پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی

word 4 MB 32511 99
1390 کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی و زراعت
قیمت قبل:۶۴,۶۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۷۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه کارشناسی‌ ارشد رشته زراعت و اصلاح نباتات گرایش زراعت

     

    چکیده

    به منظور بررسی اثرات عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل  بر سرعت جوانه­زنی، درصد جوانه­زنی، طول ریشه­چه، طول ساقه­چه، وزن گیاهچه، بنیه گیاهچه و نسبت ریشه­چه به ساقه­چه و همچنین برخی شاخص­های رشدی، در سه گیاه دارویی توت ­روباهی، بابونه و اکیناسه، دو آزمایش جداگانه در سال 1388، در همدان اجرا گردید.آزمایش عصاره دودی با شش تیمار (0، 002/0، 01/0، 1/0، 2/0 و 1) و سه تکرار، در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی و آزمایش دود آئروسل با دو تیمار دود آئروسل و شاهد در چهار تکرار، در قالب طرح کاملاً تصادفی، اجرا شد. نتایج نشان داد که در گیاه توت روباهی، غلظت­های مختلف عصاره دودی، بیشتر صفات جوانه­زنی و رشدی را به طور معنی­داری، افزایش  دادند و در مواردی، غلظت­های بالای عصاره دودی باعث کاهش برخی از شاخص­ها شد، که در این موارد به نظر می­رسد که در غلظت­های بالا، از دو ترکیب محرک و بازدارنده موجود در دود، ترکیب بازدارنده با غلبه بر ترکیب محرک، صفات رشدی را کاهش می­دهد. تقریباً در همه موارد، اثر در غلظت­های پائین عصاره دودی در گیاهان بابونه و اکیناسه، موجب افزایش صفات جوانه­زنی و رشدی شد و نیز در بیشتر موارد، غلظت­های بالای عصاره دودی، صفات جوانه­زنی و رشدی گیاهان مذکور را کاهش دادند. در مجموع، در گیاه توت روباهی، غلظت­های 1/0 و 01/0 در گیاه بابونه، جهت صفات جوانه­زنی غلظت­های 2/0 و 1/0 عصاره دودی و برای صفات رشدی، غلظت­های 01/0 و 002/0، بیشترین تأثیر را داشتند و برای گیاه اکیناسه، غلظت­های 2/0 و 1/0 عصاره دودی، در بیشتر موارد اثر مثبتی بر صفات جوانه­زنی و رشدی این گیاه داشتند. تقریباً در هر سه گیاه، دود آئروسل بر بیشتر شاخص ­های رشدی و جوانه­زنی، اثر مثبت داشت.

      کلمات کلیدی: عصاره دودی، دود آئروسل، جوانه­زنی، صفات رشدی، گیاهان دارویی، توت روباهی، بابونه و اکیناسه.

     

     مقدمه

    با پیشرفت علم شیمی، صنعت دارو سازی نیز پیشرفت کرده ­­است و هر روز شاهد عرضه داروهای شیمیایی جدید به بازار هستیم. این داروهای شیمیایی اگر چه ممکن است اثر قویتری داشته باشند و نسبت به داروهای گیاهی سریع تر تأثیر کنند، ولی عوارض جانبی آنها در مقایسه با داروهای گیاهی بسیار بیشتر است و ممکن است بیمار به بیماری های جدیدی دچار گردد. بنابراین به منظور حفظ سلامتی، گرایش متخصصان، داروسازان و بیماران به استفاده از گیاهان داروئی به طور روزافزون در حال افزایش است.

    با افزایش تقاضا برای دارو­های گیاهی و با توجه به موقعیت خاص آب و هوائی کشور ایران به دلیل دارا بودن بسیاری از گونه­های گیاهی و همچنین با توجه به سابقه دیرینه ما در طب سنتی و استفاده از گیاهان داروئی، توسعه تکنیکهای لازم برای کشت ­و­کار این گیاهان با حداقل هزینه از اهمیت بالایی برخوردار است. کشت موفق گیاهان دارویی به میزان زیادی به قابلیت جوانه زنی موفق بذور آنها وابسته است.

    خصوصیات ژنتیکی، خواب بذر، قوه نامیه، قدرت جوانه زنی، بنیه یا قدرت بذر، میزان رطوبت بذر و عمر بذر از ویژگی­های مهم کیفیت بذر به شمار می­روند. اما  قدرت جوانه زنی و بنیه بذر نسبت به سایر ویژگی­ها برای زارع از اهمیت بیشتری برخوردار است. جوانه زنی، طبق تعریف انجمن متخصصین رسمی تجزیه بذر(AOSA)[1] عبارت است از توانایی بذر جهت تولید یک گیاه طبیعی در شرایط  مساعد ( گنزالز[2] و همکاران، 2008 ). بذر اغلب گونه های دارویی به جهت سازگاری اکولوژیکی با شرایط محیطی دارای انواع خواب می باشند، که این امر از مهم ترین موانع زراعت گیاهان دارویی به صورت تجاری است. بنابراین تهیه اطلاعاتی در زمینه خصوصیات مرتبط با کیفیت بذر گونه های دارویی، در تولید و پرورش این گیاهان و استقرار آنها در مزرعه جهت دستیابی به عملکرد مناسب و با کیفیت مطلوب، حائز اهمیت است.

    بابونه

    نام علمی: Matricaria chamomilla

    بابونه متعلق به خانواده مرکبان یا گل مینا است. گیاهی است یکساله، که ارتفاع آن به 60 سانتی­متر می­رسد. ساقه آن مستقیم و منشعب است. برگ­ها دو تا سه شانه­ای، بخش­های انتهایی آن سوزنی شکل و کم ­و بیش بی کرک هستند. قطر کاپیتول که به ساقه نازکی متصل است، 1 تا 5/1 سانتی­متر است و یک ردیف گلهای زبانه دار سفید رنگ دارد. در مرکز آن گل­های لوله­ای متعدد و زرد رنگ بر روی یک نهنج مخروطی کاملاً مشخص قرار گرفته اند. زمان گل دادن اردیبهشت تا شهریور ماه است (فلوگ[3]، 1364).

    اندام­های مورد استفاده:  گلهای خشک شده و به ندرت شاخ و برگ همراه با گل.

    زیست­گاه گردآوری: در کشور ما ایران و در مزارع و زمین­های بایر جنوب اروپا بسیار فراوان است و به عنوان یک گیاه زینتی کاشته می­شود. این گیاه، بومی انگلستان و ویلز است و به طور محلی در ویلز و انگلستان کاشته شده و یا در زمین­های بایر می روید. گاهی با کاشت دانه­های آن در اواخر پاییز و یا در اوایل بهار کاشته می شود. گیاه را هنگامی که کاپیتول آن کاملاً باز شده است، می­چینند و در سایه، در گرمای کمتر از 35 درجه سانتیگراد خشک می کنند. کشت تجارتی آن فقط هنگامی که نیروی کار ارزان، در دسترس است از نظر اقتصادی امکان پذیر است.

    ترکیبات و اثر: اسانس فرار، موسیلاژ و یک ماده ضد اسپاسم.

    مصرف :

    از راه خوراکی معمولاً به شکل تیزان به کار می رود (یک قاشق غذاخوری از گیاه را دریک لیتر آب سرد ریخته و حرارت نمی­دهند). برای اختلالات معدی همراه با درد، دیرهضمی، اسهال، تهوع و به ندرت برای التهاب مجاری ادرار و قاعدگی دردناک مصرف می شود. دم کرده آن به شکل کمپرس مصرف می شود. می­توان گردگیاه را بر روی زخم­های دیرالتیام پذیر، حساسیت­های پوستی و عفونت­هایی نظیر جوش، کرک و تبخال پاشید. همچنین برای بواسیر و التهاب­های دهان، گلو و چشم­ها مصرف می­شود (فلوگ،1364).

    بابونه یکی از گیاهان علفی است که خواص دارویی ارزشمندی دارد. در کشورهای غربی به خصوص در اروپا از جمله کشور آلمان مصرف آن بسیار متداول است. بابونه را در بسته­های زیبا و جذاب به عنوان چای بابونه مورد استفاده قرار می­دهند. مصرف گل بابونه به صورت جوشانده و دم­کرده برای برطرف کردن بسیاری از ناراحتی­ها توصیه می­شود. شامپوی بابونه به شرطی که از کیفیت مطلوب برخوردار باشد برای تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن استفاده می­شود. بابونه، اشتها آور و برطرف کننده ناراحتی­های گوارشی است. مصرف دم­کرده بابونه جهت رفع تب، ناراحتی­های عصبی، نفخ معده، دل­درد و سایر ناراحتی­های گوارشی توصیه شده است. دم­کرده گل بابونه به عنوان داروی کاهش دهنده فشار خون و اوره خون، ضد­عفونی کننده، ضدآماس و در بهبود ناراحتی­های پوستی مؤثر است. ضماد گل بابونه برای پیچ­خوردگی مچ دست و پا استفاده می شود. گل بابونه برای بانوانی که اختلالات قاعدگی دارند و همچنین برای بانوان باردار جهت جلوگیری از استفراغهای دوره حاملگی مؤثر است. بخور گل بابونه برای رفع درد گوش توصیه شده است (کیانمهر، 1387).

     

    اکیناسه (سرخارگل)

    نام علمی: Echinacea purpurea

     

     

     

    خصوصیات: گیاهی است چند ساله که ارتفاع آن 120-60 سانتی­متر است. این گیاه از یک ساقه عمودی، برگ­های تخم­مرغی شکل و نیزه ای زبر و دندانه دار برخوردار است. ریشه آن افشان بوده و گل­های آن به رنگ بنفش و مخروطی شکل می باشند که در تابستان و اوایل پاییز ظاهر می­شوند.

    اقلیم مورد نیاز گیاه: این گیاه بومی شرق، مرکز و غرب آمریکا است. به هوای آفتابی نیاز دارد و به خشکی و سرما نیز مقاوم است.

    تکثیر این گیاه از طریق بذر می­باشد و وزن هزاردانه آن حدود 5/3 گرم است. مقدار بذر مورد نیاز جهت تولید نشاء برای یک هکتار زمین، حدود یک کیلوگرم می­باشد. فواصل کاشت این گیاه، در حدود  60-40*30-20 سانتی متر و سیستم کاشت و آبیاری نیز به صورت ردیفی است.

    دور آبیاری: این گیاه، نسبتاً به خشکی مقاوم است، ولی برای عملکرد خوب نیاز به آبیاری منظم دارد.

    نیازهای غذایی اصلی: به کودهای شیمیایی زیاد نیازی ندارد و استفاده زیاد از کودهای نیتروژن موجب ضعیف شدن سیستم ریشه­ای می­شود. کاربرد  نیتروژن به میزان 200-100 کیلوگرم در هکتار، فسفر به میزان 120-100 کیلوگرم در هکتار و پتاس به میزان 250-200 کیلوگرم در هکتار کافی است.

    روش کاشت : کاشت مستقیم در زمین اصلی و کاشت خزانه­ای.

    زمان مناسب برای کاشت در خزانه: بسته به شرایط منطقه از اوایل تا اواخر بهمن ماه کاشت می­گردد.

    تیمارهای مورد نیاز جهت برطرف کردن دوره خواب بذر: بدون هر گونه تیماری جوانه می زند. اما سرمادهی به مدت 4-1 هفته در ماسه مرطوب در دمای 5-0 درجه سانتیگراد درصد جوانه زنی را افزایش می دهد.

    طول مدت جوانه زنی بذر، 15-10 روز و مدت زمان لازم جهت انتقال نشاء از خزانه به زمین اصلی، 70-50 روز است. بافت خاک مناسب برای رشد این گیاه، شنی لومی با زهکشی و هوادهی مناسب و  pH مطلوب آن حدود 7 است.

    اندام­های مورد استفاده: به ترتیب اهمیت، گل و برگ­ ها هستند.

    زمان برداشت :

    1- برداشت ریشه:در پاییز سال دوم، هنگامی که اندام هوایی گیاه خشک و قهوه ای شد، باید برداشت انجام گیرد و معمولاً از ماشین­های برداشت سیب­زمینی برای این کار استفاده می­شود.

    2- برداشت برگ: باید در تابستان و درست قبل از باز شدن کامل گل­ها، برداشت شود و سپس در محلی که کاملاً سایه و دور از نور آفتاب است، خشک گردد.

    عملیات پس از برداشت: جدا کردن ساقه های باقی مانده از ریشه و سپس شستن ریشه ها قبل از خشک کردن آنها از مهمترین عملیات پس از برداشت به شمار می­روند. خشک کردن باید در دمای 45-40 درجه سانتی­گراد انجام شود. میزان رطوبت ریشه پس از خشک شدن باید حدود 10 درصد و میزان مواد خارجی آن کمتر از 3 درصد باشد.

    دقت های لازم در عملیات برداشت: برداشت باید در هوای آفتابی و خشک انجام شود. قبل از برداشت ریشه­ها، باید اندام هوایی گیاه از ارتفاع 5 سانتی متری سطح خاک بریده شود، ضمن اینکه رطوبت خاک نیز زیاد نباشد.

    مراقبت­های ویژه در زمان داشت: بلافاصله پس از انتقال نشاء، حتماً باید آبیاری انجام گیرد.

    عملکرد: عملکرد ریشه خشک به میزان 2 تا 6 تن در هکتار (بر حسب تراکم کاشت). عملکرد برگ خشک به میزان 2-1 تن در هکتار و عملکرد کل اندام هوایی به میزان 10-7 تن در هکتار است.

    خواص درمانی: مصرف سرخارگل، سبب تقویت سیستم ایمنی و بهبود زخم­ها می­شود و از عفونت­های دستگاه تنفسی فوقانی و سرماخوردگی پیشگیری می­کند (یزدانی و همکاران، 1383).

     

    توت روباهی

    نام علمی: Sanguisorba minor.L

    توت روباهی، گیاهی چندساله است که تا ارتفاع 1 متر، رشد نموده و دارای برگ­های مرکب و گرد است. ساقه های گل دهنده باریک و منشعب می باشند. این گیاه به سالاد، پنیر و کره­های گیاهی افزوده می­شود. علاوه بر این، دارای مصارف دارویی است. گونه دیگری بنام S.anistroides نیز وجود دارد که ازآن، بعنوان دارویی برای درمان دیابت استفاده می­شود.

    منشاء آن، اروپا و آسیا (S.officinalis)، یا مرکز و جنوب اروپا (S.minor) می­باشد. بیشتر، ریشه خشک و گاهی قسمت های هوایی خشک شده، مورد استفاده قرار می­گیرد.

    موارد استفاده و خواص: ریشه­های توت روباهی بعنوان داروی مؤثر برای درمان اسهال و داروی بواسیر شناخته شده­اند. این گیاه برای درمان التهاب های دارای خونریزی در روده بزرگ و خونریزی رحم استفاده می­شود. همچنین، بصورت موضعی برای درمان بواسیر، ناراحتی­های مختلف پوستی ( مانند زخم ها، سوختگی ها و اگزما ) و التهاب های مخاطی ( بصورت محلول های غرغره یا مواد موجود در خمیر دندان ) بکار می رود.

    در اروپا و چین، بیشترین استفاده طبی از این گیاه، به عنوان بند آورنده خون است و به همین دلیل، بخش اول نام علمی آن به معنی جذب کننده خون می باشد.

    عصاره های این گیاه معمولاً در تهیه مرهم­ها و محلول­های شستشو بکار می­رود و بصورت استعمال موضعی مورد استفاده قرار می­گیرد (جعفر نیا و همکاران، 1387).

     

    Abstract

     

    The effect of plant-derived smoke extract either as smoke extract or aerosol on some germination and plant growth parameters of three medicinal species of Sanguisorba minor, Matricaria recutita and Echinacea purpurea was investigated. Five concentrations of smoke extract (0.002, 0.01, 0.1, 0.2 and 1 v/v) and distilled water as control were used in the first experiment. A randomized complete block design with three replications was used for this experiment. In the second experiment, aerosol smoke and control were studied in a completely randomized design with four replications. Different concentrations of smoke extract, significantly affected the germination and plant growth parameters of S.minor. Low concentrations of smoke extract also resulted in a significant positive effect on growth properties of M. recutita and E. purpurea In three species, high concentrations of smoke water had negative effects on plant growth properties. Smoke extract concentrations of 0.1 and 0.01 were the best treatment for growth properties of S.minor, while the concentrations of 0.2 and 0.1 were the best concentrations, improving the germination parameters in M. recutita. In this species, the smoke extract concentrations of 0.01 and 0.002 were the best treatments for growth properties. Finally, two smoke solutions of 0.2  and 0.1 were the most effective treatments for germination parameters and growth properties of E. purpurea The aerosol smoke showed a significant positive effect on growth properties of three species of Sanguisorba minor, Matricaria recutita and Echinacea purpurea.

     

    Keywords: Smoke extract, Aerosol smoke, Germination, Growth properties, Medicinal 

  • فهرست:

    بابونه ................................................................................................................................................

    اکیناسه .............................................................................................................................................

    توت روباهی .....................................................................................................................................

    فصل اول (پیشینه و تاریخچه تحقیق)......................................................................................

    1-1-  پرایمینگ ...............................................................................................................................................

    1-2-  فیزیولوژی پرایمینگ .......................................................................................................................

    1-3-  عوامل موثر بر پرایم کردن بذور........................................................................................................

    1-4-  تکنیک­های پرایمینگ بذر.................................................................................................................

    1-4-1- پرایمینگ با هورمون­های رشد گیاه ......................................................................................

    1-4-2-  پرایمینگ با انواع دود گیاهی ............................................................................................

    1-5- اثرات اصلی آتش و دود بر جوانه زنی ...............................................................................................

    1-5-1- اثرات فیزیکی آتش و دود بر جوانه­زنی ...............................................................................

    1-5-2- اثرات شیمیایی آتش و دود .................................................................................................

    1-6- مطالعات زراعی در مورد عصاره دودی ............................................................................................

    1-7- خواب بذر .......................................................................................................................................

    1-7-1- خواب اولیه .........................................................................................................................

    1-7-1-1- خواب خارجی ...................................................................................................

    1-7- 1-1-1- فیزیکی ...............................................................................................

    1-7-1-1-2- مکانیکی  ..............................................................................................

    1-7-1-1-3- شیمیایی ...............................................................................................

    1-7-1-2- خواب داخلی یا ذاتی .........................................................................................

    1-7-1-2-1-  مورفولوژیکی ......................................................................................

    1-7-1-2-2-  فیزیولوژیکی ......................................................................................

    1-7-1-2-2-1- خواب فیزیولوژیکی سطحی .......................................................

    1-7-1-2-2-2- خواب فیزیولوژیکی عمق متوسط ...............................................

    1-7-1-2-2-3- خواب فیزیولوژیکی عمیق ..........................................................

    1-7-1-2-3- مورفوفیزیولوژیکی ...............................................................................

    1-7-1-2-4-  فیزیکی ...............................................................................................

    1-7-1-2-5-  ترکیبی ...............................................................................................

    1-7-1-2-5-1-  خواب مربوط به محور بالای لپه ................................................

    1-7-1-2-5-2- محور بالای لپه و ریشه­چه (خواب دوگانه)  .................................

    1-7-2- خواب ثانویه ......................................................................................................................

    1-7-2-1- خواب دمایی .....................................................................................................

    1-7-2-2- خواب شرایط محیطی ........................................................................................

    1-8- کنترل خواب و جوانه زنی ................................................................................................................

    1-9- بنیه گیاهچه ......................................................................................................................................

    1-10- گلدهی ..........................................................................................................................................

    1-11- مطالعات کشت بافتی مرتبط با عصاره دودی ....................................................................................

    1-12- اثر متقابل دود و هورمون­های گیاهی ...............................................................................................

    1-13- اثرات اللوپاتی دود گیاهی به صورت آئروسل روی جوانه­زنی .........................................................

    فصل دوم (مواد و روش­ها) ....................................................................................................

    2-1-  مواد گیاهی مورد استفاده در آزمایش استحصال دود گیاهی....................................................................

    2-2- روش اجرای آزمایش ...........................................................................................................................

    2-2-1-  آزمایش عصاره دودی .......................................................................................................

    2-2-1-1- روش اجرای مراحل جوانه­زنی.............................................................................

    2-2-1-2- روش اجرای مراحل اندازه­گیری صفات رشدی ..................................................

    2-2-2-  آزمایش دود آئروسل ........................................................................................................

    2-3- نمونه برداری‌ها و صفات مورد مطالعه .....................................................................................................

    2-3-1- صفات مربوط به جوانه­زنی .................................................................................................

    2-3-2- صفات مربوط به شاخص­های رشدی ...................................................................................

    2-3-3- صفات مربوط به خصوصیات زراعی ....................................................................................

    فصل سوم (نتایج و بحث) ......................................................................................................

    3-1- عصاره دودی............................................................................................................................

    3-1-1- صفات مربوط به جوانه­زنی.............................................................................................

    3-1-1-1- سرعت جوانه­زنی.................................................................................................

    3-1-1-1-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-1-1-2- اکیناسه ..................................................................................................

    3-1-1-1-3- بابونه .....................................................................................................

    3-1-1-2- درصد جوانه­زنی.................................................................................................

    3-1-1-2-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-1-2-2- اکیناسه ..................................................................................................

    3-1-1-2-3- بابونه .....................................................................................................

    3-1-1-3- طول ساقه­چه .......................................................................................................

    3-1-1-3-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-1-3-2- اکیناسه ..................................................................................................

    3-1-1-3-3- بابونه .....................................................................................................

    3-1-1-4- طول ریشه­چه .......................................................................................................

    3-1-1-4-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-1-4-2- اکیناسه ..................................................................................................

    3-1-1-4-3- بابونه .....................................................................................................

    3-1-1-5- وزن تر گیاهچه  .................................................................................................

    3-1-1-5-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-1-5-2- اکیناسه ..................................................................................................

    3-1-1-5-3- بابونه .....................................................................................................

    3-1-1-6- بنیه گیاهچه .........................................................................................................

    3-1-1-6-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-1-6-2- اکیناسه ..................................................................................................

    3-1-1-6-3- بابونه .....................................................................................................

    3-1-1-7- نسبت ریشه­چه به ساقه­چه.....................................................................................

    3-1-1-7-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-1-7-2- اکیناسه ..................................................................................................

    3-1-1-7-3- بابونه .....................................................................................................

    3-1-2- صفات رشدی ...............................................................................................................

    3-1-2-1- ارتفاع گیاه .........................................................................................................

    3-1-2-1-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-2-1-2- اکیناسه ..................................................................................................

    3-1-2-1-3- بابونه .....................................................................................................

    3-1-2-2- طول ریشه ...........................................................................................................

    3-1-2-2-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-2-2-2- اکیناسه .................................................................................................

    3-1-2-2-3- بابونه ....................................................................................................

    3-1-2-3- تعداد شاخه­های جانبی ........................................................................................

    3-1-2-3-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-2-3-2- بابونه ....................................................................................................

    3-1-2-4- تعداد برگ در بوته .............................................................................................

    3-1-2-4-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-2-4-2- اکیناسه ..................................................................................................

    3-1-2-5- ماده خشک کل (TDM) .....................................................................................

    3-1-2-5-1- توت روباهی...... ...................................................................................

    3-1-2-5-2- اکیناسه ..................................................................................................

    3-1-2-5-3- بابونه .....................................................................................................

    3-1-2-6- سطح برگ .........................................................................................................

    3-1-2-6-1- اکیناسه .................................................................................................

    3-1-2-7- صفات مربوط به گلدهی بابونه ............................................................................

    3-1-2-7-1- تاریخ گلدهی .......................................................................................

    3-1-2-7-2- تعداد گل در بوته ..................................................................................

    3-1-2-7-3- قطر گل ................................................................................................

    3-1-2-7-4- وزن خشک گل ...................................................................................

    3-2- دود آئروسل............................................................................................................................

    3-2-1- صفات مربوط به جوانه­زنی............................................................................................

    3-2-1-1- توت روباهی...... ......................................................................................

    3-2-1-2- اکیناسه ....................................................................................................

    3-2-1-3- بابونه .......................................................................................................

    3-2-1- صفات رشدی ..............................................................................................................

    3-2-1-1- توت روباهی...... ......................................................................................

    3-2-1-2- اکیناسه .....................................................................................................

    3-2-1-3- بابونه ........................................................................................................

    نتیجه­گیری کلی..............................................................................................................................................

    پیشنهادات ....................................................................................................................................................

    فصل چهارم (فهرست منابع)  .................................................................................................

     

    منبع:

     

    جعفرنیا، ساسان.، خسروشاهی، سارا. و قاسمی، میترا. 1387. راهنمای جامع و مصور خواص و کاربرد گیاهان دارویی. انتشارات سخن­گستر. صفحه 57-55.

    یزدانی، داراب.، شهنازی، سحر. و سیفی، حامد. 1383. کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی. انتشارات روزبهان. صفحه 112-109.

    فلوگ، هانس. گیاهان دارویی. توکلی صابری، محمدرضا. و صداقت، محمدرضا. 1364. انتشارات روز­بهان. صفحه 67-52.

    کیانمهر، هرمزدیار. 1387. شناخت گیاهان دارویی. انتشارات آییژ. صفحه 89-85.  

     

    Abdollahi, M.R., Mehrshad, B., and Moosavi, S.S. 2011. Effect of method of seed treatment with plant derived smoke solutions on germination and seedling growth of milk thistle (Silybum marianum L.). Seed science & Technology. 39:225-229.

    Adkins, S.W. and Peters, N.C.B. 2001. Smoke derived from burnt vegetation stimulates germination of arable weeds. Seed Science Research. 11: 213-222.

    Anonymous. 2000. FAOSTAT “database query”. http://www.faostat.fao.org.

    Armstrong, H. and McDonald, M.B. 1992. Effects of osmoconditioning on water-uptake and electrical-conductivity in soybean seeds. Seed Science and Technology. 20: 391-400.

    Ashraf, M. and Bray, C.M. 1993. DNA synthesis in osmoprimed leek (Allium porrum L.) seeds and evidence for repair and replication. Seed Science Technology. 3: 15-23.

    Ashraf, M. and Foolad, M.R., 2005. Pre-sowing seed treatment - A shotgun approach to improve germination, plant growth, and crop yield under saline and non-saline conditions.

    Association of Official Seed Analysts. (2000) Rules for Testing Seeds.

    Atwater, B.R. 1980. Germination, dormancy and morphology of the seeds of herbaceous ornamental plants. Seed Sci. and Tech. 8: 23-73.

    Babaeva, E.Y., Volobueva, V.F., Yagodin, B.A. and Klimakhin, G.I. 1999. Sowing quality and productivity of Echinacea purpurea in relation to soaking the seed in manganese and zinc solutions. Izvestiya Timiryazevskoi Sel'skokhozyaistvennoi Akademii. 4: 73-80.

    Bell, D.T. 1999. Turner Review No. 1 - The process of germination in Australian species. Australian Journal of Botany. 47: 475-517.

    Blank, R.R. and Young, J.A. 1998. Heated substrate and smoke: Influence on seed emergence and plant growth. Journal of Range Management. 51: 577-583.

    Bond, w.j. and Vanwilgen, B.W. 1996. fair and plant. chapman & hall, london.

    Bradford, K.J. 1986. Manipulation of seed water relations via osmotic priming to improvegermination under stress conditions. Horticulture Science. 21: 1105-1112.

    Brits, G.J., Calitz, F.J., Brown, N.A.C. and Manning, J.C. 1993. Desiccation as the active principle in heat-stimulated seed-germination of leucospermum r br (proteaceae) in fynbos. New Phytologist. 125: 397-403.

    Brown, N.A.C. 1993. Promotion of germination of fynbos seeds by plant-derived smoke. New Phytologist. 123: 575-583.

    Brown, N.A.C., Jamieson, H. and Botha, P.A. 1994. Stimulation of seed germination in South African species of Restionaceae by plant-derived smoke. Plant Growth Regulation. 15: 93-100.

    Brown, N.A.C. and vanStaden, J. 1997. Smoke as a germination cue: A review. Plant Growth Regulation. 22: 115-124.

    Bruggink, G.T., Ooms, J.J.J. and van der Toorn, P. 1999. Induction of longevity in primed seeds. Seed Science Research. 9: 49-53.

    Campbell, J.A., Naidu, B.P. and Wilson, J.R. 1999. The effect of glycinebetaine application on germination and early growth of sugarcane. Seed Science and Technology. 27: 74.752-7.

    Crosti, R., Ladd, P.G., Dixon, K.W. and Piotto, B. 2006. Post-fire germination: The effect of smoke on seeds of selected species from the central Mediterranean basin. Forest Ecology and Management. 221: 306-312.

    Darby, R.J. and J, S.P. 1976. A technique for osmotically pre-treating and germinating quantities of small seeds. Ann. Appl. Bot. 83: 313-315.

    Dayamba, S.D., Sawadogo, L., Tigabu, M., Savadogo, P., Zida, D., Tiveau, D. and Oden, P.C . 2010. Effects of aqueous smoke solutions and heat on seed germination of herbaceous species of the Sudanian savanna-woodland in Burkina Faso. Flora. 205: 319-325.

    De Lange, J.H. and Boucher, C. 1990. Autecological studies on Audouinia capitata (Bruniaceae). I. Plant-derived smoke as a seed germination cue. South African Journal of Botany. 56: 700-703.

    Debi, R.B., Taketa, S. and Ichii, M. 2005. Cytokinin inhibits lateral root initiation but stimulates lateral root elongation in rice (Oryza sativa). J. Plant Physiol. 162: 507–515.

    DeCastro, R.D., Zheng, X.Y., Bergervoet, J.H.W., De Vos, C.H.R. and Bino, R.J. 1995. β-tubulin accumulation and DNA replication in imbibing tomato seeds. Plant Physiology. 109: 499-504.

    Dixon, K.W., Roche, S. and Pate, J.S. 1995. The promotive effect of smoke derived from burnt native vegetation on seed germination of Western Australian plants. Oecologia. 101: 185-192.

    Drewes, F.E., Smith, M.T. and Vanstaden, J. 1995. The effect of a plant-derived smoke extract on the germination of light-sensitive lettuce seed. Plant Growth Regulation. 16: 205-209.

    Flematti, G.R., Ghisalberti, E.L., Dixon, K.W. and Trengove, R.D. 2004. A compound from smoke that promotes seed germination. Science. 305: 977-977.

    Fu, J.R., Lu, X.H., Chen, R.Z., Zhang, B.Z., Liu, Z.S., Li, Z.S. and Cai, D.Y. 1988. Osmoconditioning of peanut (Arachis hypogaea L.) seeds with PEG to improve vigour and some biochemical activities. Seed Sci. Technol. 16: 197–212.

    Garcia, F.C., Jimenez, L.F. and Vazquezramos, J.M. 1995. Biochemical and cytological studies on osmoprimed maize seeds. Seed Science Research. 5: 15-23.

    Geneve, R.L. 1998. Seed dormancy in commercial vegetable and flower species. Seed Technology. 20: 236- 250.

    Ghebrehiwot, H.M., Kulkarni, M.G., Kirkman, K.P. and Staden, J.v. 2008. Smoke-water and a smoke-isolated butenolide improve germination and seedling vigour of Eragrostis tef (Zucc.) Trotter under high temperature and low osmotic potential. Journal of Agronomy and Crop Science. 194: 270-277.

    Gomez-Gonzalez, S., Sierra-Almeida, A. and Cavieres, L.A. 2008. Does plant-derived smoke affect seed germination in dominant woody species of the Mediterranean matorral of central Chile? Forest Ecology and Management. 255: 1510-1515.

    Gulnaz, A., Iqbal, J. and Azam, F. 1999. Seed treatment with growth regulators and crop productivity. II. Response of critical growth stages of wheat (Triticum aestivum L.) undersalinity stress. Cereal Res. Commun. 27: 419–426.

    Hanson, A.D. 1973. The effects of imbibition drying treatments on wheat seeds. New Phytologist. 90: 129–178.

    Heisey, R.m. and Delwiche, C.C. 1984. Phytotoxic volatiles from Trichostema lanceolatum (Labiatae). American Journal of Botany. 71: 821–828.

    Heydecker, W. and Coolbear, P. 1978. Seed treatment for improved performance: Survey and attempted prognosis. Seed Sci. Technol. 5: 353–425.

    Heydecker, W., Higgins, J. and Gulliver, R.L. 1973. Accelerated germination by osmotic seed treatment. Nature. 246: 42-46.

    Jager, A.K., Light, M.E. and Staden, J.v. 1996. Effects of source of plant material and temperature on the production of smoke extracts that promote germination of light-sensitive lettuce seeds. Environmental and Experimental Botany. 36: 421-429.

    Jager, A.K., Rabe, T. and Staden, J.v. 1996. Food-flavouring smoke extracts promote seed germination. South African Journal of Botany. 62: 282-284.

    Jain, N. and Van Staden, J. 2007. The potential of the smoke-derived compound 3-methyl-2H-furo 2,3-c pyran-2-one as a priming agent for tomato seeds. Seed Science Research. 17: 175-181.

    Keeley, J.E. 1993. Smoke-induced flowering in the fire-lily Cyrtanthus ventricosus. South African Journal of Botany. 59: 638-638.

    Keeley, J.E. and Fotheringham, C.J. 1998. Smoke-induced seed germination in California chaparral. Ecology. 79: 2320-2336.

    Kulkarni, M.G., Ascough, G.D. and Staden, J.v. 2008. Smoke-water and a smoke-isolated butenolide improve growth and yield of tomatoes under greenhouse conditions. HortTechnology. 18: 449-454.

    Kulkarni, M.G., Ascough, G.D., Verschaeve, L., Baeten, K., Arruda, M.P. and Staden, J.v. 2010. Effect of smoke-water and a smoke-isolated butenolide on the growth and genotoxicity of commercial onion. Scientia Horticulturae. 124: 434-439.

    Kulkarni, M.G., Sparg, S.G., Light, M.E. and van Staden, J. 2006. Stimulation of rice (Oryza sativa L.) seedling vigour by smoke-water and butenolide. Journal of Agronomy and Crop Science. 192: 395-398.

    Kulkarni, M.G., Sparg, S.G. and van Staden, J. 2006. Dark conditioning, cold stratification and a smoke-derived compound enhance the germination of Eucomis autumnalis subsp autumnalis seeds. South African Journal of Botany. 72: 157-162.

    Lanteri, S., Kraak, H.L., De Vos, C.H.R. and Bino, R.J. Effects of osmotic preconditioning on nuclear replication activity in seeds of pepper (Capsicum annum) and tomato (Lycopersicom esculentum) Seeds. Physiological Plantarum. 89: 433-440.

    Lee, S.S., Kim, J.H., Hong, S.B., Yuu, S.H. and Park, E.H. 1998. Priming effect of rice seedson seedling establishment under adverse soil conditions. Crop Science. 43: 194–198.

    Light, M.E., Burger, B.V., Staerk, D., Kohout, L. and Van Staden, J. 2010. Butenolides from Plant-Derived Smoke: Natural Plant-Growth Regulators with Antagonistic Actions on Seed Germination. Journal of Natural Products. 73: 267-269.

    Light, M.E., Gardner, M.J., Jager, A.K. and van Staden, J. 2002. Dual regulation of seed germination by smoke solutions. Plant Growth Regulation. 37: 135-141.

    Light, M.E. and van Staden, J. 2004. The potential of smoke in seed technology. South African Journal of Botany. 70: 97-101.

    Liu, Q., Hilhorst, H.W.M., Groot, S.P.C. and Bino, R.J. 1997. Amounts of nuclearDNA and internal morphology of gibberellin. and abscisic acid.deficient tomato (Lycopersicon esculentumMill.) seeds during maturation, imbibition and germination. Ann. Bot. 79: 161–168.

    Mahmoud, M.H. and Abdel.Aziz, I.M. 1985. Influence of pre.soaking with gibberellin on growth, nutrients uptake and carbohydrate content under salinity condition. Zeitsch. Acker. und Pflanzen. 155: 111–120.

    McDonald, M.B. 2000. Seed priming. Sheffield Academic Press. 287-325.

    Merritt, D.J., Kristiansen, M., Flematti, G.R., Turner, S.R., Ghisalberti, E.L., Trengove, R.D. and Dixon, K.W. 2006. Effects of a butenolide present in smoke on light-mediated germination of Australian Asteraceae. Seed Science Research. 16: 29-35.

    Modi, A.T. 2002. Indigenous storage method enhances seed vigour of traditional maize. South African Journal of Science. 98: 138-139.

    Modi, A.T. 2004. Short-term preservation of maize landrace seed and taro propagules using indigenous storage methods. South African Journal of Botany. 70: 16-23.

    Morris, E.C. 2000. Germination response of seven east Australian Grevillea species (Proteaceae) to smoke, heat exposure and scarification. Australian Journal of Botany. 48: 179-189.

    Ozbingol, N., Corbineau, F., Groot, S.P.C., Bino, R.J. and Come, D. 1999. Activation of the cell cycle in tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) seeds during osmoconditioning as related to temperature and oxygen. Annals of Botany. 84: 245-251.

    Parera, C.A. and Cantliffe, D.J. 1992. Cantliffe, D. J. Journal of the American Society for Horticultural Science. 117: 400-403.

    Podlaski, S., Wzorek, H. and Chrobak, Z. 2002. The effect of maize seed priming on their vigour, growth and yield of plants. Biuletyn Instytutu Hodowlii Aklimatyzacji Roslin. 221: 93–103.

    Rashid, A. and Qayyum, F. 1991. Cooperative research program on micronutrient status of Pakistan soils and its role in crop production. Final Report 1983–90. NARC, Islamabad.

    Roche, S., Dixon, K.W. and Pate, J.S. 1998. For everything a season: Smoke-induced seed germination and seedling recruitment in a Western Australian Banksia woodland. Australian Journal of Ecology. 23: 111-120.

    Roche, S., Koch, J.M. and Dixon, K.W. 1997. Smoke enhanced seed germination for mine rehabilitation in the southwest of Western Australia. Restoration Ecology. 5: 191-203.

    Senaratna, T., Dixon, K., Bunn, E. and Touchell, D. 1999. Smoke-saturated water promotes somatic embryogenesis in geranium. Plant Growth Regulation. 28: 95-99.

    Singh, G., Gill, S.S. and Sandhu, K.K. 1999. Improved performance of muskmelon (Cucumis melo) seeds with osmoconditioning. Acta Agrobot. 52: 121–126.

    Sivritepe, H.O. and Dourado, A.M. 1995. The effect of priming treatments on the viability and accumulation of chromosomal damage in aged pea seeds. Ann. Bot. 75: 165–171.

    Smith, P.T. and Cobb, B.G. 1991. Physiological and enzymatic activity of pepper seeds (Capsicum annum) during priming. Physiological Plantarum. 82: 433-439.

    Sparg, S.G., Kulkarni, M.G., Light, M.E. and Van Staden, J. 2005. Improving seedling vigour of indigenous medicinal plants with smoke. Bioresource Technology. 96: 1323-1330.

    Sparg, S.G., Kulkarni, M.G. and van Staden, J. 2006. Aerosol smoke and smoke-water stimulation of seedling vigor of a commercial maize cultivar. Crop Science. 46: 1336-1340.

    Strogonov, B.F. 1964. Practical means for increasing salt tolerance of plants as related to type of salinity in the soil”. In "Physiological Basis of salt tolerance of Plants. (Poljackoff-Mayber, A. and Meyer, A. A. Eds). 218-244.

    Sutcliffe, M.A. and S, W.C. 1995. Role of ethylene and shortchain saturated fatty acids in the smoke-stimulated germination of Cyclopia seed. Journal of Plant Physiology. 145: 271–276.

    Taylor, J.L.S. and vanStaden, J. 1996. Root initiation in Vigna radiata (L) Wilczek hypocotyl cuttings is stimulated by smoke-derived extracts. Plant Growth Regulation. 18: 165-168.

    Thanos, C.A. and Rundel, P.W. 1995. Fire-followers in chaparral: nitrogenous compounds trigger seed germination. Journal of Ecology. 83: 207-216.

    Thomas, P.B., Morris, E.C. and Auld, T.D. 2003. Interactive effects of heat shock and smoke on germination of nine species forming soil seed banks within the Sydney region. Austral Ecology. 28: 674-683.

    Thomas, T.H. and Vanstaden, J. 1995. Dormancy break of celery (Apium graveolens L.) seeds by plant derived smoke extract. Plant Growth Regulation. 17: 195-198.

    Van Staden, J., Brown, N.A.C., Jager, A.K. and Johnson, T.A. 2000. Smoke as a germination cue. Plant Species Biology. 15: 167-178.

    van Staden, J., Jager, A.K., Light, M.E. and Burger, B.V. 2004. Isolation of the major germination cue from plant-derived smoke. South African Journal of Botany. 70: 654-659.

    Vanstaden, J., Drewes, F.E. and Brown, N.A.C. 1995. Some chromatographic characteristics of germination stimulants in plant-derived smoke extracts. Plant Growth Regulation. 17: 241-249.

    Varma, S.K., Jhorar, B.S. and Aggarwal, R.P. 1992. Effect ofpre.sowing seed soakingin gibberellic acid on germination and early seedling growth of cotton (Gossypium hirsutumL. Cotton Develop. 14: 23–28.

    Wang, M.B. and Waterhouse, P. 2003. Application of gene silencing in plants. Current Opinion in Plant Biology. 5: 146–150.

    Welbaum, G.E. and Bradford, K.J. 1991. Water relations of seed development and germination in muskmelon (Cucumis melo L.). VI. Influence of priming on germination responses to temperature and water potential during seed development. J. Exp. Bot. 42: 393-399.

    Wurr, D.C.E. and Fellows, J.R. 1985. A determination of the seed vigour and field performance of crisp lettuce seed stocks. Seed Science and Technology. 13: 11-17.


موضوع پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, نمونه پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, جستجوی پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, فایل Word پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, دانلود پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, فایل PDF پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, تحقیق در مورد پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, مقاله در مورد پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, پروژه در مورد پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, پروپوزال در مورد پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, تز دکترا در مورد پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, پروژه درباره پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی, رساله دکترا در مورد پایان نامه اثر عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر جوانه زنی بذور و صفات رشدی سه گیاه داروئی

چکیده تنش شوری یکی از مهمترین تنش­های غیر زیستی در جهان بوده وآثارمنفی آن بر رشد گیاهان زراعی باعث افزایش تحقیقات در زمینه تحمل به شوری باهدف بهبود تحمل گیاهان شده است. کودهای پتاسه علاوه بر افزایش رشد به بهبود کیفیت محصول و افزایش مقاومت گیاه در برابر عوامل نامساعد محیطی (شوری، خشکسالی، سرما و …) کمک می‌کند. از آنجایی که قارچهای میکوریز با اکثرخانواده های اصلی گیاهان زراعی ...

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته:مهندسی کشاورزی علوم باغبانی گرایش: فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه چکیده تنش خشکی یکی­ از ­­مهم­ترین عوامل محدود کننده رشد گیاهان در­مناطق خشک و نیمه خشک جهان، مانند ایران است. اهمیت استفاده از منابع آبی و بروز خشکسالی­های اخیر، روش­های متفاوتی را در مصرف بهینه آبی می­طلبد. به منظور بررسی تأثیر سوپرجاذب­های طبیعی و مصنوعی بر قابلیت ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc) رشته علوم باغبانی، گرایش گل و گیاهان زینتی چکیده به منظور بررسی قابلیت جایگزینی بستر کشت پیت ماس با بسترهای جدید و ارزان قیمت، تحقیقی با استفاده از گیاه جعفری در قالب آزمایش فاکتوریل با پایه کاملا تصادفی با 10 تیمار و 3 تکرار صورت گرفت. بسترهای کاشت عبارت بودند از پیت ماس، ورمی کمپوست، کمپوست قارچ تکمه ای و پرلیت که خصوصیات فیزیکی ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی – زراعت (M.Sc) چکیده این آزمایش جهت بررسی اثر تیمارهای مختلف روی رفع خواب بذور بارهنگ و یولاف وحشی در قالب طرح کاملا تصادفی (CRD) در دو مرحله آزمایشگاهی و گلخانه در سال 1391 به اجرا در آمد. تیمارهای مورد آزمایش شامل نیترات پتاسیم با درصدهای 6/0، 4/0، 2/0 و اسید جیبرلیک با دزهای 1000، 750، 500، 250 (ppm) در کنار شاهد ...

چکیده فارسی اثر تنش شوری بر خصوصیات رشدی برخی از ژنوتیپ­ های انتخابی بادام (Prunus dulcis) پیوند شده روی پایه GF677 ترکیب پایه و پیوندک می­تواند خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی برگ و ریشه­های بادام را در شرایط تنش شوری تحت تأثیر قرار دهد. به‌منظور ارزیابی اثر تنش شوری بر خصوصیات مورفولوژی، فیزیولوژی، بیوشیمیایی و غلظت عناصر غذایی پرمصرف و کم­مصرف در برگ و ریشه­های تعدادی از ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc) مهندسی کشاورزی- گرایش زراعت چکیده گندم یکی از مهمترین محصولات کشاورزی است که در بیشترین سطح، در ایران و جهان کشت می‌شود و اهمیت غذایی آن برای همه روشن است. اهمیت غذایی و اقتصادی این محصول کشورها را به تلاش برای تولید بیشتر و خودکفایی سوق می‌دهد. برای اصلاح این گیاه زراعی در جهت افزایش قدرت استقرار و تولید، در مرحله جوانه ‌زنی شناخت ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته تحصیلی برنامه ریزی توسعه منطقه ای چکیده: کارآفرینی روستایی فعالیتی است که به مردم روستایی کمک می کند تا فرصت های اقتصادی را در جوامع محلی بشناسند و یاد بگیرند که چگونه این فرصت ها را به فعالیت های اقتصادی سود آور تبدیل کنند.امروزه کارآفرینی به عنوان راهبردی در توسعه،شکوفایی و رشد جوامع انسانی تبدیل گشته است،که از طریق آن همه ...

پایان نامه دوره کارشناسی ارشد علوم دامی گرایش تغذیه دام و طیور چکیده این آزمایش با هدف بررسی اثرات مکمل­سازی سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجه­های گوشتی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور از 432 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به نه گروه با چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3 به­طور کاملاً تصادفی مورد ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی گرایش بیماری شناسی گیاهی چکیده نماتد Globodera rostochiensis تا قبل از سال 1387 از ایران گزارش نشده بود .آلودگی بالای نماتد در مزارع کشت سیب زمینی استان همدان تهدیدی جدی برای تولید سیب زمینی که محصول اقتصادی ، این منطقه می باشد محسوب می گردد. با توجه به جدی بودن خسارت Globodera rostochiensis برای ایران ،تا کنون ...

پایان نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی گرایش زراعت چکیده به منظور تعیین تاریخ کاشت مناسب و بررسی اثر کاربرد مالچ بر رشد و عملکرد لوبیا آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1393 در مزرعه تحقیقاتی واقع در روستای حسن آباد کوچصفهان اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل تاریخ کاشت در سه سطح(3، 10 و 17 اردیبهشت) و دو سطح استفاده از ...

ثبت سفارش