پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان

word 2 MB 30014 187
1392 کارشناسی ارشد علوم اجتماعی و جامعه شناسی
قیمت قبل:۶۸,۳۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۸۵۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان‌نامه برای دریافت کارشناسی ارشد در رشته علوم اجتماعی

    چکیده

    طرح هادی روستا از جمله طرح های عمران روستایی است که می تواند نقش بنیادی و زیر بنایی در توسعه همه جانیه مناطق روستایی داشته باشد .این طرح با استفاده از پتانسیل ها و قابلیت های خود میتواند زمینه ساز بهبود تسهیلات عمومی و رفاهی از قبیل نوسازی مسکن روستایی ، معابر جدید الاحداث ، حریم مسکونی و بهبود کیفیت زندگی روستاییان و افزایش مشارکت آنان شود . از جمله اقدامات مهمی که می تواند به تقویت و پایداری آثار اینگونه طرح ها کمک نماید ، بررسی اثرات اجرا و ارزشیابی آنهاست . لذا با توجه به روند تهیه و اجرای این طرحها در سطح استان گیلان ، ارزیابی اثرات آن ها ، موضوع مهمی است که می تواند منجر به آگاهی از دیدگاه ها و عقاید کارشناسان ، شناسایی نقاط قوت و ضعف طرح ها و برنامه های توسعه ای روستایی فراهم نماید .

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان انجام گرفته است . روش تحقیق توصیفی – تحلیلی می باشد و جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی بوده است . جامعه آماری روستاهای بخش مرکزی شهرستان رشت بوده که در دو گروه دارای طرح هادی اجراشده و دارای طرح هادی آورده شده و سپس از هر گروه با توجه به رتبه بندی جمعیتی 4 روستا به صورت نمونه گیری احتمالی انتخاب گردید . سپس با استفاده از جدول مورگان تعداد نمونه آماری مشخص گردید و به نسبت جمعیت بین روستاهای مورد مطالعه تقسیم و سهم هر روستا مشخص شد . به طور کل از 387 نمونه آماری انتخاب شده در مسیر تحقیق استفاده گردید . داده های بدست آمده با استفاده از آزمون t ، مان ویتنی و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج نشان داد که اجرای طرح هادی تنها در بعد اقتصادی کیفیت زندگی در روستاهای بخش مرکزی شهرستان رشت تاثیر مثبت و معناداری داشته ولی در ابعاد اجتماعی ، کالبدی و محیطی تاثیر چشمگیری نداشته است . در طول تحقیق مشخص شد آگاهی روستاییان از اجرای طرح هادی گامی مثبت در بهبود کیفیت زندگی بوده و کیفیت زندگی در روستاهای دارای طرح هادی اجرا شده و روستاهای دارای طرح هادی متفاوت است .

     

    واژگان کلیدی : روستا ، طرح هادی ، کیفیت زندگی ، بخش مرکزی ، شهرستان رشت

     

    مقدمه

    روستا و روستانشینی در ایران از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار است و عدم توجه به فضاهای روستایی از نظر داده های محیطی و نیروی انسانی پرتوان می تواند مانع پیشرفت و آبادانی روستاها و حتی شهرها گردد . همانطور که مشخص است برای رسیدن به توسعه ملی ، ناگزیر به بر نامه ریزی و  تو سعه روستایی با اهداف چند جانبه می باشیم .حال برای حل مشکلات روستاها و روستاییان و حفاظت از محیط زیست نیاز به برنامه ریزی دقیق داریم تا بتوانیم از این سرمایه های بالقوه استفاده مناسب داشته باشیم .

    پس از پیروزی انقلاب اسلامی و حاکمیت یافتن نظام جمهوری اسلامی ایران ناخشنودی از روند توسعه کشور به ویژه در مناطق روستایی به تشکیل نهادهایی چون بنیاد مسکن ،جهاد سازندگی ، مراکز خدمات روستایی و عشایری و ... انجامید . هدف از شکل گیری این نهادها تقلیل نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی حاصل از اجرای برنامه های عمرانی دوره پهلوی ، محرومیت زدایی از مناطق روستایی و ... بوده است . برخلاف برنامه های عمرانی گذشته که از الگوی رشد اقتصادی پیروی می کردند ، پس از انقلاب تدابیر توسعه روستایی بیشتر مبتنی بر الگوهای پاسخ به نیاز اساسی با هدف برقراری عدالت اجتماعی و توزیع مجدد منابع و امکانات رفاهی شکل گرفتند . از جمله این نهادها که بر پایه ارزشهای عدالت جویانه پا به عرصه وجود نهاد ، می توان به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اشاره نمود که با توجه ویژه به مسکن محرومان به خصوص روستاییان ، به تهیه طرح هادی پرداخت تا به کمک آن راهی به سوی توسعه فضایی – کالبدی روستاها در پیش گیرد .

    عرصه های روستایی در کشورمان به عنوان یک واقعیت مکانی – فضایی ، برآیندی از تعامل مولفه های متفاوت اکولوژیکی ، اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و کالبدی است (ازکیا و غفاری ،1383 ، 47) . از آنجاییکه طرح هادی یکی از مهمترین و موثرترین طرح های توسعه روستایی کشور به شمار می رود ، می توان از آن به عنوان گامی اساسی در جهت موثر بودن در توسعه اهداف اجتماعی ، اقتصادی ، محیطی و کالبدی نام برد . از طرفی رشد هدایت نشده فیزیکی روستاها به شکل گیری چشم انداز ناموزونی از عرصه های سکونتگاهی انجامیده است که فاقد روابط و پیوندهای مناسب کالبدی – فضایی در درون مناطق روستایی است . فراموش کردن مدیریت کالبدی – فضایی و بی توجهی به نقش کانونهای روستایی در تحولات اقتصادی و اجتماعی کشور به شکل تغییرات کالبدی نامانوس و نیز در هم ریختگی فرهنگی و اجتماعی به همراه ناتوانی در نقش پذیری مناسب فضایی و اقتصادی روستاهای کشور انجامیده است (سعیدی ،1383 ، 16) . استدلال نظری و یافته های تجربی محققان نشان می دهد بهداشت و رفاه محل زندگی انسان ، ابعاد شخصیتی و ویژگیهای فردی انسان ها را تحت تاثیر قرار می دهد (Mitchell & et al, 2000,72). طبق تحقیقات صورت گرفته محرومیت از خدمات محلی لازم و نبود شرایط زیست محیطی محل زندگی  افراد باعث افزایش جرم و جنایت و ایجاد آلودگی محیط زیست و کاهش فرصت های زندگی بهتر را برای انسانها به دنبال دارد (Stafford and Marmot ,2003,60 ) .  این در حالی است که امروزه یکی از مهمترین عناصر ساختاری توسعه سکونتگاههای روستایی در جهت حمایت از فقیران روستایی و کاهش آسیب پذیری مناطق روستایی ، توجه ویژه به ابعاد فعالیت های اجتماعی ، اقتصادی و محیطی انسان در مناطق یاد شده است . بدین معنا عناصر کالبدی سکونتگاههای روستایی شامل مسکن ، محیط امن ، خدمات عمومی ، خدمات زیر بنایی و کاربری اراضی می شود که حمایت مادی و بهبود کیفیت زندگی انسان روستایی را مدنظر قرار می دهند (پور طاهری و همکاران ، 1390 ، 22) . 

     حال با توجه به تهیه و اجرای طرح هادی در روستاهای کشورمان ، توسعه وگسترش عرصه های روستایی سئوالی مطرح می گردد که آیا اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان موثر بوده است ؟ و در این تحقیق سعی بر پاسخ سئوال در بخش مرکزی شهرستان رشت شده است .

    تحقیق حاضر در پنج فصل انجام گرفته است :

    فصل اول ) طرح تحقیق :در این فصل ضمن بیان مسئله و ضرورت تحقیق، اهداف تحقیق را عنوان نموده و پس از تدوین فرضیه ها وچگونگی روش تحقیق، مفاهیم و واژه های تحقیق بیان شده است.

    فصل دوم )مبانی نظری، روش شناسی و تکنیک های تحقیق :در این فصل به بیان تعاریف و مفاهیم مشارکت و موضوعات مرتبط با مشارکت و بیان دیدگاه های صاحب نظران پرداخته شده است.

    فصل سوم )ویژکی های جغرافیایی محدوده مورد مطالعه:در این فصل به بیان ویژگی های طبیعی و انسانی و اقتصادی محدوده مورد مطالعه پرداخته می شود.

    فصل چهارم)یافته های تحقیق :در این فصل به تجزیه وتحلیل یافته ها در غالب جداول حاصل از پاسخ روستاییان پرداخته شده است.

    فصل پنجم)آزمون فرضیه ها، نتایج وپیشنهاداها:در این فصل به آزمون چهار فرضیه این تحقیق وبیان نتایج و ارائه پیشنهادات پرداخته می شود.

     

    1-1-بیان مسئله

    طرح هادی به عنوان نخستین و مهم ترین تلاش سازمان یافته ملی جهت ساماندهی فضایی روستاهای کشور و ارتقاء و بهبود مدیریت توسعه روستایی می باشد . طرح هادی روستایی از جمله طرحهای عمران روستایی است که نقش بنیادی در توسعه یکپارچه نواحی روستایی دارد. این طرح به دنبال فراهم کردن زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی ، تامین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی ، تولیدی و رفاهی ، هدایت وضعیت فیزیکی روستا و ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان و خدمات زیست محیطی و عمومی می باشد . لذا با توجه به روند تهیه و اجرای این طرحها در سطح استان گیلان ، ارزیابی اثرات آن ها ، موضوع مهمی است که می تواند علاوه بر روشن نمودن پیامدهای اجرای طرح هادی ، با شناسایی قوت ها و ضعف های موجود اطلاعات لازم را برای مدیریت بهتر طرح های روستایی فراهم نماید .

    اجرای طرح بهسازی و طرح هادی روستایی از سال 1362 از سوی وزیر مسکن و شهرسازی وقت پیشنهاد و برای نخستین بار در سال 1366 در کشور اجرا شد . به منظور روشن شدن ابعاد اجرای کار ، آیین نامه نحوه بررسی و تصویب طرح هادی توسعه عمران محلی ، ناحیه ای و منطقه ای ، ملی و همچنین مقرات شهرسازی و معماری کشور در سال 1378 به تصویب هیات دولت رسید.  اجرای طرح هادی روستایی با انگیزه نگهداشت جمعیت روستایی ، بهسازی محیط روستایی و ارتقاء بهداشت ، هدفمند نمودن ساخت و سازها ، تسهیل در عبور و مرور و ایجاد بستر توسعه همه جانبه و تسهیل در ارائه خدمات دیگر دستگاههای اجرایی کشور صورت می گیرد . لازم به ذکر است که به دلیل مشکلاتی از قبیل کمبود بودجه اجرای طرح های تهیه شده ناقص و تنها در حد بازگشایی معابر و صدور پروانه ساخت در مکان پیشنهادی جهت کاربری مسکونی و تجاری می باشد.

    در طول این تحقیق به اثرات مثبت و منفی اجرای طرح هادی در بهبود کیفیت زندگی روستاییان خواهیم پرداخت . به عبارتی دیگر خواهیم دید که اجرای طرح هادی روستایی تا چه میزان بر زندگی روستاییان ، میزان خدمات رسانی به روستاها ، هدفمند کردن ساخت و سازها ، تسهیل در عبور و مرور و کاهش آهنگ مهاجرت و حتی ترغیب به مهاجرت معکوس تاثیرگذار است و آیا این اثرات مثبت هستند. بیان اثرات مثبت اجرای طرح هادی روستایی در کیفیت زندگی روستاییان خود دلیلی بر افزایش مشارکت و سرمایه گذاری در روستاها خواهد شد و بیان اثرات منفی آن راهکاری جهت تغییر روند تهیه و اجرای طرحهای هادی روستایی خواهد بود . به طور کلی تحلیل اثرات اجرای طرح هادی در بهبود کیفیت زندگی روستاییان می تواند زمینه مدیریت موفق روستایی گردد. بر این اساس پژوهش حاضر در صدد پاسخ گویی به این مورد اصلی است که اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاهای بخش مرکزی شهرستان رشت تا چه حد تاثیر داشته است ؟

    1-2- اهمیت و ضرورت تحقیق

    سکونتگاههای روستایی در کشور ما به شکل ارگانیک (طبیعی) بر اساس نیازهای جوامع انسانی ساکن در آنها شکل گرفته و گسترش یافته اند ، بنابراین شکل گیری و گسترش روستا بر اساس برنامه ریزی صحیح صورت نگرفته و عملاٌ سکونتگاههای روستایی کشور تا قبل از طرح های هادی روستایی دارای هویت و شناسنامه نبوده اند . اهمیت تهیه و اجرای طرحهای هادی روستایی به عنوان پروژه های بخشی یا مقطعی توانست ابتدا به روستاها هویت بخشیده که به عنوان یکی از پروژه های توسعه روستایی در بهبود وضعیت اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و خصوصاً بخش فیزیکی و کالبدی تاثیر بسزایی داشته باشد . اهمیت و ضرورت تهیه و اجرای طرح هادی این است که روستاهای دارای طرح هادی از شرایط ویژه ای در عمران و آبادی خویش از قبیل آب رسانی ، راهسازی ، اجرای طرح های عمرانی و تخصیص منابع مالی نسبت به روستاهای فاقد طرح هادی می باشند . لذا تهیه طرحهای هادی روستایی و اجرای آن با توجه به ورود امکانات و خدمات زیر بنایی و روبنایی بر کیفیت و بهبود زندگی اهالی در بلند مدت موثر است که نشان از اهمیت بررسی تحقیق بر تهیه و اجرای طرح های هادی روستایی است . از دیگر عواملی که روستاهای ایران و همچنین گیلان همواره از آن متاثر بوده مهاجرت نیروی جوان و خلاق به دلایلی از قبیل جستجو برای کار بهتر ، زندگی با کیفیت بالاتر و درآمد بیشتر است و این واقعیت تلخ مانع پیشرفت روستاها و حتی شهرهای پیرامون می گردد زیرا با مهاجرت این افراد نه تنها روستاها از افراد جوان و خلاق خالی گشته و پیشرفتی نخواهند داشت بلکه با زندگی در شهرهای اطراف مشکلاتی از قبیل ایجاد شغلهای کاذب اضافه می گردد که باعث کاهش کیفیت زندگی در شهرها خواهد شد . برای یافتن راه حل مناسب کافی است به روستاهای کشورمان توجه بیشتری گردد زیرا اگر کیفیت زندگی در ابعاد مختلف زندگی روستاییان افزایش یابد و آنها در محل سکونت خود احساس آرامش و آسایش نمایند نه تنها از روستاهای محل زندگی خود خارج نشده بلکه باعث برگشت مهاجرین به روستاهای خود می شود و حتی محیط روستایی چنان خواهد گشت که افراد شهرنشین به زندگی در روستا راغب شوند . از جمله عواملی که می تواند بر کیفیت زندگی روستاییان موثر باشد تهیه و اجرای طرح هادی روستایی است . به همین دلیل در این پژوهش سعی شده با انتخاب روستاهایی از بخش مرکزی شهرستان رشت میزان تاثیر تهیه و اجرای طرح هادی روستایی بر کیفیت مردم سنجیده شود ، بدینوسیله می توان راهکارهای مناسب جهت افزایش کیفیت زندگی و یا حتی افزایش کیفیت تهیه و اجرای طرح هادی در روستاها یافت .

     

     

    1-3- اهداف تحقیق

    اهداف این تحیقیق شامل دو دسته اهداف اصلی و فرعی می گردد :

    1-3-1-هدف اصلی

    تعیین اثرات اجرای طرح هادی در بهبود کیفیت زندگی روستاییان بخش مرکزی شهرستان رشت

    1-3-1-اهداف فرعی

    ارزیابی اثر بخشی آگاهی روستاییان از اجرای طرح هادی بر کیفیت زندگی

    ارزیابی اثر بخشی طرح هادی روستایی بر کیفیت زندگی روستاهای دارا و فاقد طرح هادی اجرا شده

     

    1-4-سئوال های تحقیق

    سئوال های این تحقیق با توجه به اهداف آن عبارتند از :

    اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی در روستاهای بخش مرکزی شهرستان رشت تا چه حد موثر بوده است ؟

    آگاهی مردم در اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان تا چه حد موثر بوده است ؟

    کیفیت زندگی در روستاهای دارا و فاقد طرح هادی اجرا شده تا چه حد متفاوت است ؟

     

    1-5-فرضیه های تحقیق

    با توجه به مباحث نظری مطرح شده در زمینه ی اجرای طرح هادی و تاثیر آن بر کیفیت زندگی که بدان ها اشاره خواهد شد ، به نظر می رسد اجرای طرح هادی می تواند بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان موثر باشد و در این میان آگاهی اهالی روستا از این طرح و اثرات آن بی تاثیر نیست و با مقایسه کیفیت زندگی در روستاهای دارای طرح هادی اجرا شده و روستاهای دارای طرح هادی می توان بر اهمیت این مهم تاکید نمود . بنابراین با توجه به نقش اجرای طرح هادی بر کیفیت زندگی روستاییان می توان فرضیه های زیر را مطرح نمود:

    اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی در روستاهای بخش مرکزی شهرستان رشت موثر بوده است.

    میزان آگاهی مردم در اجرای طرح هادی و اثر بخشی آن بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان موثر است.

    کیفیت زندگی  در روستاهای دارا و فاقد طرح هادی اجرا شده متفاوت است.

     

    1-6-روش تحقیق و مراحل آن

    1-6-1-روش تحقیق

    این تحقیق بنا به ماهیت خود و با توجه به بهره گیری از تکنیک های آماری در بررسی همبستگی بین متغیر ها از جمله تحقیقات توصیفی – تحلیلی بشمار می­رود . در بررسی و شناخت وضع موجود از روش توصیفی و جهت تجزیه و تحلیل آماری از روش تحلیلی استفاده شده است . از جنبه­ای دیگر از جمله تحقیقات کاربردی است، بطوری که نتایج آن می­تواند مسئولان دستگاههای اجرایی را در تصمیم گیری و برنامه ریزیها مساعدت رساند.

     

    1-6-2-مراحل تحقیق

    1-6-2-1-مرحله گرد آوری اطلاعات

    در انجام این پژوهش ودرمرحله گردآوری اطلاعات از دو روش اسنادی (کتابخانه ای) و مطالعات میدانی استفاده شده است. بدین ترتیب که در روش اسنادی از اسناد و منابع موجود در کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، مقالات علمی وپژوهشی داخلی وخارجی، معاونت برنامه ریزی استانداری گیلان، سایتهای اینترنتی معتبر به منظور تدوین مبانی نظری و چهارچوب مفهومی تحقیق ، پیشینه تحقیق ، ویژگیهای جغرافیایی و جمعیت محدوده مورد مطالعه ، همچنین در روش میدانی نحوه جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه، مشاهده مستقیم، مصاحبه با مدیران محلی، پایگاه داده های اطلاعاتی، جداول و عکس جهت تکمیل اطلاعات کتابخانه ای و تعیین اثرات اجرای طرح های هادی در کیفیت زندگی روستاییان بخش مرکزی شهرستان رشت می باشد.

     

    1-6-2-2- مرحله سازماندهی و طبقه بندی اطلاعات

    در این مرحله اطلاعاتی که در مرحله اول و از طریق روشهای اسنادی و میدانی بدست آمده است جهت تسهیل و تسریع در تدوین پایان نامه در قالب جداول ، نمودار و نقشه سازماندهی و طبقه بندی شده است.

     

    1-6-2-3 - مرحله تجزیه وتحلیل اطلاعات

    پس از جمع اوری اطلاعات مورد نیاز از طریق روشهای اسنادی و میدانی و سازماندهی و طبقه بندی آنها در قالب جداول، نمودار و نقشه­ها، به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش­های آماری و جهت پردازش اطلاعات از نرم افزار SPSS استفاده شده است. همچنین به منظور ترسیم جداول و نمودارها از نرم افزار Excel  و برای ترسیم نقشه ها از نرم افزار Arc GIS  بهره برده شده است .

    Analysis effects of guiding plan to improve the quality of life in rural – central section of Rasht county

     

     

    Abstract

    Guiding plan for the village is among rural development projects that can be a fundamental and infrastructure role in the comprehensive development in rural areas. This plan using their potential and capabilities can underlie the improvement of public facilities and amenities such as the modernization of rural housing, a new road builder, residential space and improve the quality of rural life and to increase their participation. Among the important measures that can contribute to the sustainability of these projects effect, assess the effects of their implementation and evaluation. So With respect to the preparation and implementation of these projects in the Guilan province, the impact assessment, is an important issue that could lead to an awareness of the views and opinions of experts, identify the strengths and weaknesses of rural development projects and programs .The present study has been done with the aim of examining the effects of implementation of the Guiding plan on improving the quality of rural life. The research method is descriptive - analytical and data is collected into a library and field. Statistical population of this research  are villages of central city of Rasht which shown in two groups ,Guiding plan implemented and Guiding plan designed ,and then according to ranking population , 4 villages were selected by probability sampling. By using Morgan tables the number of samples was determined (387 samples) and distributed between noted villages by using rational method. The data collected were analyzed using the t, Mann-Whitney and regression tests. The results showed that the implementation of the guiding plan have a positive impact just on the economic dimension of quality of life in the Villages of central city of Rasht but has no significant impact on the social, physical and environmental dimension. During the investigation it was determined the villagers informed of the implementation of the guiding plan was a positive step in improving the quality of life and the quality of life is different between Villages with guiding plan implemented and Guiding plan designed .

     

    Keywords: Village, guiding plan, quality of life, central section, Rasht country

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

     

    منابع و ماخذ :

    آسایش ، حسین ،1373 ، کارگاه برنامه ریزی روستایی ، انتشارات پیام نور

    آمار ، تیمور ؛ صمیمی شارمی ، رضا ، 1388 ، ارزشیابی اثرات کالبدی اجرای طرح های هادی روستایی . فصلنامه مسکن و محیط روستا ، شماره 127

    اجلالی ، پرویز ، 1373، تحلیل منطقه ای و سطح بندی سکونتگاهها ، انتشارات سازمان برنامه و بودجه

    ازکیا ، مصطفی ؛ غفاری ، غلامرضا ، 1383 ، توسعه روستایی با تاکید بر جامعه روستایی ایران ، نشر نی

    برزو، غلامرضا و همکاران ، 1389 ، ارزشیابی کیفی اجرای طرح هادی در روستای کرانچی ، فصلنامه پژوهش های روستایی ، شماره سوم

    بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، 1382 ، ارزیابی طرح هادی روستایی ، دفتر تحقیقات و برنامه ریزی روستایی

    بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، 1388 ، ارزشیابی اثرات اجرای طرح هادی روستایی ، معاونت عمران روستایی

    بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، 1388 ، ارزشیابی اثرات کالبدی اجرای طرح هادی روستایی ،معاونت عمران روستایی

    پاپلی یزدی ، محمد حسین ؛ امیر ابراهیمی ، محمد ، 1386 ، نظریه های توسعه روستایی ، انتشارات سمت

    پورطاهری ، مهدوی و همکاران ، 1390 ، راهبردها و سیاست های توسعه کالبدی سکونتگاههای روستایی ، انتشارات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

    پورطاهری ، مهدوی و همکاران ، 1390 ، نقش میراث فرهنگی در کیفیت زندگی ساکنان روستایی ، فصلنامه فضای جغرافیایی ، شماره 33

    پورطاهری ، مهدوی و همکاران ، 1390 ، ارزیابی کیفیت زندگی در نواحی روستایی ، فصلنامه پژوهش های جغرافیای انسانی ، شماره 76

    تقی لو ، علی اکبر و همکاران ، 1388 ، ارزیابی طرح های هادی روستایی در ابعاد کالبدی ، اجتماعی و اقتصادی از دیدگاه روستاییان ، اولین کنفرانس ملی مسکن و توسعه کالبدی روستا ، تهران

    جمعه پور ، محمود ، 1384 ، مقدمه ای بر برنامه ریزی توسعه روستایی ، تهران ، انتشارات سمت

    جمعه پور ، محمود ؛ رشنودی ، بهزاد ، 1390 ، بررسی نقش شهرهای کوچک در توسعه مناطق روستایی با تاکید بر کیفیت زندگی ، فصلنامه توسعه روستایی ، دوره سوم ، شماره یک

    حسین زاده ، فاطمه ، 1382 ، امکانات و محدودیت های اجرای طرح هادی روستایی مناطق غرب گیلان ، پایان نامه کارشناسی ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

    حق پناه ، مریم و مرجان دهقانی ، 1388 ، بررسی اثرات کالبدی اجرای طرح هادی روستایی ، اولین کنفرانس ملی مسکن و توسعه کالبدی روستا ، تهران

    دیوید ، ا.ام.لی. ؛ چودری ، دی.پی. 1370 ، ماهیت مسائل و رهیافت های توسعه روستایی ، گاهنامه روستا و توسعه ، انتشارات مرکز تحقیقات و بررسی مسائل روستایی وزارت جهاد سازندگی

    رضوانی ، محمد رضا و همکاران ، 1390 ، ارتقای روستاها به شهر و نقش آن در بهبود کیفیت زندگی ساکنان محلی ، پژوهش های روستایی ، شماره یک

    رهنما ، محمدرضا ، 1375 ، ارزیابی طرح های هادی ، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

    سعیدی ، عباس ، 1377، مبانی جغرافیای روستایی ، انتشارات سمت

    سعیدی ، عباس ، 1383 ، مسایل و چشم انداز عمران و توسعه روستایی در ایران ، فصلنامه مسکن و محیط روستا ، شماره 108

    سعیدی ، عباس ؛ حسینی حاصل ، صدیقه ، 1388 ، شالوده مکان یابی و استقرار روستاهای جدید ، تهران ، انتشارات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

    شکوئی ، حسین ، 1373 ، دیدگاههای نو در جغرافیای شهری ، جلد اول ،انتشارات سمت

    شهبازی ، اسماعیل ، 1389 ، درآمدی بر آسیب شناسی توسعه روستایی ، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی

    شیعه ، اسماعیل ، 1369 ، اصول نوسازی و بهسازی روستاها ، انتشارات دانشگاه علم و صنعت

    صرافی ، مظفر ، 1377 ، مبانی برنامه ریزی توسعه منطقه ای ، انتشارات سازمان برنامه و بودجه

    عسگری ، فهیمه ، 1383 ، طرح هادی روستایی دشتی و ارزیابی طرح های هادی بخش مرکزی شهرستان اصفهان ، پایان نامه کارشناسی ارشد جغرافیای انسانی – برنامه ریزی روستایی ، دانشگاه ادبیات و علوم انسانی ، دانشگاه اصفهان

    عنابستانی ، علی اکبر ، 1388 ، ارزیابی اثرات کالبدی اجرای طرح های هادی روستایی ، اولین کنفرانس ملی مسکن و توسعه کالبدی روستا ، تهران

    غفاری ، رامین ، 1389 ، طرح بهسازی روستایی ، انتشارات دانشگاه پیام نور

    غفاری ، غلامرضا و همکاران ، 1390 ، بررسی رابطه بین صنعت و کیفیت زندگی ، فصلنامه توسعه روستایی ، دوره سوم ، شماره یک

    قراگزلو ، زهره ، 1367 ، نقش ارزیابی در روند برنامه ریزی شهری و منطقه ای و تکنیکهای رایج آن ، نشریه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ، شماره 69

    محمدی یگانه، بهروز، نباتی، عباس و مهدی چراغی، 1391 ، تبیین اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی در نواحی روستایی ( مطالعه موردی: دهستان کرانی، شهرستان بیجار)، فصلنامه مسکن و محیط روستا، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سال سی و یکم

    مطیعی لنگرودی ، حسن ، 1382 ، برنامه ریزی روستایی با تاکید بر ایران ، مشهد ، انتشارات جهاد دانشگاهی ، مشهد

    مطیعی لنگرودی ، حسن ، 1386 ، برنامه ریزی روستایی با تاکید بر ایران ، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد

    مطیعی لنگرودی ، حسن ؛ یاری ، ارسطو، 1389 ، حفاظت محیط زیست و برنامه ریزی توسعه فیزیکی روستا با تاکید بر ارزیابی طرح های هادی روستایی ، مجله جغرافیا و برنامه ریزی محیطی ، سال 21 ، شماره پیاپی 39 ، شماره سوم

    مظفر ، فرهنگ و همکاران ، 1387 ، ارزیابی اثرات اجرای طرحهای هادی بر محیط زیست روستاهای ایران ، فصلنامه علوم محیطی سال پنجم ، شماره سوم

    معصومی اشکوری ، سید حسن ، 1367، برنامه ریزی منطقه ای چشم اندازهای نوین برای حل مسایل شهری ، مجله علمی شهرسازی و معماری ، شماره دوم

    موسوی قهدریجانی ، محمد ، 1374 ، ارزشیابی اثرات اجتماعی طر های بهسازی روستایی در استان اصفهان ، پایان نامه کارشناسی ارشد علوم اجتماعی ، استادراهنما ، دکتر فرامرز رفیع پور ، دانشگاه شهید بهشتی

    مولائی هشتجین ، نصرالله ، 1381 ،مقاله تحلیلی پیرامون اهداف ، ضرورت ها و فرایند تهیه ، تصویب و اجرای طرح هادی روستایی با تاکید بر استان گیلان ، فضای جغرافیایی ، سال دوم ، شماره 6

    مهدوی ، مسعود ، 1377 ، مقدمه ای بر جغرافیای روستایی ایران ، تهران ، انتشارات سمت

    مهندسان مشاور DHV از هلند ، 1371 ، رهنمودهایی برای برنامه ریزی روستایی ، ترجمه سید جواد میر و دیگران ، انتشارات مرکز تحقیقات و بررسی مسایل و مشکلات

    نصیری ، اسماعیل ، 1388 ، ارزیابی اثر بخشی طرح هادی روستایی سکونتگاههای روستایی ، اولین کنفرانس ملی مسکن و توسعه کالبدی روستا ، تهران

    عیلزاده ، زینب ، 1389 ، بررسی اثرات و پیامدهای اجرای طرح هادی روستایی در بخش مرکزی شهرستان رودسر ، پایان نامه کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ، استاد راهنما ، دکتر عیسی پور رمضان ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

    عاشقی ، اردشیر ، 1388 ، بررسی اثرات اجرای طرح هادی روستایی در شهرستان میاندواب ، پایان نامه کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ، استاد راهنما ، دکتر نورالدین عظیمی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

    چراغی ، مهدی : محمدی یگانه ، مهدی :نباتی ، عباس ، 1391 ، تبیین اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی در نواحی روستایی ( مطالعه موردی : دهستان کرانی- شهرستان بیجار ) ، مسکن و محیط روستا ،      شماره 139

    Bartlett,William & et al ,(2010) , The Quality of Life and Regional Development in FYR Macedona , Croatian Economic Survey ; Vol . 12

    Buss, D.M. (2000). The evalution of happiness . American Pcychologist , Vol 55

    Epley , D, and Menon , M.(2008) . A method of assembling cross-sectional indicators into a community of life . Social Indicators Research

    Fahey,Tony , Brian Noland and Christopher T . Whelan , (2003). Monitoring quality of life in Europe , Luxembourg :European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions , Office for Official Publications of the European Communities

    Gelatt, H.b.(1989). Positive uncertainty : Anew decision – making framework for counseling . Journal of Counseling Psychology ,Vol 36

    Hayo ,Bernd and Wolfgang Seifert,(2003).”Subjective economic well-being in Eastern Europe ”, Journal of Economic Psychology , Vol . 24

    Layard, R.(2005). Happiness: lessons from a new science . New York and London : Penguin . Layard , Rethinking Public Economics : the Implications of Rivalry and Habit

    Peruniak ,Geoffrey s. (2008) .The promise of quality of life , Journal of Employment  Counseling, Vol . 45

    Pukeliene , Violeta and Viltorija Starkauskiene , (2009) , Quality of Life : Factors Determining its measurement Complexity , Inzinerine Ekonomika Engineering Economics

    Pukeliene , Violeta and Viltorija Starkauskiene , (2011) , Quality of Life concept , measurement and challenges , SISTEMINIAI TYRIMAI .

    Quaghebeur, K, Masschelein , J and Nguyen , N. (2004) . Paradox of participation : Giving or taking part? Journal of Community and Applied Social Psychology

    Rahman , Tauhidurand et al , (2001) , Measuring quality of life across countries :A multiple indicators and multiple causes approach , The Journal of Socio-Economics 40

    Rana, Masud & et al , (2009). Impact of health education on health –related quality of life among elderly persons : results from a community – based intervention study in rural Bangladesh , Health Promotion International, vol .24

    Ricardo  Grau and Mitchell Aide , (2007). Are Rural Urban Migration and Sustainable Development Compatible in Mountain Systems?. Mountain Research and Development

    Sanfey , Peter and Urku Teksoz,(2007). “Does transition make you happy?”, Economics of Transition , Vol 15

    Sink , J. R . (2000). Why can`t we measure happiness ? American Psychologist , Vol 55

    Sirgy , j and Cornwell , T. (2002), How neighbourhood feature affect quality of life . Social Indicator Research, Vol 59

    Sirgy , j and et al . (2008) , How does resident`s satisfaction with community services influences quality of life (QOL) outcomes? Social Indicator Research, Vol 3

    Stafford M and Marmot M . (2003) , Neighborhood deprivation and health : does it affect us all equally ? Int J Epidemiol

    Wilkinson, R and Pickett , K . (2009) . The Spirit Level :Why Greator Equality Makes Societies Stronger . New York : Bloomsbury Press


موضوع پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, نمونه پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, جستجوی پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, فایل Word پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, دانلود پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, فایل PDF پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, مقاله در مورد پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, پروژه در مورد پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, پروژه درباره پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان, رساله دکترا در مورد پایان نامه بررسی اثرات اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی روستاییان

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته جغرافیا و برنامه­ ریزی روستایی چکیده فضاهای روستایی بخشی از جوامع انسانی هستند و توسعه پایدار و یکپارچه ملی معطوف به توسعه پایدار در سطح منطقه­ای، شهری و روستایی است. در همین راستا برنامه دوم، سوم و چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی، عمران روستایی را یکی از اهداف خود قرار داده و برای رسیدن به آن یکی از راهکارهای اجرایی را صدور ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشدM .Sc رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی چکیده اهمیت مسائل و موضوعات گوناگون روستاییان و سکونتگاه های روستایی ازجمله مسئله جابجایی روستاها برای کشور پهناوری چون ایران با تنوع ویژگی های طبیعی (اقلیم ، توپوگرافی ) و تفاوتهای اجتماعی ، فرهنگی و قومی همراه با تعداد زیاد سکونتگاههای روستایی کم جمعیت و پراکنده بسیار مهم است . سکونتگاههای روستایی به ...

پایان نامه جهت اخذ مدرک دکتری رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی چکیده رساله/پایان نامه : توسعه یافتگی بخش کشاورزی در مناطق روستایی مبتنی بر وجود استعدادهای طبیعی و تحقق اهداف برنامه ریزی جهت استقرار امکانات و الزامات توسعه است. این درحالی است که باوجود برخورداری برخی از سکونتگاه های روستایی از پتانسیل های بالای طبیعی و اکولوژیکی شاهد عدم توسعه یافتگی بخش کشاورزی در این نواحی ...

پایان‌نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته :جغرافیا گرایش: برنامه ریزی روستایی چکیده مدیریت روستایی فرآیند چند جانبه ای است که شامل سه رکن ، مردم ، دولت و نهادهای عمومی است.در این فرآیند با مشارکت مردم و از طریق تشکیلات ، سازمان های روستایی و ،برنامه ها و طرح های توسعه روستایی تدوین و اجرا گردیده و تحت نظارت و ارزش یابی قرار می گیرد سازمان های محلی از جمله انواع سازمانها ...

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: جغرافیا گرایش برنامه ریزی توریسم چکیده طی سال­های اخیر گردشگری روستایی به عنوان یکی از ابعاد توسعه روستایی در تمام دنیا مورد توجه جدی قرار گرفته است. در این نوع گردشگری هدف شناسایی استعدادهای مختلف طبیعی و انسانی محدوده­ی روستاها و توسعه عواملی که باعث ورود و استفاده گردشگران از آن می­شود، است. شهرستان نیر یکی از شهرستان‌های ...

پاِیان­نامه کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی توسعه روستایی از عوامل مختلفی نشات می­گیرد که یکی از آنها مسکن مطلوب می باشد . مسکن مناسب درواقع مسکن پایدار است که دارای ویژگی های آسایش مناسب،فضای مناسب،عوامل بهداشتی مناسب،مکان مناسب،وقابلت دسترسی از نظر کار را دارا می باشد . از این رو هدف اصلی این پژوهش شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر توسعه پایدار مسکن در نواحی ...

پایان‌نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: جغرافیا گرایش: برنامه ریزی روستایی چکیده شهرستان پاکدشت که از جنوب رشته کوه البرز به طرف دشت کشیده شده و به دلیل وجود رودخانه جاجرود و همچنین خاک حاصلخیز آن، محیط مناسبی را برای کشاورزان، بخصوص برای پرورش گل و گیاه است. همین عوامل در کنار اقلیم مساعد و بارندگی نسبتاً مناسب، باعث شده است که پرورش گل و گیاه در سالهای اخیر به منزله یک شغل ...

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته : جغرافیا گرایش : برنامه ریزی توریسم در این پژوهش به بررسی جاذبه‌های اکوتوریستی در شهرستان رامیان استان گلستان و ارائه راهکارهایی برای توسعه‌ی اکوتوریسم در این شهرستان ‌پرداخته شده است. برای ارائه‌ی راهکارها از دو تکنیک سوات و تحلیل سلسله مراتبی استفاده گردید.ابتدا با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی به اولویت‌بندی نقاط اکوتوریستی ...

پایان نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته جغرافیا گرایش برنامه ریزی توریسم چکیده شهرستان سیاهکل در جنوب شرق استان گیلان قرار دارد . از دو ناحیه جلگه ای و کوهستانی تشکیل شده و از نظر آب و هوا دارای آب و هوای مرطوب و نیمه مرطوب است . وسعت این شهرستان 6/1048 کیلومتر مربع و جمعیت آن براساس آمارسال 90 ( 47096 نفر ) بوده است .به لحاظ وجود سه رودخانه مهم ، استخرها و آبگیرهای ...

پایان ­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: جغرافیا گرایش برنامه ریزی روستایی چکیده بی تردید آموزش و پرورش یکی از بنیادهایی است که با جامه عمل پوشاندن به کارکردهای عمده خود می تواند یکی از سهامداران اصلی تغییر وتحول در جهت توسعه باشد. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی خدمات آموزشی با توجه به جمعیت است وروش تحقیق آن به صورت توصیفی وتحلیلی بوده است . در جریان تحقیق همه ...

ثبت سفارش