پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L.

word 1 MB 32452 79
1391 کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی و زراعت
قیمت قبل:۶۳,۸۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۲۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

    رشته مهندسی کشاورزی-گرایش باغبانی (گل وگیاهان زینتی)

     

     

    چکیده

       مایکروویو یا ریز موج نوعی از امواج الکترومغناطیس با طول موج کوتاه و تعداد نوسانات (فرکانس) بسیار بالا بین۳۰۰ مگاهرتز تا چند گیگاهرتز در ثانیه می باشد. در این تحقیق، از مگنترون2M226 با طول موج ۱۲سانتی مترو تابش امواج درباند فرکانس GHz۲.45 با حداکثر قدرت خروجی ۱۰۰۰وات (W) و تراکم تابش kW/m3۴۱ به عنوان منبع تابش امواج مایکروویو استفاده شد. بذرهای گیاه شیرین بیان درمعرض امواج مایکروویو بادو قدرت ۱۰۰ و ۵۰۰ وات با حداکثر شدت  kW/m3 ۴.2 و kW/m3۲۱ به مدت ۰،۳۰،۶۰ و۹۰ ثانیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اعمال امواج مایکروویو عملکرد بذرها را در محیط کشت آزمایشگاهی افزایش می دهد. درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول کل گیاهچه،وزن تروخشک، شاخص بنیه گیاهچه و شاخص استرس جوانه زنی به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش یافت. در طی تیمار ترکیبی شامل قدرت امواج مایکروویو و مدت زمان، تیمار امواج مایکروویو با قدرت ۱۰۰ وات در مدت ۳۰و۶۰ ثانیه نسبت به شاهد نتایج بهتری نشان داد . همچنین در بذرهای در حال جوانه زنی تحت تاثیر امواج مایکروویو میزان کلروفیل و محتوای کل رنگدانه های فتوسنتزی به طور معنی داری بیشتر از شاهد بود. با افزایش مدت زمان و قدرت امواج مایکروویو، میزان پرولین وآنتوسیانین ریشه چه وساقه چه نسبت به شاهد تغییرات معنی داری نشان داد.

    واژه های کلیدی: امواج مایکروویو، آنتوسیانین، پرولین، جوانه زنی بذر، رنگدانه های فتوسنتزی ،شیرین بیان.

           

    مقدمه

       انرژی خورشیدیکی از منابع عمده انرژی در منظومه شمسی می باشد . در هر ثانیه ۲/۴ میلیون تن ازجرم خورشید به انرژی تبدیل می‌شود. دما در مرکز خورشید حدود ۱۰ تا ۱۴ میلیون درجه سانتیگراد می‌باشد که از سطح آن با حرارتی نزدیک به ۵۶۰۰ درجه و به صورت امواج الکترو مغناطیس در فضا منتشر می‌شود. زمین در فاصله ۱۵۰ میلیون کیلومتری خورشید واقع است و ۸ دقیقه و ۱۸ ثانیه طول می‌کشد تا نور خورشید به زمین برسد. بنابراین سهم زمین در دریافت انرژی از خورشید میزان کمی از کل انرژی تابشی آن می‌باشد. سرمنشاء تمام اشکال مختلف انرژیهای شناخته شده موجود در کره زمین شامل ( سوختهای فسیلی ذخیره شده درزمین، انرژیهای بادی، آبشارها، امواج دریاها و) از خورشید می‌باشد.

    زمین به عنوان یک آهنربای دائمی است. میدان مغناطیس  طبیعی کره زمین شامل دو ترکیب اصلی در گستره ۵۰ میلی تسلا (چگالی شار مغناطیسی)وچند ترکیب فرعی تاثیر گذار، از جمله فعالیت های خورشیدی در محدوده ۰.0۳ میلی تسلا و رویدادهای جوی در محدوده ۰.5 میلی تسلا است.

     ,1950). et al  Bullard (

    قدرت و جهت مغناطیس زمین (جاذبه زمین) در نقاط مختلف متفاوت است. در سطح زمین، جریان مغناطیس عمودی، بابیشترین قدرت درمحور قطب های زمین و بالغ بر حدود ۶۷ میلی تسلا بوده و در خط استوا (ناحیه عرضی ) صفر است. جریان مغناطیس افقی کره زمین با بیشترین مقداردرناحیه خط استوا ودر حدود ۳۳ میلی تسلا است، که در محور قطب ها ی کره زمین این مقدار صفر است.

    همه گیاهان روی سطح زمین تحت تاثیر میدانهای الکتریکی و مغناطیسی هستند. دریک میدان الکتریکی که بین ابرها و زمین به دلیل پدیده رزونانس( تشدید ) شومان رخ می دهد فضای بین سطح زمین و یونوسفر به عنوان یک موج بر رسانا عمل می کند. درمحدوده ابعاد زمین این موج برها به عنوان یک حفره رزونانس امواج الکترومغناطیسی در فرکانس بسیار پایین عمل می کنند. این حفره اثر القای طبیعی انرژی توسط جریان رعد و برق است.., 1992) Williams  ( 

      نور مرئی یا طبیعی متعلق به خانواده ای از امواج الکترومغناطیسی به نام طیف الکترومغناطیس (EM)   Electro Magnetic می باشد. نور طبیعی در رشد و بقای گونه ها در اکوسیستم ها ی گیاهی و جانوری دارای نقش های مهمی می باشد. هر یک از اعضای خانواده ) ( EM درفرکانس یا طول موج خاصی تعریف می شود. تعیین اینکه علاوه بر نور مرئی آیا دیگر اعضای خانواده EM ) (، بر گیاهان و دانه ها اثر گذار هستند مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. با استفاده از یک میدان الکترومغناطیسی خارجی مطلوب ،فعال شدن رشد گیاه، به خصوص جوانه زنی بذر، می تواند تسریع یابد. با این حال، دستیابی به مکانیسم اثرات میدان های الکترومغناطیسی مفید بر روی گیاهان نیازمند انجام تحقیقات مختلف در شرایط کنترل شده آزمایشگاهی ومزرعه ای می باشد.) et al., 1988 ;  Morar al ., 1988 et ( Xiyao

    ۱-۲- هدف

    ۱-۲-۱- هدف کلی

    در این پژوهش اثرات امواج الکترومغناطیس از نوع مایکروویو(ریزموج) بر بذور شیرین بیان با هدف افزایش وبهبود پارامترهای جوانه زنی و رشد بررسی خواهد شد که به نوبه خود عملکرد وکیفیت مواد تولیدی گیاه را افزایش می دهد.

    بطور خاص افزایش جوانه زنی بذور باتغییر در میزان قدرت ومدت زمان استفاده از امواج مایکروویو مورد انتظار است. بدین منظور امواج مایکروویو(ریزموج) برای تعیین بهترین زمان وقدرت موثر بر بذور شیرین بیان استفاده گردید .

    فرض براین بوده است که پارامترهای جوانه زنی بذوربا استفاده از امواج مایکروویو تسریع وافزایش یابد.

    ۱-۲-۲- اهداف جزئی

    سعی شده است که اهداف زیر به عنوان اهداف جزئی نیز مورد مطالعه وارزیابی قرار گیرد که نتایج بررسی در فصل بعد بطور کامل شرح داده شده است.

    الف) استفاده از روش های فیزیکی برای تاثیر گذاری بر جوانه زنی بذور.

    ب) رفع برخی موانع جوانه زنی از جمله خواب  بذور .

    ج) بررسی دامنه استفاده از روش تابش امواج مایکروویو بربذور سایر گیاهان.

    د) بررسی میزان تاثیر این روش در بهبود افزایش جوانه زنی بذور غیر استاندارد .

    ه ) ارزیابی عملی نتایج حاصل از تحقیق در تکثیر گیاهان زینتی به روش استفاده از بذر.

    و) تولید پایه های بذری برای پیوند وتکثیر گیاهان.

    ز) بررسی میزان کاهش هزینه های تکثیر باتوجه به افزایش جوانه زنی وکاهش تلفات بذور.

     

     

     

     

    ۱-۳ - بیان مسئله اصلی تحقیق

    تکثیر رویشی (تقسیم ریزوم و ریشه) روشی  محدود ،زمان بر وپر هزینه برای تکثیر شیرین بیان می باشد اما این گیاه را بوسیله ی بذر نیز می توان تکثیر نمود(امید بیگی، ۱۳۸۸).

    پوسته ضخیم بذر شیرین بیان با ممانعت از نفوذ آب و هوا بداخل بذر، از انجام واکنشهای بیوشیمیایی و جوانه زنی بذر جلوگیری به عمل می آوردکه با استفاده از امواج مایکروویو مطلوب ، جوانه زنی بذرشیرین بیان و امکان تکثیر به موقع ودر سطح وسیع وتجاری می تواند فراهم گردد .

    ۱-۴- کلیات

    ۱-۴-۱- امواج الکترومغناطیس

    امواج الکترومغناطیسی یا تابش الکترومغناطیسی بر اساس تئوری موجی، نوعی موج است که در فضا انتشار می‌یابد و از میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی ساخته شده‌است. در امواج الکترومغناطیسی میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی به طور عمود بر یکدیگر نوسان یافته و با سرعت نور انتشار می یابند.گاهی به تابش الکترومغناطیسی نور می‌گویند، ولی باید توجه داشت که نور مرئی فقط بخشی از گستره امواج الکترومغناطیسی است. امواج الکترومغناطیسی بر حسب بسامدشان انواع مختلفی دارند که به ترتیب افزایش فرکانس شامل: امواج رادیویی، ریزموج(میکروویو)، فروسرخ (مادون قرمز)، نور مرئی، فرابنفش، پرتو ایکس و پرتو گاما می باشند. امواج الکترو مغناطیسی از نوع امواج عرضی هستند .(KC  Kupta.,1373  )

  • فهرست:

    فصل اول                                                                                                                                         2

    1-1- مقدمه                                                                                                                                     3

    1-2- اهداف                                                                                                                            4

    1-3- بیان مسئله                                                                                                                                  5

    1-4- کلیات                                                                                                                              5

    1-4-1-امواج الکترومغناطیس                                                                                                          6

    1-4-2- طیف نور مرئی                                                                                                                    7

    1-4-3- مایکروویو                                                                                                                           8

    1-4-4-رفتار امواج                                                                                                                         8

    1-4-5-تاثیر امواج                                                                                                                            9

    1-4-5-1-آثار بیولوژیک امواج                                                                                                      9

    1-4-5-1-1- اثر بر انسان                                                                                                              10

    1-4-5-2-آثارفیزیولوژیک امواج                                                                                                 11

    1-4-5-2-1- اثر بر گیاهان                                                                                                           11

    1-5- امواج والقاء تنش                                                                                                                   12

    1-5-1- مکانیسم های دفاعی گیاه                                                                                                    13

    1-5-1-1- دفاع غیرآنزیمی                                                                                                              13

    1-5-1-1-1- کاروتنوئید ها                                                                                                          13

    1-5-1-1-2-آنتوسیانین ها                                                                                                              13

    1-5-1-2- دفاع آنزیمی                                                                                                                14

    1-5-1-2-1- تنظیم اسمزی                                                                                                          14

    1-5-1-2-2- پرولین                                                                                                                       14

    1-6-کاربردهای امواج مایکروویو                                                                                                    15

    1-7-گیاهان دارویی                                                                                                                      16

    1-7-1- تاریخچه                                                                                                                           16

    1-7-2- شیرین بیان                                                                                                                         17

    1-7-3-خصوصیات گیاهشناسی                                                                                                          17

    1-7-4- اندام های مورد استفاده                                                                                                    18

     

     

    1-7-5- مواد وترکیبات                                                                                                                     19

    1-7-6-کاربرد های دارویی                                                                                                            20

    1-7-7- روش های تکثیر                                                                                                                  20

    1-7-8- خواب بذر                                                                                                                         20

    1-7-8-1- خواب اولیه                                                                                                                    21

    1-7-8-2- خواب ثانویه                                                                                                                   22

    1-7-8-3-برطرف کردن خواب                                                                                                       22

    1-8- اصطلاحات                                                                                                                             22

    فصل دوم                                                                                                                                         25

    2- نتایج یافته های دیگران                                                                                                              26

    2-1- اثر تیمارهای مختلف در شکستن خواب بذر                                                                           26

    2-2- اثر امواج الکترومغناطیس بر پارامترهای رشد                                                                        26

    2-3- اثر امواج الکترومغناطیس بر پارامترهای بیوشیمیایی                                                              28

    فصل سوم                                                                                                                                          30

    3- مواد وروش ها                                                                                                                         31

    3-1- زمان ومحل آزمایش                                                                                                            31

    3-2- مواد گیاهی                                                                                                                         31

    3-3-تیمار اسید سولفوریک                                                                                                           31

    3-4- نحوه اعمال تیمارها                                                                                                              31

    3-4-1- گروه بندی تیمارها                                                                                                          31

    3-4-2- تیمار امواج مایکروویو                                                                                                        31

    3-5- مطالعه صفات مورفولوژیک                                                                                                   32

    3-5-1- محاسبه درصد جوانه زنی                                                                                                 32

    3-5-2- محاسبه سرعت جوانه زنی                                                                                                32

    3-5-3- محاسبه شاخص بنیه بذر                                                                                                      33

    3-5-4-محاسبه شاخص استرس                                                                                                        33

    3-5-5-  اندازه گیری طول ریشه چه وساقه چه                                                                                34

    3-5-6- محاسبه وزن تر وخشک                                                                                                        34

    3-6- مطالعات بیوشیمیایی                                                                                                                  34

     

     

     

    3-6-1- اندازه گیری مقدار رنگیزه های گیاهی                                                                            34

    3-6-1-1- سنجش کلروفیل و کاروتنوئید                                                                                       34

    3-6-1-2- سنجش آنتوسیانین                                                                                                       35

    3-6-1-3- سنجش پرولین                                                                                                            35

    3-6-1-3-1- روش تهیه معرف                                                                                                      35

    3-6-1-3-2-روش اندازه گیری پرولین                                                                                        35

    3-6-1-3-3-  منحنی استاندارد                                                                                                     36

    3-7- عملیات آماری                                                                                                                         36

    فصل چهارم                                                                                                                                     37

    4- نتایج                                                                                                                                          38

    4-1-اثر تیمارهای مایکروویو بر پارامترهای جوانه زنی                                                                       38

    4-1-1- درصد جوانه زنی                                                                                                              38

    4-1-2- سرعت جوانه زنی                                                                                                            39

    4-1-3- شاخص بنیه بذر                                                                                                                39

    4-1-4- شاخص استرس جوانه زنی                                                                                                 40

    4-2- اثر تیمارهای مایکروویو بر پارامترهای مورفولوژیک                                                             41

    4-2-1-طول ریشه چه                                                                                                                  41

    4-2-2- طول ساقه چه                                                                                                                  42

    4-2-3- وزن تر ریشه چه                                                                                                               43

    4-2-4- وزن خشک ریشه چه                                                                                                        43

    4-2-5-وزن تر ساقه چه                                                                                                                44

    4-2-6- وزن خشک ساقه چه                                                                                                         45

    4-3- اثر تیمارهای مایکروویو بر پارامترهای بیوشیمیایی                                                                  45

    4-3-1- محتوای کلروفیل a                                                                                                         45

    4-3-2- محتوای کلروفیل b                                                                                                         46

    4-3-3-محتوای کاروتنوئید                                                                                                          47

    4-3-4- محتوای کل رنگدانه ها                                                                                                    47

    4-3-5-محتوای آنتوسیانین ریشه چه                                                                                              48

    4-3-6- محتوای آنتوسیانین ساقه چه                                                                                              49

    4-3-7- محتوای پرولین ریشه چه                                                                                                  50

    4-3-8- محتوای پرولین ساقه چه                                                                                                  51

     

    فصل پنچم                                                                                                                                      53

    5- بحث ونتیجه گیری                                                                                                                  54

    5-1- اثر تیمارهای مایکروویو بر پارامترهای جوانه زنی                                                                     54

    5-2- اثر تیمارهای مایکروویو بر پارامترهای مورفولوژیک                                                               56

    5-3- اثر تیمارهای میکروویو بر رنگیزه‌های گیاهی                                                                                    59

    5-3-1- محتوای کلروفیل وکاروتنوئید                                                                                         59

    5-3-2- محتوای آنتوسیانین                                                                                                           61

    5-4- پرولین                                                                                                                                 62

    5-5- نتیجه گیری کلی                                                                                                                      63

    5-6- پیشنهادات                                                                                                                               65

    5-7-منابع علمی                                                                                                                             67

    5-8- چکیده انگلیسی

     

     

     

    منبع:

     

    ابراهیم پور،ف.، عیدی زاده ،خ.، 1388. گیاهان دارویی .انتشارات دانشگاه پیام نور.178 صفحه.

    آل عمرانی نژاد، م. ح. رضوانی اقدم،علی.1390.اثر تیمارهای مختلف در شکستن خواب بذر توده شیرین بیان منطقه آبادان و خرمشهر.دانشگاه آزاد اسلامی  واحد ساوه.

    امید بیگی. ر، (1388). تولید و فرآوری گیاهان دارویی، انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ پنجم، ص 347.

    امید بیگی ،ر .1379. رهیافت های تولید وفرآوری گیاهان دارویی. انتشارات آستان قدس رضوی.جلد سوم .چاپ دوم.

    انتشاری ش.، کلانتری م. خ.، قربانلی م. و ترک زاده م. 1384. تأثیر باندهای مختلف اشعه ماوراءبنفش بر رنگیزه‌های موجود در برگ سویا (Glycine max L.). مجله زیست شناسی ایران. 18 (1) : 77-84.

    آئینه چی ،ی.1370. مفردات پزشکی وگیاهان دارویی ایران. تهران. انتشارات دانشگاه تهران .

    حاجی مهدی پور. ه، امن زاده. ی، حسنلو. ط، شکرچی. م، عابدی. ز، پیرعلی همدانی. م، (1387)، بررسی کیفیت ریشه های شیرین بیان جمع آوری شده از رویشگاه های مختلف ایران. فصلنامه گیاهان دارویی، شماره 27، ص106-114.

    خیرالدین ح وقزوینیان خ.1390. گیاهان دارویی ومعطر ،ویژگی واهمیت آنها .انتشارات سمنگان .

    زرگری ، ع 1376.گیاهان دارویی  ، انتشارات دانشگاه تهران. جلد دوم 

       سوهانی .م   (١٣٨٩ ) کنترل و گواهی بذرناشر : دانشگاه گیلان, ویرایش اول, چاپ سوم

    شاکری. م، میان آبادی. م و یزدان پرست. ر. 1388. اثر تیمارهای مختلف در شکستن خواب بذر در گیاه مریم نخودی. دو فصلنامه علمی پژوهشی تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران. جلد 17، شماره 1، ص 100 – 111.

    ملکی زاده تفتی. م، فرهودی. ر، نقدی بادی. ح و مهدی زاده. ع. 1385. تعیین بهترین تیمار جوانه زنی بذر گیاه دارویی روناس، اکیناسه و مورد. فصلنامه علمی – پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. جلد22، شماره 2، ص 105-116.

    نصیری. م، مداح عارفی. م، عیسوند. ح ر،(1383). بررسی تغییرات قوه نامیه و شکستن خواب بذر برخی از گونه های موجود در بانک ژن منابع طبیعی، فصلنامه پژوهشی تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران جلد 12. شماره 2 . ص 163 – 182.

    هاشمی نژاد.ا وبهادری .ا .1388 .شناخت گیاهان دارویی و معطر .ناشر : فرهیختگان دانشگاه .

    KC  Kupta . 1373 . ریز موج ها ؛ ترجمه دکتر فرخ حجت کاشانی ؛ایران جلد2   ناشر : دانشگاه علم وصنعت ایران.  

    یزداﻧﻲ، د.، ﺷﻬﻨﺎزی، س. و ﺳﻴﻔﻲ، ح.، 1383. ﻛﺎﺷﺖ، داﺷﺖ و ﺑﺮداﺷﺖ ﮔﻴﺎﻫﺎن داروﻳﻲ. اﻧﺘﺸﺎرات ﺟﻬﺎد داﻧﺸﻜﺎﻫﻲ واﺣﺪﺷﻬﻴﺪ ﺑﻬﺸﺘﻲ، ﺗﻬﺮان، 180 ﺻﻔﺤﻪ.

    Abdul-Baki, A.A. and Anderson, J. D. (1973) Vigour determination in Soyabean by multiple criteria. Crop Science, 10: 31-34.

    Ahmet Esitken, Metin Turan, “Alternating Magnetic Field Effects on Yield and Plant Nutrient Element Composition of Strawberry (Fragaria x ananassa cv. Camarosa)”, Soil and plant science, vol. 54, 2004, pp.135-139

     Akoyunoglou. G., 1964 “Effect of a magnetic field on carboxydimutase”, Nature, vol. 4931, pp.452–454

    Aladjadjiyan, A. (2002) Study of the influence of magnetic field on some biological characteristics of Zea mais. Journal of Centeral European Agriculture. 3(2): 89-94.

    Aladjadjiyan, A. (2010a) Effect of microwave irradiation on seeds of lentils (Lens culinaris,. Med.). Romanian J. Biophys., Vol. 20, no. 3, p. 213–221, Bucharest,

    Aladjadjiyan, A. (2010b) Influence of stationary magnetic field on lentil seeds. Agrophysics. 24: 321-324.

    Aladjadjiyan A. (2003a). The effect of pre-sowing treatment by physical methods on seed germination in some ornamental tree species. Rastenievudni Nauki, vol.30, No.2, pp.176-179.

    Aladjadjiyan A. (2003b). The effect of pre-sowing treatment by physical methods on seedlings length and fresh mass in some ornamental tree species. Rastenievudni Nauki, vol.30, No.3, pp. 278 - 282.

    Arun, K.S. (2002) A handbook of organic farming Pub. Agrobios, India.

    Banik, S., S. Bandyopadhyay, and S.ganguly, 2003,Bioeffects of microwave – a brief review, Bioresource Technology, 87, 155–159.

    Bathnagar. D., A. Deb, 1977 “Some aspects of pregermination exposure of wheat seeds to magnetic field I. Germination and early growth”, Seed Res., Vol. 5, , pp.129–137

    Bates, L. S., Waldren. R. p, and Teare. I. D. 1973. Rapid determination of free proline for water stress studies. Plant and Soil. 29: 205-207

    Belyaev.I.2005 . Non-thermal Biological Effects of Microwaves. IEEE Transactions on Microwave Theory and Techniques, vol. 48, pp. 2172-2179,

    Bullard E. C., Cynthia Freedman, H. Gellman, Jo Nixon, 1950 “The Westward Drift of the Earth's Magnetic Field”, Philosophical Transactions of the Royal Society of London. Series A, Mathematical and Physical Sciences, Vol. 243, Issue 859, , , pp.67-92

    Carbonell, M.V., Martinez, E., Florez, M., Maqueda, R., Lopez-Pintor, A. and Amaya, J.M. (2008) Magnetic field treatments improve germination and seedling growth in Festuca arundinacea Schreb. and Lolium perenne L. Seed Science and Technology. 36: 31-37.

    Chen, Y., M. YUE, X. WANG, Influence of He-Ne laser irradiation on seeds thermodynamic parameters and seedlings growth of Isatis indogotica, Plant Sci., 2005, 168, 601–606

    Choudhury, S., Panda S. K. (2004). Role of salicylic acid in regulating cadmium induced oxidative stress in Oryza sativa L. roots. Plant Physiology. 30 (3-4): 95-110.

    Colom, M. R. and Vazzana, C. (2001). Drought stress effects on three cultivars of Eragrostis curvula: photosynthesis and water relations. Plant Growth Regulation. 34: 195-202

    Dayal, S.R. P. Singh, 1986 “Effect of seed exposure to magnetic field on the height of tomato plants”, Indian J. Agric. Science, vol. 56, , pp.483–486

    Devlin, M. R. and Withman, F. H. (2002). Plant Physiology. CBS Publishers & distributors. Chapter 12

    Dhawi F, Al-KhayriJM (2008) Prolineaccumulation in response to magnetic fields in date palm (Phoenix dactylifera L.)Open Agric J 2:80-83

    Fischer, G., Tausz, M., Kock, M. and Grill, D. (2004) Effects of weak 16 Hz magnetic fields on growth parameters of young sunflower and wheat seedlings. Bioelectromagnetics. 25: 638-641.

    French, A.P. (1971). Vibrations and Waves (M.I.T. Introductory physics series). Nelson Thornes. ISBN 0-393-09936-9.

    Gubbels .G. H., 1982 “Seedling growth and yield response of flax, buckwheat, sunflower and field pea after presowing magnetic treatment”, Canadian Journal of Plant Science, vol. 62, , pp.61–64

    Gupta,A, )1997(, Studies on seed germination and seedling vigour in glycyrrhizaglabra, Jurnal of medicinal and aromatic plants sciences, 19:2.

    Hoyos, M. E. and Zhang, S. )2000(. Calcium-independent activation of salicylic acid-induced protein kinase and a 40-kilodalton protein kinase by hyperosmotic stress. Plant Physiology. 122: 1355-1363.

    Hall, A. E., Chen, Q. G., Findell, J. L., Schaller, G. E. and Bleecker, A. B. 1980. The relationship between ethylene binding and dominant insensitivity conferred by mutant forms of the ETR1 ethylene receptor. Plant Physiology. 121: 291–299,

    Hamada.E ,( 2002) Effects of microwave treatment on growth, photosynthetic pigments and some metabolites of wheat, Biologia PLANTARUM 51 (2): 343-345

    Huang Yuanyuan, Jianchun Sheng, Fangmei Yang, QiuHui Hu.(2007). Effect of enzyme inactivation by microwave and oven heating  on preservation quality of green tea . Laboratory of Food Processing and Quality Control, College of Food Science and Technology, Nanjing Agricultural University, Nanjing 210095, PR China . Journal of Food Engineering 78- 687–692و  2007

    Inze, D. and Montagu, M. V. (2000). Oxidative stress in plants. TJ International Ltd, Padstow, Cornawall. Great Britain. 321 pages

    Katsuhiko, Ogata. 2004 .System Dynamics. 4th Edition. University of Minnesota . (p. 617)

    Kavi Kishor P.B., Sangam S., Amrutha R.N., Sri Laxmi P., Naidu K.R., Rao K.R.S.S., Rao S., Reddy K.J., Sreenivasulu N. (2005). Regulation of proline biosynthesis, degradation, uptake and and transport in higher plants: Its implications in plant growth and abiotic stress tolerance. Cur Sci. 88(3): 424-438.

    Kavi .P. S., 1983 “The effect of non-homogeneous gradient magnetic field susceptibility values in situ ragi seed material”, Mysore J. Agric. Science, vol. 17, , pp.121–123

    Kc Gupta, Microwaves (Wiley, New Delhi, 1979); F. Gardiol, Introduction to Microwaves (Artech House, Dedham, MA, 1984). D. Moses, M. Sinclair and aj Heeger  link.aps.org/doi/10.1103/PhysRevB.53.4462

    Khalafallah, A.A., SAMIRA M. SALLAM. (2009) Response of maize seedlings to microwaves at 945 mhz , Romanian J. Biophys., vol. 19, no. 1, p. 49–62, Bucharest,.

    Kunitz, M.  (1947) Crystalline soybean trypsin inhibitors II general properties. General Physiology, 30: 291-310.

    Li L., Van Staden J. (1998). Effects of plant growth regulators on the antioxidant system in callus of two maiz cultivars subjected to water stress. Plant Growth Regul. 24: 55-66.

    Loggini, B., Scartazza, A. Brugonli, E. and Navari-Izzo, F. 1999. antioxidative Defense system, pigment composition, and photosynthetic efficiency in two wheat cultivars subjected to drought. Plant Physiology. 119: 1091-1099.

    Lois ,R. (1994) Accumulation of UV-absorbing flavonoids induced by UV-B radiation in Arabidopsis thaliana L. I. Mechanism of UV-resistance in Arabidopsis. Planta, 194,

    498-503

    Martinez, E., Carbonell, M. V. and Amaya, J. M. (2000) A static magnetic field of 125 mT stimulates the initial growth stages of barley (Hordenum vulgare L.). Electro- and Magnet. 19(3): 271-277.

    Matysik J., Alia, Bhalu B., Mohanty P. (2002). Molecular mechanism of quencling of reactive oxygen species by proline under water stress in plants. Cur. Sci. 82:525–532.

    Morar .R., A. Iuga, L. Dascalescu, V. Neamtu, I. Munteanu.1988, “Separation and biostimulation of soybeans using high intensity electric fields”, Proceedings of the International Conference on Modern Electrics, Beijing, China, , pp.158-160

    Nagarajan, S., Pandita, V. K. and Modi, B. S.( 2003). Physiology and enzymatic activity of asiatic carrot seeds as affected by invigoration treatments. Indian Plant Physiology, 3: 222-227.

    Ogata, Katsuhiko. 2004 .System Dynamics. 4th Edition. University of Minnesota . (p. 617)

    Pandita, V. K., Nagarajan, S., Sinha, J. S. and Modi, B. S. (2003). Physiological and biochemical changes induced by priming in tomato seeds and its relation to germination and field emergence characteristics. Indian Plant Physiology, 249- 254.

    Pang, X. and Deng, B. (2008) Investigation of changes in properties of water under the action of a magnetic field. Science. China. 51(11): 1621-1632.

     Parsi . N .2007 .   Electromagnetic Effects on Soybeans . Master's thesis.  University Of Missouri – Columbia.

    Picazo, M.L., E. Martnez, M.V. Carbonell, A. RAYA, J.M. AMAYA, J.L. BARDASANO, 1999,Inhibition in the growth of thistles (Cynara cardunculus L.) and lentils (Lens culinaris L.) due to  chronic exposure to 50 Hz 15 μT electromagnetic fields, Electro- and Magnetobiol., 18,147–156.

    Pietruszewski. S., 1993 “Effect of magnetic seed treatment on yields of wheat”, Seed Science Technology, Vol. 21, , pp.621–626 75

    Podesny, J., Misiak, L. E., Podesna, A. and Pietruzewski, S. (2005) Concentration of radicals in pea seeds after pre-sowing treatment with magnetic field. Agrophysics, 19: 243-249.

    Ponomarev, L. I., V. Е. Dolgodvorov, V. V. Popov, S. V. Rodin, О. А. Roman, 1996.The effect of low-intensity electromagnetic microwave field on seed germination (in Russian),Proceedings of Timiryazev Agricultural Academy, , 2, 42–46.

    Pittman .U. J, 1963 “Magnetism and plant growth I. Effect on germination and    early growth of cereal seeds’, Can. J. Plant Science, vol. 43, , pp.512–518

    Pittman ,U. J., D. P. Ormrod, 1970 “Physiological and chemical features of magnetically treated winter wheat seedling”, Can. J. Plant Science, vol. 50, , pp.211–217

    Ragha, L., S. Mishra, V. Ramachandran, and M. S. Bhatia, (2011)"Effects of low-power microwave fields on seed germination and growth rate, Journal of Electromagnetic Analysis and Applications, 2011, 3, 165-171

    Reina, F.G., Pascual, L. A. and Fundora I. A. (2001) Influence of a stationary magnetic field on water relations in lettuce seeds. Part II: experimental results. Bioelectromagnetics.  22: 596-602.

    Sairam, R. K., Deshmukh, P. S. and Saxena, D. C. 1998. Role of antioxidant systemes in wheat genotype tolerance to water stress. Biologia plantarum. 41 (3): 387-394.

    Sanborn, M.R. S.K Wan and R.Bulard ; 1982.Microwave Sterilization of Plastic Tissue Culture Vessels for Reuse  ; American Society for Microbiology , p 960-964.

    Savostin. P. W., 1930 “Magnetic growth relations in plants”, Planta, vol. 12, Issue 327,

    Schaller, G. and Kieber, J. 2002. Ethylene. American Society of Plant Biologists. 1-17.

    Seki M., Umezawa T., Urano K., Shinozaki K. (2007). Regulatory metabolic networks in drought stress responses. Curr. Opin. Plant Biol. 10: 296-302.

    2012-   - Biological effects of electromagnetic fields- Revıew(Sevil Yalçın

    Wagner, G. J. (1979). Content and vacuole/extra vacuole distribution of neutral sugars, free amino acids, and anthocyanins in protoplast. Plant Physiology. 64: 88-93.

    Wang, K., Li, H. and Ecker, J. 2003. Ethylene biosynthesis and signaling networks. The plant cell. S131-S151

    Williams Earle R., 1992 “The Schumann Resonance: A Global Tropical Thermometer”,    Science, New Series, Vol. 256, Issue 5060, , pp.1184-1187

    Williams.J.R, 2001. Thermal and Nonthermal Mechanisms of the Biological Interaction of Microwaves. A Report by an Independent Investigator. http://arXiv.org/pdf/physics/0102007.

    Xiyao. B., M. Ancheng, M. Jingrun, L. Xiaoling, Y. Li, W. Qingzhao.1988, “Physiological and biochemical experiments in electrostatically treated seeds”, Proceedings of International Conference on Modern Electrostatics, Beijing, China, , pp.161-165

    Yano, A., Hidaka, E., Fujiwara, K. (2001). Limoto, M., Induction of primary  root curvature in radish seedlings in a static magnetic field. Biolelectromagnetics. 22: pp.194-199.


موضوع پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , نمونه پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , جستجوی پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , فایل Word پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , دانلود پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , فایل PDF پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , تحقیق در مورد پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , مقاله در مورد پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , پروژه در مورد پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , پروپوزال در مورد پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , تز دکترا در مورد پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , مقالات دانشجویی درباره پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , پروژه درباره پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , گزارش سمینار در مورد پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L. , رساله دکترا در مورد پایان نامه اثر امواج مایکروویو بر جوانه زنی، شاخص های رشد و فعالیت برخی آنتی اکسیدان ها در بذر شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L.

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc) مهندسی کشاورزی- گرایش زراعت چکیده گندم یکی از مهمترین محصولات کشاورزی است که در بیشترین سطح، در ایران و جهان کشت می‌شود و اهمیت غذایی آن برای همه روشن است. اهمیت غذایی و اقتصادی این محصول کشورها را به تلاش برای تولید بیشتر و خودکفایی سوق می‌دهد. برای اصلاح این گیاه زراعی در جهت افزایش قدرت استقرار و تولید، در مرحله جوانه ‌زنی شناخت ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته علوم باغبانی گرایش گیاهان دارویی چکیده جنس Salvia متعلق به خانواده Lamiaceae است که شامل گونه­های متعددی می­باشد. در طب سنتی و در تجارت به خصوص در تولید اسانس و به عنوان چاشنی و طعم دهنده غذا، مریم گلی کبیر (Salvia sclarea L.) مورد استفاده قرار می­گیرد. محل پراکنش این گیاه، حوزه مدیترانه و ایران معرفی شده است. اسانس یا مواد ...

پایان­ نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گروه بیماری­ شناسی گیاهی چکیده یکی از عوامل محدود کننده کشت سیب زمینی در استان گلستان، بیماری های گیاهی میباشند که مهمترین آن ویروسها می باشند و در بین آنها، ویروس PVY) Potato virus Y )از مخربترین آنها میباشد. این ویروس بسیاری از گونه های خانواده سولاناسه به علاوه بیش از 60 گونه گیاهی دیگر را آلوده می کند. علائم این ویروس برحسب استرین و ...

پایان‌نامه برای دریافت درجه‌کارشناسی‌ارشد در رشته مهندسی‌علوم‌و‌صنایع غذایی گرایش: علوم و صنایع غذایی چکیده با توجه به موارد مختلف استفاده از سبزی­ها در تغذیه انسان­ها و نیز به دلیل خصوصیات طعم و مزه و مفید بودن آنها در حفظ سلامتی و تندرستی روز به روز بر اهمیت آنان افزوده می­شود. با توجه به عمر پس از برداشت اندک و آلودگی میکروبی سبزی­ها لزوم تحقیقات در این زمینه ضروری به نظر ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی – زراعت (M.Sc) چکیده این آزمایش جهت بررسی اثر تیمارهای مختلف روی رفع خواب بذور بارهنگ و یولاف وحشی در قالب طرح کاملا تصادفی (CRD) در دو مرحله آزمایشگاهی و گلخانه در سال 1391 به اجرا در آمد. تیمارهای مورد آزمایش شامل نیترات پتاسیم با درصدهای 6/0، 4/0، 2/0 و اسید جیبرلیک با دزهای 1000، 750، 500، 250 (ppm) در کنار شاهد ...

پایان نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی گرایش زراعت چکیده به منظور تعیین تاریخ کاشت مناسب و بررسی اثر کاربرد مالچ بر رشد و عملکرد لوبیا آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1393 در مزرعه تحقیقاتی واقع در روستای حسن آباد کوچصفهان اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل تاریخ کاشت در سه سطح(3، 10 و 17 اردیبهشت) و دو سطح استفاده از ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc) رشته: تولیدات گیاهی (گرایش تولید محصولات باغبانی) عنوان پایان نامه: تأثیر انواع بستر و تاریخ کاشت بر رشد، عملکرد و اجزای عملکرد بذر گیاه ریحان (Ocimum basilicum.L) به منظور مطالعه تأثیر انواع بستر و تاریخ کاشت بر میزان تولید عملکرد بذر ریحان در طی سال های 92- 91 آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور ...

پایان نامه کارشناسی‌ ارشد رشته زراعت و اصلاح نباتات گرایش زراعت چکیده به منظور بررسی اثرات عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر سرعت جوانه­زنی، درصد جوانه­زنی، طول ریشه­چه، طول ساقه­چه، وزن گیاهچه، بنیه گیاهچه و نسبت ریشه­چه به ساقه­چه و همچنین برخی شاخص­های رشدی، در سه گیاه دارویی توت ­روباهی، بابونه و اکیناسه، دو آزمایش جداگانه در سال 1388، در همدان اجرا گردید.آزمایش عصاره دودی ...

چکیده تنش شوری یکی از مهمترین تنش­های غیر زیستی در جهان بوده وآثارمنفی آن بر رشد گیاهان زراعی باعث افزایش تحقیقات در زمینه تحمل به شوری باهدف بهبود تحمل گیاهان شده است. کودهای پتاسه علاوه بر افزایش رشد به بهبود کیفیت محصول و افزایش مقاومت گیاه در برابر عوامل نامساعد محیطی (شوری، خشکسالی، سرما و …) کمک می‌کند. از آنجایی که قارچهای میکوریز با اکثرخانواده های اصلی گیاهان زراعی ...

پایان­نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی اکولوژیک چکیده به­منظور بررسی اثر دوره غرقابی و مقادیر مختلف فسفر و پتاسیم بر تثبیت زیستی نیتروژن در مرحله رویشی (V4) گیاه سویا رقم دی­پی­ایکس (کتول) آزمایشی به­صورت گلدانی در سال 1392 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل با سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل: 1) ...

ثبت سفارش