پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان

word 525 KB 32386 154
1391 کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی و زراعت
قیمت قبل:۶۵,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۸۵۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc)

    مهندسی کشاورزی- گرایش زراعت

    چکیده

    گندم یکی از مهمترین محصولات کشاورزی است که در بیشترین سطح، در ایران و جهان کشت می‌شود و اهمیت غذایی آن برای همه روشن است. اهمیت غذایی و اقتصادی این محصول کشورها را به تلاش برای تولید بیشتر و خودکفایی سوق می‌دهد. برای اصلاح این گیاه زراعی در جهت افزایش قدرت استقرار و تولید، در مرحله جوانه ‌زنی شناخت شاخص‌های جوانه‌ زنی ضرورت دارد. در جوانه‌زنی بذر گیاهان زراعی اجزای سرعت جوانه‌ زنی، درصد نهایی جوانه‌زنی، رشد هتروترفیک گیاهچه حائز اهمیت است. از این‌ رو، این مطالعه به منظور بررسی واکنش اجزای جوانه زنی بذر گندم به سطوح مختلف پیریدوکسین و طول دوره‌ی کاربرد پیریدوکسین انجام شد. جهت انجام این آزمایش از بذور گندم، رقم آذر‌2 و امید استفاده شد. نمونه بذرها از سازمان تحقیقات اصلاح و نهال بذر شهرستان کرج در زمستان 1390 دریافت گردید. کشت داخل ژرمیناتور و آزمایشات مربوط به این تحقیق در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه انجام شده است. این آزمایش در پتریدیش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط آزمایشگاه به اجراء در آمد. فاکتورهای این آزمایش شامل دو رقم آذر‌2 و امید، پیریدوکسین با غلظت‌های صفر یا شاهد، 02/0 درصد، 04/0 درصد و 06/0 درصد و طول دوره‌ی کاربرد پیریدوکسین به مدت صفر یا شاهد، 8، 16 و 24 ساعت بوده است. نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان داد افزایش غلظت کاربرد پیریدوکسین اعمال شده و افزایش طول دوره‌ی کاربرد پیریدوکسین سبب افزایش شاخص‌های جوانه ‌زنی و کاهش فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز گردیده است. همچنین این نتایج نشان داد که رقم آذر‌2 در مقایسه با رقم امید به پیریدوکسین و طول دوره‌ی کاربرد آن نتیجه‌ی بهتری داشته است. نتایج نشان داد که اعمال تیمار پیریدوکسین 04/0 و طول دوره‌ی کاربرد پیریدوکسین به مدت 24 ساعت سبب ظهور بیشترین مقدار شاخص‌های جوانه‌ زنی، کمترین فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز شد.

    کلمات کلیدی: پراکسیداز، پیریدوکسین، شاخص‌ های جوانه ‌زنی، طول دوره‌ ی کاربرد، کاتالاز، گندم

     

    مقدمه

    جمعیت کره زمین پیوسته در حال افزایش است این جمعیت که در سال 1930 میلادی تنها 2 میلیارد نفر بود و در سال 2000 میلادی از 6 میلیارد نفر تجاوز کرد و پیش‌بینی می شود که در سال 2025 میلادی به 58  میلیارد نفر برسد. بیشتر جمعیت جهان در کشورهای در حال توسعه بسر می برند و متاسفانه سهم عمده ی افزایش جمعیت مربوط به این کشورها می باشد که امروزه با مشکل گرسنگی و سوء‌تغذیه دست به گریبان هستند به گونه‌ای که 20 درصد جمعیت این کشورها هم اکنون با سوء‌تغذیه دست و پنجه نرم می کنند. گندم مهمترین گیاه زراعی روی زمین است. معروف است که در هر روز در نقطه ای از کره زمین کاشت و در همان روز در نقطه‌ای دیگر برداشت می شود. این امر حاکی از توانایی سازش بسیار زیاد این گیاه با اقلیم‌های گوناگون است. به گونه‌ای که گندم را از فنلاند در نیم کره شمالی تا آرژانتین در نیم کره جنوبی کشت می کنند. در سطح جهانی نزدیک به 52 در صد زمین‌های قابل کشت دنیا (معادل 707 میلیون هکتار) به کشت غلات اختصاص دارد که از این مقدار نزدیک به 232 میلیون هکتار زیر کشت گندم است. تولید جهانی غلات دانه‌ای درسالهای نخستین هزاره سوم میلادی در حدود 2000 میلیون تن بوده که حدود 600 میلیون تن آن گندم بوده است. اهمیت غلات حتی در تکامل و شهرنشینی انسان هم مهم است، گندم به عنوان محصول استراتژیک می تواند کشورهای بسیاری را مستعمره کند. اهمیت گندم تا به آنجاست که بسیاری از کشورهای سلطه‌گر آن را به عنوان حربه‌ای در دست گرفته‌اند. خود کفایی در تولید گندم برای هر کشوری از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است، کمتر کسی در جهان است که ادعا کند یکی از فرآورده‌های گندم در سبد غذایی روزانه وی جایی ندارد و به صور گوناگون در تغذیه انسان‌ها نقش دارد. گندم در پخت انواع نان‌ها، انواع کیک‌ها و شیرینی‌جات، انواع غذاها و همینطور به عنوان تعلیف دام و مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مبدأ گندم را آسیای غربی (سوریه، فلسطین، ایران و هند) می‌دانند. احتمالا 6700 سال قبل از میلاد شناخته شده است. از نظر ژنتیکی هگزاپلویید است و تعداد کروموزم‌های آن n2=42 است. بیشتر گندم‌های زراعی از نوع هگزاپلویید و تتراپلویید هستند. گندم از چندین لحاظ یک گیاه ویژه است: 1)  احتمالاً اولین گیاه است که 15 تا 20 هزار سال قبل اهلی شده است. 2)  سطح کشت آن حدود 240 میلیون هکتار است که از سطح زیر کشت سایر گیاهان به مراتب بیشتر است. گندم تقریباً 22 درصد سطح زیر کشت غلات را به خود اختصاص داده است. 3)  گندم در مقایسه با سایر گیاهان زراعی بیشترین کالری و پروتئین را برای تغذیه انسان دارد. 4)  تجارت جهانی گندم بیش از تجارت مجموع سایر غلات است. 5)  نان گندم به خاطر وجود پروتئین الاستیکی به نام گلوتن حجم زیادی پیدا می کند. 6)  گندم به دلیل امکان کشت در فصول مختلف سال و نیز قدرت تطابق با شرایط اقلیمی متفاوت در سرتاسر کره زمین سطح وسیعی از زراعت‌های آبی و دیم را به خود اختصاص داده است. امروزه در دنیا مواد غذایی به عنوان برنده ترین سلاح مورد استفاده قرار می گیرد و این سؤال پیش می‌آید که آیا می توان مدعی استقلال باشیم و به غذای مردم اهمیت ندهیم. فراهم نمودن زمینه‌های رشد در بخش کشاورزی به منظور رسیدن به تأمین امنیت غذایی، خود‌کفایی در محصولات اساسی و توسعه‌ی صادرات محصولات کشاورزی، حفاظت از منابع طبیعی، از مسئولیت‌های مهم بخش کشاورزی و منابع طبیعی در تحقق رسیدن به اهداف کشاورزی و کشاورزی پایدار می‌باشد که در این میان گندم نه تنها به عنوان یک محصول و یک کالای مهم تجاری در دنیا می باشد، بلکه به عنوان سلاحی برتر در مناسبات سیاسی و جهانی است که روز به روز بر اهمیت استراتژیک آن افزوده می شود. گندم سالانه بیش از 50% از زمین های زراعی کل کشور را به خود اختصاص می دهد. مطابق گزارشات موجود در سال زراعی 1391-1390 سطح زیر کشت گندم کشور بالغ بر 5/6 میلیون هکتار بوده است. از این مقدار 6/2 میلیون هکتار به کشت گندم آبی و 9/3 میلیون هکتار به کشت گندم دیم اختصاص داشته است. گندم اولین و مهمترین گیاه زراعی در دنیا بوده و 6/19% از کل منابع غذایی مردم جهان را دارا است. با توجه به استراتژیک بودن گندم به عنوان غذای پایه‌ی کشور و لزوم تداوم خودکفایی در تولید این گیاه و افزایش روز افزون نیاز به تولید بیشتر این محصول، اهمیت افزایش و تنوع در ارقام موجود در کشور را که در نهایت سبب بالا بردن تولید کشاورزان می شود را بیشتر نشان می دهد. طبق اطلاعات و گزارشات مختلف سهم نان در تأمین انرژی حدود 55% است. یکی از مشکلات عمده در مسیر تولید کمی، استقرار بذور کاشته شده در مزرعه به ویژه مناطق دیم است. در مزرعه عملکرد گندم دیم پاییزه رابطه‌ی مستقیمی با زود سبز شدن محصول و استقرار آن دارد (نور محمدی و همکاران، 1385 و هریس و همکارن، 1999). استقرار به موقع گیاهچه جهت عادت‌دهی به سرما و کشت ارقام گندم با تیپ رشد مناسب برای منطقه سردسیر جهت افزایش تولید محصول بسیار ضروری است. برای رسیدن به حداکثر مقاومت به سرما و همچنین تأمین انرژی کافی برای رشد در بهار نیاز است که گیاه سالم و قوی قبل از فرا رسیدن زمان یخبندان در مزرعه استقرار یابد. ارقام گندم اگر با طوقه‌ی توسعه یافته وارد زمستان شوند می توانند زمستان را بدون خطر پشت سر گذارند.

    هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات پیش تیمار بذور گندم به وسیله ی پیریدوکسین و طول دوره ی کاربرد آن بود. با توجه به محدودیت منابع غذایی و افزایش روز افزون تقاضا، ویتامین B6 (پیریدوکسین) با اثر مثبت بر رشد و جوانه زنی گیاهچه گندم نان می تواند باعث افزایش میزان تولید گیاهچه سالم گردد.

    Abstract:

    Wheat is an important agricultural product that, it is cultivated in Iran and the world at the highest level and the importance of its food is clear for everyone. Nutritional and economic importance of this crop lead countries to strive for producing more and self-sufficiency. In the stages of germination for improving this crop in order to increase Power establishment and production, Understanding indexes of germination is necessary. On crop seed germination components of germination, final germination percentage, growth of consistency heterotrophic is important. For this reason, this study was conducted to evaluate the reaction components of germination seed wheat to different levels of pyridoxine and the length period use of pyridoxine. For doing this experiment, wheat seeds, Azar 2 and Omid were used. Seeds samples were received from seed and plant improvement institute of Karaj city in winter 1390. Culture within the germinator and the experiments for this study has been done in the plant physiology laboratory at the Islamic Azad University, Saveh branch. This experiment in petrideashes in the form of a full factorial design with three random in terms of execution in the lab. The factorial of this experiment was included the two figures of Azar 2 and Omid, pyridoxine (in four concentrations of 0, 0.02, 0.04, 0.06) and the length period use of pyridoxine (in four concentrations of 0, 8, 16, 24 h).The results of this research showed that the increasing of resistant length period use of applied pyridoxine and the increasing of length Period use of pyridoxine caused the greatest amount Of germination index and deceasing of the Catalase enzymes activity and Peroxidase.Also, this results showed that figure of Azar 2 in comparison with omid‘s figure to pyridoxine and its length period use ,has better result. The results showed that apply priming pyridoxine 0.04 and the length period use of pyridoxine over a period of 24 hours causing greatest amount of germination index, and the lowest Catalase enzymes activity and Peroxidase.

     

    Keywords: Pyridoxine, wheat, the length Period use, Germination index, Catalase, Peroxidase.

  • فهرست:

    چکیده..............................................................................................................................................................1

    مقدمه...............................................................................................................................................................2

    فصل اول– کلیات و تاریخچه

    اهمیت  غلات..............................................................................................................................................6

    1-2 گندم..........................................................................................................................................................6

    1-2-1 گیاهشناسی..............................................................................................................................................6

    1-2-1-1 ریشه.................................................................................................................................................7

    1-2-1-2 ساقه...................................................................................................................................................7

    1-2-1-3 برگ..................................................................................................................................................7

    1-2-1-4 گل آذین...............................................................................................................................................8

    1-2-1-5 میوه.....................................................................................................................................8

    1-2-2 فیزیولوژی................................................................................................................................9

    1-2-3 اکولوژی...................................................................................................................................9

    1-2-3-1 شرایط مناسب رشد..................................................................................................................9

    1-2-3-2 آب و هوای مناسب رشد..........................................................................................................10

    1-2-4 سطح زیر کشت و میزان تولید. ....................................................................................................10

    1-3 پیریدوکسین.................................................................................................................................12

    1-3-1 پیریدوکسین و تأثیر آن بر گیاه......................................................................................................12

    1-3-2 تأثیر پیریدوکسین بر رشد و جذب در گیاه........................................................................................13

     

    فصل دوم- بررسی منابع

    1-2 مروری کوتاه بر پژوهش‌های انجام شده در زمینه‌ی پرایمینگ بر شاخص‌های جوانه زنی...............................15

    2-2 مروری کوتاه بر پژوهش‌های انجام شده در زمینه‌ی اثرات پیریدوکسین بر شاخص‌های جوانه زنی....................18

    2-3 مروری کوتاه بر پژوهش‌های انجام شده در زمینه‌ی اثرات پیریدوکسین و سایر ویتامین‌ها بر روی فعالیت دو آنزیم کاتالاز و پراکسیداز.............................................................................................................................19

    2-4 مروری کوتاه بر پژوهش‌های انجام شده در زمینه‌ی طول‌دوره ی پرایمینگ بر شاخص‌های جوانه ....................24

    فصل سوم- مواد و روش‌ها

    3-1 مواد و روش‌ها............................................................................................................................27

    3-2 سترون سازی بذور.......................................................................................................................27

    3-3 تهیه‌ی محلول‌های لازم برای اعمال تیمارهای مختلف.............................................................................28

    3-3-1 تهیه‌ی محلول پیریدوکسین...........................................................................................................28

    3-4 تیمارهای به کار رفته در آزمایش.....................................................................................................28

    3-5 روش کشت بذر...........................................................................................................................29

    کشت در پتریدیش...............................................................................................................................29

    3-6 استخراج پروتئین برای سنجش فعالیت آنزیم (Sundhakar et al., 2001)................................................30

    3-7 سنجش فعالیت آنزیم کاتالاز (Kar Mischra, 1976)...........................................................................30

    3-8 سنجش فعالیت آنزیم پراکسیداز (حدادچی، 1365)................................................................................31

    3-9 اندازه گیری شاخص‌های جوانه زنی..................................................................................................31

    3-10 تجزیه و تحلیل آماری..................................................................................................................34

    فصل چهارم- نتایج

    4-1 طول ریشه‌چه............................................................................................................................36

    4-2 طول ساقه‌چه...............................................................................................................................40

    4-3 درصد جوانه‌ زنی.........................................................................................................................44

    4-4 وزن تر گیاهچه............................................................................................................................48

    4-5 وزن خشک گیاهچه.......................................................................................................................52

    4-6 سرعت جوانه ‌زنی........................................................................................................................56

    4-7 ضریب سرعت جوانه ‌زنی..............................................................................................................60

    4-8 بنیه بذر......................................................................................................................................64

    4-9 میانگین مدت جوانه ‌زنی................................................................................................................68

    4-10 میانگین جوانه زنی ‌روزانه...........................................................................................................72

    4-11 سرعت جوانه ‌زنی روزانه............................................................................................................76

    4-12 بنیه گیاهچه...............................................................................................................................80

    4-13 فعالیت آنزیم کاتالاز....................................................................................................................83

    4-14 فعالیت آنزیم پراکسیداز...................................................... .........................................................87

    فصل پنجم- بحث و نتیجه‌گیری

    5-1 شاخص‌های جوانه زنی................................................................................................................101

    5-2 فعالیت کاتالازی و پراکسیدازی......................................................................................................102

    5-3 نتیجه‌ گیری...............................................................................................................................103

    5-4 پیشنهادات.................................................................................................................................104

    فصل ششم- منابع

    منابع.............................................................................................................................................106

    منبع:

     

    احتشامی. س. م، فروزی. م. و شهبازی. م. 1389. اثر هیدروپرایمینگ بذر بر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه کلزا در شرایط تنش شوری، فصلنامه پزوهش های به زراعی، سال دوم، شماره 202، صفحه 107.

    ارادتمند اصلی. د، قاسمی. و. 1388.  نقش پیریدوکسین و تنش خشکی قبل و بعد از گلدهی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم. فصلنامه پژوهش های به زراعی، سال دوم، شماره 2. صفحه 143.

    اسفندیاری. ع. شکیبا. م. ر، سلطانعلی. م، آلیاری. ه و برادران فیروزآبادی. م. 1388. اثر تنش خشکی بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و پراکسیداسیون لیپیدی گیاهچه های گندم، مجله دانش کشاورزی، جلد 19، شماره 2، صفحات 138- 129.

    آمار نامه کشاورزی، جلد اول: محصولات زراعی سال زراعی 89-1388. نشر تهران، وزارت جهاد کشاورزی، معاونت برنامه ریزی و اقتصادی، دفتر آمار و فناوری اطلاعات، 1390.

    امام، ی. 1386. زراعت غلات، مرکز نشر دانشگاهی شیراز، 200 صفحه.

    خدابنده، ن. 1379. زراعت غلات. انتشارات دانشگاه تهران.

    شاهسوند، ک. توکل افشار، ر. ,چائیچی، م. ر. 1388. تأثیر اسموپرایمینگ بر صفات جوانه زنی بذر چهار گونه گیاه مرتعی تحت تنش خشکی. مجله علمی پژوهشی مرتع. سال سوم، شماره اول، ص: 490-479 .

    شکاری . ف ، پاک مهر . آ، راستگو . م، وظایفی. م و قریشی نسب. م. ج.  1389. اثر پرایمینگ بذر با اسید سالیسیلیک بر پاره ای صفات فیزیولوژیک لوبیا چشم بلبلی (Vigna nuguiculata L.) تحت تنش کم آبی در زمان غلاف بندی، مجله علمی  پژوهشی علو کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، سال چهارم، شماره 13.

    صالحی. م، تمسکنی. ف، احسانی. م و عارفی. م. 1388. تاثیر پرایمینگ بر جوانه زنی و رشد گیاهچه کلزا در مقایسه با نانو سیلور تحت تنش شوری، پزوهش های علوم گیاهی : 4 ( 4 ( پیاپی 16 ) ) : 52 – 57.

    فرخی. غ. ارادتمند  اصلی. د، 1385. تاثیر پیریدوکسین و سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای رقم سینگل کراس 704. مجله زراعت و اصلاح نباتات ایران. شماره 1. جلد 4. صفحات 17-5.

    قربانلی. م فرزامی سپهر. م. و نوروزی . ف . 1389 . مطالعه اثر خشکی و اسید آسکوربیک بر 2 رقم کلزا و پاسخ گیاه سویا به عصاره گیاهان تیمار دیده، فصلنامه علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، سال دوم، شماره سوم ( جلد 7 ) .

    کافی، م.، جعفرنژاد، الف و جامی الاحمدی، م. 1384. گندم (اکولوژی و فیزیولوژی و برآورد عملکرد)، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، 476 صفحه.

    مظاهرانی تیرانی. م. و منوچهری کلانتری. خ . 1385. بررسی سه فاکتور سالیسیلیک اسید ، تنش خشکی و اتیلن و اثر متقابل آنها بر جوانه زنی بذر کلزا ( Brassica napus ) ، مجله زیست شناسی ایران، جلد 19، شماره 4.

    مهرابیان مقدم. ن، آروین. م. ج، خواجوی نژاد. غ. و مقصودی. ک. 1390. اثر سالیسیلیک اسید بر رشد و عملکرد علوفه و دانه ذرت در شرایط تنش خشکی در مزرعه، فصلنامه به زراعی نهال و بذر، سال 27، شماره 2701، صفحات 55 – 41 .

    نورمحمدی، ق.، سیادت، ع و کاشانی، ع. 1383. زراعت غلات، جلد اول، انتشارات دانشگاه شهید چمران، چاپ پنجم.

    Abdul- Baki, A. and J.D. Anderson. 1973. Vigor determination in Soybean seed by multiple criteria. Crop Sci. 13: 630-633.

    Afzal . I , AhmadBasra . SH. M , Hameed . A . and Farooq . M . 2006 . Physiological  enhancements for alleviation of salt stress Wheat , Pak . J . Bot . , 38 ( 5 ) : 1649 – 1659

    Arrigoni O., Calabrese G., De Gara L., Bitonti M.B. and Liso R. 1997. Correlation between changes in cell ascorbate and growth of Lupinus albus seedlings. Journal of Plant Physiology, 150: 302-308.

    Ashraf, M. and Foolad, M. R. 2005. pre – sowing seed treatment – Ashotgun approach to Improve germination, growth and crop yield under saline and none – saline conditions. Advances in Agronomy. 88: 223-265.

     Azooz . M . M . 2009 . Salt stress Mitigation by seed priming with Salicylic Acid in two Faba bean Genotypes differing in salt tolerance , International Journal of Agriculture & Biology , 11 : 343 – 350.

    Baghizadeh . A , Hajmohammadrezaei . M . 2011 . Effect of Drought stress and its interaction with Ascorbate and Salicylic acid on Okra ( Hibisicus Esculentus .L ) germination and seedling growth , Journal of Stress & Biochemistry , Vol 1 , pp 55 – 65.

    Basra, A. S., Farooq, M., Afzal, I. and Hussain, M. 2006. Influence of osmopriming on the germination and early seedling growth of coarse and fine rice. Int. J. Agr. Biol. 8: 19-21.

    Berland, B.R., Bonin, D. J., Maestrini, S.Y. 1978. Facteurs limitant la production primaire

    d'une aire côtière méditerranéenne (calanque d'En-Vau, Marseille). Int. Revues. Ges.

    Hydrobiol., 63 (4) : 501-531.

    Bradford, K. J. 1995. Water relations in seed germination. In "seed development and germination" (J. kigel and G. Galili, Eds.), pp. 361-396. Marcel Dekker Inc., New York. 45: 209-214.

    Burguieres . E . , Mccue . P . Inkwon . Y . and  Shetty . K . 2006 . Effect of Vitamin c and Folic acid  and Phenolic – linked Antioxidant activity , Science Direct . Bioresource Technology , Volume 8 , Issue 7 , Pages 1393 – 1404 .

    Capron, I, F.F. Corbineau, C. Dacher, D. Come & D. Job. 2000. Sugar beet seed priming: Effects of priming conditions on germination, solubilization of I-S globulin and accumulation of LEA proteins. Scientia Research, 10: 243-254.

    Chen, H.and  L. Xiong . 2005. Pyridoxine is required for post-embryonic root development and tolerance to osmotic and oxidative stresses. Plant J. 44(3):396-408.

    Chojnowski, F. C. and Come, D. 1997. physiological and biochemical changes induced in sunflower seeds by osmopriming and subsequent drying, storage and aging. Seed science Research. 7: 323-331.

    Daneshmand . F , Arvin . M . J . and  Manouchehri kalantari . Kh . 2009 . Effect of Acetyl salicylic  acid ( Aspirin ) on salt and osmotic  in Solanum bulbocastanum in vitro : Enzymatic Antioxidants , American _  Eurasian J . Agric & Environ . Sci . 6 (1 ) : 92 -99.

    De Gara L, Paciolla C. Liso R, Stefani A, Blanco A, Arrigoni O.  1993. Ascorbate metabolism in mature pollen grains of Dasypyrum villosum. J. Plant Physiol. 141:405-409.

    Dolatabadian . A . and Saleh jouneghani . R. 2009 . Impact of exogenous Ascorbic acid on Antioxidant Activity and some physiological traits of Common Bean subjected to salinity stress , Not . Bot . Hort . Agrobot . Cluj 37 ( 2 ) , 165 – 172 .

    Dolatabadian . A . and Modarres sanavay . S . A . 2008 . Effect of the Ascorbic acid , Pyridoxine and Hydrogen peroxide treatments on Germination , Catalase activity , Protein and Malondialdehyde content of three oil seeds . Not . Bot . Hort . Agrobot . Cluj 36 ( 2 ) , 61 – 66 .

    Ehrenshaft, M., Bilski, P., Li, M.Y., Chignell, C.F., and Daub, M.E. 1999. A highly conserved sequence is a novel gene involved in de novo vitamin B6 biosynthesis. Proc. Natl. Acad. Sci. USA. 96: 9374-9378.

     

    Eradatmand  Asli . A . and Houshmandfar. A . 2011 . Response of Corn (Zea mays L.) to seed pyridoxine-priming and different levels of nitrogen . Advance in Environmental Biology , 5(1): 53-57.

     

    Farhoudi . R.  2011 . Effect of salt stress on physiological and morphological parameters of Rapeseed cultuvars , Advances in Environmental Biology , 5 ( 8 ) :  2501 – 2508 .

     

    Farooq, M.; Basra, S. M. A.; Warraich, E. A. and Khaliq, A., 2006. Optimization of hydropriming Technigues for rice seed invigoration. seed sci. Technol. 34: 529-534.

    Farrokhi. Gh. R, Paykarestan. B. 2010. The effect of Pyridoxine and different levels of Nitrogen on physiological indices of Corn (Zea mays L. var. sc 704), World Academy of Science, Engineering and Technology, 66, 511-513.

    Fu, J. R., S. H. Lu, R. Z. Chen Zhang, B.Z.S Liu, Z. S. Li & D. Y. Cai. 1988. Osmoconditioning of peanut (Arachis hypogaea L.) seed with PEG to improve vigor and some bio chemical activities, Seed Science. & T echnology, 16:197-212.

    Giri, G. S. and Schillinger, W. F. 2003. Seed priming winter wheat for germination, emergence and yield. Crop Sci. 43: 2135-2141.

    Guillard, R.R.L. and Ryther, J.H. 1962. Studies of marine planktonic diatoms. I. Cyclotella nana Hustedt and Detonula confervacea Cleve. Can. J. Microbiol. 8: 229-239.

    Hamada., A. M and Khulaef, E. M. 2000. Stimulative Effects of Ascorbic Acid, Thiamin or Pyridoxine on Vicia faba Growth and Some Related Metabolic Activities . Pakistan Journal of Biological Sciences, 3: 1330-1332.

    Hamama . H . and  Murati . E . 2010 . The effect of Ascorbic acid treatment on viability and vigor Maize ( Zea mays  L. ) seedling under drought stress . Hayati Journal of Biosciences September . Vol 17 , No 3 , pp 105 – 109 .

    Harris, D.; Raghumanshi, B. S.; Gangwar, J. S.; Singh, S. C.; Joshi, K. D.; Rashid, A. and Hollington, P. A.. 2001. Participatory evalution by farmers of onfarm seed priming in wheat in India, Nepal and Pakistan. Exp. Agric. 37: 403-415.

    Hassanein . R . A . Bassuony . F . M  . Baraka . D . M . and Khalil . R . R . 2009 . Physiological effects of  Nicotinamid and Ascorbic acid on Zea mays plant grown under salinity stress . I – Changes in growth , some relevant metabolic activities and oxidative defense sysyteme , Research Journal of Agriculture and Biological Sciences , 5 ( 1 ) : 72 – 81 .

    Hausladen, A and Alscher R.G. 1993. Glutathione-active oxygen in plants. In: Alscher R.G. and Hess J.L. (eds), Antioxidants in Higher Plants. CRC Press, Boca Raton, pp. 12–15.

    Hojati . M. and  Modarres sanavy . S . A . M . 2011 . Response of growth and antioxidant systems in Carthamus tinctorius L. under water deficit stress . Acta Physiol Plant , 33 : 105 112.

    Judi, M. and Sharifzadeh., F. 2006. Investigation the effect of hydropriming in barley cultivars. Biaban.J. 11: 99-109.

    Karaki, G. N. 1998. Response of wheat and barley during germination to seed osmopriming at different water potential. Journal  of Agronomy and crop science. 181, 4: 229-235.

    Kaya, M. D.; Okcu, G.; Atak, M.; Cikili, Y. and Kolarici, O. 2006. Seed treatments to overcome salt and drought stress during germination in sunflower ( Helianthus annuus L.). Europ. J. Agronomy. 24:291-295.

    Khan . H . A  , Pervez . M . A , Ayub . C . M , Ziaf . k , Balal . R . M , Shahid . M . A and Akhtar . N . 2009 . Hormonal priming alleviates salt stress in Hot Pepper ( Capsicum annuum L. ) , Soil & Environ . 28 ( 2 ) : 130 – 135.

    Khan, N.A., Khan, F. A., Aziz, O., and Samiullah, N. 1995. Pyridoxine enhances root growth and leaf NPK content of lentil grown with phosphorus levels, PP:807-808. Ukas Publication, Hyderabad, India.

    Khan, N.A., Khan., T., Hayat, S., and Khan, M. 1996. Pyridoxine improves growth, nitrate reductase and carbonic anhydrase activity in wheat. Sci. Cult. 62:160-161.

    Lone, N.A., Khan,  N.A.,  Hayat, S., Azam, Z.M., and Samiullah. N. 1999. Evaluation of effect of some B-vitamins on root development of mustard. Ann. Appl. Biol. 134(supplement): 30-37.

    Maguire, J.D. 1962. Speed of Germination-Aid in Selection and Evaluation for Seedling Emergence and Vigor. Crop Sci. 2: 176-177.

    Moinuddin Khan, Samiullah, Khan. N. A. 2001. Response of Mustard and Wheat to pre-sowing seed treatment with Pyridoxine and sowing level of Calcium, Indian. J. Plant physiol, Vol. 6. No 3, (N. S.), pp. 300-305.

    Moradi Dezfuli, P.; Sharif–zadeh, F. and Janmohammadi, M., 2008. Influence of priming technigues on seed germination behavior of Maize inbred lines (zea mays L.). ARPN Journal of Agri cultural and Biological science. vol. 3, No. 3, May2008. 33: 233-271.

    Nagar, R. P.; Dadlani, M. and Sharama, S. P., 1998. Effect of hydropriming on field emergence and crop growth of maize genotypes. Seed. Res. 26: 1-5.

    Omidi . H . 2010 . Canges of Proline content and activating of Antioxidant Enzymes in two Canola genotype under drought stress , American Journal of Plant Phisiology 5 ( 6 ) : 338 – 349 .

    Penalosa, A. P. S. and Eira, M. T. S. 1993. Hydration – dehydration treatments on tomato seeds (Lgcopersicon esculentum mill.). seed science and technology. 21: 309-316.

    Pill, W. G. and Necker, A. D. 2001. The effects of seed treatments on germination and establishment of kentuky blue grass (Poa pratenis L.). J. of Agron. 158: 1187-1195.

    Schneider, S.H., K. Kuntz-Duriseti and C.Azar. 2000. Costing non-linearities, surprises,

    and irreversible events. Pacific-Asian Journal of Energy, 10, 81-106.

    Samiullah, N., khan, N.A., Ansari, S.A., Afridi, M.M.R.K. 1991. Pyridoxine augments growth yield and quality of mustard through efficient. Rew. Life Sci11:49-412.

    Schimtz N, Xia JH, Kermode AR 2001. Dormancy of yellow cedar seeds is terminated

    by gibberellic acid in combination with fluridone or with osmotic priming and moist chilling.

    Seed Sci. Technol. 29:331-346.

    Shehab . G . G . A hmed . O . K and El-Beltagi . H . S . 2010 . Effect of various chemical Agents ofAlleviation of Drought stress in Rice plants ( Oryza Sativa ) . Not . Bot . Hort . Agrobot . Vluj 38 ( 1 ) , 139 – 148 .

    Singh B G. 1995. Effect of hydration-dehydration seed treatments on vigour and yield of

    sunflower. Indian. J. Plant physiol. 38:66-68.

    Shim, I.S., Naruse Y., Kim Y.H., Kobayashi K. and Usui K. 1999. Scavenging activity of NaClinduced activated oxygen in two rice (Oryza sativa L.) cultivars differing in salt tolerance. Jpa. J. Trop. Agr. 43: 32–41.

    Subedi, K.D., and Ma, B.L. 2005. Seed priming does not improven corn yield in a humid

    temperate environment. Agron. J. 97:211-218.

    Sung J M, Chiu KY. 1995. Hydration effects on seedling emergence strength of

    watermelon seed differing in ploidy. Plant Sci. 110:21-26.

    Tovsolli, M. E. and Casenave, E. C. 2005. Water content and the effectiveness of hydro and osmotic priming of cotton seeds. Seed Sci. & Technol. 31:727-735.

    Xiujuan . X . and Jin . H . 2004 . Effect of sand priming on seed germination and Physiological and Biological changes of Alfalfa in Salt stress , Rain Fed Crops.

    Yasar . F , Ellialtioglu . S  and Yildiz . K . 2008 . Effect of salt stress on Antioxidant Defense Systeme ,Lipid peroxidation , and Chlorophyll content in Green Bean , Russian Journal of Plant Physiology , Vol . 55 , No . 6 , pp . 782 


موضوع پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, نمونه پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, جستجوی پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, فایل Word پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, دانلود پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, فایل PDF پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, تحقیق در مورد پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, مقاله در مورد پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, پروژه در مورد پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, پروپوزال در مورد پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, تز دکترا در مورد پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, پروژه درباره پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, گزارش سمینار در مورد پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان, رساله دکترا در مورد پایان نامه تأثیر دوره و مقدار آماده سازی بذر به کمک پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی بذر گندم نان

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc.) در رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی چکیده یکی از راهکارهای موثر در بهبود کیفیت نان و فرآورده های پخت، بهینه سازی شرایط تخمیر محصول است. تخمیر مناسب علاوه بر افزایش ارزش تغذیه ای نان، باعث بهبود خواص رئولوژیکی خمیر و نیز ویژگی های حسی و ماندگاری محصول نهایی می شود. در همین رابطه انتخاب سویه مخمری مناسب، ...

پایان نامه دوره کارشناسی ارشد رشته زراعت چکیده به منظور بررسی و مقایسه تاثیر اسموپرایمینگ و هیدروپرایمینگ بذر ذرت در سطوح مختلف کود ازته بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت رقم دبل کراس 370، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1389 و در مزرعه مرکز آموزش جهاد کشاورزی شاهرود انجام گرفت. در این آزمایش پرایمینگ در چهار سطح؛ عدم پرایم، اسموپرایم ...

پایان­ نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گروه بیماری­ شناسی گیاهی چکیده یکی از عوامل محدود کننده کشت سیب زمینی در استان گلستان، بیماری های گیاهی میباشند که مهمترین آن ویروسها می باشند و در بین آنها، ویروس PVY) Potato virus Y )از مخربترین آنها میباشد. این ویروس بسیاری از گونه های خانواده سولاناسه به علاوه بیش از 60 گونه گیاهی دیگر را آلوده می کند. علائم این ویروس برحسب استرین و ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد «M.Sc.» گرایش: زراعت چکیده اثر سطوح مختلف سوپر جاذب (A-200) بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم رقم شهریار در سطوح مختلف آبیاری در دو نوع خاک با بافت­های متفاوت. این پژوهش به منظور بررسی تأثیر کاربرد سطوح مختلف پلیمر سوپرجاذب A-200 بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم رقم شهریار در سطوح مختلف تنش خشکی در دو نوع خاک با بافت­های متفاوت در منطقه چیتاب، ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی (M.Sc) گرایش: زراعت چکیده به ‌منظور بررسی تاثیر منابع مختلف کود ازته و آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت سینگل کراس 704 در منطقه دهلران آزمایشی در تابستان سال 1392 بصورت آزمایش کرتهای خردشده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار مورد مطالعه قرار گرفت.عامل اصلی ترکیب کود نیتروژنه و کمپوست در 5 سطح شامل A1 ...

پایان­نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی اکولوژیک چکیده به­منظور بررسی اثر دوره غرقابی و مقادیر مختلف فسفر و پتاسیم بر تثبیت زیستی نیتروژن در مرحله رویشی (V4) گیاه سویا رقم دی­پی­ایکس (کتول) آزمایشی به­صورت گلدانی در سال 1392 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل با سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل: 1) ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی سال 1386 سطوح مختلف آرد سویا و همچنین استفاده از سطوح مختلف صمغ گوار و آب در فرمولاسیون این کیک مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت کیک تایید شده جهت بررسی میزان غنی شدن توسط آرد سویا مورد آنالیز تغذیه ای قرار گرفت. آرد سویا در سه سطح 5 ، 10 ، 15 درصد وزن آرد ، صمغ گوار در دو سطح 0 و 4/1 گرم و آب در دو سطح 110 و 120 گرم به عنوان ...

پايان‌نامه براي دريافت درجه کارشناسي ارشد در رشته مهندسي صنايع  گرايش صنايع شهريور   1393 چکيده : بسياري از اقتصاد‌دانان کشاورزي را به عنوان نيروي محرکه رشد اقتصا

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد مدیریت مناطق خشک و بیابانی به نام خدا 1-1 مقدمه : کشور ایران بر روی کمربند خشک جغرافیایی جهان واقع گردیده،بطوریکه بخش قابل توجهی از مساحت کشور را کویرها و اراضی بیابانی در بر می‌گیرند. وجود محدودیت‌های اقلیمی و ادافیکی، ساختارهای اکولوژیکی را در این مناطق بسیار آسیب‌پذیر نموده بنحوی که هرگونه فشار ناشی از تحولات نامتعارف طبیعی و یا ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته علوم باغبانی گرایش گیاهان دارویی چکیده زنیان (Carum copticum L.) گیاهی یکساله و متعلق به تیره چتریان است که در ایران، هند، مصر و اروپا می روید. در میان گیاهان دارویی و معطر، زنیان گیاهی است که مطالعات و تحقیقات کمی بر روی آن انجام گرفته است. هدف این تحقیق، شناسایی بهترین ژنوتیپ، مناسب ترین ریزنمونه، بهترین ترکیب هورمونی و شرایط ...

ثبت سفارش