پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه

word 463 KB 31516 149
1391 کارشناسی ارشد ادبیات فارسی
قیمت قبل:۶۴,۴۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی «M.A.»

    چکیده

    ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه

     

       موضوع بهمن نامه داستان زندگی بهمن پسر اسفندیار پادشاه کیانی و ستیزه جویی های او با خاندان رستم زال است. بهمن که قهرمان این داستان است در نوشته های باستانی و تاریخی دارای شخصیتی خاص است. در این آثار وی پایان دهنده ی دوران پهلوانی و آغازگر دوران تاریخی است. در این تحقیق  با استفاده از الگوی ریخت شناسی پراپ به تحلیل و بررسی شخصیت های بهمن نامه پرداخته ایم زیرا با استفاده از این الگو به راحتی می توانستیم خویشکاری ها و اعمال شخصیت ها را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم. داستان بهمن نامه نیز به دلیل این که داستانی حماسی است و در آن از کینه توزی ها و رزم و ستیز سخن به میان رفته است و شخصیت هایش نیز مانند الگوی پراپ از دو حالت  قهرمان و شریر و کارکرد های آن دو خارج نمی باشند زمینه ساز استفاده از این الگو شد. ضرورت انجام این تحقیق بررسی و تحلیل شخصیت های بهمن نامه بر اساس الگوی مورد نظر و همچنین واکاوی شحصیت ها از چهار دیدگاه: (1- قهرمان و ضد قهرمان 2- تیپ و نوع 3- ایستایی و پویایی 4- صفات) . چنین نتیجه گیری می شود که شخصیت ها یا حامی  و یاریگر قهرمان داستان هستند و یا رفتاری ضد قهرمان دارند و حامی شریر می باشند. هر کدام از شخصیت ها برای ارائه ی خدمتی و یا مآموریتی وارد صحنه ی داستان می شوند و از خود خویشکاری (کارکردی) را بر جای می گذارند. این داستان دارای چهار حرکت است که در آن خویشکاری هایی رخ می دهد و مهم ترین آن ها، شرارت، نبرد شریر با قهرمان، شکست قهرمان یا شریر،مجازات شریر، رهایی، پاداش، و بر تخت نشستن می باشند.

    واژگان کلیدی: بهمن، ریخت شناسی ، خویش کاری، شریر، یاری گر، قهرمان، عامل جادویی.

    -1-مقدمه

      ریخت شناسی واژه ای است که در زمینه های مختلف به کار می رود اما وقتی که در عرصه ی ادبیات و داستان از آن یاد می شود معنای دیگری به خود می گیرد و کارکرد آن متفاوت می شود. در طی سالیان گذشته پژوهشگران و منتقدان زیادی خصوصآ در غرب در زمینه ی تحلیل و بررسی آثار ادبی و داستانی تلاش و کوشش نموده اند و هرکدام الگو و طرحی را برای بررسی آثار مطرح کرده اند. با مطالعه و تحقیق در این آثار بهترین الگویی که می توان از آن در انجام این تحقیق بهره برد الگوی ریخت شناسی ولادیمیر پراپ می باشد که در ادامه به شرح و توضیح آن می پردازیم.

       واژه ی ریخت شناسی بنا به تعریف ولادمیر پراپ به معنی بررسی وشناخت ریخت هاست و ریخت شناسی شخصیت تحلیل و بررسی وشناخت جزئیات و خصوصیات رفتار ،کردار و منش افراد می باشد. شیوه های شخصیت پردازی در داستان متعدد است، نویسنده با توسل به ابعاد مختلف حیطه ی ریخت شناسی به تحلیل و بررسی و واکاوی شخصیت و شناسایی همه جانبه ی او می پردازد. شخصیت داستانی مانند یک انسان واقعی است. دارای ابعاد متفاوتی است که بعضی از آن ها از چشم انسان پوشیده است و بعضی در معرض چشم همه قرار دارد. بعد اصلی و زیر بنایی شخصیت اندیشه و روان است و طبیعی است که روان افراد قابل درک و لمس نیست ولی اعمال و رفتار و گفتار و حتی قیافه ظاهری افراد نشان دهنده ی ابعاد پنهانی و درونی آن هاست بنابراین ما با درون افراد از طریق گفتار و رفتار و قیافه شان آشنا می شویم. اگر انگیزه ی شخصیت روشن و مشخص نباشد اعمال او غیر قابل توضیح یا باور نکردنی است. انگیزه ی شخصیت اساسآ از دو منبع ناشی می شود : 1-از طبیعت درون شخصیت که قبل از شروع رمان شکل گرفته است. 2- از سلسله ای از حوادث بیرونی که بعد از شروع رمان نیاز ها و انتظارهای خاص برای شخصیت ایجاد می کند.

     در تعریف شخصیت گفته اند : « شبه شخصیتی است تقلید شده از اجتماع که بینش جهانی نویسنده بدان فردیت و تشخص بخشیده است.» آبرامز می گوید : « شخصیت ها، افرادی هستند که در یک نمایش نامه یا اثر روایی دارای ویژگی اخلاقی و آگاهانه ی پیش شناخته اند. این ویژگی ها در گفتار و عملشان نشان داده می شود. انگیزه و زمینه ای که نویسنده می سازد حالت و طبیعت اخلاقی شخصیت را برای گفتار و عمل تشکیل می دهد. ( عبداللهیان ، 1381: 52-53 )

    اشخاص ساخته شده ای (مخلوقی) را که در داستان و نمایش نامه و......ظاهر می شوند، شخصیت می نامند. شخصیت : اثر روایتی یا نمایشی، فردی است که کیفیت روانی و اخلاقی او، در عمل او و آنچه می گوید و می کند، وجود داشته باشد. خلق چنین شخصیت هایی را که برای خواننده در حوزه ی داستان تقریبآ مثل افراد واقعی جلوه می کنند، شخصیت پردازی می خوانند.

    1-2-بیان مسئله

    واژه ی ریخت شناسی طبق تعریف ولادیمیر پراپ، به معنای بررسی و شناخت ریختهاست و ریخت شناسی شخصیت به معنی بررسی وشناخت جزئیات و خصوصیات رفتاری یک فرد می باشد که یک شخصیت را از نظر حالات گوناگون و کنش هایی که در روند داستان دارد مورد بررسی قرار می دهد. بهمن نامه اثری است حماسی که شرح حال و زندگی بهمن پسر اسفندیار و کینه توزی های او نسبت به خاندان زال است که با استفاده از الگوی ریخت شناسی پراپ به تحلیل و بررسی شخصیت های موجود در آن می پردازیم .                                                                                                                                                                                                             

    1-3-اهداف تحقیق

    الف: معرفی وشناخت شخصیت های موجود در بهمن نامه ،بررسی خصوصیات روحی و روانی و کنش ها و حالات رفتاریشان در سیر داستان بر اساس کارکردهای آنان.

    ب: دیگر اینکه بعضی از شخصیت های بهمن نامه به مرور زمان به فراموشی سپرده شده اند و در این تحقیق سعی بر آن است تا اطلاعاتی در مورد این اشخاص و اهداف انسانی و یا غیر انسانی آنها بیان شود .

    ج: معمولا آن دسته از منظومه های حماسی که پس از شاهنامه سروده شده اند چندان مورد توجه پژوهشگران قرار نگرفته اند. دراین تحقیق با اشاره به نکات حماسی ارزشمندی که در منظومه ی بهمن نامه وجود دارد  نشان می دهیم که حماسه های ملی بعد از شاهنامه تا چه اندازه ارزش و اهمیت دارند.                                د: پدید آوردن  یک الگوی ساختاری که مورد استفاده پژوهشگران در زمینه ی آثار اسطوره ای و حماسی  قرار گیرد .

     1-4- فرضیات تحقیق  

    الف: با استفاده از الگوی ریخت شناسی شخصیت ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هر کدام در روند داستان تاثیر می گذارند .

    ب: قهرمانان در این مجموعه با کمک یاریگران به هدف خود که همان پیروزی است دست می یابند .

    ج: موجودات شریر با طرح نیرنگ وفریب سعی در کارشکنی در کار قهرمانان می کنند .

    د: شخصیت های قهرمان و شریر برای نیل به اهداف خود با یک وزیر یا مشاور مشورت می کنند،مخصوصآ زمانیکه در تنگنا قرار می گیرند.

    1-5-کاربران تحقیق

    دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی بیشترین بهره را از این پژوهش خواهند برد و با یک اثر حماسی و همچنین تحلیل و بررسی شخصیت های آن به خوبی آشنا خواهند شد .

     

    فصل دوم

     ( مبانی نظری )

     

     

     
    2-1-روایت شناسی

    روایت شناسی علم مطالعه ی داستان و به معنای فرضیه ی بیان یا نقد بیان است . اصطلاحی است که از سال 1969 معمول شده است و بر شاخه ای از مطالعات ادبی دلالت دارد که به تجزیه تحلیل روایت ها و نظام های حاکم بر روایت (داستان گویی ) و ساختار پیرنگ اختصاص می یابد .روایت شناسی تجزیه و تحلیل مو شکافانه و پیچیده ای است که از رابطه ی میان داستان و همه عناصر دیگر وابسته به آن می شود که در نقل آن سهیم اند و شامل امکان مستقیم یا بی طرفانه ی نقل ،حضور کارکرد و نقش راوی با کمک صورتک ،صدا وسبک است و در ضمن اهمیت زمان فعل و ضمیر شخصی در برقراری ارتباط میان داستان ، گوینده ی داستان و خواننده را نیز در بر می گیرد و گوناگونی اصول و ضوابط لایه های بیان را مطالعه می کند و همچنین احتمال تغییرات در آگاهی بیرونی و درونی که مستلزم عمل روایت است و رابطه ی میان نویسنده ی واقعی نویسنده ی تلویحی و صدا یا صداهای روایت کننده را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می دهد . ( میر صادقی ، 1387 : 135-136)

     

    Abstract

     

    Morphological character in Bahman nameh

     

     

     
      Subject of a story in the Persian month Bahman in the Persian month Bahman Esfandiar king's son Rustam Kiyani and pugnacity of his family is albino. Bahman that the hero of this story is written in the ancient and historical character. He works at the end of an era and the beginning of wrestling history. The research using Propp to analyze the pattern of morphological characters are the letters of February. Because this model could be easily applied dutifulness and we analyzed the characters. Letters to the Persian month Bahman story because it is an epic tale of hatred and war and hate speech has gone. Propp model of his character as both hero and villain, and the two functions can not be excluded. Grounds will be using this model. This study was undertaken to analyze the avalanche character based on a desired pattern and Shhsyt analyzed from four perspectives: (1 - hero and anti-hero of the 2 - and 3 types - static and dynamic 4 - traits). It is concluded that personality or behavioral support and help the hero or anti-hero and villain are supported. To provide service to any of the characters or the story missions are the scene of dutifulness (functional) on leave. . This story has four movements in which events occur and dutifulness to his most evil, vicious battle with the hero or heroes defeat vicious, vicious retribution, rescue, reward, and are sitting on the bed.

     Keywords: bahman, morphology, Decembe  dutifulness, vicious, helpful, hero.

  • فهرست:

    چکیده فارسی.......................................................................................................................................

     

    فصل اول: کلیات...............................................................................................................................

    مقدمه......................................................................................................................................................

    بیان مسآله.............................................................................................................................................

    اهداف تحقیق........................................................................................................................................

    فرضیات تحقیق....................................................................................................................................

    کاربران تحقیق......................................................................................................................................

     

    فصل دوم: مبانی نظری...................................................................................................................

    روایت شناسی.......................................................................................................................................

    روایت .....................................................................................................................................................

    انواع روایت.............................................................................................................................................

    عناصر روایت در رمان.........................................................................................................................

    الگوی شخصیت....................................................................................................................................

    شخصیت و شخصیت پردازی............................................................................................................

    پیشینه ی شخصیت پردازی.............................................................................................................

    شخصیت و داستان..............................................................................................................................

    ریخت شناسی شخصیت....................................................................................................................

    شخصیت پردازی مستقیم و غیر مستقیم.....................................................................................

    شخصیت ایستا......................................................................................................................................

    شخصیت پویا.........................................................................................................................................

    انواع شخصیت.......................................................................................................................................

    نظریه های روایت.................................................................................................................................

    نظریه ی پراپ.......................................................................................................................................

    خویشکاری.............................................................................................................................................

    ویژگی خویشکاری های داستان.......................................................................................................

    قصه..........................................................................................................................................................

    عناصر قصه.............................................................................................................................................

    انواع قصه................................................................................................................................................

    سراینده ی بهمن نامه و زمان او......................................................................................................

    موضوع بهمن نامه................................................................................................................................

    مقایسه بهمن نامه با داستان بهمن در شاهنامه..........................................................................

     

    فصل سوم: روش تحقیق

    ابزار گردآوری اطلاعات در این پایان نامه......................................................................................

    تعریف روش تحقیق............................................................................................................................

    طرح نظری مسئله تحقیق.................................................................................................................

    چارچوب نظری.....................................................................................................................................

    روش کتابخانه ای.................................................................................................................................

    انواع سند................................................................................................................................................

    ابزار سنجش و گردآوری اطلاعات...................................................................................................

     

    فصل چهارم: یافته های تحقیق..................................................................................................

    شیوه ی شخصیت پردازی در بهمن نامه.......................................................................................

    آغاز حرکت اول داستان.....................................................................................................................

    توزیع خویشکاری و تحلیل شخصیت ها در حرکت اول............................................................

    نمودار پایانی حرکت اول....................................................................................................................

    آغاز حرکت دوم داستان.....................................................................................................................

    توزیع خویشکاری و تحلیل شخصیت ها در حرکت دوم...........................................................

    نمودار پایانی حرکت دوم...................................................................................................................

    آغاز حرکت سوم داستان...................................................................................................................

    توزیع خویشکاری و تحلیل شخصیت ها در حرکت سوم..........................................................

    نمودار پایانی حرکت سوم..................................................................................................................

    آغاز حرکت چهارم داستان................................................................................................................

    توزیع خویشکاری و تحلیل شخصیت ها در حرکت چهارم......................................................

    نمودار پایانی حرکت چهارم(آخر) داستان.....................................................................................

     

     

    فصل پنجم: نتیجه گیری، پیشنهادات

    نتیجه گیری...........................................................................................................................................

    پیشنهاد برای تحقیقات آینده...........................................................................................................

    منابع و مآخذ

    منبع:

     

    ابی الخیر ، ایرانشاه ، ( اول ، 1370 )، بهمن نامه ، تصحیح دکتر رحیم عفیفی ، تهران:‌ انتشارات علمی و فرهنگی.

    ابی الخیر ، ایرانشاه ، ( اول ، 1390 ) ، بهمن نامه ، برگردان به نثر دکتر میترا مهرآبادی، تهران: انتشارات دنیای کتاب.

    اسکولز، رابرت، ( اول ، 1377) ، عناصر داستان، مترجم: فرزانه طاهری ، چاپ نوبهار، تهران: نشر مرکز.

    اسکولز، رابرت، ( اول ، 1379 ) ، در آمدی بر ساختارگرایی در ادبیات، مترجم: فرزانه طاهری،  تهران: انتشارات آگاه.

    آلوت، میریام، ( اول ،  1368 ) ، رمان به روایت رمانس، مترجم: علی محمد حق شناس ، چاپ اول، تهران: انتشارات مرکز.

    ایگلتون، تری، ( دوم ، 1380 ) ، نظریه ی ادبی، مترجم: عباس مخبر، تهران: انتشارات مرکز.

    بیشاب، لئونارد، ( اول ، 1374 ) ، درس هایی درباره ی داستان نویسی، تهران: انتشارات زلال.

    بی نیاز، فتح الله، ( اول ، 1387 ) ، در آمدی بر داستان نویسی و روایت شناسی، تهران: انتشارات افراز.

    پراپ، ولادیمیر، ( اول ، 1368) ، ریخت شناسی قصه های پریان، مترجم:  فریدون بدره ای ، تهران: انتشارات توس.

    سعیدی سیرجانی ، علی اکبر ، ( اول ، 1390 ) ، بیچاره اسفندیار ،چاپ پیکان، تهران: انتشارات پیکان.

    سلیمانی، محسن، ( دوم ،  1374 ) ، فن داستان نویسی، تهران: انتشارات امیر کبیر.

    صفا ، دکتر ذبیح الله ،1389،حماسه سرایی در ایران ،چاپ سپهر، تهران: انتشارات امیر کبیر.

    عابدینی، حسن، ( اول ،  1369 ) ، صد سال داستان نویسی در ایران، تهران: انتشارات پگاه.

    عبداللهیان ، حمید ، (1381) ، شخصیت و شخصیت پردازی در داستان معاصر ، تهران: انتشارات آن.

    فاروقی، فواد، ( اول ، 1389 ) ، خونبهای اسفندیار( سرگذشت بازماندگان جهان پهلوان رستم ) ، تهران: انتشارات پل.

    مارتین، والاس، ( اول ، 1382 ) ، نظریه های روایت، مترجم: محمد شهبا، تهران: انتشارات هرمس.

    میرصادقی، جمال، ( اول ،  1387 ) ، راهنمای داستان نویسی، تهران: انتشارات سخن.

    میرصادقی، جمال، ( ششم ، 1388) ، عناصر داستان، تهران: انتشارات سخن.

    یونسی، ابراهیم، ( اول ، 1369) ، هنر داستان نویسی، تهران: انتشارات نگاه.

     

    فهرست مقالات

    1. اسدی، مهدی، مقایسه ی بهمن نامه با داستان بهمن در شاهنامه، زبان و ادبیات مطالعات ایرانی، شماره 6، پاییز 1383.

     2. سپانلو، محمد علی، شعرکلاسیک: بهمن نامه( بخش دوم ) چهره ی گیرای کتایون، «فرهنگ و هنر گوهران»، شماره 11و 12، بهار و تابستان 1385.

    3. صفا، ذبیح الله، بهمن نامه از موضوع های حماسی بعد از شاهنامه، نشریه روانشناسی و علوم تربیتی، خرداد ماه 1323.

    4. عفیفی، رحیم، بهمن نامه حماسه ای از دوران کهن، «فرهنگ و هنر کلک»، شماره 8، آبان ماه 1369.


موضوع پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, نمونه پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, جستجوی پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, فایل Word پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, دانلود پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, فایل PDF پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, تحقیق در مورد پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, مقاله در مورد پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, پروژه در مورد پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, پروپوزال در مورد پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, تز دکترا در مورد پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, پروژه درباره پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, گزارش سمینار در مورد پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه, رساله دکترا در مورد پایان نامه ریخت شناسی شخصیت در بهمن نامه

پایان نامه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی چکیده با توجه به این مطلب که ادبیات نمایشی هر سرزمینی ریشه در ادبیات کهن آن سرزمین داشته و از آیین ، سنت ، اسطوره ها، افسانه ها و داستان های کهن آن نشأت می گیرند و بهره می جویند بر آن شدیم تا به پی جویی عناصرِ دراماتیک یکی دیگر از داستان های ارزشمند شاهنامه بپردازیم. داستان ((فریدون و پسران)) در شاهنامه به سبب وجود طرح ...

پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته مشاوره خانواده چکیده مقدمه و هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی شناخت­درمانی هستی­نگر بر کاهش نشانگان افت روحیه بیماران مبتلا به ویروس نقص سیستم ایمنی انسان بود. روش: مطالعه از نوع مطالعات تک موردی با استفاده از روش نمونه­گیری مبتنی بر هدف بود. سه نفر از زنان مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسان که برای مشاوره و درمان پزشکی به مرکز شهید سبزه پرور کرج ...

پایان نامه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشدچکیده رساله حاضر، پژوهشی پیرامون شناخت سوررئالیسم، نه به عنوان یک سبک هنری، بلکه به لحاظ اندیشه و دیدگاه فلسفی، هنری و ورود این اندیشه به حوزه‌ی عکاسی و کاربرد سوررئالیستی آن در گرافیک معاصر می‌باشد. به همین خاطر بخش عمده‌ای از رساله‌ به بررسی و تبیین فلسفه‌ی اغراق و نقش آن در عکاسی و کاربرد آن در گرافیک اختصاص یافته است. از این جنبش هنری، ...

رشته ی روانشناسی- عمومی پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد چکیده رفتار پرخطر رفتاری است که فرد را در معرض عواقب بد یا ناخوشایند قرار می دهد. هدف از انجام این تحقیق، تعیین و سنجش رابطه بین باورهای غیر منطقی و افکار خودآیند منفی با گرایش به رفتارهای پر خطر در دانش آموزان دختراست. پژوهش حاضر بر اساس ماهیت و روش،تحقیقی توصیفی[1] از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل ...

چکیده: نقاشی قهوه­خانه­ای در دوره­ی قاجار به واسطه­ی هنرمندانی از جنس مردم، از بطن اجتماع برخاست و راه خود را باز کرد تا بتواند موضوعاتی را که دغدغه­ی مردم بود، به تصویر بکشد. در این میان، موضوعات مذهبی بسیار مورد توجه مردم و نقاشان بوده و در میان تمامی آنها زندگی امام علی(ع) به واسطه­ی ارادت ویژه­­ی شیعیان به ایشان مورد توجه زیادی قرار می­گرفت و تصاویر مختلفی از ایشان نقاشی شده ...

پايان نامه براي دريافت درجه کارشناسي ارشد در رشته مديريت اجرايي گرايش استراتژيک   اسفند  ماه 1391  چکيده پژوهش حاضر از نظر روش، پيمايشي و از حيث هدف، کاربردي است. جامعه

پایان نامه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد انیمیشن چکیده در بسیاری از آثار انیمیشن در کنار شخصیت اصلی شخصیت وابسته‌ ای وجود دارد که یار، و یاور قهرمان داستان می‌باشد که سایدکیک یا شخصیت حامی نامبرده می شود. شخصیت حامیدر آثار سینما انیمیشن بطور گسترده حضور پیدا کرده است و لازم می‌باشد که از لحاظ بکارگیری این نوع شخصیت براساس ویژگی‌های آن در داستان و ارتباطش با عناصر و اعضای دیگر ...

پايان­نامه تحصيلي جهت اخذ درجه کارشناسي ارشد    رشته: معماري گرايش معماري بهمن 1393   چکيده نقش تأثيرگذار فضاهاي درماني و به طور کلي محيط، در رفتار و روحيه کودکان مس

پایان­ نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش: زبان و ادبیات فارسی چکیده: پژوهش حاضر با هدف بررسی انواع تشبیه در شرف نامه­ی نظامی گنجوی شاعر قرن ششم صورت پذیرفته است. روش تحقیق در این پایان نامه تحلیلی می­باشدو با استناد به منابعی که اختصاص به زندگی و سبک شاعر داشته با رویکردی به تشبیهات موجود در شرف نامه نظامی مورد بررسی قرار گرفته است و با طبقه بندی اطلاعات موجود توانسته ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته روان شناسی تربیتی چکیده پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بر انشانویسی در کودکان با اختلال نارسا توجه/ فزون­کنشی انجام شد. از یک طرح شبه آزمایشی دو گروهی با پیش آزمون-پس آزمون استفاده شد. دو دبستان ابتدایی شهر سمنان به صورت نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس پرسشنامه­های SNAP-IV (فرم معلم) و اختلال ...

ثبت سفارش