پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز'

word 982 KB 32438 92
مشخص نشده کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی و زراعت
قیمت قبل:۶۳,۵۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته علوم باغبانی- میوه کاری

    چکیده

    انگور رقم ریش بابا، یکی از محبوب ترین ارقام تازه خوری کشت شده در ایران است، اما بطور معمول حبه ها از رنگ ضعیفی برخوردارند. در این پژوهش اثر تیمارهای حلقه برداری و اتفن روی صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز' مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. بدین منظور حلقه برداری بر روی شاخه های سال جاری حامل خوشه در دو سطح (حلقه برداری و بدون حلقه برداری ) و محلول پاشی با اتفن در سه سطح ( صفر، 150 و 300 میلی گرم در لیتر ) بر روی خوشه ها در مرحله تغییر رنگ حبه اعمال شد. پارامترهای ارزیابی شده شامل میزان مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ضریب رسیدگی، pH عصاره میوه، طول و عرض خوشه، وزن 20 حبه و خوشه، ریزش حبه، سفتی بافت، آنتی اکسیدان کل، ترکیبات فنولی کل و رنگ حبه ها بود. نتایج بدست آمده نشان داد کم ترین میزان مواد جامد محلول و ضریب رسیدگی در تیمار شاهد بدست آمد. تیمارهای حلقه برداری و اتفن به طور معنی داری اسیدیته قابل تیتراسیون را کاهش داد. تیمارهای حلقه برداری و اتفن روی pH عصاره میوه، طول و عرض خوشه اثر معنی داری نداشت. بیشترین میزان وزن حبه و خوشه در تیمار حلقه برداری بدست آمد، در صورتی که تیمار اتفن بر وزن حبه وخوشه موثر نبود. تیمار حلقه برداری بطور معنی داری باعث کاهش ریزش حبه شد در حالی که تیمار 150 میلی گرم در لیتر اتفن ریزش حبه را در مقایسه با شاهد افزایش داد. تیمار اتفن سفتی بافت حبه را کاهش داد در صورتی که تیمار حلقه برداری بر این ویژگی اثر معنی داری نداشت. محلول پاشی اتفن و حلقه برداری اثر معنی داری بر  میزان آنتی اکسیدان کل، ترکیبات فنولی کل و میزان رنگ حبه ها داشت. تیمار حلقه برداری بالاترین سطح آنتی اکسیدان کل را بوجود آورد. تیمار حلقه برداری با 300 میلی گرم در لیتر بالاترین مقدار فنول های کل را بوجود آورد. تیمار اتفن 150 میلی گرم در لیتر کمترین مقدار روشنایی و بیشترین نسبت قرمزی به سبزی را بوجود آورد. کاربرد حلقه برداری و اتفن، تجمع رنگدانه را در پوست حبه های انگور افزایش می دهد و رسیدن میوه را تسریع می کند و این امر برای جلوگیری از ترک خوردگی توسط باران نیز مهم است. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از حلقه برداری و اتفن می تواند به عنوان راهبرد موُثری در تکنولوژی قبل از برداشت میوه انگور معرفی گردد. مطابق با نتایج، چنانچه حلقه برداری و  مواد اتیلن زا (اتفن) با غلظت بهینه و در زمان مناسب بر روی انگور رقم ریش بابا قرمز بکار برده شود رنگ و کیفیت مطلوب در میوه حاصل خواهد شد.

    کلید واژه ها: انگور، حلقه برداری، اتفن، خواص کمی و کیفی، ترکیبات فنولی کل، آنتی اکسیدان کل، رنگ میوه

     

    فصل اول

    مقدمه و کلیات

     

    1-1- اهمیت محصولات کشاورزی در تأمین سلامتی انسان

    میوه ها و سبزی ها از مهمترین منابع غذایی بشر و در حقیقت تأمین کننده ویتامین های مورد نیاز بدن بوده و برای حفظ سلامتی انسان ضروری هستند. همچنین محصولات با ارزشی هستند که حتی در زمین های کوچک نیز سود اقتصادی خوبی دارند (Shahi et al., 2003). در تغدیه انسان سه مطلب اساسی مورد توجه است: نخست این که غذا باید از نظر کمی بتواند احتیاجات بدن از نظر کالری (در ارتباط با فعالیت بدنی) را برطرف نموده و موجب رفع گرسنگی شود. دوم، غذا باید از نظر کیفی متعادل باشد؛ بدین معنی که مقادیر کافی از پروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و غیره را، که بدن ممکن است در اثر کمبود هر یک از آنها مبتلا به سوء تغذیه شود، تأمین کند. سوم، دارای اثرات سوء نباشد. میوه ها و سبزی ها به عنوان گروه مهمی از مواد غذایی، می توانند برای رسیدن به هر سه هدف فوق کمک کنند، ولی روشن است که اهمیت یک سبزی یا میوه خاص بستگی به ترکیبات ویژه موجود در آن دارد. میوه ها و سبزی ها به عنوان بخش مهمی از منابع غذایی انسان از اهمیت ویژه ای برخوردارند و بشر از همان ابتدای پیدایش جهت تأمین قسمتی از غذای خود از این محصولات استفاده می کرده است. امروزه، استفاده از فرآورده های باغبانی در رژیم غذایی به طور گسترده ای مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش های علم نوین تغذیه ثابت کرده است که مصرف میوه و سبزی سبب پیشگیری از ابتلاء به بسیاری از بیماری های رایج می شود. بنابراین، در کشورهای توسعه یافته مردم در رژیم غذایی خود از میوه و سبزی بیش از فرآورده های دامی استفاده می کنند (اثنی عشری و زکایی خسروشاهی، 1387).

    1-2-  منشا و تاریخچه انگور

    انگور یکی از مهمترین میوه هایی است که از زمان های بسیار قدیم مورد استفاده بشر قرار گرفته است. ارقام تجاری انگور عمدتاً از گونه ویتیس وینیفرا[1] بوده که منشا آن منطقه ای در جنوب اروپا بین دریای سیاه و دریای خزر گزارش شده است (ظهوری و همکاران، 1385). تاریخچه کشت انگور در ایران از حدود 2000 سال قبل از میلاد معمول بوده و به ویژه در دوران هخامنشی از محصولات فرعی آن استفاده می گردید. با توجه به اینکه موطن اصلی انگور را مناطق بین دریای سیاه و دریای خزر معرفی نموده اند، بنابراین قسمت شمالی ایران خاستگاه انگور بشمار می آید و گونه های وحشی آن در مناطق ذکر شده موجود می باشد.

    1-3- مشخصات گیاه شناسی انگور

    انگور به لحاظ گیاه شناسی متعلق به خانواده ویتاسه[2] بوده که حاوی 10 جنس می باشد و ارقام تجاری انگور در جنس ویتیس[3] قرار دارند. جنس ویتیس تنها جنس مطلوب از لحاظ اقتصادی و خوراکی است که دارای دو زیر جنس موسکادینا با40=n2 و ائوویتیس 38=n2 (جلیلی مرندی، 1388) و چندین گونه مهم از جمله ویتیس وینیفرا[4] یا انگورهای اروپایی، ویتیس آمورنسیس[5] یا انگورهای آسیایی و انگورهای آمریکایی مانند ویتیس ریپاریا[6] و ویتیس لابروسکا[7] می باشد. انگورهای مورد کشت و کار در ایران از نوع انگورهای وینیفرا (اروپایی) می باشند (جلیلی مرندی 1384؛Hulme, 1970 ). انگور درختچه ای خزاندار، بندرت همیشه سبز و بالارونده، بوسیله پیچکها با مغز ساقه قهوه ای است که در محل بندها بوسیله دیافراگم قطع گردیده و دارای برگ های ساده، دندانه دار معمولاً کنگره ای بندرت مرکب پنجه ای، گل های کامل و میوه از نوع سته می باشد (رسول زادگان، 1375).

    1-4- رقم ریش بابا قرمز

    رقمی است قوی با رشد متوسط، بارآوری منظم و زیاد، با شاخه های خشبی کلفت و نسبتاً طویل با مقطع دایره ای شکل، ترد و آبدار با سفتی زیاد، درصد قند متوسط (8/17 درصد) و میزان اسید (65/4 گرم در لیتر).به علت ضخیمی پوست حبه برای تهیه ی آونگ (ملاخ) مورد استفاده قرار می گیرد (علیزاده، 1383).

    1- 5- ارزش غذایی و اهمیت اقتصادی انگور

    ارزش انگور به لحاظ قابلیت مصرف آن به طرق مختلف از جمله تازه خوری و تهیه کشمش، کنسانتره، آب میوه، فرآورده

    های تخمیری، مربا، شیره و روغن هسته انگور بسیار بالاست و از این لحاظ نقش مهمی در اقتصاد کشورهای تولید کننده ایفا می کند. علاوه بر این، فرآورده های دیگری چون اتانول و آنتوسیانین نیز از انگور تهیه می شود (Carreno et al., 1997). تقریباً 71% از تولید انگور برای شراب، 27% به صورت تازه خوری و 2% به صورت میوه خشک شده مورد استفاده قرار می گیرد (Kunkee and Goswell, 1996). انگور از مرحله غوره یعنی زمانی که میوه در اوج رشد و نمو است تا مرحله کاملاً رسیده و بعد از آن قابل استفاده می باشد (مختاریان و همکاران، 1379).

    grape (Vitis vinifera) cv. 'Rish Baba Qermez'

    Abstract   

    Vitis vinifera 'Rish Baba Qermez' is one of the most popular table-grape cultivars grown in the iran, but it usually has a poor berry color. In this study the effect of girdling and ethephon treatments on quantity and quality attributes of 'Rish Baba Qermez' grapes were evaluated. The experiment design was a randomized complete block design (RCBD), with 3 replications. Girdling treatment in two levels (girdling and none girdling) and ethephon treatment on grape vine in three levels (0, 150 and 300 mg/L) at verasion were applied. Evaluated parameters include: total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA), fruit maturity index, pH, cluster length and width, weight of the cluster and 20 berries, berry abscission, firmness, total antioxidant, total phenolic compounds and beeries color. The results showed of the lowest level of TSS and fruit maturity index were in control treatment. Girdling and ethephon treatments significantly decreased of titratable acidity. Girdling and ethephon treatments had no effect on fruit pH, cluster length and width. The most level of berry 20 and cluster weight obsorved in girdling treatment, wherease ethephon treatment had no significant effect on berry and cluster weight. Girdling treatment significantly decreased berry abscission, wherease 150 mg/L ethephon treatment berry abscission increased compared to control. Ethephon treatment decreased firmness, whereas girdling treatment were not significant effect on this property. Both ethephon spray and girdling were significant effect on total antioxidant, total phenolic compounds and berries color. Girdling treatment produced the highest level of total antioxidant. Girdling with 300mg/L ethephon treatment produced the highest total phenolic content. 150 mg/L ethephon treatment produced the lowest content L and highest a/b ratio. Girdling and ethephon application enhance pigment accumulation in the skin of grape berries and hasten fruit ripening which is very important to avoid rain cracking. The results also indicated that the use of girdling and ethephon treatment may be introduced as an effective and successful strategy in preharvest technology of grape fruit. According to the results application of girdling and ethephon as an ethylene-producing agent at a sufficient concentration and at a adequate time, improve the quality and color of Rish Baba Qermez grape.

    Key words: Grape vine, Girdling, Ethephon, Quantity and quality attributes, Total phenolic compounds, Total antioxidant, Fruit color

  • فهرست:

    فصل اول: مقدمه و کلیات

    1-1- اهمیت محصولات کشاورزی در تأمین سلامتی انسان....................................................................................................................... 1

    1-2-  منشا و تاریخچه انگور.............................................................................................................................................................................. 1

    1-3- مشخصات گیاه شناسی انگور................................................................................................................................................................... 2

    1-4- رقم ریش بابا قرمز...................................................................................................................................................................................... 2

    1-5- ارزش غذایی و اهمیت اقتصادی انگور................................................................................................................................................... 2

    1-6- میزان تولید انگور در جهان...................................................................................................................................................................... 4

    1-7- سطح زیر کشت انگور در ایران................................................................................................................................................................ 4

    1-8- آناتومی حبه انگور...................................................................................................................................................................................... 5

    1-9- دوره های رشد و رسیدن انگور................................................................................................................................................................ 6

    1-9-1- مرحله اول: رشد سریع حبه................................................................................................................................................................ 6

    1-9-2- مرحله دوم: توقف در رشد حبه.......................................................................................................................................................... 7

    1-9-3- مرحله سوم: رسیدن میوه.................................................................................................................................................................... 7

    1-10- رسیدن انگور و معیار آن........................................................................................................................................................................ 7

    1-11- هدف از انجام تحقیق.............................................................................................................................................................................. 8

    فصل دوم: بررسی منابع

    2- 1- اهمیت کاربرد تکنیک حلقه برداری و اتفن........................................................................................................................................ 9

    2- 2- حلقه برداری............................................................................................................................................................................................ 10

    2- 2- 1- نحوه حلقه برداری........................................................................................................................................................................... 11

    2-2- 2- اهداف حلقه برداری.......................................................................................................................................................................... 12

    2- 2- 2- 1-  افزایش تشکیل میوه............................................................................................................................................................... 12

    صفحه                                                                          فهرست مطالب                                                                     عنوان

    2- 2- 2- 2-  افزایش اندازه حبه................................................................................................................................................................... 12

    2- 2- 2- 3-  زودرسی و رنگ گیری حبه ها............................................................................................................................................. 13

    2- 2- 3- افزایش مواد فتوسنتزی در اثر حلقه برداری............................................................................................................................. 13

    2- 2- 4- حلقه برداری و ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی..................................................................................................................... 14

    2- 2- 5-  اثرات تضعیف کنندگی حلقه برداری......................................................................................................................................... 15

    2- 2- 6-  بستن قاعده شاخه های سبز سال جاری.................................................................................................................................. 15

    2- 3- اسیدهای آلی در حبه انگور................................................................................................................................................................. 16

    2- 3- 1- متابولیسم تارتاریک اسید.............................................................................................................................................................. 16

    2- 3- 2- متابولیسم مالیک اسید................................................................................................................................................................... 17

    2- 4- اتیلن و تاریخچه اتیلن در زیست شناسی گیاهی............................................................................................................................ 20

    2- 4- 1-  اتیلن ................................................................................................................................................................................................ 21

    2- 4- 2-  اتیلن و کیفیت میوه...................................................................................................................................................................... 21

    2- 4- 3-  بیوسنتز اتیلن: مکانیسم و تنظیم............................................................................................................................................... 22

    2- 4- 4-  مکانیسم سنتز اتیلن..................................................................................................................................................................... 22

    2- 4- 5-  اثرات مفید اتیلن............................................................................................................................................................................ 24

    2- 4- 6-  اثرات زیان آور اتیلن...................................................................................................................................................................... 25

    2- 4- 7-  اثرات اتیلن روی ظاهر میوه......................................................................................................................................................... 25

    2- 4- 8-  اثرات اتیلن روی بافت میوه......................................................................................................................................................... 25

    2- 4- 9- تأثیر اتیلن روی عطر و طعم میوه................................................................................................................................................ 26

    2- 4- 10-  اثرات اتیلن روی فنول کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی......................................................................................................... 26

    2- 5-  اتفن......................................................................................................................................................................................................... 27

    صفحه                                                                          فهرست مطالب                                                                     عنوان

    2- 6-  سنتز فلاونوئید در انگور....................................................................................................................................................................... 28

    2- 6- 1-  تجمع فلاونوئیدها در حبه انگور.................................................................................................................................................. 29

    2- 6- 2-  تجمع فلاونوئید در بذر انگور....................................................................................................................................................... 30

    2- 6- 3-  مسیر بیوسنتز فلاونوئید در انگور .............................................................................................................................................. 31

    فصل سوم: مواد و روش ها

    3- 1- ماده گیاهی و تیمار حلقه برداری....................................................................................................................................................... 34

    3- 2- تیمار اتفن................................................................................................................................................................................................ 34

    3- 3- طرح آزمایشی......................................................................................................................................................................................... 34

    3- 4- آزمون‌های کیفی میوه........................................................................................................................................................................... 35

    3- 4-1- اندازه‌گیری مواد جامد قابل حل کل عصاره میوه (TSS)....................................................................................................... 35

    3- 4-2- اندازه‌گیری اسیدهای قابل تیتراسیون (TA)............................................................................................................................. 35

    3- 4-3- اندازه گیری ضریب رسیدگی میوه (TSS/TA)...................................................................................................................... 36

    3- 4-4- اندازه گیری pH آب میوه.............................................................................................................................................................. 36

    3- 4- 5- تعیین سفتی بافت میوه................................................................................................................................................................. 36

    3- 4- 6- اندازه گیری رنگ میوه.................................................................................................................................................................... 37

    3- 4- 7- اندازه گیری  محتوای فنل کل..................................................................................................................................................... 37

    3- 4- 7- 1- تهیه محلول کربنات سدیم..................................................................................................................................................... 38

    3- 4- 7- 2- رسم منحنی استاندارد اسید گالیک..................................................................................................................................... 38

    3- 4- 8- تعیین میزان فعالیت آنتی اکسیدان کل عصاره میوه.............................................................................................................. 39

    3- 4- 9- اندازه گیری ریزش حبه................................................................................................................................................................. 40

    3- 4- 10- اندازه گیری طول و عرض خوشه.............................................................................................................................................. 40

    صفحه                                                                          فهرست مطالب                                                                     عنوان

    3- 4- 11- اندازه گیری وزن بیست حبه و خوشه..................................................................................................................................... 40

    3- 5- تجزیه و تحلیل داده‌ها.......................................................................................................................................................................... 40

    فصل چهارم: نتایج

    4- 1- نتایج حلقه برداری و محلول پاشی اتفن و اثر متقابل آنها بر صفات کمی و کیفی اندازه گیری شده میوه انگور ریش بابا قرمز در زمان برداشت........................................................................................................................................................................................ 41

    4- 2- مواد جامد محلول.................................................................................................................................................................................. 43

    4- 3- اسیدهای قابل تیتراسیون.................................................................................................................................................................... 43

    4- 4- ضریب رسیدگی میوه............................................................................................................................................................................ 44

    4- 5- pH آب میوه.......................................................................................................................................................................................... 45

    4- 6- طول خوشه.............................................................................................................................................................................................. 45

    4- 7- عرض خوشه............................................................................................................................................................................................ 45

    4- 8- وزن 20 حبه........................................................................................................................................................................................... 46

    4- 9- وزن خوشه............................................................................................................................................................................................... 46

    4- 10- ریزش حبه............................................................................................................................................................................................ 47

    4- 11- سفتی بافت حبه...................................................................................................................................................................................48

    4- 12- ترکیبات فنولی کل............................................................................................................................................................................. 49

    4- 13- آنتی اکسیدان کل............................................................................................................................................................................... 49

    4- 14- تغییرات رنگ میوه.............................................................................................................................................................................. 50

    فصل پنجم: بحث

    5- 1- مواد جامد محلول،اسیدیته کل، pH آب میوه و ضریب رسیدگی.............................................................................................. 53

    5- 2- طول و عرض خوشه............................................................................................................................................................................... 55

    صفحه                                                                          فهرست مطالب                                                                     عنوان

    5- 3- وزن بیست حبه و خوشه...................................................................................................................................................................... 55

    5- 4- ریزش حبه و سفتی بافت..................................................................................................................................................................... 56

    5- 5- ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدان کل................................................................................................................................................. 58

    5- 6- رنگ میوه................................................................................................................................................................................................. 60

    5- 7- نتیجه گیری کلی................................................................................................................................................................................... 62

    پیشنهادات............................................................................................................................................................................................................ 63

    فهرست منابع....................................................................................................................................................................................................... 

    منبع:

     

    اثنی عشری، م؛ زکایی خسروشاهی، م.ر (1387). فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت. چاپ اول. انتشارات دانشگاه همدان. 658ص.

    بداقی، ح؛ ناظمیه، ع؛ مستوفی، ی و اصغرزاده، ن (1386). تاثیر حلقه برداری و تغذیه برگی با بوریک اسید بر ویژگی های کیفی انگور رقم کشمشی بیدانه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، جلد 8، شماره 1، صص 55 تا 64.

    بداقی، ح؛ ناظمیه، ع؛ مستوفی، ی و مطلبی آذر، ع (1387). تأثیر حلقه برداری به تنهایی و توأم با اسید بوریک بر میوه بندی و صفات کمی انگور سلطانین (کشمشد بیدانه). مجله علوم کشاورزی ایران، دوره 39، شماره 1، صص27- 38.

    دولتی بانه، ح (1381). تأثیر حلقه برداری در بهبود کیفیت انگور. مدیریت ترویج و مشارکت مردمی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی. 16 ص.

    جلیلی‌مرندی، ر (1383). فیزیولوژی بعد از برداشت (جابجایی و نگهداری میوه، سبزی و گیاهان زینتی). انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه. 276 ص.

    جلیلی مرندی، ر (1384). میوه های ریز. انتشارات جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی. 290 ص.

    جلیلی مرندی، ر (1388). پرورش میوه های مناطق معتدله. انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه. 362 ص.

    راحمی، م (1384). فیزیولوژی پس از برداشت (مقدمه ای بر فیزیولوژی و جابجایی میوه و سبزی ها و گیاهان زینتی). (تألیف ویلسن، لی. گراهام، مک گلاسون و هال). چاپ سوم. انتشارات دانشگاه شیراز. 437 ص.

    رسول زادگان، ی (1375). میوه کاری در مناطق معتدله. (تالیف: م.ان. وست وود). چاپ سوم. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. 374ص.

    زمردی، ش (1384). نگهداری، فرآوری و کنترل کیفیت انگور. انتشارات سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، 236ص.

    سالار دینی، ع.م.م (1372). اصول تغذیه گیاه. انتشارات دانشگاه تهران. 243ص.  

    ظهوری، م؛ فرقانی، ح و خانجانی، م (1385). راهنمای انگور. دفتر خدمات تکنولوژی آموزشی. 260ص.

    علیزاده، ا (1383). جمع آوری و شناسایی مقدماتی ارقام محلی انگور استان آذربایجان غربی. نهال و بذر 20: 21-1.

    محمودزاده، ح (1385). اثر زمان و محل حلقه برداری بر عملکرد و کیفیت انگور و کشمش رقم سفید بیدانه در منطقه تاکستان. پژوهش و سازندگی در زراعت و باغبانی، شماره 73، صص 26-32.

    مختاریان، ع؛ گنجی مقدم، ا و صفار زاده، غ. (1379). ارزیابی بهترین مرحله یرداشت انگور رقم کشمش و پیکانی کاشمر و اثر آن بر خواص کمی و کیفی کشمش استحصالی. خلاصه مقالات اولین همایش ملی انگور. صفحات 29-31.

    مسکوکی، ع؛ ملکزادگان، ف؛ زمانی، ح و صفا، م. (1385). تعیین حد رسیدگی و زمان برداشت میوه های باغی منطقه قوچان. شانزدهمین کنگره ملی صنایع غذایی ایران، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان.

    ناظمیه، ع (1372). بیولوژی مو (ترجمه). انتشارات دانشگاه تبریز، 274 صفحه.

    نجاتیان، م (1374). تاثیر تنظیم کننده های رشد (اسید جیبرلیک و سوین) و حلقه برداری در افزایش کیفیت انگور عسگری. پایان نامه کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، 129 صفحه.

    وزارت جهاد کشاورزی (1387). سالنامه آماری کشور. مرکز آمار ایران، دفتر انتشارات و اطلاع رسانی، 932ص.

    Abeles, F.B., Morgan, P.W. and Saltveit, M.E. (1992). Ethylen in Plant Biology. Vol. 15. 2nd ed. Academic Press. San Diego, California.

    Abu-Zahra, T.R and Moh ,d Salameh, N. (2012). Influence of Gibberellic Acid and Cane Girdling on Berry Size of Black Magic Grape Cultivar. Middle-East Journal of Scientific Research, 11 (6): 718-722.

    Adams, D.O. (2006). Phenolics and ripening in grape berries. american Journal of Enology and Viticulture, 57: 249-256.

    Al-Dujili, J.A.H. (1991). The effects of girdilling and ethephon treatments on ripening and yeild quality and fruit charactristics of Buhurzy Grape cultivar. Hort. Abst. No, 10872.

    Alfred, P.M., Sheikh, M.B. and Mitwe, M. (2004). Changes in Phenolics and antioxidantactivity of Muscadine grape genotypes during berry development and  ripening. Center for Viticulture and small fruit Research and Food Science Program, College of Engineering Sciences. Technology and Agriculture Florida A&M University. Tallahassee, FL 32307.

    Amiri, M.E., Fallah, E. and Parseh, S.H. (2010). Application of ethephon and ABA at 40% veraison advanced maturity and quality of ‘Beidaneh Ghermez’ grape. Acta Horticulture, 884: 371–377.

    An, J.F. and Paull, R.E. (1990). Storage temperature and ethylene influence on ripening of papaya fruit. J. Am. Soc. Hortic. Sci, 115: 949-953.

    Anonymous. (2006). "Production: Growth is the Norm" Chemical and Engineering News, 84 (28): 59.

    Ayala-Zavala, J.F., Wang, S.Y., Wang, C.Y. and González-Aguilar, G.A. (2007). High oxygen treatment increases antioxidant capacity and postharvest life of strawberry fruit. Food Technology and Biotechnology, 45: 166–173.

    Balasundram, N., Sundram, K. and Samman, S. (2006). Phenolic compoundes in plants and agri- industrial by- products: Antioxidant activity, occurrence, and potential uses. Jurnal of Food Chemistry, 191-203.

    Barberan, F.A. and Robins, R.J. (1997). Phytochemistry of Fruit and Vegetables. Oxford Science Publications, 376 p.

    Barry, C.S., Llop-Tous, M.I. and Grierson, D. (2000). The regulation of 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid synthase gene expression during the transition from system-1 to system-2 ethylene synthesis in tomato. Plant Physiol, 123: 979–986.

    Becatti, E., Ranieri, A., Chkaiban, L. and Tonutti, P. (2010). Ethylene and wine grape berries: metabolic responses following a short-term postharvest treatment. Acta Hort. 884, 223–227.

    Benzie, I. F. F., Strain, J. J. (1996 ).The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of ‘Antioxidant Power’: The FRAP assay. Anal. Biochem, 239: 70-76.

    Bhujbal, B.G. and Chaudhari, K.G. (1993). Yield and quality of Thompson seedless grape (Vitis vinifera L.) as influenced by girdling and gibberellins. Res, journal of Mahatma Phule Agricultural University, 4: 2, 108-112.

    Blankenship, S.M. and Sisler, E.C. (1991). Comparison of ethylene gassing methods for tomatoes. Postharvest Biol. Tech, l: 59-65.

    Bleecker, A.B. and Kende, H. (2000). Ethylene: A gaseous signalmolecule in plants. Annu. Rev. Cell Dev. Biol, 16: 1–18.

    Bogs, J., Downey, M., Harvey, J.S., Ashton, A.R., Tanner, G.J. and Robinson, S.P. (2005). Proanthocyanidin synthesis and expression of genes encoding leucoanthocyanidin reductase and anthocyanidin reductase in developing grape berries and grapevine leaves. Plant Physiol, 139: 652–63.

    Bogs, J., Ebadi, A., McDavid, D. and Robinson, S.P. (2006). Identification of the flavonoid hydroxylases from grapevine and their regulation during fruit development. Plant Physiol, 140: 279-91.

    Bogs, J., Jaffe, F.W., Takos, A.M., Walker, A.R. and Robinson, S.P. (2007). The grapevine transcription factor VvMYBPA1 regulates proanthocyanidin synthesis during fruit development. Plant Physiol, 143: 1347-61.

    Borbalan, A.M.A., Zorro, L., Guillen, D.A. and Barroso, C.G. (2003). Study of the polyphenol content of red and white grape varieties by liquid chromatography-mass spectrometry and its relationship to antioxidant power. J Chromatogr A, 1012: 31-8.

    Boss, P.K., Davies, C. and Robinson, S.P. (1996). Expression of anthocyanin biosynthesis pathway genes in red and white grapes. Plant Mol Biol, 32: 565-9.

    Boss, P.K., Davies, C. and Robinson, S.P. (1996). Analysis of the expression of anthocyanin pathway genes in developing Vitis vinifera L. cv Shiraz grape berries and the implications for pathway regulation. Plant Physiol, 111: 1059-66.

    Booth, H.S. and Campbell, M.B. (1926). Studies ofAnesthetic Ethylene. Anesthesia and Analgesia, pages 221-226.

    Brown, K., Jackson, D.I. and Stean, G.F. (1988) .Effect of chormequat, girdling and tipping in berry set in vitis vinifera. American Journal of Enology and Viticulture, 39: 91-94.

    Cadot, Y., Minana-Castello, M.T. and Chevalier, M. (2006). Anatomical, histological, and histochemical changes in grape seeds from Vitis vinifera L. cv Cabernet franc during fruit development. J Agric Food Chem, 54: 9206-15.

    Cantina, C.M., Fidelibus, M.W. and Crisosto, C.H. (2007). Application of abscisic acid (ABA) at veraison advancedred color development and quality of Crimson seedless grapes. Jornal of Postharvest Biology and Tecnology, 46: 237-241.

    Carreno, J., Faraj, S. and Martinez, A. (1998). Effects of girdling and covering mesh on ripening, colour and fruit characteristics of Italia grapes. Jurnal of Horticulture Science Biotechnol, 73: 103-106.

    Casanova, L. D., Gonza, L. R., Casanova, R. and Agustı, M. (2009). Scoring increases carbohydrate availability and berry size in seedless grape ‘Imperatriz. Scientia Horticulturae, 122: 62–68.

    Castellarin, S.D., Di Gaspero, G., Marconi, R., Nonis, A., Peterlunger, E., Paillard, S., Adam- Blondon, A-F. and Testolin, R. (2006). Colour variation in red grapevines (Vitis vinifera L.): genomic organisation, expression of flavonoid 3’-hydroxylase, flavonoid 3’,5’-hydroxylase genes and related metabolite profiling of red cyanidin-/blue delphinidin-based anthocyanins in berry skin. BMC Genomics, 7: 17-29.

    Castellarin, S.D., Pfeiffer, A., Sivilotti, P., Degan, M., Peterlunger, E, Di. and Gaspero, G. (2007). Transcriptional regulation of anthocyanin biosynthesis in ripening fruits of grapevine under seasonal water deficit. Plant Cell Environ, 30: 1381-99.

    Celia, M.C., Matthew, W.F. and Crlosm, H.C. (2007). Application of abscisic acid (ABA) at veraison advanced red color development and maintained postharvest quality of Crimson Seedless grapes. Journal of Postharvest Biology and Technology, 46: 237-241.

    Celik, S.A. and agaoglu, Y.S. (1978). Effects of preharves application of Ethrel on some quality characteristics of dried "Sultana" grape variety. Yearbook Fac. Agriculture, Ankara University, Jornal of Tecnology for Agriculture, 28: 43-52.

    Chervin, C., Terrier, N., Ageorges, A., Ribes, F. and Kuapunyakoon, T. (2006). Influence of ethylene on sucrse accumulation in grape berry. American . Journal of Enology and Viticulture, 57(4): 511- 513.

    Chun, Y.L., David, W. and Eliezer, E.G. (2003). Girdling affects carbohydrate-related gene expression in leaves, bark and roots of alternate-bearing citrus trees. Ann. Bot, 92: 137–143.

    Coombe, B.G. (1992). Research on development and ripening of the grape berry. American Journal of Enology and Viticulture, 43: 101-110.

    Coombe, B.G. and McCarthy, M.G. (2000). Dynamics of grape berry growth and physiology of ripening. Australian Journal of Grape and Wine Research, 6: 131-135.

    Coombe, B. (2001). Ripening berries - a critical issue. Aus. Vitic, 5:28-34.

    Conde, C., Silva, P., Fontes, N., Dias, A.C.P., Tavares, R.M., Sousa, M.J. and Adams, D.O. (2006). Phenolics and ripening in grape berries. Am J Enol Vitic, 57: 249-56.

    Conde, C., Silva, P., Fontes, N., Dias, A.C.P., Tavares, R.M., Sousa, M.J., Agasse, A.,  Delrote, S. and Gerose, H. (2007). Biochemical changes throughout grape berry development and fruit and wine quality. Food,1(1): 1-22.

      Crocker, W., Hitchcock, A.E. and Zimmerman, P.W. (1935). Similarities in the effects of       ethlyene and the plant auxins. Contrib. Boyce Thompson Inst. 7. 231-48.

    Davies, P.J. (1990). Plant Hormones and their role in plant growth and development. 3th edition, Kluwer Academic publishers, 656p.

    De Bolt, S., Cook, D.R. and Ford, C.M. (2006). L-Tartaric acid synthesis from vitamin C in higher plant. Proceedings of the National Academy of Sciences USA, 103: 5608-5613.

    Delgado, R., Gallegos, J.I., Martin, P., and Gonzales, M.R. (2004). Influence of ABA and ethephon treatment on fruit composition of Tempranillo grapevines. Acta Horticulture, 32: 115-121.

    De Wilde, R.C. (1971). Practical applications of (2-chloroethyl) phosphonic acid in agricultural production. HortScience, 6: 12-17.

    Dokoozlian, N.K., Luvisi, D.A., Schrader, P.L. and Moriyama, M.M. (1994). Influence of trunk girdling timing and ethephon on the quality of Crimson seedless table grapes. Proceedings of International Symposium on Table Grape Production. Anaheim California USA, 237–240.

    Doshi, P., Adsule, P. and Banerjee, K. (2006). Phenolic composition and antioxidant activity in grapevine parts and berries (Vitis vinifera L.) cv Kishmish Chornyi (Sharad Seedless) during maturation. Int J Food Sci Technol, 41: 1-9.

    Doubt and Sarah, L. (1917). "The Response of Plants to Illuminating Gas". Botanical Gazette, 63 (3): 209–224.

    Downey, M.O., Harvey, J.S. and Robinson, S.P. (2003). Synthesis of flavonols and expression of flavonol synthase genes in the developing grape berries of Shiraz and Chardonnay (Vitis vinifera L.). Austr J Grape Wine Res, 9: 110-21.

    Downey, M.O., Harvey, J.S. and Robinson, S.P. (2003). Analysis of tannins in seeds and skins of Shiraz grapes throughout berry development. Australian J Grape Wine Res, 9: 15–27.

    Downey, M.O., Dokoozlian, N.K. and Krstic, M.P. (2006). Cultural practice and environmental impacts on the flavonoid composition of grapes and wine: a review of recent research. Am J Enol Vitic, 57: 257-68.

    El-Banna, G. and Weaver, R.J. (1978). Ethephon hastens maturation of Thompson Seedless raisin grapes. California Agriculture, 9.

    El-Kereamy, A., Chervin, C., Roustan, J.P., Cheynier, V., Souguet, J.C. and Beuzayen, M. (2003). Exogenous ethylene stimulates the long-term expression of genes related to anthocyanin biosynthesis in grape berries. Physiolgical Plantarum, 119(2): 175-182.

    Enrico, B., Marco, Z., Elisa, P., Carlo, P., Alberto, B., Sonia, P., Francesco, M. and Angelo, V. (2008). Transport and accumulation of flavonoids in grapevine (Vitis vinifera L.). Plant Signaling & Behavior, 3:9, 626-632.

    Ezzlli, B. (1993). Modification du programme florul apersla mise en place des inflorscenes dans les bourgenons latens princi paux chez Vitis vinifera L. Bull, 1. IV. 66: 5-7.

    FAO. (2009). FAOSTAT. Statisical Database. www. fao.org.

    Fillion, L., Ageorges, A., Picaud, S., Coutos-Thevenot, P., Lemoine, R., Romieu, C. and Delrot, S. (1999). Cloning and expression of a hexose transporter gene ex-pressed during the ripening of grape berry. Plant Physiology 120, 1083-1093.

    Fisher, R.L. and Bennett, A.B. (1991). Role of cell wall hydrolases in fruit ripening. Plant Physiol, 42: 675-703.

    Fluhr, R. and Mattoo, A.K. (1996). Ethylen-biosynthesis and perception. Crit. Rev. Plant Sci, 15: 479-523.

    Frankel, E.N., Waterhouse, A.L. and Teissedre, P.L. (1995). Principal phenolic phytochemicals in selected California wines and their antioxidant activity in inhibiting oxidation of human low-density lipoprotein. J.Agric. Food Chem, 43: 890-894.

    Frankel, E.N. and Meyer, A.S. (1998). Antioxidants in grapes and grape juices and their potential health effects. Journal of Pharmaceutical Biology, 36: 14-20.

    From US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. (2005). USDA Nutrient Database for Standard Reference, Release 18, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl (used with permission).

    Gallegos, J.I., Gonzalez, M.R. and Martin, P. (2006). Changes in composition and colour development of  Tempranillo grapes during ripening induced by ethephon treatments at veraison. Acta Horticulture, 727: 505 – 512.

      Gane, R. (1934). "Production of ethylene by some fruits". Nature, 134 (3400): 1008.

    Gil, M.I., Tomäs-Barberän, F.A., Hess-Pierce, B. and Kader, A.A. (2002). Antioxidant capacities, phenolic compounds, carotenoids, and vitamin C contents of nectarine, peach, and plum cultivars from California. J. Agr. Food Chem, 50: 4976-4982.

    Goren, R., Huberman, M. and Goldschmidt,E.E. (2003). Girdling: physiological and horticultural aspects. Hortic. Rev, 30: 1–36.

    Hamilton, A.J., Bouzayen, M. and Grierson, D. (1991). Identification of a tomato gene for the ethylene-forming enzyme by expression in yeast. Proc. Natl. Acad. Sci. USA, 88: 7434–7437.

    Han, D.H., Lee, S.M., Lee, C.H. and Kim, S.B. (1996). Effect of ABA and ethephon on coloration and fruit quality in Kyoho grape. J. Kor. Sci, 37: 416-420.

    Hardie, W.J., Johnson, J.O. and Weaver, R.J. (1981). The influence of vine water regime on ethephon-enchanced ripening of Zinfandel. American Journal of Enology and Viticulture, 32: 115–121.

    Harrel, C.D. and Williams, L.E. (1987). Net Co2 assimilation rate of grapevine leaves in response to trunk girdling and gibberellic acid application. Plant Physiol. 83: 457-459.

    Harvey, E.M. (1925). Blanching celery. Minn. Agr. Expt. Sta. Vul, 222.

    Hawker, J.S. (1969). Changes in the activities of malic enzyme, malic dehydrogenase, phosphopyruvate carboxylase and pyruvate decarboxylase during the development of a non-climacteric fruit (the grape). Phytochemistry, 8: 19-23.

    Hernandez-Munoz, P., Almenar, E., Valle, V.D., Velez, D. and Gavara, R. (2008). Effect of chitosan coating combined with postharvest calcium treatment on strawberry (Fragaria ananassa) quality during refrigerated storage. Food Chemistry, 110: 428- 435.

    Hertog, M.G., Hollman, P.C.H. and Katan, M. (1992). Content of potentially anticarcinogenic flavonoids of 28 vegetables of 9 fruit commonly consumed in the Netherlands. J. Agric. Food Chem, 40: 2379-2383.

    Hollman, P.C.H. and Arts, I.C.W.(2000).  Flavonols, flavones and flavanols—Nature, occurrence and dietary burden. J Sci Food Agric, 80: 1081-93.

    Hossain, A.B. M.S.,  Mizutani, F., Onguso, J.M., Shereif, A.R. and Yamada, H. (2007). Inhibiting peach-trees growth with Abscisic acid, hinokitiol and tropolone applied to partially ringed bark strips. J. Hort. Sci. Biotechol, 82: 175–178.

    Hulme, A.C. (1970). The biochemistry of fruit and their products. Press London and New York. 620 pp.

    Jacob, H.E. (1931). Girdling grape vines. University of California. College of Agriculture Berkeley, California.

    Jensen, F.L., Kissler, J.J., Peacok, W.L. and Leavitt, G.M. (1975). Effect of ethephon on color and fruit characteristics of Tokay and Emperor table grapes. American .Journal of Enology and Viticulture, 28(2): 77-81.

    Jeong, S.T., Goto-Yamamoto, N., Hashizume, K. and Esaka, M. (2006). Expression of the flavonoid 3 hydroxylase and flavonoid 3,5 hydroxylase genes and flavonoid composition in grape (Vitis vinifera), Plant Sci. 170: 61- 69.

    Johnson, P.R. and Ecker, J.R. (1998). The ethylene gas signal transduction pathway: A molecular perspective. Annu. Rev. Genet, 32: 227–254.

    Jindal, P.C., Dhawan, S.S. and Chauhan, K.S. (1982). Effect of girdling alone and in combination with boric acid on berry set berry drop, yield and quality of grapes. (Vitis vinifera L.) cultivar Gold. Haryana Agric. Univ. J. Res, 4: 663-666.

    Kader, A.A. (1999). Fruit maturity, ripening and quality relationships. Acta Hort, 485: 203-208.

    Kalt, W., Forney, C.F., Martin, A. and Perior, R. (1999). Antioxidant capacity, vitamin C, Phenolics and anthocyanin after fresh storage of small fruits. J. Agr. Food Chem. 47: 4638– 4644.

    Karlidag, H., Ercisli, S., Sengul, M. and Tosun, M. (2009). Physico-chemical diversity in fruits of wild-growing sweet cherries (Prunus avium L.). Biotechnol. Biotechnol, Equip 23: 1325-1329.

    Kende, H. (1993). Ethylene biosynthesis. Annu. Rev. Plant Physiol. Plant Mol. Biol, 44: 283–307.

    Kennedy, J.A., Matthews, M.A. and Waterhouse, A.L. (2000). Changes in grape seed polyphenols during fruit ripening. Phytochemistry, 55: 77-85.

    Kevin, L.C.W., Hai, L. and Joseph, R.E. (2002). Ethylene Biosynthesis and Signaling Networks. American Society of Plant Biologists, S131–S151.

    Khandaker, M.M., Hossain, A. S., Osman, N. and Boyce, A. N. (2011). Application of girdling for improved fruit retention, yield and fruit quality in Syzygium samarangense under field conditions. International Jornal of Agriculture & Biology, 13: 18–24.

    Kliewer, W.M. (1970). Effect of day temperature and light intensity on coloration of Vitis vinifera L. grapes. J. Am. Soc. Hortic. Sci, 95: 693- 697.

    Koh, T.H. and Melton, L.D. (2004). Ripening-related changes in cell wall polysaccharides of strawberry cortical and pith tissues. Postharvest Biology and Technology, 26: 23 33.

    Kubota, N., Nishiyama, N. and Shimamura, K. (1993). Effect of girdling lateral bearing branches on astringency and phenolic contents of peach fruits. J. Japanese Soc. Hortic. Sci, 62: 69–73.

    Kunkee, R.E. and Goswell, R.W. (1996) Table wines. In: Jay JM (Ed) Modern Food Microbiology (5th Edn), Chapman and Hall, USA, pp 315-379.

    Lakso, A.N. and Kliewer, W.M. (1975). The influence of temperature on malic acid metabolism in grape berries. Plant Physiology, 56: 370-372.

    Li, J.W., Ding, S.D. and Ding, X.L. (2005). Comparison of antioxidant capacities of extracts from five cultivars of Chinese jujube. Process Biochem, 40: 3607-3613.

    Lin, Z., Zhong, S. and Grierson, D. (2009). "Recent advances in ethylene research". J. Exp.  Bot, 60 (12): 3311–36.

    Lipton, W.J. (1990). Postharvest biology of fresh asparagus. Hort. Reviews, 12: 69-155.

    Lombard, P.J., Viljoen, J.A., Wolf, E.E. and Calitz, F.J. (2004). The effect of ethep-hon on berry colour of Flame Seedless and Bonheur table grapes. South Africa Jurnal Enology Viticulcher, 25(1): 1-12.

    Lurie, S. (2010). Plant growth regulators for improving postharvest stone fruit quality. Acta Horticulturae, 884: 1899–2197.

    Macheix, J.J., Fleuriet, A. and Billot, J. (1990). Fruit Phenolics. Boca Raton, USA: CRC Press.

    Mailhac, N. and Chervin, C. (2006). Ethylene and grape berry ripening. Stewart Postharvest Review, 2: 1-5.

    Makris, D.P., Kallithrakab, S. and Kefalas, P. (2006). Flavonols in grapes, grape products and wines: burden, profile and influential parameters. J Sci Food Comp Anal, 19: 396-404.

    Marzouk, H. A. and Kassem, H. A. (2011). Improving yield, quality, and shelf life of Thompson seedless grapevine by preharvest foliar applications. Scientia Horticulturae, 130: 425-430.

    Masa, A. and Vilanova, M. (2008). Flavonoid and aromatic characterisation of cv. Albarin blanco (Vitis vinifera L.). Food Chem, 107: 273-81.

    Mc neil, R.J. (2011). California Avocado Production. Horticulture and Crop Science Department Cal Poly State University, San Luis Obispo, California.

    Meynhardt, J.T. (1963). Assimilation of 14C-labeled carbon dioxide by Barlinka grape berries. Proceedings of the National Conference on Nuclear Energy, Applications of Isotopes and Radiation, Pretoria, Republic of South Africa, pp 456-463.

    Meynhardt, J.T. (1965). Biosynthesis of dicarboxylic acids through carbon dioxide fixation by an enzyme extract of Barlinka grape berries. South African Journal of Agricultural Science, 8: 381-392.

    Mikal, E. (1999). Effect of ethylene on quality of fresh fruits and vegetables. Postharvest Biology and Tecnology, 15: 279-292.

    Morris, J.R. and Cawthon, D.L. (1982). Effect of ethephon on maturation and quality of Concord grapes. Ark Farm Res, 31 (2): 6-9.

    Mostafa, E.A.M. and Saleh, M.M.S. (2006). Response of balady Mandarin trees to girdling and potassium spraysunder sandy soil conditions. Res. J. Agric. Biol. Sci, 2: 137–141.

    Moyls, A.L., Sholberg, P.L and Gaunce, A.P. (1996). Modified atmosphere packaging of grape and strawberries fumigated with acetic acid. Hortscience. 37(3): 414-416.

    Mullins, M.G., Bouquet, A. and Williams, L. (1992). Biology of the Grapevine. Cambridge University Press, New York.

    Nakatsuka, A., Murachi, S., Okunishi, H., Shiomi, S., Nakano, R., Kubo, Y. and Inaba, A. (1998). Differential expression and internal feedback regulation of 1-aminocyclopropane-1-carboxylate synthase, 1-aminocyclopropane-1-carboxylate oxidase, and ethylene receptor genes in tomato fruit during development and ripening. Plant Physiol, 118: 1295–1305.

    Nicolau, N., Stavraka, D., Zieziou, E. and Patakas, A.( 2003). Effects of ethephon, methanol, ethanol and girdling treatment on berry maturity and color development in Cardinal table grapes. Grape and wine Research, 9(1): 12-14.

    Ollat, N., Diakou-Verdin, P., Carde, J.P., Barrieu, F., Gaudillère, J.P. and Moing, A. (2002). Grape berry development: a review. J. Int. Sci. Vigne Vin, 36:109-131.

    Park, Y.S., Jung, S.T. and Gorinstein, S. (2006). Ethylene treatment of ‘Hayward’ kiwifruits (Actinidia deliciosa) during ripening and its influence on ethylene biosynthesis and antioxidant activity. Sci. Hort, 108: 22- 28.

    Pasuwitayakool, S. (1998). Effect of ethephon on fruit guality of PP-BR-SN win grapes, Agris record press.

    Peter, A.R. and Anastassios, T. (2011). Effects of girdling, nitrogen, zinc and auxin foliar spray applications on mandarin fruit “Nova” quality characteristics. Food Agric. 23 (5) 431- 439.

    Pinelo, M., Arnous, A. and Meyer, A.S. (2006). Upgrading of grape skins: significance of plant cell-wall structural components and extraction techniques for phenol release. Trends Food Sci Tech, 17: 579-90.

    Possner, D., Ruffner, H.P. and Rast, D.M. (1981). Isolation and biochemical characterization of grape malic enzyme. Planta, 151: 549-554.

    Powers, J. R., Shively, E. A. and Nogel, C.W. (1980) Effect of ethepho on color of Pinot noir fruit and wine. American Journal of Enology and Viticulture 31, 203–205.

    Ravanel, S., Gakiere, B., Job, D. and Douce, R. (1998). The specific features of methionine biosynthesis and metabolism in plants. Proc. Natl. Acad. Sci. USA 95: 7805–7812.

    Ribereau-Gayon, G. (1968). Etude des mecanismes de synthese et de transformation de l'acide tartrique, de l'acide malique, et de l'acide citrique chez Vitis vinifera L. Phytochemistry, 7: 1471-1482.

    Risse, 1.A. and Hatton, T.T. (1982). Sensitivitv of watermelons to ethylene during storage. HortScience, l7: 946.

    Rivas, F., Arbiza,H.  and Gravina, A. (2004). Caracterización del comportamiento reproductive de la mandarin ‘Nova’ en el sur del Uruguay. Agrociencia, 8: 79–88.

    Rivas, F., Fernando, F. and Agustí, M. (2008). Girdling induces oxidative damage and triggers enzymatic and non-enzymaticantioxidative defences in Citrus leaves. Environ. Exp. Bot, 64: 256–263.

    Roper, T. and Williams, L. (1989). Net CO2 assimilation and carbohydrate partitioning of grapevine leaves in response to trunk girdling and gibberellic acid application. Plant Physiol, 89: 1136–1140.

    Ruffner, H.P., Possner, D., Brem, S. and Rast, D.M. (1984). The physiological role of malicenzyme in grape ripening. Planta, 160: 444-448.

    Saito, K. and Kasai, Z. (1982). Conversion of L-ascorbic acid to L-idonic acid, L-idono γ-lactone and 2-keto-L-idonic acid in slices of immature grapes. Plant and Cell Physiology, 23: 499-507.

    Saltveit, M.E. (1988). Postharvest glyphosate application reduces toughening, ber content, and ligni cation of stored asparagus spears. J. Am. Soc. Hortic. Sci, 113,569 -572.

    Saltveit, M.E.(1999). Effect of ethylene on quality of fresh fruit and vegetables. Postharvest Biol. Technol, 15: 279-292.

    Santesteban, L.G. and Royo, J.B. (2006). Water status, leaf area and fruit load influence on berry weight and sugar accumulation of cv. Tempranillo under semi-arid conditions. Sci. Hort,109: 50-56.

    Sato, T. and Theologis, A. (1989). Cloning the mRNA encoding 1-aminocyclopropane-1-carboxylate synthase, the key enzyme for ethylene biosynthesis in plants. Proc. Natl. Acad. Sci. USA 86: 6621–6625.

    Shahi, S. K., Patra, M., Shukla, A. C. and Dikshit, A. (2003). Use of essential oil as botanical- pesticide against postharvest spoilage in Malus pumila fruits. Biocontrol, 48: 223-232.

    Shao, L.H., Deng, L. and Qing, L.Y. (1998). Effects of floral promotion or inhibition treatments on flowering of citrus trees and protein fraction in buds. J. Trop. Subtrop. Bot, 6: 124–130.

    Sharma, s. and Singh. (2003). Effects of different chemicals and trunk girdung on preharvest berry drop and quauty in beauty seedless grapes (Vitis vinifera L.) Agric. Sci Digest, 23 (1): 14-16.

    Shaul, P. (1986). Handbook of fruit set and development. By, CRC, press. Inc. 568pp.

    Soda, I., Hasegawa, T., Suzuki, T. and Ogura, N. (1986). Changes of polyuronides in kiwifruit during ripening. Agric. Biol.Chem, 50: 3191-3192.

    Spanu, P., Reinhardt, D. and Boller, T. (1991). Analysis and cloning of the ethylene-forming enzyme from tomato by functional expression of its mRNA in Xenopus laevis oocytes. EMBO J, 10: 2007–2013.

    Sparvoli, F., Martin, C., Scienza, A., Gavazzi, G. and Tonelli, C. (1994). Cloning and molecular analysis of structural genes involved in flavonoid and stilbene biosynthesis in grape (Vitis vinifera L.). Plant Mol Biol, 24: 743-55.

    Spayd, S.E., Tarara, J.M., Mee, D.L. and Ferguson, J.C. (2002). Separation of sun-light and temperature effects on the composition of Vitis vinifera cv. Merlotberries. Am. J. Enol. Viticult, 53: 171 182.

    Takuya, B., Mihoko, k., Tsuneo, O., Shuji, S., Shosaku, H. and Hisafumi, U. (2006). Effect of ethephon (2-chloroethylphosphonic acid) on the fruit ripening characters of rabbiteye blueberry. Scientia Horticulturae, 112: 278-281.

    Taureilles-Saurel, C., Romieu, C.G,, Robin, J.P. and Flanzy, C. (1995a). Grape (Vitis vinifera L.) malate dehydrogenase. I. Intracellular compartimentation of the isoforms. American Journal of Enology and Viticulture, 46: 22-28.

    Taureilles-Saurel, C., Romieu, C.G., Robin, J.P. and Flanzy, C. (1995b). Grape (Vitis vinifera L.) malate dehydrogenase. II. Characterization of the major mito-chondrial and cytosolic isoforms. American Journal of Enology and Viticulture, 46: 29-36.

    Toivonen, P.M. and A.S. Strain. (2008). Effect of preharvrest CaCl2 sprays on the postharvest quality of “Rainien and Totem” strawberries. Acta. Hort. 564.

    Vargas, M., Albors, A., Chiralt, A. and Gonzalez-Martinez, C. (2006). Quality of coldstored strawberries as affected by chitosan oleic acid edible coatings. Postharvest Biology and Technology, 41: 164 171.

    Walker, A.R., Lee, E., Bogs, J., McDavid, D.A.J., Thomas, M.R. Robinson, S.P. (2007). White grapes arose through the mutation of two similar and adjacent regulatory genes. Plant J ; 49: 772- 85.

    Wang, S.Y. and Lin, H.S. (2000). Antioxidant activity in fruit and leaves of blackberry, raspberry and strawberry varies with cultivar and developmental stage. J. Agr. Food Chem 48: 140-146.

    Waston, B. (2003). Evaluation of vine grape maturity. In: E. W. Hellman (ed.) Oregon Viticulture. Oregon State University Press. Corvallis, Oregon. Pp, 235-242.

    Watada, A.E. (1986). Effects of ethylene on the quality of fruits and vegetables. Food Technol, 40(5): 82

    Waterhouse, A.L.(2002). Determination of total phenolics. In: Wrolstad, R.E. (Ed.), Current Protocols inFood Analytical Chemistry. JohnWiley and Sons, New York, 1:.1.1.1–I.1.1.8.

    Weaver, R.J. and Pool, R.M. (1971). Effect of (2-chloroethyl) phosphonic acid (ethephon) on maturation of Vitis vinifera L. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 96: 725-727.

    Williams, L.E. and Ayars, J.E. (2005). Water use of thompson seedless grapevines as affected by the application of gibbrellic acid (GA3) and trunk girdling –practices to increase berry size. Agricultural and Forest Meteorology, 129: 85-94.

    Winkel-Shirley, B. (2002). Biosynthesis of flavonoids and effects of stress. Curr Opin Plant Biol, 5: 218-23.

    Winkel-Shirley, B. (2006). The biosynthesis of flavonoids. In: Grotewold E ed. Science of flavonoids. Berlin D: Springer,71-95.

    Winkler, A.J., Cook ,J.A., Kliwer, W.M. and lider, L.A. (1974). General viticulture. University of California Berkeley,Los. Angles, 710 pp.

    Woensel, G.V., Wouters, A. and Baerdmaeker, D. (1987). Relationship between mechanical properties of apple fruit and sensory quality. Jurnal of Food. Process. Engineering, 9(3): 173-189.

    .Wright, G.C. (2000). Girdling Fairchild mandarins and Lisbon lemons to improve fruit size. University of Arizona, college of Agriculture and Life Sciences, publications, Tucson, Arizona.

    Yahia, E.M. (1991). C.A. storage effect on the volatile flavor components of apples. Int. C.A. Research Conferenc Wenachee Wash, June 14-16, 1: 341-352.

    Yam, K.L. and Papadakis, S.E. (2004). A digital imaging method for measuring and analyzing color of food surfaces. Jornal of Food Engineering, 61: 137-142.

    Yamaguchi, M., Hughes, D.L., Yabumoto, K. and Jennings, W.G. (1977). Quality of cantaloupes: variability and attributes. Sci. Hort, 6: 59-70.

    Yamane, T. and Shibayama, K. (2007). Effects of treatment date, width of girdling, and berry number of girdled shoot on the coloration of grape berries. Horticultural Research (Japan), 6: 233-239.

    Yang, S.F. and Hoffman, N.E. (1984). Ethylene biosynthesis and its regulation in higher-plants. Annu. Rev. Plant Physiol. Plant Mol. Biol, 35: 155–189.

    Yang, S.F. and Hoffman, N.E. (1987). Ethylene biosysnthesis and its regulation in higher plants. Annual Review of Plant Physiology, 35: 155 189.

    Yoshiko, K., Takayoshi, Y., Hiroshi, Y., Akifumi, A. and Nobohito, M. (2011). Regulation of skin color in ,Aki Queen, grapes: Interactive effects of temperature, girdling, and leaf shading treatments on coloration and total soluble solids. Scientia Horticulturae, 129: 98-10.

    Szyjewicz, E., Rosner, N. and Kliewer, M.W. (1984). Ethephon (2-Chloroethyl) phosphonic acid, Ethrel, CEPA) in viticulture - A review. American Journal of Enology and Viticulture, 35:117-12.


موضوع پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', نمونه پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', جستجوی پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', فایل Word پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', دانلود پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', فایل PDF پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', تحقیق در مورد پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', مقاله در مورد پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', پروژه در مورد پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', پروپوزال در مورد پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', تز دکترا در مورد پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', مقالات دانشجویی درباره پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', پروژه درباره پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', گزارش سمینار در مورد پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز', رساله دکترا در مورد پایان نامه اثر تیمار های حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم 'ریش بابا قرمز'

پایان‌نامه برای دریافت درجه‌ کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی علوم باغبانی- گرایش میوه کاری چکیده انگور میو ه‌ای نافرازگرا با فعالیت فیزیولوژیکی کم بوده و در طول دوره پس از برداشت در انبار و در طی حمل و نقل و همچنین بازاریابی به کاهش آب و آلودگی‌های قارچی به ویژه قارچ عامل کپک خاکستری بسیار حساس است. در پژوهش حاضر تاثیر تیمار آب گرم و ژل آلوئه ورا در سطوح مختلف بر ماندگاری و ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته تولیدات گیاهی گرایش باغبانی چکیده به منظور بررسی تاثیر اسید جیبرلیک، حلقه برداری، تنک خوشه و تنک حبه بر خصوصیات کیفی و کمی انگور رقم عسکری، آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تیمار در پنج سطح مختلف و در چهار تکرار در سال 1391 در شهرستان کاشمر روستای نصرآباد اجرا شد. در این آزمایش تاثیر اسید جیبرلیک در غلظت های صفر، ...

چکیده برای بررسی اثر پایه نسترن بر رشد رویشی و زایشی چهار رقم رز آزمایش بصورت فاکتوریل با دو فاکتور در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. فاکتور اول (A) شامل چهار رقم گل رز تابو(قرمز)، سوپر استار (نارنجی) ، دکتر بنجامین (صورتی) و اونینگ استار (زرد) و فاکتور دوم (B) زمان پیوند در دو تاریخ (13 و 25 اسفند) و با فاصله دو هفته بر روی پایه­های نسترن کوهی انجام ...

پایان‌نامه برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد(M.Sc.) رشته باغبانی گرایش فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه چکیده استفاده از نانو کود ها منجر به افزایش کارایی مصرفی عناصر غذایی، کاهش سمیت خاک، به حداقل رسیدن اثرات منفی ناشی از مصرف بیش ازحد کود و کاهش تعداد دفعات کاربرد کود می‌شود. استفاده از جلبک آسکوفیلوم نودوسوم نیز مقاومت گیاهان به آفات و بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. مطالعه حاضراثر اسپری ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی چکیده: زمینه: اسانس ها و عصاره های حاصل از گیاهان دارویی با داشتن ترکیبات ضد میکروبی، ضدسرطانی و آنتی اکسیدانی به عنوان ترکیبات دارویی جدید و طبیعی چه در زمینه بهداشت و درمان بیماری ها و چه محافظت از غذاهای خام و فرآوری شده از اهمیت خاصی برخوردار می باشند. هدف: تعیین ترکیبات شیمیایی، خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد ((M.Sc)) گرایش: شیمی موادغذایی خلاصه فارسی ایران زیستگاه اصلی گردواست. گردوی ایرانی یک گونه مهم اقتصادی است و دارای ارزش تغذیه ای فراوان است.در این پژوهش نمونه های گردوبه صورت تصادفی از 100 درخت گردو در دو منطقه باغستان واقع در استان تهران و ارنگه واقع در استان البرز، در مهر ماه 1393 جمع آوری شدند.همچنین طبق استاندارد شماره 18 ایران مغز ...

پایان­نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.sc) مهندسی علوم باغبانی، گرایش فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، ادویه­ای و عطری سرخارگل (Echinaceae purpurea)گیاهی علفی، چند ساله بوده و به لحاظ تجاری گونه­ای بسیار ارزشمند محسوب می­شود. ترکیبات فعال دارویی آن عمدتأ شامل اسیدهای فنولیک و آلکامیدها هستند. قسمت­های مختلف گیاه از جمله ریشه و بخش­های هوایی آن دارای خواص درمانی زیادی است. ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A) گرایش:فیزیولوژی ورزشی چکیده پایان نامه (شامل خلاصه، اهداف، روش­های اجرا و نتایج به دست آمده) : هدف از این پژوهش، مطالعه اثر ترکیب تمرین مقاومتی و عصاره آبی خارخاسک بر آنزیم­های کبد در رت­های نر سالم بود و با توجه به اهداف و ماهیت پژوهش 90 رت نر در 10 گروه نه تایی با شرایط استاندارد 12 ساعت نور و 12 ساعت تاریکی همراه با آب و غذا به ...

پایان نامه برای اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته علوم باغبانی گرایش میوه کاری خلاصه: استفاده از ترکیبات سالم و سازگار با سلامت انسان و طبیعت یکی از دغدغه های مهم محققین تکنولوژی پس از برداشت محصولات باغی است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا و کلرید کلسیم بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه هلو رقم زعفرانی بود. تیمار ژل آلوئه ورا در غلظت‌های صفر، 20 ، 25 و33درصد و ...

پایان نامه برای اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته علوم باغبانی خلاصه: استفاده از ترکیبات سالم و سازگار با سلامت انسان و طبیعت یکی از دغدغه های مهم محققین تکنولوژی پس از برداشت محصولات باغی است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا و کلرید کلسیم بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه هلو رقم زعفرانی بود. تیمار ژل آلوئه ورا در غلظت‌های صفر، 20 ، 25 و33درصد و تیمار کلرید ...

ثبت سفارش