

     

     

     

     

    مقدمه

    ترانسفورماتورها در عین حال که از اصلی‌ترین تجهیزات شبکه قدرت جهت تأمین انرژی مشترکین به شمار می‌روند، اما به دلیل تلفات، جزء مصرف کننده‌های شبکه نیز می‌باشند. از طرفی به منظور بهبود قابلیت اطمینان و تأمین بار در زمان پیک، در پست‌های فوق توزیع و انتقال، معمولاً دو یا سه ترانسفورماتور به صورت موازی نصب می‌گردند. با توجه به آمار و اطلاعات موجود، در زمان‌هایی از سال درصد بارگذاری ترانسفورماتورهای قدرت بسیار پایین است، به نظر می‌رسد خروج عمدی یکی از ترانسفورماتورهای موازی پست‌ها و قرار دادن آن در حالت آماده به کار، عامل موثری در کاهش هزینه بهره‌برداری از ترانسفورماتورها خواهد بود. در زمان‌های بارگذاری خیلی کم ترانسفورماتورهای قدرت، تلفات بی باری بخش اعظمی از تلفات کل را به خود اختصاص می‌دهد]10،7[. لذا در این پایان‌نامه روش جدیدی مطرح می‌شود که با خروج عمدی یک ترانسفورماتور در پست‌های دارای دو ترانسفورماتور و قرار دادن آن در حالت آماده به کار[2]، بتوان تلفات بی باری ترانسفورماتورهای موازی را در زمان‌های کم باری کاهش داد و تأثیر این خروج را بر تلفات مسی بررسی نمود. از طرفی از آنجائیکه خروج یک پست فوق توزیع یا انتقال از مدار، موجب قطع تغذیه تعداد زیادی از مشترکین خواهد شد،  مهم‌ترین چالش در این روش، سطح قابلیت اطمینان و دسترس‌پذیری ترانسفورماتورهای پست در این حالت و مقایسه‌ی آن با حالت متداول بهره‌برداری است. عوامل بسیاری به صورت متقابل بر قابلیت اطمینان در این حالت اثرگذار خواهند بود و به تبع آن شاخص‌های اقتصادی آن‌ها بهره‌برداری بهینه‌ی ترانسفورماتورها را تحت تأثیر قرار خواهند داد.

    برای بررسی روش پیشنهادی جدید، از منابع کتابخانه‌ای، مقالات چاپ شده معتبر و استانداردهای IEEE ، IEC و ملی در تدوین این پایان‌نامه استفاده شده است.

    در این فصل به بررسی تحقیقات و مطالعات انجام شده در خصوص مسائل مربوط به بهره‌برداری از ترانسفورماتورهای قدرت پرداخته خواهد شد.

     

     

     

     

    پیشینه‌ی تحقیق

     

    در اینجا به نمونه‌هایی از تحقیقات گذشته که در راستای موضوع این پایان‌نامه بررسی شده‌اند اشاره می‌شود:

    در مرجع ]1[ به تعیین قابلیت بارگذاری ترانسفورماتور با در نظر گرفتن عملکرد فوق تحریک می‌پردازد. ابتدا مدل تخمین دمای نقطه داغ استاندارد IEEE معرفی می‌شود و در ادامه شرایط فوق تحریک بررسی می‌گردد و مدل با این شرایط اصلاح می‌گردد و در نهایت با استفاده از مدل اصلاح‌شده با توجه به نرخ‌های پیری عایق و تغییرات دمای محیط، قابلیت بارگذاری ترانسفورماتور با شبیه‌سازی تعیین و میزان تأثیر فوق تحریک روی بار مجاز ترانسفورماتور مشخص شده است.

    در مرجع ]2[ مدلی برای تخمین دمای نقطه داغ ترانسفورماتور ارائه‌ شده است و با استفاده از آن تأثیر تغییر دمای محیط روی دمای نقطه داغ و عمر عایقی ترانسفورماتور بررسی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    در مرجع ]3[ دوره برنامه‌ریزی بهینه با توجه به ضریب متوسط بار بیشینه و ارزش واقعی تلفات و قدرت ذخیره برای ترانسفورماتورهای توزیع محاسبه شده است.

    در مرجع [4] به تأثیر بارگذاری روی قابلیت اطمینان ترانسفورماتور پرداخته شده است. در ابتدا قابلیت اطمینان دوره عمر مفید بررسی‌شده و سپس با استفاده از تغییرات عمر مفید در اثر بارگذاری با به‌کارگیری تابع توزیع نرمال قابلیت اطمینان در دوره فرسایش بررسی‌شده است.

    مرجع ]5[ به ارزیابی عمر عایقی یک ترانسفورماتور قدرت تحت تنش‌های مختلف حرارتی، الکتریکی و محیطی می‌پردازد. ابتدا به بررسی مدل تنش حرارتی یک ترانسفورماتور قدرت با استفاده از معادله آرینیوس پرداخته و سپس مدل به دست آمده بر اساس تنش الکتریکی اصلاح می‌گردد. و در پایان با استفاده از مفهوم پیری عایقی و ضریب تسریع فرسودگی به تخمین مقدار کاهش عمر یک ترانسفورماتور می‌پردازد.

    در مرجع ]7[ به بررسی بهره‌برداری اقتصادی از ترانسفورماتور با در نظر گرفتن قابلیت اطمینان پرداخته شده است. این مقاله بر یافتن یک نقطه بحرانی بار مورد نیاز جهت استفاده از دو ترانسفورماتور پست به طور همزمان استوار است. برای تبدیل شاخص‌های قابلیت اطمینان به شاخص‌های اقتصادی از هزینه قطعی مشترکین استفاده شده و جهت محاسبه انرژی قطعی مشترکین از روش تخمینی استفاده نموده است. در این مرجع تاثیر این شیوه بهره‌برداری بر عمر ترانسفورماتورها بررسی نشده است.

     

     

    B

    eacause transformers are expensive and major equipments of electrical power systems and in addition replacment of this equipments is time consuming, selection of operation method of transformers with considering economical and reliability problems evaluation in this thesis.

    This thesis introduce a new probabilistic method for determine the transformers optimal operation period. Main idea of this  thesis base on the Intentional outage of  one transformer that in parallel operation and five main section: 1- calculate of availability and unavailability base on markov processes and conversion reliability index to economical index. 2- calculate of load and no-load losses of transformers and conversion to economical index. 3-determine the optimal load point. 4- evaluate of effect of this new method on transformer life time. 5- evaluate of system reliability based on thermal model and aging acceleration factor by use normal distribution function.

    Our study in this thesis show that efficacy of new porpused method for transformers operation. Reduced of cost, increase of transformer life ,increase of scheduled maintenance opportunity and online monitoring of system reliability and transformer remaining life time are advantage of porpused method.

     

    Keywords:

    Power Transformers, Optimal Operation, Reliability Concepts, Transformer Power Losses, Forced Outages, Ageing of Transformer

  • فهرست:

    مقدمه

     

    1-1- پیشگفتار ......................................................................................................................................

     

    1-2- هدف تحقیق  ................................................................................................................................ 

     

     

     

    فصل دوم:

     

    مروری بر تحقیقات انجام شده در زمینه بهره‌برداری از ترانسفورمرهای قدرت

     

    2-1- مقدمه ..........................................................................................................................................

     

    2-2- پیشینه‌ی تحقیق ..............................................................................................................................  

     

    2-3- جمع بندی ...................................................................................................................................  

     

     

     

    فصل سوم:

     

    تشریح مدل پیشنهادی بهره برداری از ترانسفورماتورهای قدرت مبتنی بر قابلیت اطمینان

     

    3-1- مقدمه ...........................................................................................................................................   

     

    3-2- قابلیت اطمینان دوره نرمال ...............................................................................................................

     

    3-3- مدلسازی قابلیت اطمینان ترانسفورمر ..................................................................................................

     

    3-3-1- مدل قابلیت اطمینان زیر سیستم 1..................................................................................................

     

    3-3-2- مدل قابلیت اطمینان زیر سیستم 2 ................................................................................................

     

    3-3-3- مدل قابلیت اطمینان زیر سیستم 3 ................................................................................................

     

    3-3-4- مدل قابلیت اطمینان ترانسسفورمر با خنک کننده روغن طبیعی- هوا اجباری ......................................... 

     

    3-4- قابلیت اطمینان در دوره فرسایش .......................................................................................................

     

    3-4-1-اثر بارگذاری حرارتی .................................................................................................................. 

     

     

     

    فهرست مطالب

    عنوان

     

    3-4-2-هسته و سیم پیچ ........................................................................................................................

     

    3-4-3-عایق ........................................................................................................................................ 

     

    3-4-4-تلفات توان در ترانسفورمرها .........................................................................................................

     

    3-4-5- اثرات انتقال حرارت ...................................................................................................................

     

    3-4-6-دماها و استاندارد های IEEE ........................................................................................................

     

    3-4-7- بار گذاری ترانسفورمر های بیش از توان نامی  ...............................................................................

     

    3-4-8-فرسایش عایقی ..........................................................................................................................

     

    3-4-9-دمای نقطه داغ ترانسفورمر ............................................................................................................

     

    3-5- روش جدید پیشنهادی .....................................................................................................................

     

    3-5-1- مدل مارکوف سیستم دو ترانسفورمر موازی همزمان تحت بهره برداری-روش متداول بهره برداری از پست با دو ترانسفورمر موازی .............................................................................................................................

     

    3-5-2-مدل مارکوف سیستم در دوره عمر مفید برای یک سیستم دو ترانسفورمری با یک ترانسفورمر در حال کار و دیگری به کار - روش جدید بهره برداری از پست با دو ترانسفورمر موازی ......................................................... 

     

    3-5-3- احتمال استقرار در حالت های مختلف فضای حالت مارکوف بر حسب زمان ........................................ 

     

    3-5-4- محاسبات اقتصادی جهت تصمیم گیری زمان اعمال روش جدید بهره برداری ........................................ 

     

    3-5-5- قابلیت اطمینان ترانسفورمر ..........................................................................................................

     

    3-5-6- دمای محیط .............................................................................................................................. 

     

    3-5-7- تاثیر جریان هجومی بر عمر ترانسفورمر ......................................................................................... 

     

    3-6- جمع‌بندی ....................................................................................................................................

     

     

     

    فصل چهارم:

     

    شبیه‌سازی و تحلیل نتایج

     

    4-1- مقدمه ........................................................................................................................................... 

     

    4-2- مدل سازی ترانسفورمرها .................................................................................................................

     

     

     

     

    فهرست مطالب

    عنوان

     

    4-3- داده های بارگذاری ترانسفورمر ......................................................................................................... 

     

    4-4- داده های دمای محیط ......................................................................................................................

     

    4-5- داده های جریان هجومی ترانسفورمر ..................................................................................................

     

    4-6- نتایج شبیه سازی ...........................................................................................................................

     

    4-6-1- محاسبات اقتصادی جهت تصمیم گیری اعمال روش جدید بهره برداری ...............................................

     

    4-6-2- دوره فرسایش و اثر بارگذاری ...................................................................................................... 

     

    4-6-3- بررسی اثر جریان هجومی بر دمای نقطه‌ی داغ و ضریب تسریع فرسودگی در روش بهره‌برداری جدید ...... 

     

    4-6-4- مقایسه‌ی عددی روش بهره‌برداری جدید و متداول ............................................................................  

     

    4-7- جمع‌بندی ....................................................................................................................................

     

     

     

    فصل پنجم:

     

    جمع‌بندی، نتیجه گیری و پیشنهادات

     

    5-1- مقدمه ...........................................................................................................................................

     

    5-2- نتیجه گیری ..................................................................................................................................

     

    5-3- پیشنهادات .....................................................................................................................................

     

    منابع و مآخذ    

     

    منبع:

    قابلیت بارگذاری ترانسفورمر در شرایط فوق تحریک،“ بیست ویکمین کنفرانس بین المللی برق، ص 2408-2413 ، 1385.

    عباس شیری، عباس شولایی و حسین نصیر اقدم، ”مدلسازی حرارتی ترانسفورمر جهت بررسی تاثیر دمای محیط برروی عمر عایقی ترانسفورمر“ یازدهمین کنفرانس شبکه های توزیع برق، مازندران، اردیبهشت 85.

    محمدرضا مقدمیان،حسن منصف، ” بهره‌برداری بهینه از ترانسفورماتورهای توزیع شبکه با توجه به ضریب متوسط بار ماکزیمم“ هجدهمین کنفرانس بین المللی برق، ص 213-222 ، 1382.

    محمد پوراحمد ، تقی بارفروشی، ایرج احمدی ”مدلسازی اثر بارگذاری بر قابلیت اطمینان ترانسفورمرهای قدرت،“ بیست هشتمین کنفرانس بین المللی برق، 1392.

    ابولفضل حلوایی نیاسر،احمد غلامی و حسن مقبلی، ”ارزیابی عمر عایقی و مقدار پیری ترانسفورمرهای قدرت و توزیع در شرایط اضافه بار و تحت تنشهای حرارتی و الکتریکی“ نهمین کنفرانس شبکه های توزیع برق، زنجان، اردیبهشت 1383.

    استاندارد ملی ایران شماره 2621، ”ترانسفورمرهای قدرت-افزایش دما“.

    Xiufan. Ma and dan. Xu, ”Research on Economical Operation of Transformer Considering Dependability”. IEEE Conf. 2011.

    Billinton, R., and Allan, R.N., Reliability evaluation of engineering system, (Plenum, New York, 1994, 2nd edn.).

    Billinton, R., and Allan, R.N., Reliability evaluation of Power system, (Plenum, New York, 1996, 2nd edn.).

    J.P. Kovacs, ”Economic Considerations of Power Transformer Selection and Operation”. IEEE Trans. on Industry Applications, Vol. IA-16, No. 5, September/October 1980.

    A.A. Chowdhury , L. bertling and D.E Custer, ”Determining Distribution Substation Transformer Optimal Loading Using a Reliability Cost-Benefit Approach ”. 9th Int. Conf. on Probabilistic Methods Applied to Power Systems. Stockholm, june 2006.

    S.M. Musavi Agah and H. Askarian Abyaneh, ”Effect of Modeling Non-Normality an Stochastic Dependence of Variables on distribution Transformer Loss of Life Inference”. IEEE Trans. on Power delivery, Vol. 27, No. 4, October 2012.

    He. Jian , Sun. Yuanzhang , P. Wang and Lin Cheng, ”A Hybrid Conditions-dependent Outage Model of a Transformer in Reliability Evaluation”. IEEE Trans. on Power Delivery, Vol. 24, No. 4, October 2009.

    D. Elmakis , A. Braunstein and Y. Naot, ”A Probabilistic Method For Establishing The Transformer Capacity In Substation Based on The Loss of Transformer Expected Life”. IEEE Trans. on Power System, Vol. 3, No. 2, May 1988 .

    Joe Perez, "Fundamental principles of transformer thermal loading and protection" , 2010  63rd Annual Conference for protective Relay Engineering, ERLphase Power Technol., Winnipeg, MB, Canada, pp. 1-14, March 29 2010- April 1 2010.

    Mohd Taufiq Ishak and Zhongdong Wang, “Transformer Hotspot Temperature Calculation using IEEE Loading Guide”. International Conference on Condition Monitoring and Diagnosis, Beijing, china, pp. 1017 – 1020, 2008.

    William E. featheringill. “Power Transformer Loading” IEEE Transactions on industry applications, vol. IA-19, no.1, pp. 21 - 27 1983.

    Carlos R. T. Castro, Sergio R. Barbosa,  Helder L. Ferreira, Luise E. Samico, Ivan J. S. lopes, Selenio r. Silvs, “Power Transformer Loading Studies Considering Over excitation”. IEEE/PES Transmission & Distribution Conference & Exhibition,  pp. 651 – 656, 2004.

    John H. Blake and Edward J. Kelly, “Oil-Immersed Power Transformer Overload Calculation by Computer”. IEEE Transactions on power apparatus and systems, pp. 1205 – 1215, 1969.

    Wilbur R .Ossman ,Senior Member ,IEEE ,Neil H .Woodley ,Senior Member ,IEEE , Robert C .Craft , AND R .H .Miller, “Substation Expansion ,Reliability ,and Transformer Loading Policy Analysis” . IEEE transactions on Power and System, vol. pas-88 , no. 8, pp. 1195 – 1205,  August 1969.

    Hagkwen, and Chanan Singh, “Reliability Modeling and Simulation in Power Systems with Aging Characteristics”, IEEE Transaction on Power Systems, vol. 25, no. 1, pp. 21 – 28,  Februrary 2010.

    Mobin Sefidgaran, Mohammad Mirzaie, Ataollah Ebrahimzadeh, “Reliability Model of The Power Transformer with ONAF Cooling”. Int. J. Electr. Power Energ. Syst., doi:10.1016/j.ijepes.2011.10.002, 2011

    W. Dietrich, “An International Survey on Failures in Larg Power Treansformers in Servise, ” Elctra, no. 88, pp. 21-42, May. 1983.

    Kashira T. Muthanna, abhinanda Sarkar, Kaushik Das, Kurt Waldner “Transformer Insulation Life Assessment, ” IEEE Transactions on Power Delivery, vol. 21, no. 1, pp. 150-156, January 2006.

    C. Singh and R. Billinton, System Reliability Modelling and Evaluation. London, U.K.: Hutchinson, 1977.

    IEEE std C57.12.00-2000, “IEEE standard General Requirements for Liquid-Immersed Distribution, Power, and Regulating Transformers”2000.

    Kularni, S. V. and S. A Khaparde, “Transformer Engineering Design and Paractice”, Marcel Dekker, New York, USA, 2004.

    IEEE std C57.91-1995, “IEEE Guide for Loading Mineral-Oil-Immersed Transformers” 1995.

    IEC std 60076-2, “Temperature rise for liquide -Immersed Transformers” 2011.

    IEC std 60076-5, “َAbility to withstand short circuit” 2006.

    Cui-fen Bai, Wen-Sheng Gao and Tong Liu “Analyzing the Impact of Ambient Temperature Indicators on Transformer Life in Defferent Regions of Chinese Mainland”, Hindawi Publishing Corporation, Egypt, 2013.

    B. R. Sathyanarayana,G. T.Heydt, andM. L.Dyer, “Distribution transformer life assessment with ambient temperature rise projections,” Electric Power Components and Systems, vol. 37,no. 9, pp. 1005–1013, 2009.

    P.-L. Chen, S.-W. Cao, and J.-X.Guo, Air Conditioning Load Calculation Theory andMethod, Tongji University Press, Shanghai, China, 1987.

    M. A. Abdul Rahman, T.T.Lie, K. Prasad,“The Effect of Short Circuit and Inrush Currents of HTS Transformer Windings ” IEEE Transactions on Applied SuperConductivity, vol. 22, no. 2, , April 2012.

    W. Neves, Jr. D. Fernandes, F.J.A. Baltar “A Comparative Investigation of Electromechanical Stresse on Transformers Caused by Inrush and Short Circuit Currents ” IEEE Conf. , 978-1-4673-0378-1, , 2011.

    M. Steurer, K. Frohlich,“The Impact of Inrush Currents on the Mechanical Stress of High Voltage Power Transformer Coils ” IEEE Transactions on Power Delivery, vol. 17, no. 1, January 2002.

    IEC std 60076-5, “َAbility to withstand short circuit” 2006.

    E. Andersson, “ The Regulation of Quality in Distribution Systems – Proposing a Pa-Nordic Quality Regulation” Master of Science Thesis, Dept. of energy and environment Division of electric power enegineering, Chalmers University of Technology, Goteborg, Sweden, 2006

    M. Armando, L. Dasilva, J. Guilherme, A.A. Chawdhury “Probabilistic Methodologies for Determining the Optimal Number of Substation Spare Transformer ” IEEE Transactions on Power System, vol. 25, no. 1, February 2010.

    I.R OF IRAN METEOROLOGICAL ORGANIZATION (IRIMO), “Meteorological Data of Babol Station”

     


موضوع پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, نمونه پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, جستجوی پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, فایل Word پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, دانلود پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, فایل PDF پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, تحقیق در مورد پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, مقاله در مورد پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, پروژه در مورد پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, پروپوزال در مورد پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, تز دکترا در مورد پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, پروژه درباره پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان, رساله دکترا در مورد پایان نامه بهره‌ برداری بهینه از ترانسفورماتور های قدرت مبتنی به مفاهیم قابلیت اطمینان

پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت چکیده شبکه گسترده سیستم قدرت دارای تجهیزات بسیار گران قیمتی می­باشد که از جمله آن می­توان به ژنراتور، بریکر، کابل­های قدرت و ترانسفورماتور اشاره کرد. ترانسفورماتور قدرت به عنوان قلب تپنده این شبکه بوده که همواره تحت تاثیر شرایط بهره­برداری و محیطی، دچار خطاهای مختلفی شده و در برخی موارد سبب خرابی و خروج از مدار ترانسفورماتور و عدم ...

پایان نامه دریافت درجه کارشناسی ارشد ( M.S ) گرایش برق قدرت چکیده با گسترش روزافزون مصرف انرژی در جهان، توسعه شبکه های قدرت امری ضروریست. اما ایجاد خطوط انتقال جدید، مستلزم صرف زمان وهزینه های گزاف بوده ولذا درصورت امکان استفاده ازهمان خطوط با ظرفیت انتقال بالاتر بسیار مقرون به صرفه می باشد. امروزه سیستم شبکه های قدرت با مشکلاتی از قبیل ناپایداری ولتاژ با ریسک بالا و تلفات توان ...

پایان نامه دریافت درجه کارشناسی ارشد ( M.S ) گرایش برق قدرت چکیده با گسترش روزافزون مصرف انرژی در جهان، توسعه شبکه های قدرت امری ضروریست. اما ایجاد خطوط انتقال جدید، مستلزم صرف زمان وهزینه های گزاف بوده ولذا درصورت امکان استفاده ازهمان خطوط با ظرفیت انتقال بالاتر بسیار مقرون به صرفه می باشد. امروزه سیستم شبکه های قدرت با مشکلاتی از قبیل ناپایداری ولتاژ با ریسک بالا و تلفات توان ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته برق گرایش سیستم های قدرت چکیده : در این پروژه پایان نامه، رهیافت تحلیلی جدیدی برای برنامه­ریزی تولید انرژی الکتریکی و تعیین مقدار و مکان نگهداری ذخیره چرخان متناظر با سطح ریسک نقاط بار مشترکین بوسیله آنالیز سود/هزینه در برنامه بهینه سازی ورود و خروج اشتراکی واحدهای نیروگاهی که علاوه بر واحدهای حرارتی در بخش تولید واحدهای برق آبی ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته: مهندسی برق - گرایش قدرت چکیده امروزه با وجود کاربرد وسیع بارهای حساس نظیر، ادوات الکترونیک قدرت، کامپیوترها و بارهای غیرخطی در شبکه‌های توزیع، مسئله کیفیت توان بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. اکثر این بارها به تغییرات ولتاژ، نظیر کمبود و بیشبود ولتاژ، حساس بوده و جهت عملکرد مناسب به منبع ولتاژ سینوسی نیاز دارند. بنابراین استفاده از بهسازهای ...

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی‌‌ارشد در رشته مهندسی برق گرایش قدرت چکیده محدودیت منابع سوختی فسیلی و احتمال اتمام ذخایر انرژی فسیلی، گرمایش زمین، آلودگی‌های زیست محیطی، بی‌ثباتی قیمت و همچنین نیاز روز افزون مراکز صنعتی و شهری به انرژی، مجامع بین الملل را به فکر جایگزین‌های مناسب انداخته است. انرژی هسته‌ای، خورشیدی، زمین گرمایی، بادی و امواج اقیانوسی از این قبیل می‌باشند. ...

چکیده کاهش منابع سوخت­های فسیلی، اثرات نامطلوب زیست محیطی و پایین بودن بازدهی شبکه های برق سنتی، تمایل به تولید برق در نزدیکی بار و سطح شبکه توزیع را با استفاده از منابع تجدید پذیر افزایش داده است. یکی از راهکارهای اساسی به منظور حل مشکلات مطرح شده استفاده از ریزشبکه ها می­باشد. به مجموعه ای از منابع کوچک تولید انرژی در سطح ولتاژ توزیع، ریزشبکه گفته می­شود. ریزشبکه در دوحالت ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش : برق قدرت افزایش حضور بارهای غیرخطیِ الکترونیک قدرت در شبکه های توزیع از یک طرف و تغییرات به وقوع پیوسته در شبکه های توزیع نظیر حضور منابع تولید پراکنده و امکان تشکیل ریز شبکه[1] های قدرت، نیاز به مطالعات جدید در شبکه های توزیع را افزایش داده است. تغییرات مذکور می تواند موجب افزایش و یا کاهش کیفیت توان در شبکه قدرت شود. از طرف ...

پایان­نامه کارشناسی ارشد مهندسی برق- تجدید ساختار چکیده متولیان سیستم­های توزیع، به­عنوان آخرین زنجیره از زنجیره برق رسانی به مشترکین، در تصمیم گیری های بلند مدت خود با مشکلاتی روبرو هستند. توجه به بازارهای الکتریکی و نرخ­های متأثر از عملکرد بازیگران بازار­های برق، شرکت­های توزیع را که مسئول و مالک سیستم­های توزیع هستند، در تصمیم گیری­های کلان به چالش می اندازد. از طرفی، تولیدات ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد چکیده: پیش بینی بار کوتاه مدت، به صورت پیش بینی بار یک ساعت تا چند روز آینده تاثیر به سزایی بر امر بهره برداری سیستم های قدرت دارد. زیرا بسیاری از تدابیر مدیریت انرژی از قبیل تنظیم برنامه مقرون به صرفه جهت استفاده از نیروگاه های موجود، برنامه ریزی خرید سوخت مورد نیاز نیروگاه ها، ورود و خروج واحدها، توسعه خطوط انتقال و ترانس شبکه فوق توزیع و همچنین ...

ثبت سفارش