پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری

word 4 MB 32081 77
1391 کارشناسی ارشد دامپزشکی
قیمت قبل:۶۳,۵۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه دکتری حرفه­ای رشته­ی دامپزشکی

    چکیده:

    یکی از بهترین ابزارهای مدیریتی، دادن اسکور بدنی است که برای تولید­کنندگان به عنوان عاملی برای تولید، ارزیابی سلامت و وضعیت غذایی قلمداد می شود. این روش کمک می­کند تا یک گروه یا گله گاو از نظر ذخایر بدن به ویژه چربی و ماهیچه ارزیابی شود. اسکور بدنی در تمام مراحل چرخه تولید، تغذیه و مدیریت ممکن است تغییر کند. اسکور بدنی هر گاو، نشان دهنده قابلیت تولید شیر، تولیدمثل و طول عمر اقتصادی گاو در گله می­باشد. تشخیص و اسکور بدنی شاخصی برای بررسی مقدار انرژی ذخیره شده در بدن است و تغییرات آن در مراحل متفاوت شیرواری دیده می­شود. به طور معمول گاوهای تازه زا که در اوج تولید شیر هستند به دلیل تعادل منفی انرژی دچار کاهش وزن می شوند. این در حالی است که گاوهایی که در اواخر دوره شیردهی هستند و گاوهای خشک در تعادل مثبت انرژی بوده و وزن آنها افزایش می یابد. اسکور بدنی مناسب برای حفظ سلامت و بهبود تولید شیر و تولیدمثل ضروری است. تولید شیر گاوهای لاغری که اسکور بدنی آنها پایین است، بیش از اندازه کاهش می یابد. گاوهای بسیار چاق هم دچار سخت زایی، کبد چرب، مشکلات تولیدمثلی و اختلالات متابولیکی می شوند.در این بررسی سعی بر این شد که تاثیرات اسکور بدنی بر میزان تولید شیر، برخی فاکتور های تولید مثلی و بروز برخی بیماری های تولیدمثلی در گاوداری صنعتی در استان چهارمحال و بختیاری ارزیابی شود. تمامی گاو های تحت بررسی در سه مرحله ی قبل از خشکی، بعد از زایش و تلقیح اول به روش اسکور دهی پنج نقطه ای اسکور داده شدند و شاخصهای مورد مطالعه مورد آنالیز و تحلیل قرار گرفتند. بر اساس آزمایشات انجام شده متوجه شدیم که اسکور بدنی در زمان خشکی بر تعداد تلقیح موثر، وضعیت رحم، شیر تصحیح شده و... می تواند تاثیرگذار باشد.

     

    کلمات کلیدی: اسکور بدنی، گاو شیری، تولید شیر

    مقدمه

     

     

    گاو شیری از دیرباز نقش مهمی در تامین برخی مواد مغذی مورد نیاز انسان داشته است. ارزش غذایی بالای شیر برای انسان، قرن هاست که شناخته شده و مورد تمجید قرار گرفته است. امروزه بخش اعظم شیر تولیدی در جهان از گاو حاصل می­شود. افزایش تولید شیر هر گاو نتیجه­ی اصلاح نژاد، تغذیه صحیح­تر و مدیریت بهینه است.

    داشتن نمره‌ ی وضعیت بدنی مناسب در موقع خشک کردن، زایمان و مراحل مختلف شیردهی منجر به افزایش تولید شیر خواهد شد. نمره وضعیت بدنی یک روش ذهنی و دیداری برای ارزیابی مقدار انرژی ذخیره شده به صورت چربی در بدن حیوان زنده می­باشد (بدون توجه به اندازه و وزن بدن).

    با افزایش سطح تولید شیر، نمره‌ی وضعیت بدنی اهمیت بیشتری می‌یابد. موقعی که گاوها تولید شیر بالایی دارند، باید خوراک بیشتری در اوایل شیردهی مصرف کنند تا کل انرژی مورد نیاز آن‌ها تامین شود اما به دلیل کاهش مصرف ماده خشک در اوایل شیردهی، تامین این نیاز بالا از خوراک مصرفی ممکن نیست و بیان شده است که نیازهای انرژی گاوهای شیری در طول اوایل شیردهی می­تواند توسط مصرف خوراک و جابه­جایی ذخایر بدن تامین گردد[85]. این ذخایر شامل چربی و پروتئین است که به وسیله تجزیه آن­ها، چربی و پروتئین مورد نیاز برای سنتز شیر در دسترس دام قرار می‌گیرد. به خصوص بافت چربی نقش مهمی در تنظیم انرژی مورد نیاز دام ایفا می‌کند. در گاوهای شیری، قبل از زایمان بافت چربی به افزایش میزان تجزیه لیپید سازگار می‌شود[64]. و بعد از زایمان، تجزیه لیپید موجود در بافت چربی به صورت چشم­گیر افزایش می­یابد[67،64]. یک برنامه منظم ارزیابی نمره‌ی وضعیت بدنی می­تواند به تشخیص مشکلات سلامتی بالقوه قبل از آن که بتوانند به طور معنی­داری تولید شیر را کاهش دهند کمک کند. کاهش زیاد نمره‌ی وضعیت بدنی بعد از زایمان ممکن است با وقوع بیماری‌های متابولیکی ارتباط داشته باشد[41].

    افزایش توانایی ژنتیکی گاوها برای تولید شیر در نتیجه بهبود تغذیه و مدیریت، علی رغم افزایش تولید شیر منجر به کاهش عملکرد تولیدمثلی شده است. کاهش عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیری بیش از چند دهه است که به مسئله­ی جدی در صنعت پرورش گاوهای شیری تبدیل شده است[82،76،۱3]. تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که بین نمره‌ی وضعیت بدنی در موقع زایمان و اوایل شیردهی با عملکرد تولیدمثلی ارتباط وجود دارد[63،58،54،42،41]. اهداف این طرح شامل بررسی اثر نمره‌ی وضعیت بدنی در زمان زایمان بر فاصله زایمان تا اولین تلقیح، میزان گیرایی از اولین تلقیح، روزهای باز، تعداد تلقیح منجر به ازای هر آبستنی و نسبت آبستنی، ارزیابی اثر اسکور بدنی بروز برخی بیماری‌های تولید­مثلی در گاوهای شیری، ارزیابی اثر اسکور بدنی بر میزان تولید شیر در گروه­های مذکور در زمان زایمان می‌باشد.

     

     

     

     

     

    فصل دوم

     

     

     

     

    کلیات

     

     

    2-1- نمره‌ی وضعیت بدنی

    امروزه دراثرپیشرفت ژنتیکی و پیشرفت­های حاصل شده در مدیریت صنعت گاو شیری ، گاوهای شیری پر تولیدی به وجود آمده­اند که نیاز به مدیریت بهتری در زمینه گاو شیری است[61]. یکی از بهترین ابزارهای مدیریتی، دادن اسکور بدنی است که برای تولید‌کنندگان به عنوان عاملی برای تولید، ارزیابی سلامت و وضعیت غذایی قلمداد می­شود. این روش کمک می‌کند تا یک گروه یا گله گاو از نظر ذخایر بدن به ویژه چربی و ماهیچه ارزیابی شود. اسکور بدنی در تمام مراحل چرخه تولید، تغذیه و مدیریت ممکن است تغییر کند. اسکور بدنی هر گاو، نشان دهنده قابلیت تولید شیر، تولیدمثل و طول عمر اقتصادی گاو در گله می‌باشد.

     

    2-1-1 -تاریخچه ارزیابی نمره‌ی وضعیت بدنی

    ابتدا Jefferies در سال 1961 سیستم نمره‌ی وضعیت بدنی برای میش‌ها توصیف کرد[51]. این سیستم شامل لمس زایده‌های ستون فقرات (Backbone process) و کمر (Lumbar process) بود که تیزی و پوشش استخوان‌ها لمس می­شود. به میش­ها بر اساس یک درجه­بندی صفر تا پنج نمره داده می­شد که صفر نقطه­ی مرگ حیوان و پنج نشان دهنده حیوان بسیار چاق بود. این تکنیک توسط Lowman و همکاران در سال 1976 برای نمره دادن به وضعیت بدنی گاوهای گوشتی به کار گرفته شد، که در این روش هم از یک درجه بندی صفر تا پنج استفاده شد[59]. در این سیستم نیز لمس زایده­های ستون­فقرات و کمر انجام می­شد. علاوه بر این، لمس ناحیه انتهایی دم (Tail head region) را نیز شامل می­شد. به دنبال آن Mulvany در سال1981، سیستمی برای استفاده در گاوهای شیری بیان گردید که با یک سری تغییرات جزئی در نمره دادن در ناحیه کمر و انتهای دم، مشابه نمره دادن به گاوهای گوشتی بود[73]. Wildman در سال 1982، برای اولین بار سیستمی برای نمره دادن به وضعیت بدنی گاوهای شیری ابداع کرد که در آن نمره دادن بر اساس یک درجه بندی یک تا پنج انجام می شد[9۹].

     

    تمام سیستم­های که در بالا ذکر شد؛ شامل لمس کردن زایده­های ستون فقرات، کمر و انتهای دم برای ارزیابی مقدار چربی زیر پوست بود؛ بنابراین موقعی که نمره دادن به وضعیت بدنی انجام می‌شد نیاز بود تا حیوانات مهار شوند. در بسیاری از سیستم­های تولیدی به خصوص در گله‌های بزرگ متاسفانه این نوع ارزیابی مشکل بود. از این رو Edmonson در سال 1989 یک روشی برای ارزیابی وضعیت بدنی بر پایه همان درجه بندی یک تا پنج ابداع شد که افراد مشاهده‌گر می­توانستند تحت شرایط مزرعه از آن استفاده کنند[25]. در این روش که امروزه هم از آن استفاده می شود، هشت مرحله در سه ناحیه عمده شامل کمر(Pin) ، لگن(Pelvis) و انتهای دم در نظر گرفته می­شوند و افرادی که تجربه داشته باشند می­توانند به صورت دیداری هم وضعیت بدنی گاوهای شیری را ارزیابی کنند.

     

    2-1-2-نحوه‌ی ارزیابی نمره‌ی وضعیت بدنی

    نمره‌ی وضعیت بدنی براساس یک درجه بندی پنج امتیازی است که نمرات یک برای حیوانات بسیار لاغر و نمره ی پنج برای حیوان بسیار چاق لحاظ می­گردد. نمره‌ی وضعیت بدنی به صورت مستقل از بدن و اندازه بدن اندازه گیری می­شود و بنابراین برآورد نسبتا صحیحی از چربی بدن است[9۹]. نمره‌ی وضعیت بدنی به صورت مستقیم با وزن بدن و مقدار چربی بدن مرتبط است[99،97،52]. به ازای هر امتیاز افزایش در نمره‌ی وضعیت بدنی به طور متوسط 56 کیلوگرم به وزن گاو شیری افزوده می­شود[77]. که البته این میانگین کلی است و برای همه حیوانات مصداق ندارد و حیوانات با استخوان­بندی ریزتر یا درشت‌تر از میانگین جمعیت به ترتیب مقدار کمتر یا بیشتری از رقم گفته شده در بالا را به خود اختصاص خواهند داد. نمره‌ی وضعیت بدنی به یک گاو بر اساس ظاهر پوشش بافتی بر روی برآمدگی­های استخوانی در ناحیه کمر و لگن داده می­شود[99].

    این نواحی عبارتند از: زواید خاری (Spinous Process) و عرضی (Transverse process) ستون فقرات، برآمدگی­های ایلیومی hook bone)) و نشیمنگاهی  (pin bone)، لیگامنت­های دنبالچه­ای (coccygeal ligaments)، انتهای دم و ناحیه کپل (Thurl region)(شکل 2-1). پوشش بافت ممکن است از راه لمس، بازرسی بصری یا هر دو، مورد ارزیابی قرار گیرد[9۹،25]. به طور معمول، برای هر نمره‌ی وضعیت بدنی، توصیف ناحیه کمر، کپل و انتهای دم بیان شده است. 

    Abstract

     

     
    Body condition scoring is one of the best management tools considered by producers to evaluate production, herd health and nutritional status. This method helps a cattle herd body reserves, particularly fat and muscle to be evaluated. Body condition score can be variable at all stages of the production cycle, feeding and management. Body condition score for each cow shows the milk production ability, reproductive and economic life span of the cow in the herd. It is also considered as a criterion to investigate the amount of stored energy in the body and can change at different stages of lactation. Typically after calving in peak of milk production due to negative energy balance, weight loss is incurred. However, the cows in late lactation and dry cows have positive energy balance and their body weight increases. Proper body condition score is essential for herd health, milk production and reproduction improvement. In cows with low body condition score, milk production loss and in obese cows, dystocia, fatty liver, reproductive and metabolic disorders are observed.In this study, the effects of body condition scoring were investigated on milk production, reproductive factors and some metabolic disorders in industrial dairies of Charmahal-Bakhtiari province. All the cows have been given scores based on the range of 1 to 5 in three stages as following: before dry period, after calving and first insemination and some criteria have been analyzed and investigated. Based on this experiment, we noticed that body condition score at dry period can be influential on the number of effective insemination, uterine condition, corrected milk and so on.

    Key words: body condition score, dairy cattle, milk production

  • فهرست:

    فصل اول- مقدمه                                                                                                                      6

    فصل دوم- کلیات                                                                                                                     8

    ٢-١- نمره‌ی وضعیت بدنی                                                                                                             8

    ٢- ١-١- تاریخچه ارزیابی نمره‌ی وضعیت بدنی                                                                                      8

    ۲-١-۲ -نحوه‌ی ارزیابی نمره‌ی وضعیت بدنی                                                                                       10

    ۲-۱-۳ -تایید نمره‌ی وضعیت بدنی با استفاده از اندازه گیری های اولتراسونیک                                               17

    2-2- نمره‌ی وضعیت بدنی و تغذیه                                                                                                   18

    2-۳- تغییرات نمره‌ی وضعیت بدنی در طول دوره ی شیردهی                                                                   19

    ٢- ۴- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر تولید شیر                                                                                       21

    ٢- ۵- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر ترکیبات شیر                                                                                   25

    ٢- ۶- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر فاصله ی زایمان تا اولین تلقیح                                                                26

    ٢- ٧- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر میزان گیرایی از اولین تلقیح                                                                   26

    ٢- ٨- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر روز‌های باز                                                                                      ٢7

    ٢- ۹- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر تعداد تلقیح به ازای هر آبستنی                                                               28

    ٢- ١٠- اثر نمره‌ی وضعیت بدنی بر ناهنجاری های متابولیکی                                                                    29

    فصل سوم – مواد و روش کار                                                                                                                                        31

    ۳- ١- مشخصات گله تحت مطالعه                                                                                                   31

    ۳- ٢- جمع آوری اطلاعات                                                                                                           ۳2

    ۳- ۳- موارد تحت بررسی                                                                                                             34

    ۳- ۴- آنالیز آماری                                                                                                                    ۳5

    فصل چهارم – نتایج                                                                                                                 36

    ۴- ١- بررسی یافته های (میانگین ± خطای معیار) در اسکور بدنی در زمان خشکی                                           ۳7

    ۴- ٢- بررسی یافته های (میانگین ± خطای معیار) در اسکور بدنی در زمان زایش                                             37

    ۴- ۳- بررسی یافته های (میانگین ± خطای معیار) در اسکور بدنی در زمان تلقیح اول                                        37

    ۴- ۴- بررسی نتایج در زمان های مختلف                                                                                          40

    ۴- ۴- ١- بررسی اسکور بدنی با اسکور حرکتی                                                                                    40

    ۴- ۴- ۲- بررسی اسکور بدنی با شیر 305 روز                                                                                     41                                                                                                                                                                                   

    ۴- ۴- ۳- بررسی اسکور بدنی با وضعیت تخمدان                                                                                   42

    ۴- ۴- ۴- بررسی اسکور بدنی با وضعیت رحم                                                                                      44

    ۴- ۴- ۵- بررسی اسکور بدنی با طول دوره خشکی                                                                                45

    ۴- ۴- ۶- بررسی اسکور بدنی با روز شیردهی                                                                                      47

    ۴- ۴- ۷- بررسی اسکور بدنی با تعداد تلقیح موثر                                                                                  48

    ۴- ۴- ۸- بررسی اسکور بدنی با روزهای باز                                                                                        50

    ۴- ۴- ۹- بررسی اسکور بدنی با فاصله زایش تا اولین تلقیح(DFS)                                                              51

    ۴- ۴- ١٠- بررسی اسکور بدنی با شیر زمان خشکی                                                                              53

    ۴- ۴- ١۱- بررسی اسکور بدنی با میزان وقوع ورم پستان در دوره شیرواری قبلی                                             54

    ۴- ۴- ۱۲- بررسی اسکور بدنی با میزان وقوع ورم پستان در دوره شیرواری فعلی                                             56

    ۴- ۴- ۱۳- بررسی اسکور بدنی با تعداد شکم زایش                                                                                57

    فصل پنجم – بحث                                                                                                                                                           60

    منابع                                                                                                                                     65

     

     

    منبع:

     

    کدیور ع. بررسی ارتباط سطح IGF-I شیر،راندمان تولیدمثلی موقعیت متابولیکی پس از زایمان در گاوهای شیری، پایان نامه دوره دکتری تخصصی رشته مامایی و بیماری­های تولیدمثلی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، 1389؛ صفحات 59-84.

     

    2. BaumanDE, Bruce Currie W. Partitioning of nutrients during pregnancy and lactation: a review of mechanisms involving homeostasis and homeorhesis.Journal of Dairy Science, 1980; 63: 1514-1529.

     

    3. BeamSW, Butler WR. Energy balance and ovarian follicle development prior to the first ovulation postpartum in dairy cows receiving three levels of dietary fat.Biology of Reproduction, 1997; 56: 133-142.

     

    4. Beam SW, Butler WR. Energy balance, metabolic hormones, and early postpartum follicular development in dairy cows fed prilled lipid. Journal of Dairy Science, 1998; 81: 121-131.

     

    5. Beam SW, Butler WR. Effects of energy balance on follicular development and first ovulation in postpartum dairy cows. Journal of Reproduction and Fertility. Supplement, 1999;54: 411-424.

     

    6. BlockSS, Butler WR, Ehrhardt RA et al. Decreased concentration of plasma leptin in periparturient dairy cows is caused by negative energy balance.Journal of Endocrinology, 2001; 171: 339-348.

     

    7. Boisclair Y, Grieve DG, Stone JB et al. Effect of prepartum energy, body condition, and sodium bicarbonate on production of cows in early lactation.Journal of Dairy Science, 1986; 69: 2636-2647.

     

    8. Bossis I, Wettemann RP, Welty SD et al.Nutritionally induced anovulation in beef heifers: ovarian and endocrine function preceding cessation of ovulation. Journal of Animal Science, 1999; 77: 1536-1546.

     

    9. BourchierCP, Garnsworthy PC, Hutchinson JM et al.The relationship between milk yield, body condition and reproductive performance in high-yielding dairy cows.Animal Production, 1987; 44: 460.

     

    10. ButlerWR, Everett RW, Coppock CE. The relationships between energy balance, milk production and ovulation in postpartum Holstein cows.Journal of Animal Science, 1981; 53: 742-648.

     

    11. Butler-Hogg BW, Wood JD, Bines JA. Fat partitioning in British Friesian cows: the influence of physiological state on dissected body composition. The Journal of Agricultural Science, 1985; 104: 519-528.

     

    12. Butler WR, Smith RD. Interrelationships between energy balance and postpartum reproductive function in dairy cattle. Journal of Dairy Science, 1989; 72: 767-783.

     

    13. ButlerWR. Review: effect of protein nutrition on ovarian and uterine physiology in dairy cattle. Journal of Dairy Science, 1998;81: 2533-2539.

     

    14. Butte NF, Garza C, Stuff JE et al. Effect of maternal diet and body composition on lactational performance. The American Journal of Clinical Nutrition, 1984; 39: 296-306.

     

    15. Canfield RW, Sniffen CJ, Butler WR. Effects of excess degradable protein on postpartum reproduction and energy balance in dairy cattle. Journal of Dairy Science, 1990; 73: 2342-2349.

     

    16. CanfieldRW, Butler WR.Energy balance, first ovulation and the effects of naloxone on LH secretion in early postpartum dairy cows.Journal of Animal Science, 1991; 69: 740-746.

     

    17. Contreras LL, Ryan CM, Overton TR. Effects of dry cow grouping strategy and prepartum body condition score on performance and health of transition dairy cows. Journal of Dairy Science, 2004; 87: 517-523.

     

    18. CowanRT, Reid GW, Greenhalgh JFD et al. Effects of feeding level in late pregnancy and dietary protein concentration during early lactation on food intake, milk yield, liveweight change and nitrogen balance of cows. Journal of Dairy Research, 1981; 48: 201-212.

     

    19. De Vries MJ, Van Der Beek S, Kaal-Lansbergen L et al.Modeling of energy balance in early lactation and the effect of energy deficits in early lactation on first detected estrus postpartum in dairy cows. Journal of Dairy Science, 1999; 82: 1927-1934.

     

    20. Deluyker HA, Gay JM, Weaver LD et al. Change of milk yield with clinical diseases for a high producing dairy herd. Journal of Dairy Science, 1991; 74: 436-445.

     

    21. Domecq JJ, Skidmore AL, Lioyd JW, et al. Validation of Body Condition Scores with Ultrasound Measurements of Subcutaneous Fat of Dairy Cows1. Journal of Dairy Science, 1995; 78: 2308-2313.

     

    22. Domecq JJ, Skidmore AL, Lioyd JW, et al. Relationship Between Body Condition Scores and Conception at First Artificial Insemination in a Large Dairy Herd of High Yielding Holstein Cows1. Journal of Dairy Science, 1997; 80: 113-120.

     

    23. DriancourtMA.Follicular dynamics in sheep and cattle.Theriogenology, 1991;35: 55-79

     

    24. Ducker MJ, Haggett RA, Fisher WJ et al. The effect of level of feeding in late pregnancy and around the time of insemination on the reproductive performance of first lactation dairy heifers. Animal Production, 1985; 41: 1-12.

     

    25. Edmonson AJ, Lean IJ, Weaver LD et al. A body condition scoring chart for Holstein dairy cows. Journal of Dairy Science, 1989; 72: 68-78.

     

    26. ErbHN, Smith RD, Hillman RB et al. Rates of diagnosis of six diseases of Holstein cows during 15-day and 21-day intervals. American journal of Veterinary Research, 1984; 45: 333-335.

     

    27. Espejo LA, Endre MA, Salfert. Prevalence of Lameness In High-Producing Holstein Cows Housed In Freestall Barns In Minnesota. American Dairy Science Association, 2006;89:3052-3058.

     

    28. Faulkner DB, Parrett DF, McKeith FK et al. Prediction of fat cover and carcass composition from live and carcass measurements. Journal of Animal science, 1990; 68: 604-610.

     

    29. Ferguson JD. Nutrition and reproduction in dairy cows.The Veterinary clinics of North America. Food animal practice, 1991; 7: 483-491.

     

    30. Ferguson JD, Azzaro G, Licitra G. Body condition assessment using digital images. Journal of dairy science. 2006;89:3833-3841.

     

    31. Ferguson JD, Galligan DT, Thomsen N. Principal descriptors of body condition score in Holstein cows. Journal of Dairy Science, 1994; 77: 2695-2703.

     

    32. Ferguson JD. Diet, production and reproduction in dairy cows.Animal Feed Science and Technology, 1996; 59: 173-184.

     

    33. Fronk TJ, Schultz LH, Hardie AR. Effect of Dry Period Overconditioning on Subsequent Metabolic Disorders and Performance of Dairy Cows1. Journal of Dairy Science, 1980; 63: 1080-1090.

     

    34. Frood MJ, Croxton D. The use of condition-scoring in dairy cows and its relationship with milk yield and live weight.Animal Production, 1978; 27: 285-291.

     

    35. Galina CS, Arthur GH. Review on cattle reproduction in the tropics. Part 4. Oestrous cycles,Journal Of Cab Direct, 1990: 71: 697-707.

     

    36. Gallo L, Carnier P, Cassandro M et al. Change in body condition score of Holstein cows as affected by parity and mature equivalent milk yield. Journal of Dairy Science, 1996; 79: 1009-1015.

     

    37. Garnsworthy PC, Topps JH.The effect of body condition of dairy cows at calving on their food intake and performance when given complete diets.Animal Production, 1982; 35: 113-119.

     

    38. Garnsworthy PC, Jones GP. The influence of body condition at calving and dietary protein supply on voluntary food intake and performance in dairy cows.Animal Production, 1987; 44: 347-353.

     

    39 Agricultural Sciences and Technology. GarnsworthyPC. The effect of energy reserves at calving on performance of dairy cows http://agris.fao.org/1988

     

    40. GarnsworthyPC, Huggett CD.The influence of the fat concentration of the diet on the response by dairy cows to body condition at calving.Animal Production, 1992; 54: 7-13.

     

    41. Gearhart MA., Curtis CR, Erb HN et al. Relationship of changes in condition score to cow health in Holsteins. Journal of Dairy Science, 1990; 73: 3132-3140.

     

    42. Gillund P, Reksen O, Grِhn YT et al. Body condition related to ketosis and reproductive performance in Norwegian dairy cows. Journal of Dairy Science, 2001; 84: 1390-1396.

     

    43. Goff JP, Horst RL. Physiological changes at parturition and their relationship to metabolic disorders. Journal of Dairy Science, 1997; 80: 1260-1268.

     

    44. Grِőhn YT, Wilson DJ, Gonzalez RN, et al. Effect of pathogen-specific clinical mastitis on milk yield in dairy cows. Journal of Dairy Science, 2004; 87: 3358-3374.

     

    45. Hady PJ, Domecq JJ, Kaneene JB. Frequency and precision of body condition scoring in dairy cattle. Journal of Dairy Science, 1994; 77: 1543-1547.

     

    46. Hassall SA, Ward WR, Murray RD. Effects of lameness on the behaviour of cows during the summer. Veterinary Record, 1993;132:578–580

     

    47. Heuer C, Schukken YH, Dobbelaar P. Postpartum body condition score and results from the first test day milk as predictors of disease, fertility, yield, and culling in commercial dairy herds. Journal of Dairy Science, 1999; 82: 295-304.

     

    48. Heuwieser W, Tenhagen BA, Tischer M et al. Effect of three programmes for the treatment of endometritis on the reproductive performance of a dairy herd. Veterinary Record, 2000; 146: 338-341.

     

    49. Houghton PL, Lemenager RP, Moss GE et al. Prediction of Postpartum Beef Cow Body Composition Using Weight to Height Ratio and Visual Body Condition Score. Journal of Animal Science, 1990; 68: 1428-1437.

     

    50. Jaquette RD, Rakes AH, Croom WJ.Effects of Body Condition and Protein on Milk Fat Depression in Early Lactation Dairy Cows1.Journal of Dairy Science, 1988;71: 2123-2134.

     

    51. Jefferies BC. Body condition scoring and its use in management Tasmanian.Journal of Agriculture Science, 1961; 32: 19-21.

     

    52. Jones GP, Garnsworthy PC. The effects of body condition at calving and dietary protein content on dry matter intake and performance in lactating dairy cows gieven diets of low energy content. Animal Production, 1988; 47: 321-333.

     

    53. Jones GP, Gamsworthy PC. The effects of dietary energy content on the response of dairy cows to body condition at calving. Animal Production, 1989; 49: 183-191.

     

    54. Kim IH, Suh GH.Effect of the amount of body condition change, occurrence of postpartum diseases.Metabolic parameters and reproductive performance in Holstein dairy cows.Theriogenology, 2003; 60: 1445-1456.

     

    55. Kinsel ML, Etherington WG.Factors affecting reproductive performance in Ontario dairy herds.Theriogenology, 1998; 50: 1221-1238.

     

    56. Klerx HJ, Smolders EAA. Herd and cow random variation in models of interrelationships between metabolic and reproductive disorders in high yielding multiparous Holstein dairy cattle in The Netherlands. Livestock Production Science, 1997; 52: 21-29.

     

    57. Lassen J, Hansen M, Sørensen MK et al. Genetic relationship between body condition score, dairy character, mastitis, and diseases other than mastitis in first-parity Danish Holstein cows. Journal of Dairy Science, 2003; 86: 3730-3735.

     

    58. Lopez-Gatius F, Yániz J, Madriles-Helm D. Effects of body condition score and score change on the reproductive performance of dairy cows: a meta-analysis. Theriogenology, 2003; 59: 801-812.

     

    59. Lowman BG, Scott NA, Somerville SH.Condition scoring of cattle. Vol 6, Edinburgh School of Agriculture,East of Scotland Collage of Agriculture,1976,1-31.

     

    60. Lucy MC, Staples CR, Michel FM et al. Energy Balance and Size and Number of Ovarian Follicles Detected by Ultrasonography in Early Postpartum Dairy Cows1. Journal of Dairy Science, 1991; 74: 473-482.

     

    61. Lucy MC. Reproductive loss in high-producing dairy cattle: Where will it end? Journal of Dairy Science, 2001; 84: 1277-1293.

     

    62. Markusfeld O, Nahari N, Adler H. Traits associated with thefat cow syndrome” in dairy cattle. A combined clinical, epidemiological and biochemical study of a multifactorial disease syndrome. Journal of Veterinary Medicine, 1988; 44: 176–182.

     

    63. Markusfeld O, Galon N, Ezra E. Body condition score, health, yield and fertility in dairy cows. Veterinary Record, 1997; 141:63- 67.

     

    64. McNamara JP, Hillers JK.Adaptations in lipid metabolism of bovine adipose tissue in lactogenesis and lactation.Journal of Lipid Research, 1986; 27: 150-157.

     

    65. McNamara JP.Regulation of Adipose Tissue Metabolism in Support of Lactation1.Journal of Dairy Science, 1991; 74: 706-719.

     

    66. Meikle A, Kulcsar M, Chilliard Y et al. Effects of parity and body condition at parturition on endocrine and reproductive parameters of the cow. The Journal of The Society For Reproduction and Fertility, 2004; 127: 727-737.

     

    67. Metz SHM, Van den Bergh SG.Regulation of fat mobilization in adipose tissue of dairy cows in the period around parturition.Instituut voor veevoedingsonderzoek, Journal of Dairy Science, 1978;56: 340-349.

     

    68. Miner JL. Recent advances in the central control of intake in ruminants. Journal of Animal Science, 1992; 70: 1283-1289.

     

    69. Moe PW, Tyrrell HF, Flatt WP.Energetics of body tissue mobilization.Journal of Dairy Science, 1971; 54: 548-553.

     

    70. Montiel F, Ahuja C. Body condition and suckling as factors influencing the duration of postpartum anestrus in cattle: a review. Animal Reproduction Science, 2005; 85: 1-26.

     

    71. Moore BJ, Brasel JA. One cycle of reproduction consisting of pregnancy, lactation or no lactation, and recovery: effects on carcass composition in ad libitum-fed and food-restricted rats. The Journal of Nutrition, 1984; 114: 1548-1559.

     

    72. Morrow DA. Fat cow syndrome.Journal of Dairy Science, 1976; 59: 1625-1629.

     

    73. Mulvany P. Dairy cow condition scoring.National Institute for Research in Dairying, Readi, UK, 1977,pp :349-353.

     

    74. National Research Council. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 6th revised. edition, National Academic Science, Washington DC, 2001,pp: 260-359.

     

    75. Nebel RL, McGilliard ML. Interactions of high milk yield and reproductive performance in dairy cows.Journal of Dairy Science, 1993; 76:3257-3268.

     

    76. Neilson DR, Whitteemore CT, Lewis M, et al. Production characteristies of high-yielding dairy cows. Animal Production, 1983; 36: 321-334.

     

    77. Otto KL, Ferguson JD, Fox DG, et al. Relationship between body condition score and composition of ninth to eleventh rib tissue in Holstein dairy cows. Journal of Dairy Science, 1991; 74: 852-859.

     

    78. Pedron O,Cheli F, Senatore E, et al. Effect of body condition score at calving on performance, some blood parameters, and milk fatty acid composition in dairy cows. Journal of Dairy Science, 1993; 76: 2528-2535.

     

    79. Pryce JE, Coffey MP, Simm G. The relationship between body condition score and reproductive performance. Journal of Dairy Science, 2001; 84:1508-1515.

     

    80. Rasmussen KM. The influence of maternal nutrition on lactation.Annual Review of Nutrition, 1992; 12: 103-111.

     

    81. Robinson JJ. Nutrition in the reproduction of farm animals.Nutrition Research Reviews, 1990; 3:267-268.

     

    82. Royal MD, Darwash AO, Flint AP, et al. Declining fertility in dairy cattle: changes in traditional and endocrine parameters of fertility. Animal Science Journal, 2000; 70:487-501.

     

    83. Ruegg PL, Goodger WJ, Holmberg CA, et al. Relation among body condition score, milk production, and serum urea nitrogen and cholesterol concentrations in high-producting Holstein dairy coes in early laction. American Journal of Veterinary Reasearch, 1992; 53:10-14.

     

    84. Ruegg PL, MiltonRL. Body condition scores of Holstein cows on Prince Edward Island, Canada: relationships with milk yield, reproductive performance and disease. Journal of Dairy Science, 1995; 78:522-564.

     

    85. Rukkwamsuk T, Wensing T, Geelen MJH. Effect of overfeeding during the dry period on the rate of esterification in adipose tissue of dairy cows during the periparturient period.Journal of Dairy Science, 1999; 82:1164-1169.

     

    86. Shanks RD, Freeman AE, Berger PJ. Relationship of reproductive factors with internal and rate of conception. Journal of Dairy Science, 1979; 62:74-83.

     

    87. Sheldon IM. Noakes DE. Rycroft AN. et al. Effect of postpartum manual examination of the vagina on uterine bacterial contamination in cows. Veterinary Record, 2002; 151: 531-534

     

    88. Sieber MA, FreemanE, Kelley DH. Relationships between body measurements, body weight, and productivity in Holstein dairy cows.Journal of Dairy Science, 1988; 71: 3437-3445.

     

    89. Smith TR, McNamara. Relation of bovine adipose tissue metabolism during lacation 6 Cellularity and hormone-sensitive lipase activity as affected by genetic metrit and energy intake.Journal of Dairy Science, 1990; 73: 772-783.

     

    90. Staples CR, Thatcher WW, Clark JH, et al. Relationship between ovarian activity and energy status during the early postpartum period of high producing dairy cows. Journal of Dairy Science, 1990; 73: 938-947.

     

    91. Suriyasathapron W, Nielen M, Dieleman SJ, et al. A cox proportional-hazards model with time-dependent covariates to evaluate the relationship between body condition score and the risk of first insemination and pregnancy in a high producing dairy herd. Preventive Veterinary Medicine, 1998; 37:159-172.

     

    92. Taylor CS, Murray JI. Effect of feeding level, breed and milking potential on body tissues and organs of mature non-lactating cows.Animal Prouduction, 1991; 53: 27-38.

     

    93. Treacher RJ, Reid IM, Roberts CJ. Effect of body condition at calving on the health and performance of dairy cows.Animal Production, 1986; 43: 1-6.

     

    94. Van Saun RJ. Dry cow nutrition: the key to improving fresh cow performance. Veterinary Clinical North American Food Animal Practice, 1991; 7: 599-620.

     

    95. Wagner JJ, Lusby KS, Oltjen JW. Carcass composition in mature Hereford cows: estimation and effect on daily metabolizable energy requirement during winter. Journal of Animal Science, 1988; 66:603-615.

     

    96. Waltner SS, McNamara JP, Brown D, et al. The validation of body condition score, fat cell size and deuterium oxide dilution as indirect body fat measures in lacting Holstein dairy cattle. Journal of Dairy Science, 1992; 74: 252.

     

    97. Waltner SS, McNamara JP, Hillers JK.Relationships of Body Condition Score to Production Variables in High Producing Holstein Dairy Cattle1.Journal of Dairy Science, 1993; 76: 3410-3419.

     

    98. Wells SJ, Trent AM, Marsh WE, et al. Individual cow risk factors for clinical lameness in lactating dairy cows. Preventive Veterinary Medicine. 1993;17:95-109.

     

    99. Wildman EE, Jones GM, Wagner PE, et al. A dairy cow body condition scoring system and its relationship to selected production characteristics. Journal of Dairy Science, 1982; 65:495-501.

     

    100. Wilson GF, Mackenzie DS, Brookes IM, et al. Importance of body tissues as sources of nutrients for milk synthesis in the cow using 13C as a marker.Journal of Nutrient, 1988; 60: 605-617.

     

    101. Winckler C, Brill G. Lameness prevalence and behavioural traits in cubicle housed dairy herds  a field study.  Proceeding. of the 13th International Symposium, Maribor, Slovenija: on Lameness in Ruminants; 2004; 160

     

    102. Wright IA, Russel AJF. Partition of fat, body composition and body condition score in mature cows. Animal Production, 1984; 38: 23-32.

     

    103. Wright IA, Rhind SM, Russel AJF, et al. Effects of body condition, food intake and temporary calf separation on the duration of the post-partum anoestrus period and associated LH, FSH and prolactin concentrations in beef cows. Animal Production, 1987; 45: 395-402.

     

    104. Zamet CN, Colenbrander VF, Erb RE, et al. Variables associated with peripartum tralats in dairy cows. Π, Interrelationships among disorders and their effects on intake of feed and on reproductive efficiency.Theriogenology, 1979; 11: 245-260.

     

    105. Zurek EO, Foxcroft R, Kennelly JJ. Metabolism status and interval to first ovulation in postpartum dairy cows.Journal of Dairy Science, 1995; 78: 1909-1920.


موضوع پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, نمونه پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, جستجوی پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, فایل Word پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, دانلود پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, فایل PDF پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, تحقیق در مورد پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, مقاله در مورد پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, پروژه در مورد پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, پروپوزال در مورد پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, تز دکترا در مورد پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, پروژه درباره پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, گزارش سمینار در مورد پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری, رساله دکترا در مورد پایان نامه اثر اسکور بدنی بر عملکرد تولیدی برخی شاخص ها و بیماری‌ های تولیدمثلی در گاو های شیری

پايان نامه مقطع دکترا رشته دامپزشکي الف - باروري و ناباروري   اصطلاح باروري[1] درگاو ماده نشان دهنده ميل‌ و قدرت جفتگيري، توانايي بارورشدن، تغذيه رويان و بالاخره قدرت خارج کردن گوس

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی سیستمهای انرژی چکیده در حال حاضر در کشور ایران توربین های گازی زیادی در حال تولید انرژی الکتریکی می باشند که راندمان آنها در حدود 30% تا 40% بسته به شرایط محیطی و عملکردی است، در واقع دو سوم از این انرژی حاصل از احتراق سوخت از طریق دود خروجی و اتلافات حرارتی هدر می رود. جهت افزایش راندمان این توربین های گازی و صرفه جویی در ...

پایان­نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته حسابداری چکیده: کسب بازدهی مازاد بر بازدهی بازار با درنظر گرفتن سایر شرایط مانند ریسک یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در تصمیم­گیری ها و برنامه­ریزی­های مالی می­باشد. در واقع حداکثرکردن سود و بازده سهامداران با مدیریت بر منابع و مصارف و با اجرای سیاست­های صحیح از وظایف و اهداف مدیریت مالی می­باشد. در این تحقیق تأثیر متغیرهای ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد«M.A.» گرایش : بازرگانی بین الملل چکیده: در طول دو دهه گذشته، صادرات به عنوان یکی از فعالیت­هایی که رشد اقتصادی را تسریع می­بخشند، شناخته شده است. صادرات نقش یک عامل کلیدی را در دست­یابی به مزیت رقابتی در بازار پرتلاطم امروزی، برای شرکت­ها ایفا می­کند. از طرفی ارتباط بین فعالیت­های صادراتی و عملکرد به موضوع بسیار پراهمیتی در تدوین و اجرای ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با برپایی وشکل گیری سکونتگاههای ثابت در قالب ده وروستاها ، این سکونتگاهها مکانی لازم داشتند تا بتوانند محصولات تولیدی خود را با یکدیگر مبادله کنند. این محل با ماهیتی ( خدماتی – تجاری ) و وابسته به مناطق پیرامونی شهر نام گرفت. برای این مرکز تجاری وجود یک حوزه زراعی وکشاورزی پیرامونی از لوازم اولیه تشکیل وماندگاری محسوب شد. روستا به عنوان یک سکونتگاه ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی –فیزیولوژی ورزشی چکیده : زمینه و هدف : در طی تغییرات متابولیکی در دوران بارداری ،تماس مادر با فلزات سنگین برای عملکرد جفت و سلامت جنین بسیار مهم تلقی شده است. اما فرض شده است که تمرین استقامتی با تاثیر بر فعالیت متالوپروتئین هایی از قبیل MT می تواند راهکاری جهت مقابله با اثرات زیان آور فلزات سنگین باشد .از این ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc ) 1فصل اول : نمای کلی از طرح 1-1بیان مسئله سیستم خلبان خودکار کامل عبارت است از مجموعه سخت افزاری و نرم افزاری که ضمن کنترل پرنده امکان مشاهده موقعیت، سرعت و وضعیت پرنده و همچنین گذر از نقاط راه را فراهم می آورد. سیستم های متداول به طور معمول شامل سنسور اندازه گیری وضعیت (AHRS[1]) و سنسور نشانگر موقعیت ([2]GPS) هستند که حضور سنسور ...

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: کشاورزی گرایش: مدیریت کشاورزی چکیده آب به عنوان یکی ازمهمترین منابع پایه در فرایند توسعه در هر جامعه بشری شناخته میشود. بحران آب از چالشهای مهم زیست محیطی منطقه خاورمیانه میباشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی و تبیین اثرات حاصل از تفاوت نظامهای آبیاری برروی عملکرد و بهره وری اراضی شالیزاری استان گیلان صورت گرفت. این تحقیق از نظر ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد تغذیه دام و طیور چکیده این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسانس مرزه شامل سطوح (صفر میلی گرم ، 200 میلی گرم، 400 میلی گرم) و نوع دانه غلات(ذرت و جو) بر روند تخمیر شکمبه ای ، عملکرد حیوان و برخی فراسنجه های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی انجام شد. در این آزمایش از 36 بزغاله ماده بومی آذربایجان غربی استفاده شد. جیره آزمایشی به ...

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران – سازه‌ های هیدرولیکی چکیده: رودخانه‌ ها از مهم‌ترین و متداول‌ترین منابع تأمین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی به شمار می‌آیند. این منابع به علت عبور از بسترهای مختلف و ارتباط مستقیم با محیط پیرامون خود نوسانات کیفی زیادی دارند. از اینرو پیش‌بینی کیفیت جریان رودخانه‌ها که پدیده‌ای غیر قطعی، تصادفی و تأثیرپذیر از برخی عوامل طبیعی و غیر ...

ثبت سفارش