پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی

word 2 MB 29731 91
1392 کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
قیمت قبل:۶۳,۲۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۳,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان‌نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد  M.A

    رشته : جغرافیا طبیعی

    گرایش: اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی

    چکیده

    یکی از مهمترین عوامل اساسی تشخیص نواحی طبیعی کره زمین اقلیم است ،‌در بین عناصر اقلیمی بارش از اهمیت بسیار زیادی بر خوردار است . با بررسی نواحی بارشی می توان ، پتانسیل های منابع آبی کشور را مورد شناسایی قرار داد و نیز به شناخت ویژگیهای طبیعی هر منطقه (خصوصاً آب وهوا) پرداخت و نیز پهنه بندی اقلیمی(یعنی شناسایی پهنه که دارای آب وهوای یکسانی باشند) جهت دستیابی به توسعه همه جانبه ، در ابعاد مختلف زمانی مکانی ضروری می باشد .

    در این راستا با استفاده از داده های ایستگاههای باران سنجی (دارای میانگین 5 ساله) به پهنه بندی اقلیمی ماهانه، روزانه، فصلی حوضه تالاب انزلی با استفاده از نرم افزار GIS پرداخته ایم.بررسیها نشان داد که درپهنه بندی تالاب ،تعداد روزهای بارش سالانه در ایستگاه قلعه رودخان   با 152 روز در یک سال  همراه با بارندگی بوده است و کمترین تعداد روز بارش سالانه در ایستگاه کیاشهر با 93 روز بارندگی می باشد. در بین ایستگاههای مجاور حوضه تالاب انزلی بیشترین بارندگی در فصل پاییز و زمستان  ایستگاه سد سنگر  و کمترین میزان بارندگی نیز در فصل پاییز، زمستان، بهار و تابستان  در ایستگاه گیلوان می باشد.

    واژه های کلیدی: پهنه بندی اقلیمی ،بارش روزانه، بارش سالانه، بارش فصلی،تالاب انزلی، GIS

    مقدمه

    متوسط بارندگی سالانه ایران250 میلیمتر محاسبه شده است که کمتر از یک سوم متوسط بارش جهانی است. بر اساس نتایج بسیاری از طبقه بندی های آب و هوایی، این سرزمین دارای آب وهوای خشک و نیمه خشک است.پایین بودن میزان ریزش های جوی، تغییر پذیری بالا، نوسانات شدید بارندگی ازسالی به سال دیگر، از ویژگی های بارز آب وهوایی ایران به شمار می رود. علاوه بر ویژگی های فوق، توزیع فضایی بارش در این سرزمین نیز همگون نبوده و از غرب به شرق و از شمال به جنوب از میزان آن کاسته میشود.(ذوالفقاری،1379: 23).

    ویژگی عمده بارندگی در ایران، آن است که بارش سالیانه در سطح کشور هم از نظر مکانی و هم از نظر زمانی اختلاف فاحشی را نشان می دهد.در حالی که میزان بارش در سواحل خزر،زاگرس و البرز به ترتیب حدود 1560میلی متر،930میلی متر،530 میلی متر است، در مناطق مرکزی به 62 میلی متر می رسد که علاوه بر توزیع ناهمگن مکانی، نوسانات شدید زمانی نیز درآن به چشم می خورد؛ به گونه ای که ضریب تغییرات بارندگی درتعداد زیادی از ایستگاه ها به بیش از40 درصد می رسد. بررسی نسبت حداکثر بارش های روزانه به بارشهای سالانه درایران 169 توزیع زمانی و مکانی بارش در ایران متأثر از توزیع سیستم های گردش جهانی است که کمترین تغییر در الگوی آن، ناهنجاری های شدید آب و هوایی را به دنبال می آورد .بنابراین، ناهنجاریهای مکانی و زمانی بارش و تغییرات شدید در شدت بارش و تفاوت در نوع بارش، از عمده ترین ویژگیهای بارشهای ایران می باشد ( بابایی و فرج زاده،1380: 14)

     ایران کشوری وسیع و پهناور با تنوع اقلیمی زیاد است و به علت اختلاف عرض جغرافیایی نسبتاً زیاد بین شمال تا جنوب کشور، توپوگرافی متعارض و ناهمگون و همچنین سیستم های جوی متعددی که بر آب و هوای ایران تأثیر می گذارند، نسبت حداکثر بارش های روزانه به بارش سالانه در گستره ایران متفاوت است .با مقایسه این نسبت می توان توزیع زمانی و مکانی بارندگی را در مناطق مختلف کشور مشخص و رژیم های حاکم بر نواحی مختلف را تعیین نمود.با توجه به نتایج کاربردی استفاده از دادههای بارش روزانه در زمینه های مختلف، در این مطالعه سعی بر آن است که ابتدا با استفاده از آمارهای باران سنجی  بیشترین بارشهای روزانه محاسبه شده و با توجه به آن توسط نرم افزار GIS بارشها را پهنه بندی کرده.

    فصل اول  :

    طرح تحقیق

    1-1: بیان مسئله

    اقلیم شناسان اعتقاد دارند که با افزایش دمای کره زمین بارش هم تغییر پیدا می کند و اثرات نامطلوبی همچون کاهش منابع، افزایش سطح دریا، تناوب و تشدید خشکسالی، تخریب جنگل ها و تهدید سلامت انسانها را به دنبال خواهد داشت. همچنین افزایش شدت بارش ها باعث افزایش خطر سیل ناشی از ذوب برف ها همراه است که نتایج ناگواری به همراه دارد نوسانات بارش از مهمترین مسائل اقلیمی ایران است که آثار زیان بار آن در تمام عرصه های اقتصادی و اجتماعی است. بررسی نسبت حداکثر بارش های روزانه به بارشهای سالانه درایران 169 توزیع زمانی و مکانی بارش در ایران متأثر از توزیع سیستم های گردش جهانی است که کمترین تغییر در الگوی آن، ناهنجاری های شدید آب و هوایی را به دنبال می آورد .بنابراین، ناهنجاریهای مکانی و زمانی بارش و تغییرات شدید در شدت بارش و تفاوت در نوع بارش، از عمده ترین ویژگیهای بارشهای ایران می باشد (بابایی و فرج زاده،1380: 40).

    نسبت بارش یک روزه به بارش سالانه، معیاری برای شناسایی شدت بارش های روزانه است. بالا بودن این نسبت بیانگر آن است که احتمال دارد تمام و یا بیشتر بارش سالانه در مدت فقط چند روز اتفاق افتد؛ به عبارت دیگر، بالا بودن این نسبت، نشان می دهد که بیشتر بارندگی ها اکثراً شدید و رگباری هستند و بر عکس پایین بودن این نسبت حاکی از وقوع بارندگی های ملایم و فراوانی بیشتر روزهای بارانی است.در برنامه ریزی های منابع آب طول دوره برگشت برای رخداد یک حداکثر بارش محتمل حایز اهمیت است. زیرا که وقوع سیلاب ها و شرایط حاد هیدرو لوژیکی در اثر بارش های حداکثر متناسب با دوره برگشت متفاوت بوده و این سیلاب ها در بیشتر مواقع ناشی از ریزش بارش های حداکثر جوی می باشد.(خوشحال و همکاران،1384: 78)

    مقدار توزیع زمانی – مکانی بارش عوامل اساسی برای تصمیم گیری، طراحی و ارزیابی مدل های هیدرولوژیکی و نیز مدیریت و برنامه ریزی مبتنی بر آب است. تغییرات زمانی – مکانی بارش اثرات متنوع و مختلفی بر مدیریت و برنامه ریزی منابع آب در امتداد یک حوضه آبی در سطح ملی به جا می نهد. تغییرات عناصر اقلیمی از عوامل موثر بر تغییر منابع آب است. بارش به عنوان عنصر بسیار تغییر پذیر و به عنوان عامل اساسی در موازنه آبی همیشه مورد توجه اقلیم شناسان و آب شناسان بوده است(عساکره،1386 : 164).

     

    1-2: پرسش اصلی تحقیق

    آیا بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی دارای روند صعودی است؟

    1-3: اهداف تحقیق

    1)

    2)

    1-4: فرضیه

    1)

    2)

    1-5: سوابق تحقیق 

    1-5-1: پیشینه مطالعات در جهان

    - هوو[1] همکارانش (1966)، با مطالعه روی بارندگی های بالای 5/63 میلی متر در روز به نتیجه رسیده اند که تعداد تکرار این گونه بارندگی ها در ددوره 29 ساله بین سال های 1911 تا 1940، از تعداد تکرار آنها در دوره 25 ساله بین سال های 1940 تا 1964 کمتر است.

    - دروسدوسکی[2] (1993)، در مقاله ای تحقیقی با عنوان آنومالیهای بارش فصلی استرالیا با استفاده از مقیاس زمانی فصلی در طی دوره 1987-1950 به شرح الگوهای تغییر پذیری بارش های استرالیا می پردازد.رجن مورتل (1995)، بارش های روزانه بوتسوانا را در طی یک دوره آماری 9 ساله از سال 1980 تا 1988 با استفاده از روش تجزیه به مولفه های اصلی بررسی نموده و تغییرات زمانی و مکانی سیستم های جوی متاثر کننده منطقه را مورد بحث قرار می دهد.

    -گریگوری[3] (1956)، طی تحقیقاتی که روی بارش انگلستان به عمل آورده است با تقسیم انگلستان به 4 ناحیه معتقد است که اگر چه بارش سالانه دستخوش تغییراتی است ولی این تغییرات همه جا یکسان نیست و همزمان با کاهش بارش در یک مکان افزایش بارندگی در مکان دیگر مشهود است.

    - علاوه بر روش تجزیه به مولفه های اصلی، روش تحلیل خوشه ای نیز از جمله روش های آماری پیشرفته است که برای ناحیه بندی و تحلیل الگوهای مکانی بارش ها مورد استفاده قرار گرفته است. گونگ و ریچمن (1995)، در مطالعه ای تحت عنوان: کاربد تحلیل خوشه ای برای داده های بارندگی فصل رشد در شرق کوههای راکی در شمال آمریکا، نشان دادند که روش های مختلف تحلیل خوشه ای کارایی قابل ملاحظه ای در ناحیه بندی بارش های منطقه دارد.

    1-5-2: پیشینه مطالعات در ایران

    - رمضانی (1383)، در مقاله ای تحت عنوان: بررسی روند تغییرات دما-بارش در غرب گیلان با تکیه بر خشکسالی، آمار 9 ایستگاه هواشناسی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و نتیجه می گیرد بارش منطقه از شمال به جنوب روند کاهشی دارد و همچنین کاهش طول مدت گیاهان زراعی را در شش ماهه اول سال ناشی از روند کاهش دما می داند و معتقد است منطقه شاهد تغییر ملایمی در اقلیم می باشد.

    - ذولفقاری (1377)، در مقاله ای تحت عنوان: تحلیلی بر بارش های بهاری غرب ایران طی یک دوره اماری 30 ساله (1996-1967) با تقسیم بندی بارندگی های ماهانه فصل بهار به 3 دوره مستقل 10 ساله اشاره می کند که بیشتر بارش های غرب ایران و نیز ایستگاه اردبیل در فصل بهار بوده و علت آن را نیز خروج دیرتر جریان های باران آور غربی از منطقه می داند.

    - سامانی (1382)، در مقاله ای دیگر تحت عناوین: آشکار سازی تغییرات دما و بارش نسبت به میانگین در استان چهار محال و بختیاری نتیجه میگیرد، حداکثر های دما در حال کاهش و حداقل ها در حال افزایش بوده و همین مسئله عدم تغییر را در میانگین نشان می دهد که خود باعث اعتدال هوای منطقه شده است. از طرفی مقادیر بارش روند کاهشی داشته با توجه به افزایش دما اثرات زیست محیطی از جمله در بخش کشاورزی را بدنبال خواهد داشت.

    -کتیرایی بروجردی و همکاران (1370)، در مقاله خود تحت عنوان بررسی تغییرات بلند مدت بارش کل و روزهای بارانی در غرب و شمال غرب ایران می فرماید روند بارش کل سالانه در 4 ایستگاهو تعداد روزهای بارانی نیز در 4 ایستگاه معنی دار (90%) است روند بارش کل سالانه در 9 ایستگاه و تعداد کاهش دو ایستگاه صفر و یک ایستگاه مثبت است. تنها ایستگاه مشیران است که در آن بارش کل و تعداد روزهای بارانی تمام فصل ها و روند مثبت دارند. روند فصل زمستان شبیه به روند سالانه است. و بارش فصل بهار در همه ایستگاه ها غیر از مشیران کاهش یافته ولی بارش فصل پاییز تنها در 4 ایستگاه کاهش یافته است.

    - صادقی حسینی و ازروجی (1387)، در مقاله خود تحت عنوان بررسی موردی بارش منطقه تهران متاثر از آلودگی ذره ای می فرماید بررسی نقشه های همبارن- هم آلاینده برای هر رویداد بارش در شرایط نا مطلوب در فصل گرم و سرد روشنی می سازد که با پخش آلودگی از مرکز شهر به سمت شمال شهر و در نتیجه کاهش غلظت آلاینده های ذره ای، بارش از مرکز شهر به سمت شمال شهر طی روز افزایش می یابد میانگین کل بارش در ایستگاه های شمال شهر به دلیل ارتفاع بیشتر، نسبت به مناطق مرکزی و غربی و شرقی بیشتر است. این میانگین ها در روزهای نامطلوب، از غرب به شرق کاهش و در روزهای مطلوب افزایش می یابد.

    - نجفی (1383)، در مقاله خود تحت عنوان محاسبه آماری حداکثر بارش محتمل 24 ساعته و حداکثر آب قابل بارش ایستگاه اصفهان می فرماید در طراحی سازه های آبی نظیر سدهای مخزنی و نیز شبکه های گسترده آبیاری و زهکشی نیاز به دستیابی به معیاری علمی برای طراحی به منظور گریز از حداکثرسازی غیرمنطقی ابعاد سازه از یک طرف و نزدیکی به توجیه اقتصادی طرح از طرف دیگر، همواره مورد نظر متخصصلن و دست اندر کاران بخش آب بوده است. مدنظر قرار دادن حداکثر سیل محتمل می تواند به عنوان پارامتر اطمینان بخش در این زمینه منظور گردد چنین سیلی می تواند منتج از یک بارش حداکثر محتمل به عنوان ورودی به سیستم باشد. برآورد حداکثر بارش محتمل در حوزه زاینده رود می تواند در ممحاسبات مربوط به طراحی چنین ساختارهایی مثمر ثمر باشد. بر این اساس مقدار حداکثر بارش محتمل 24 ساعته ایستگاه اصفهان و نیز حداکثر آب قابل بارش با روش آماری محاسبه گردید.

    1-6: هدف کاربردی

    تحقیق فوق با توجه به اینکه از محدود ترین پایان نامه های انجام شده می باشد در سازمانهایی از جمله استانداری، شهرداری،بخشداریها، سازمان آب و سازمان کشاورزی قابل استفاده می باشد.

    1-7: جنبه نوآوری

    این تحقیق در حیطه تالاب انزلی برای اولین با با عنوان پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی کامل گردید.

    1-8: روش کار

    1-8-1: نوع تحقیق

    روش کار تحلیلی و توصیفی بوده، استفاده از آمار در محیط اکسل و تجزیه و تحلیل آنها و استفاده از روش میان یابی بارش، استفاده از نرم افزار GIS و تهیه نقشه پهنه بندی مربوط به آنها.

    1-8-2: روش گردآوری

    به صورت کتابخانه ای، اسنادی و استفاده از نرم افزار GIS برای تهیه نقشه ها بوده.

    1-8-3: ابزار گردآوری

    هر یک از روشهای گردآوری اطلاعات ابزار مخصوص خود را دارد . در روش متن خوانی از فیش و در روش آمارخوانی از جدول و در روش تصویر خوانی از نقشه و کروکی استفاده می شود. لذا در این تحقیق بانکهای اطلاعاتی و شبکه های کامپیوتری،سازمان آب و سازمان هواشناسی مهمترین ابزار تحقیق می باشد.

    1-8-4: تجزیه و تحلیل اطلاعات

    برای تجزیه و تحلیل اطلاعات ضمن بهره جستن از روش داده های آماری هیدرولوژیک و فرمول های مربوطه در رابطه با تحقیق موردنظر از روشهای آماری و کمی استفاده می شود.

    Abstract

    One of the most essential factors in the climate of the Earth's natural areas, The elements enjoys the precipitation of considerable importance. Precipitation sites with power, water resources potential of the country and also recognized the natural characteristics of each region and the climatic zonation To achieve comprehensive development in various aspects of computer time is necessary.
    In this way, by using rain-gauge station data (mean 5 years) Monthly climatic zonation,The daily, seasonal Anzali wetland basin was studied using GIS software.
    The results showed that Drphnh wetland classification, number of days with 152 days of annual precipitation at stations Ghalerodkhan A year, with annual precipitation of rain and minimum number of days with 93 days of rainfall stations are Kiashahr There. Anzali Wetland between adjacent stations in the highest rainfall in autumn and winter Sangar station and the lowest rainfall in the autumn, winter, spring and summer is in Gilo station.

    Key words: climate zoning, daily rainfall, annual precipitation, precipitation seasonality, Anzali wetland, GIS

  • فهرست:

    چکیده. 1

    مقدمه. 2

    Ã فصل اول : کلیات تحقیق

    1-1: بیان مسئله. 4

    1-2: پرسش اصلی تحقیق.. 5

    1-3: اهداف تحقیق.. 5

    1-4: فرضیه. 5

    1-5: سوابق تحقیق.. 5

    1-5-1: پیشینه مطالعات در جهان.. 5

    1-5-2: پیشینه مطالعات در ایران.. 6

    1-6: هدف کاربردی.. 7

    1-7: جنبه نوآوری.. 7

    1-8: روش کار. 8

    1-8-1: نوع تحقیق.. 8

    1-8-2: روش گردآوری.. 8

    1-8-3: ابزار گردآوری.. 8

    1-8-4: تجزیه و تحلیل اطلاعات... 8

    Ã فصل دوم : مبانی نظری تحقیق

    2-1: فرآیند بارش... 10

    2-2: تحریک مصنوعی برای ایجاد بارش... 11

    2-2-1: استفاده از یخ خشک... 11

    2-2-2: استفاده از بلورهای یدور نقره. 11

    2-3: ارزیابی بارور کردن ابرها 12

    2-4: انواع مختلف بارش... 12

    2-4-1: باران.. 12

    2-4-2: برف.. 13

    2-4-3: برفابه. 13

    2-4-4: تگرگ.... 13

    2-4-5: یخ پوشه شفاف.. 14

    2-4-6: یخ پوشه مات... 14

    2-5: اندازه گیری بارش... 14

    2-5-1: باران سنج.. 14

    2-6: اندازه گیری ارتفاع برف.. 15

    Ã فصل سوم : مواد و روش ها ( ویژگیهای محدوده مورد مطالعه)

    3-1: موقعیت جغرافیایی و طبیعی شهر بندر انزلی.. 17

    3-1-1: توپوگرافی.. 19

    3-1-2: منابع آب... 20

    3-1-3: زمین شناسی.. 22

    3-1-4: خاک.... 24

    3-1-5: پوشش گیاهی و جانوری.. 26

    3-2: اقلیم. 28

    3-2-1: درجه حرارت... 28

    3-2-2: بارش... 30

    3-2-3: بارش برف.. 36

    3-2-4: رطوبت نسبی.. 36

    3-2-5: تبخیر. 36

    3-2-6: فشار هوا و باد. 37

    3-3: حوزه آبریز تالاب انزلی.. 39

    Ã فصل چهارم : یافته های تحقیق

    4-1: داده ها 41

    4-2: بررسی تعدادروزهای بارش... 43

    4-3: حداکثر بارش 24 ساعته. 52

    Ã فصل پنجم :  نتیجه گیری

    5-1: پرسش اصلی تحقیق.. 76

    5-2: فرضیه 1 : بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی دارای روند صعودی است. 77

    5-3: فرضیه 2 : به نظر می رسد بارش 24 ساعته تالاب انزلی در دهه اخیر بیشتر شده است. 7

    .

    منبع:

    اصلاح عربانی ، ابراهیم ، 1374 ، کتاب گیلان ، تهران ، گروه پژوهشگران ایران ، جلد اول .

    اصلاح عربانی ، ابراهیم ، 1374 ، کتاب گیلان ، تهران ، گروه پژوهشگران ایران ، جلد سوم .

    اصلاح عربانی ، ابراهیم ، 1374 ، کتاب گیلان ، تهران ، گروه پژوهشگران ایران ، جلد چهارم .

    اصلاح عربانی ، ابراهیم ، 1380 ، کتاب گیلان ، تهران ، گروه پژوهشگران ایران ، جلد دوم .

    اصلاح عربانی ، ابراهیم ، 1387 ، کتاب گیلان ، تهران ، گروه پژوهشگران ایران ، جلد پنجم .

    افشین ، یداالله ، 1373، رودخانه های ایران ، وزارت نیرو ، مهندسین مشاور جاماب ، جلد دوم .

    خسرو تهرانی، خسرو، 1375، زمین­شناسی، انتشارات عابدی.

    خوشحال،ج، غیور،ح س و رحیمی،د، 1384، مدل ترکیبی گامبل در تجزیه و تحلیل فراوانی بارش های حداکثر حوضه کارون شمالی، مجله جغرافیا و توسعه.

    درویش­زاده، علی و محمدی، مهین، 1374، زمین شناسی ایران برای رشته جغرافیا،  انتشارات دانشگاه پیام نور تهران.

    ذوالفقاری ، حسن ، 1379، آب و هواشناسی توریسم ، تهران ، انتشارات سمت .

    رفاهی ، حسینقلی ، 1375 ، فرسایش آبی و کنترل آن ، انتشارات دانشگاه تهران.

    رمضانی، بهمن، 1383، بررسی روند تغییرات دما-بارش در غرب گیلان با تکیه بر خشکسالی،مجله سپهر، شماره 32.

    سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، 1385، سالنامه آماری استان گیلان .

    سازمان هواشناسی کشور، وزارت راه و ترابری، مرکز آمار و اطلاعات.

    سالنامه آماری استان گیلان،1384.

    شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان، آمار بارش روزانه و ماهانه ایستگاههای مورد مطالعه .

    عساکره،ح،1386، تغییرات زمانی – مکانی بارش ایران طی دهه های اخیر، مجله جغرافیا و توسعه.

    علیجانی، بهلول و کاویانی، محمدرضا، 1371، مبانی آب و هوا شناسی، انتشارات سمت.

    علیجانی، بهلول و کاویانی، محمدرضا، 1383، مبانی آب و هواشناسی ، انتشارات سمت.

    علیجانی، بهلول،1381،  اقلیم شناسی سینوپتیک، انتشارات سمت.

    علیزاده، امین و همکاران، 1374، هوا و اقلیم شناسی، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.

    علیزاده، امین، 1384، اصول هیدرولوژی کاربردی، انتشارات آستان قدس رضوی.

    علیزاده، امین، 1384، اصول هیدرولوژی کاربردی، انتشارات آستان قدس رضوی.

    کتیرایی بروجردی و همکاران، 1370، بررسی تغییرات بلند مدت بارش کل و روزهای بارانی در غرب و شمال غرب ایران، مجله سپهر، شماره 30.

    کردوانی ، پرویز ،1372 ، ژئوهیدرولوژی ( در جغرافیا )، انتشارات دانشگاه تهران،چاپ اول.

    کردوانی ، پرویز ، 1374 ، ژئوهیدرولوژی در جغرافیا ، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ دوم.

    کوچکی، عیوض و خزانه­داری، لیلی،تحقیقات جغرافیایی، مرکز ملی اقلیم شناسی، شماره مقاله 393 ،  شماره پیاپی 45 ، سال دوازدهم،شماره2.

    محمدی، حسین، 1385، آب و هواشناسی کاربردی، انتشارات دانشگاه تهران.

    معیری ، رضا ، 1383 ، طرح مطالعاتی حفاظت خاک و آبخیز داری.

    موحد دانش ، علی اصغر، 1373، هیدرولوژی آبهای سطحی ، انتشارات سمت، چاپ اول.

    مهدوی ، محمد ، 1371 ، هیدرولوژی کاربردی ، انتشارات دانشگاه تهران.

    مهدوی ، محمد ، 1381 ، هیدرو لوژی کاربردی ، انتشارات دانشگاه تهران ، جلد اول .

    مهندسین مشاور ، جاماب ، 1373 ، بررسی اقلیمی طرح جامع آب ایران ، وزارت نیرو .

    نقشه ارزیابی منابع واستعداد اراضی استان گیلان ، 250000 : 1 ، مؤسسه تحقیقات خاک و آب ، وزارت کشاورزی و منابع طبیعی .

    نقشه توپوگرافی، مقیاس 1:250000 ، سازمان جغرافیایی ارتش ، استان گیلان ، 1334 .

    نقشه زمین شناسی، سازمان زمین شناسی کشور، 1386، شیت انزلی ، مقیاس 1:250000.

    نقشه کاربری اراضی ، مقیاس1:250000 ، وزارت کشاورزی ، موسسه تحقیقات آب و خاک ، 1370.

     

    .


موضوع پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, نمونه پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, جستجوی پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, فایل Word پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, دانلود پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, فایل PDF پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, تحقیق در مورد پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, مقاله در مورد پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, پروژه در مورد پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, پروپوزال در مورد پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, تز دکترا در مورد پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, پروژه درباره پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی, رساله دکترا در مورد پایان نامه پهنه بندی بارش 24 ساعته حوضه تالاب انزلی

پایان‌نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته جغرافیای طبیعی چکیده ایران کشور پهناوری است که به علت موقعیت خاص و ویژگیهای توپوگرافیک، از آب و هوای متفاوتی برخوردار است. به همین دلیل، قسمت اعظم ایران در قلمرو آب و هواهای خشک جهان قرار می گیرد. علاوه بر قلت بارندگی، نوسانات شدید بارندگی در مقیاسهای روزانه، فصلی و سالانه از جمله خصوصیاتی است که موجب عدم اطمینان کافی نسبت به دریافت ...

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: جغرافیای طبیعی گرایش: ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی چکیده امروزه یکی از عوامل مهم در بروز خسارت های ناشی از مخاطرات محیطی عدم شناخت کامل و علمی در مناطق مختلف است. حوضه های آبریز ایران بویژه در حوضه های آبریزدریای خزر بدلیل تغییر کاربری و تخریب جنگل خطرات فراوان به ویژه سیل، فرسایش ولغزش می باشد. لذا مطالعات بنیادین درحوضه ...

پایان نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته جغرافیای طبیعی گرایش اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی چکیده درحالحاضرتکنولوژیبهآندرجهازتکاملنرسیدهاستکهازبروزسیلاب هایزیانبار جلوگیریو یادرعواملوعناصرجوی تغییریایجادنماید.بنابراینهرگونهراهحلاصولیوچارهسازرا بایددررویزمینوخصوصاًدرعرصهحوضههایآبخیزجستجو کرد. دراینارتباطاولیناقدامی ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در جغرافیای طبیعی گرایش اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی چکیده کثرت ارتفاعات و تغییرات شدید ارتفاعی و بالطبع نوسانات وسیع حرارت، رطوبت، بارش سالانه و ... موجب شده تا استان کهگیلویه و بویراحمد واقع در نیمه جنوب غربی کشور، به منزله پلی در چهار راه بین رویشگاههای چهار منطقه رویشی جهان (ایران و توران، صحرا و عربی، سند و سودان و مدیترانه ای) قرار بگیرد. منطقه ...

فصل اول کلیات تحقیق 1-1- مقدمه توسعه روزافزون علوم منابع طبیعی و محیط زیست در سطح دنیا، ایجاد شاخه های نوینی از علوم و صنایع مربوط را در پی داشته که هر یک به نوبه خود قابلیت اثرپذیری از بوم سازه طبیعی را دارا هستند. دانش اکوتوریسم یا گردشگری طبیعت به عنوان یکی از پرجاذبه ترین و در عین حال پرمنفعت ترین علوم وابسته به منابع طبیعی و محیط زیست تلقی می شود که به عنوان ابزاری برای ...

پایان‌نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: جغرافیای طبیعی گرایش: ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی چکیده این تحقیق با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی همراه با مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و مشاهدات میدانی به بررسی هیدروژئومورفولوژی حوضه ی ماسوله رودخان با تأکید بر آبشارهای منطقه پرداخته و به شرح زیر می باشد. حوضه مورد مطالعه با مساحت 46/4195 هکتار جزیی از حوضه آبخیز ماسوله ...

پایان‎نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: جغرافیا گرایش: اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی چکیده پارامترهای مختلف اقلیمی نظیر دما، رطوبت و بارندگی در یک محل از عواملی هستند که بر اقلیم آن منطقه تاثیر گذار بوده و شناخت آنها تعیین کننده اقلیم آن منطقه میباشند. تغییرات اقلیمی از مباحث مهم اقلیمی است که در سالهای اخیر افکار پژوهشگران و حتی سران حکومتها و سازمانها را به دلیل ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A) گرایش: اقلیم شناسی چکیده: کشور ایران از لحاظ جغرافیایی به دلیل همجواری با مرکز پر فشار جنب حاره ای STHP وشرایط آب و هوایی حاکم بر این سیستم ، از بارش کمی برخوردار است. در مناطق جنوبی کشور ، در نتیجه حاکمیت طولانی تر این سیستم ، پدیده خشکی حادتر می شود. تغییرات میزان بارش تأثیر به سزایی بر کشاورزی ، اقتصاد و به طور کلی سایر مسائل ...

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: جغرافیای طبیعی گرایش: اقلیم در برنامه ریزی محیطی چکیده ریزش های جوی یکی از مهمترین عوامل هواشناسی بوده زیرا کلیه منابع آبی در سطح منطقه از طریق این ریزشها تامین می گردد. مطالعات بارش از لحاظ جنبه های طبیعی و انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا آثار بارش در بخشهای مختلف اقتصادی و... متفاوت بوده و می تواند صدمات جبران ناپذیری ...

پایان نامه تحصیلی برای اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: جغرافیای طبیعی- گرایش ژئومورفولوژِی در برنامه ریزی محیطی چکیده تأثیرات متقابل ناشی از منابع مختلف و اجزای زنده و غیرزنده ی موجود در یک حوضه ی آبخیز، ضرورت پیاده سازی مدل مدیریت سیستمی و یکپارچه را در حوضه های آبخیز با هدف بهره وری بهینه از منابع و هماهنگی و حرکت در راستای توسعه ی پایدار ایجاب کرده است. محدوده مورد مطالعه در این ...

ثبت سفارش