پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه

word 1 MB 31678 103
1393 کارشناسی ارشد تربیت بدنی و ورزش
قیمت قبل:۶۲,۶۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۳,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • آسیب‌شناسی ورزشی  و حرکات اصلاحی

    پایان‌نامه کارشناسی ارشد

     

    چکیده

    هدف اصلی این پژوهش بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌های ورزشی دوندگان نخبه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دوندگان شرکت‌کننده در مسابقات آغاز  فصل قهرمانی کشور (94-1393) بود. که در این راستا 30 دونده سرعت (با میانگین و انحراف استاندارد سن 28/4±60/22 سال، وزن 07/6±20/72 کیلوگرم ، قد 96/5±93/180 سانتی متر و شاخص توده بدن 65/1 ± 06/22 کیلوگرم بر متر مربع)، 15 دونده نیمه استقامت ( با میانگین و انحراف استاندارد سن 62/3 ±20/23 سال، وزن 72/7±93/69 کیلوگرم و قد57/2±87/176 سانتی متر و شاخص توده بدن 71/1 ± 73/20 کیلوگرم بر متر مربع ) و 15 دونده استقامت ( با میانگین و انحراف استاندارد سن 09/5 ±60/25 سال، وزن 84/6 ±40/62 کیلوگرم ، قد 76/7 ±80/176 سانتی متر و شاخص توده بدن 53/1 ± 94/19کیلوگرم بر متر مربع ) به صورت  غیر تصادفی هدف‌دار انتخاب و به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط متخصصان و صاحب‌نظران مورد تأیید قرار گرفت و در این پژوهش برای ثبت اطلاعات فردی، نوع آسیب‌های اندام تحتانی در طی دو سال گذشته و سابقه ورزشی آزمودنی‌ها مورد استفاده قرار گرفت. برای اندازه‌گیری زانوی پرانتزی، ضربدری، عرض زانو و عرض مچ پا از کولیس، زاویهQ از گونیامتر و قوس کف پا از افت ناوی (روش برودی) استفاده شد. جهت تجزیه تحلیل داده­ها و برای بررسی نحوه توزیع داده‌ها از آزمون کالموگراف- اسمیرنف استفاده و با توجه به توزیع غیرطبیعی و طبیعی متغیرهای مختلف از آزمون‌های غیر پارامتریک خی دو برای بررسی ارتباط بین آسیب با ناهنجاری و ابعاد آنتروپومتریک، و همچنین آزمون پارامتریک پیرسون برای بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و ناهنجاری در سطح معنی‌داری(05/0 p<) استفاده شد. در تجزیه و تحلیل آماری از نرم‌افزار SPSS نسخه 21 استفاده ‌شد (05/0 p<). یافته‌ها نشان داد که بین کف پای گود با پلانتار فاشیت و بین زاویهQ غیرطبیعی با درد قدامی زانو در دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود داشت. از سوی دیگر بین طول ران با کشیدگی همسترینگ و تاندونیت آشیل در دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود داشت. در زمینه ارتباط ابعاد آنتروپومتریک با ناهنجاری نیز بین سن با تاندونیت آشیل، وزن با پلانتارفاشیت و کف پای صاف در دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود داشت. با توجه به نتایج به مربیان دوندگان پیشنهاد می شود با بررسی راستای اندام تحتانی دوندگان از ناهنجاری های آنان آگاه شوند تا بتوانند در درجه اول برنامه های پیشگیری از آسیب را برای آنان اجرا کنند.

    کلیدواژه‌ها:  دونده نخبه، آسیب‌ های اندام تحتانی، ابعاد آنتروپومتریک، نیمرخ ساختاری

     

    فصل اول

    طرح پژوهش

     

    1-1.      مقدمه

    فعالیت‌های بدنی می‌توانند به شکل‌های گوناگون اجرا شوند. ورزش نوعی فعالیت سازمان دار و رقابتی است که در قالب رشته‌های معینی انجام می‌شود. این رشته‌ها می‌تواند متناسب با عملکرد فرد به افزایش ظرفیت‌های فیزیولوژیکی و روانی ورزشکاران منجر شود. در این بین  برخورداری از وضعیت بدنی مناسب و حفظ راستای طبیعی بدن یکی از اهداف مهم فعالیت‌های بدنی محسوب می‌شود [24] . ورزش دو و میدانی به عنوان یک رشته مادر همواره دارای جایگاه خاصی در جوامع و ملل مختلف بوده است. دو و میدانی ترکیبی از دوها و میدانی‌هاست و به بخش‌های متنوعی چون رشته‌های سرعت، رشته‌ های نیمه استقامت، استقامت، پرتاب‌ ها و پرش‌ها تقسیم می‌شود. دو و میدانی در مقایسه با سایر رشته‌ها ورزشی دارای ارزش مدال‌آوری بیشتری بوده و به همین دلیل در رده‌بندی تیمی در مسابقات جهانی یا بین‌قاره‌ای بسیار بااهمیت تلقی می‌شود[12]. رشته‌های ورزشی و قهرمانان آنان دارای خصوصیات جسمانی و فیزیولوژیکی مخصوص به خود می‌باشند. و همین طور می‌تواند آنان را به آسیب‌ها و بدشکلی‌های بدنی خاصی مبتلا کند. از این رو موضوع ناهنجاری‌ها و آسیب‌ های ورزشی ورزشکاران به ویژه در ورزش حرفه‌ای از زمینه‌های مهم در علوم ورزشی است [5]. ورزشکاران در رشته‌های مختلف ورزشی برای رسیدن به سطوح عملکردی عالی نیازمند انجام تمرینات مستمر و تقویت عضلات خاصی از بدن می‌باشند  و زمان زیادی را در وضعیت بدنی غالب آن رشته‌ی ورزشی به تمرین می‌پردازند در نتیجه بسته به وضعیت غالب هر رشته ورزشی راستای بدنی آن ها ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.وضعیت‌های بدنی متفاوتی وجود دارد که اگر خیلی شدید نباشند شاید برای عملکرد ورزشی سطح بالا برتری به شمار روند از این رو اتفاق نظر خاصی در مورد اصلاح ویژگی‌های غیرمعمول قهرمانان ورزشی وجود ندارد[24].ورزش قهرمانی دارای عوارضی نیز می‌باشد که یکی از آن‌ها می‌تواند ناهنجاری‌های ساختاری بدن ‌باشد .هرچند برخی ناهنجاری‌های وضعیتی جزیی وجود دارد که با مهارت‌های ورزشی سازگاری یافته‌اند و نشانگر آن ورزش خاص می‌باشند. دو و میدانی به عنوان یکی از ورزش‌هایی که آسیب‌های اندام تحتانی در آن زیاد رخ می‌دهد  مطرح است. تخمین زده می‌شود حدود 27 تا 70 درصد دوندگان در طول دوران ورزشی خود دچار آسیب می‌شوند. آسیب‌های شایع دوندگان عبارت‌اند از: استرس فرکچر[1]، شین اسپلینت[2]،پلانتار فاشییت[3]،زانوی دوندگان[4]، درد کشککی-رانی[5]، تاندونیت آشیل[6]،  تاندونیت کشککی[7] و همچنین کشیدگی همسترینگ [8]. این در حالی است که 3مورد از 7 مورد آسیب‌های شایع دوندگان در ناحیه زانو می‌باشد[50 ].

    1-2.      بیان مسئله

    تغییر در وضعیت کلی و موقعیت قرارگیری راستای اندام تحتانی در اثر ورزش حرفه‌ای و طولانی مدت تحت عنوان انحرافات پاسچرال[9] مطرح است که گفته می‌شود ناشی از تمرینات شدید آن رشته ورزشی و سازگاری نامناسب بدن ورزشکار به آن رشته است. .طبق نظر بلوم فیلد[10] (1994)نیز برخی انحرافات وضعیتی جزیی وجود دارد که با مهارت‌های ورزشی سازگاری می‌یابند. زمانی که سخن از رابطه میان آسیب و ناهنجاری ناشی از رشته ورزشی به میان میاید ممکن است این رابطه دو سویه باشد که از این رابطه دو مفهوم قابل استفاده است یکی  این که آسیب‌های ورزشی باعث ایجاد ناهنجاری می‌شوند که این موضوع در درازمدت ثابت شده است اما این مسئله که آیا ناهنجاری باعث بروز آسیب شود هنوز در پرده  ابهام است. برخی از ورزش‌ها موجب یکسری تغییرات در بدن ورزشکاران می‌شود که به وضعیت غالب فرد در آن ورزش و عضلاتی که بیشتر در آن رشته درگیرند بر می‌گردد[51]. تحقیقاتی وجود دارد که ارتباط میان ابعاد آنتروپومتری افراد با ناهنجاری‌ها و یا استعداد ابتلا به ناهنجاری‌ها را مطرح می‌کنند. با توجه به اینکه هر کدام از ورزشکاران دارای ابعاد آنتروپومتری متفاوت باهم می‌باشند به نظر می‌رسد یکی از عوامل موثر در بروز ناهنجاری‌ها می‌تواند خصوصیات آنتروپومتری آنان باشد. [15]. وضعیت بدن و بر هم خوردن راستای مکانیکی هر یک از بخش‌های آن می‌تواند علاوه بر بروز وضعیت‌های جبرانی ثانویه در سایر بخش‌ها فرد را مستعد آسیب ورزشی خاصی نماید. هر چند مدارک زیادی دراین‌باره ارائه نشده و نیاز به تحقیقات بیشتر می‌باشد.

    در این ارتباط عوامل موثر در ایجاد آسیب‌های دوندگان در 3 گروه تقسیم‌شده‌اند:1:عوامل تمرینی 2:عوامل آناتومیکی 3:عوامل بیومکانیکی. عوامل متعدد آناتومیکی برای بروز آسیب‌های دوندگان ذکرشده‌اند، اگرچه نتایج تحقیقات مختلف با یکدیگر در تضادند.به عنوان مثال کوان[11] و مکنزی[12] بر این باورند که افزایش قوس طولی کف پا باعث بروز آسیب می‌شود [84،44]. درحالی‌که  ون[13] و جیمز[14] بر این باورند که ارتفاع قوس طولی کف پا تأثیری در بروز آسیب‌های دوندگان ندارد[114،64]. در هر حال میزان بروز آسیب در اندام تحتانی در ورزش‌های مختلف از جمله دو و میدانی با ارتفاع قوس‌های کف پا مرتبط می‌باشد.[120]. راستای اندام تحتانی به عنوان یک عامل خطر در بروز آسیب‌های حاد و مزمن پیشنهاد شده است [ 98، 108 ]. این در حالی است که بسیاری از محققین فقط یک عامل آناتومیکی یا تعداد کمی از عوامل آناتومیکی راستای اندام تحتانی را مورد ارزیابی قرار داده‌اند [78،33، 112]. ارزیابی کردن فقط یک یا تعداد محدودی از عوامل آناتومیکی راستای اندام تحتانی موقعیت اندام تحتانی را به طور کافی شرح نمی‌دهد و همچنین اطلاعات کافی را برای نشان دادن ارتباط معنی‌دار با آسیب از نظر بالینی فراهم نمی‌کند.

    Abstract

    The aim of this investigation was to determine relationship between anthropometric dimension and structural profile with sport injuries in elite runners. The population of this investigation was all runners that participate in in the Iranian Premier League Athletics (season 2013/2014). In this regard, 30 sprinter runner (with mean and standard deviation age 22/60±4/28, height 180/93 ± 5/96 cm, weight 72/20 ±6/07 kg) 15 half endurance runners (with mean and standard deviation age 23/20±3/62, height 176/87 ± 2/57 cm, weight 69/93 ±7/72 kg) and 15 endurance runners (with mean and standard deviation age 25/60±5/09, height 176/80 ± 7/76 cm, weight 62/40 ±6/84 kg) as non-random Purposeful selected and Voluntarily participated in this study. Research Tools Include Researcher made Questionnaire that used for record Personal Information, running experience in league and sport injury history over the past two years. For measuring genu valgum , genu varum , knee width and Width ankle Caliper, Q angle goniometer and  arch of foot navi drop ( brody method) was used. As well as for measuring lower length, femur length and tibia length meter was used. Chi-square test and Pearson test was used to analyze the data. That the entire process was done using SPSS21 software. (P˂0/05) The study results showed there are significant relationships between pes cavus with plantar fasciitis, Abnormal Q angle (less than 10 degrees) with anterior knee pain. On the other hand, there are significant relationships between femur length with hamstring strain and Achill tendonitis. Also there are significant relationships between weight with plantar fasciitis and pes planus  in runners. Among other variables that measured And lower extremity injuries Was not found A significant relationship. Considering the findings of the present study, suggest coach of runners by examining the lower limb runners aware of malalignments of them, to the primarily, prevention of their injuries and so elimination these abnormalities by corrective exercises program.

    Key word: elite runner, lower extremity injuries, anthropometric dimension, structural profile.

  • فهرست:

    1-1.   مقدمه. 2

    1-2.   بیان مسئله. 3

    1-3.   ضرورت و اهمیت تحقیق... 4

    1-4.   اهداف پژوهش..... 5

    1-4-1. هدف کلی... 5

    1-4-2. اهداف اختصاصی... 5

    1-5.   پیش‌فرض‌های پژوهش..... 5

    1-6.  فرضیات پژوهش..... 6

    1-7.   متغیرهای پژوهش..... 6

    1-7-1. متغیر ملاک(مستقل)................................................................................................................................................................................................. 6

    1-7-2. متغیر وابسته (پیش بین) 7

    1-8.   محدودیت‌های تحقیق... 7

    1-8-1.محدودیت‌های قابل‌کنترل.. 7

    1-8-2.محدودیت‌های غیرقابل‌کنترل.. 7

    1-9.   تعریف واژه‌ها و اصطلاحات تحقیق... 8

    فصل دوم: پیشینه پژوهش..... 10

    2-1.  مقدمه. 11

    2-2.   بخش اول مبانی نظری تحقیق... 11

    2-2-1.راستای آناتومیکی اندام تحتانی... 11

    2-2-2ناهنجاری‌های وضعیتی (پاسچرال) 12

    2-2-3.علل و عوامل بروز ناهنجاری‌ها 12

    2-2-4.سندروم‌های اندام تحتانی... 12

    2-2-4-1.سندروم متقاطع اندام تحتانی... 13

    2-2-4-2.سندروم انحراف پرونیشن... 13

    2-2-4-3.سندروم نقص حرکتی اندام تحتانی... 13

    2-2-5.زانوی ضربدری... 14

    2-2-6.زانوی پرانتزی... 16

    2-2-7.آزمون افت ناوی... 16

    2-2-8.زاویهQ.... 17

    2-2-9.آسیب‌های شایع دوندگان در اندام تحتانی... 17

    2-2-9-1. شین اسپلینت( سندروم فشار بر روی درشت نی داخلی) 18

    -2.2-9-2. استرس فرکچر. 18

    2-2-9-3. زانوی دوندگان (سندروم ایلیو تیبیال باند) 18

    2-2-9-4. درد قدامی زانو (سندروم درد کشککی-رانی) 19

    2-2-9-5. پلانتارفاشیا( التهاب نیام کف پایی) 19

    2-2-9-6. تاندونیت آشیل... 20

    2-2-10. آنتروپومتری... 20

    2-2-10-1. مفهوم آنتروپومتری... 20

    2-2-10-2. روش‌ها و ابزارهای آنتروپومتری... 21

    2-2-10-3. کاربردهای آنتروپومتری... 21

    2-2-10-4. تفاوت‌های بشری از لحاظ ساختار اسکلتی- عضلانی... 22

    2-3. پیشینه تحقیق... 23

    2-3-1. مقدمه. 23

    2-3-2.مطالعات انجام‌شده در زمینه ارتباط ناهنجاری با آسیب.... 24

    2-3-3.مطالعات انجام‌شده در زمینه ارتباط ویژگی‌های آنتروپومتریکی با آسیب‌های ورزشی... 32

    2-3-4.مطالعات انجام‌شده در زمینه ارتباط ویژگی‌های آنتروپومتریکی با ناهنجاری... 33

    2-3-5.جمع‌بندی: 34

    فصل سوم: روش‌شناسی پژوهش..... 35

    3-1.مقدمه. 36

    3-2.طرح پژوهش..... 36

    3-3.جامعه و نمونه آماری پژوهش..... 36

    3-4.پروتکل... 37

    3-5.ابزارهای اندازه‌گیری و جمع‌آوری اطلاعات... 37

    3-6.روش‌های اندازه‌گیری... 37

    3-6-1.پرسشنامه. 38

    3-6-2.روش اندازه‌گیری قد.. 38

    3-6-3.روش اندازه‌گیری وزن.. 38

    3-6-4.روش اندازه‌گیری زانوی پرانتزی... 38

    3-6-5.روش اندازه‌گیری ناهنجاری زانوی ضربدری... 39

    3-6-6.روش اندازه‌گیری زاویه 40

    3-6-7.روش اندازه‌گیری افت ناوی... 41

    3-6-8.روش اندازه‌گیری طول اندام تحتانی... 42

    3-6-9.روش اندازه‌گیری طول ران.. 43

    3-6-10.روش اندازه‌گیری طول ساق... 44

    3-6-11.روش اندازه‌گیری عرض زانو. 45

    3-6-12.روش اندازه‌گیری عرض مچ پا 46

    3-6-13.روش اندازه‌گیری طول کف پا 47

    3-7. روش‌های آماری و شیوه تجزیه تحلیل داده‌های پژوهش..... 48

    فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده‌ها 49

    4-1.   مقدمه. 50

    4-2. نتایج آزمون تکرارپذیری و خطای استاندارد اندازه‌گیری‌ها 51

    4-3. تجزیه و تحلیل توصیفی یافته‌های پژوهش..... 51

    4-3-1.ویژگی‌های آزمودنی‌ها 51

    4-3-2. توصیف کمی متغیرهای نیم رخ ساختاری و آنتروپومتریکی... 52

    4-4. تجزیه و تحلیل استنباطی یافته‌های پژوهش..... 55

    4-4-1. فرض صفر اول: ارتباط معنی‌داری بین هر یک از متغیرهای(زانوی ضربدری، زانوی پرانتزی، کف پای صاف، کف پای گود، زاویهQ) و آسیب‌های شایع دوندگان وجود ندارد. 55

    4-4-1-1. زیر فرض اول : بین  زانوی ضربدری و آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 55

    4-4-1-2. زیر فرض دوم : بین  زانوی پرانتزی و آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 55

    4-4-1-3. زیر فرض سوم : بین  کف پای صاف و آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 55

    4-4-1-4. زیر فرض چهارم : بین  کف پای گود و آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 55

    4-4-1-5. زیر فرض پنجم : بین  زاویهQ و آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 55

    4-4-2.         فرض صفر دوم: ارتباط معنی‌داری بین ویژگی‌های آنتروپومتریکی در هر یک از متغیرها (طول اندام تحتانی، طول کف پا، طول ران، طول ساق، عرض زانو،عرض مچ پا) با آسیب‌های شایع دوندگان وجود ندارد. 57

    4-4-2-1.    زیر فرض اول : بین  طول اندام تحتانی با آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 57

    4-4-2-2. زیر فرض دوم : بین  طول کف پا با آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 57

    4-4-2-3. زیر فرض سوم : بین  طول ران با آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 57

    4-4-2-4.    زیر فرض چهارم : بین  طول ساق با آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 57

    4-4-2-5. زیر فرض پنجم : بین  عرض زانو با آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 57

    4-4-2-6. زیر فرض ششم : بین  عرض مچ پا با آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 57

    4-4-2-7. زیر فرض هفتم : بین سن  با آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 57

    4-4-2-8. زیر فرض هشتم : بین وزن  با آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 57

    4-4-2-9. زیر فرض نهم : بین قد  با آسیب‌های دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 57

    4-4-3. فرض صفر سوم (HO): ارتباط معنی‌داری بین ویژگی‌های آنتروپومتریکی(طول اندام تحتانی، طول ران، طول ساق، عرض زانو،عرض مچ پا، طول کف پا) با ناهنجاری‌های اندام تحتانی(زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، کف پای صاف، کف پای گود و زاویه Q) وجود ندارد.................. 60

    4-4-3-1. زیر فرض اول : بین  سن با ناهنجاری‌های اندام تحتانی دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 60

    4-4-3-2. زیر فرض دوم : بین  وزن با ناهنجاری‌های اندام تحتانی دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 60

    4-4-3-3. زیر فرض سوم : بین  قد با ناهنجاری‌های اندام تحتانی دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 60

    4-4-3-4.    زیر فرض چهارم : بین  طول اندام تحتانی با ناهنجاری‌های اندام تحتانی دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 60

    4-4-3-5. زیر فرض پنجم : بین  طول ران با ناهنجاری‌های اندام تحتانی دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 60

    4-4-3-6. زیر فرض ششم : بین  طول ساق پا با ناهنجاری‌های اندام تحتانی دوندگان ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. 60

    4-4-3-7. زیر فرض هفتم : بین عرض زانو  با ناهنجاری‌های اندام تحتانی دوندگان ارتباط معنی داری وجود ندارد. 60

    4-4-3-8. زیر فرض هشتم : بین عرض مچ پا  با ناهنجاری‌های اندام تحتانی دوندگان ارتباط معنی داری وجود ندارد. 60

    4-4-3-9. زیر فرض نهم : بین طول کف پا  با ناهنجاری‌های اندام تحتانی دوندگان ارتباط معنی داری وجود ندارد. 60

    4-4-4.خلاصه نتایج آزمون های آماری... 64

    4-4-4-1. خلاصه نتایج آزمون آماری خی دو در دوندگان.. 64

    4-4-4-2. خلاصه نتایج آزمون آماری پیرسون در دوندگان.. 66

    5 .فصل پنجم: بحث و نتیجه‌گیری... 67

    5-1.   مقدمه. 68

    5-2.   خلاصه پژوهش..... 69

    5-3.   بحث و بررسی نتایج مربوط به فرضیه اول: ارتباط معنی‌داری بین هر یک از متغیرهای(زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، کف پای صاف، کف پای گود، زاویهQ) و آسیب‌های شایع دوندگان وجود ندارد. 71

    5-4.   بحث و بررسی نتایج مربوط به فرضیه دوم: ارتباط معنی‌داری بین ویژگی‌های آنتروپومتریکی در هر یک از متغیرها (سن، وزن، قد، طول اندام تحتانی، طول کف پا، طول ران، طول ساق، عرض زانو،عرض مچ پا) با آسیب‌های شایع دوندگان وجود ندارد. 73

    5-5.   بحث و بررسی نتایج مربوط به فرضیه سوم: ارتباط معنی‌داری بین ویژگی‌های آنتروپومتریکی( سن، وزن، قد، طول اندام تحتانی، طول ران، طول ساق، عرض زانو،عرض مچ پا، طول کف پا) و ناهنجاری‌های اندام تحتانی(زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، کف پای صاف، کف پای گود و زاویه Q) وجود ندارد. 75

    5-6. جمع بندی..........................................................................................................................................................................78

    5-7.   پیشنهادات تحقیق: 79

    5-7-1.پیشنهادات کاربردی... 79

    5-7-2.پیشنهادات پژوهشی... 80

     

    منبع:

    امامی میبدی، محمدعلی، 1372، تشریح موضعی اندام و مفاصل، انتشارات فرهنگی کرمان و معاونت پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، چاپ اول    

    امینی اقدم، سوران، (1386)، راستاهای غیرطبیعی اندام تحتانی و سابقه آسیب‌دیدگی زانو، پایان‌نامه کارشناسی ارشد دانشگاه رازی کرمانشاه.

    ایراندوست، خدیجه، بررسی رابطه بین ناهنجاری‌های اندام تحتانی و ستون فقرات با ابعاد بیومتریک بدن و ابزارهای مورد استفاده در محل تحصیل و زندگی در دانش‌آموزان دختر و پسر8- 11 ساله استان قزوین،1378.

    باهمت تبریان،احمد،1391، بررسی مقایسه‌ای نیمرخ ساختاری و آسیب‌های ورزشی در قایقرانان( کایاک،کانو کانادائی و روئینگ) مرد نخبه پایان‌نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه گیلان

    بلوچی محمدرضا"مقایسه خصوصیات جسمانی و فیزیولوژیک دونده‌های صد متر با سطوح اجرایی متفاوت" پایان‌نامه کارشناسی ارشد.دانشگاه تهران. 1376 

    حبیبی تیرتاشی, فرشته, اسلامی, منصور, تازیکه لمسکی, زینب,عفت. (1392). تأثیر شکل قوس پا بر نیروهای فشاری و برشی مفصل مچ پا در شروع گام برداری. نشریه طب ورزشی, 5(2), 39-51.‎  

    خواب‌نما، سیده ملیحه، 1388 ، بررسی رابطه بین ویژگی‌های انتروپومتریک و فاکتور‌های آمادگی جسمانی با انواع آسیب‌های ورزشی در جودوکاران نخبه ایران، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه فردوسی مشهد.     

    دانشمندی، حسن.، علیزاده، محمدحسین و مقدسی، مهرزاد، 1385،  بررسی راستای طبیعی زانوها و ارتباط آن با برخی عامل‌های موثر در ورزشکاران حرفه¬ای، نشریه المپیک، (33): 50-41 .

    مقدسی مهرزاد "بررسی مقایسه‌ای راستای طبیعی زانوها و ارتباطان با صدمات ورزشی ورزشکاران" پایان‌نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه گیلان،1384    .

    دانشمندی، حسن. علیزاده، محمدحسین. قراخانلو، رضا. (1383). حرکات اصلاحی، انتشارت سمت.

    رحیم‌پور، اشرفزمانی، 1385، ارتباط بین زاویه Q و شیوع ناهنجاری‌های اندام تحتانی ورزشکاران زن نخبه رشته‌های ورزشی مختلف، پایان‌نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج    .

    رحیمی نژاد مهدی"مقایسه برخی از ویژگی‌های آنتروپومتریکی و بیومکانیکی دونده‌های نخبه سرعتی و استقامتی مردان ایرانی"پایان‌نامه کارشناسی ارشد.دانشگاه بو علی سینا.1379 

    رفیعی شهرکی صادق، (1388) مطالعه تعقیبی عوامل آسیب زا در کاراته‌کاران نخبه در طی یک فصل مسابقه، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه گیلان.

    ساکی، فرزانه (1388)، بررسی راستای اندام تحتانی زنان ورزشکار باسابقه آسیب لیگامنت متقاطع قدامی، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه گیلان.

    شاهرخی حسین دانشمندی حسن"مطالعه پارامترهای آنتروپومتریکی پیش بین راستای ستون فقرات ورزشکاران"مجله طب ورزشی(6)1390

    صادقی، حیدر. 1387. مقدمات بیومکانیک ورزشی، انتشارات سمت    

    طباطبایی، مجید، 1390، بررسی راستای اندام تحتانی در بازیکنان فوتبال، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه گیلان،دانشکده تربیت بدنی    .

    [18]

    [19]

    [20]

    [21]

    [22]

    [23]

    [24]

    [25]

    مقدسی مهرزاد "بررسی مقایسه‌ای راستای طبیعی زانوها و ارتباطان با صدمات ورزشی ورزشکاران" پایان‌نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه گیلان،1384   

    [27]

    [28]

     

    Abrahão, M. R. A., & Mello, D. (2008). Anthropometric differences between the right and the left hemi-body of tennis instructor adults and children beginners in the sport and incidence of standard postural deviation. Fitness Performance Journal, 7(4), 264-270.   

    Akinbo, S. R., & Alimi, N. O. (2000). The relationship between Bilateral osteoarthritis knee joint and quadriceps angle. South African Journal of physiotherapy, 60(3), 26-29.   

    Atamtürk, D. (2004). Relationship of flatfoot and high arch with main anthropometric variables. Acta orthopaedica et traumatologica turcica, 43(3), 254-259.  

    Azevedo, L. B., Lambert, M. I., Vaughan, C. L., O’Connor, C. M., & Schwellnus, M. P. (2009). Biomechanical variables associated with Achilles tendinopathy in runners. British journal of sports medicine, 43(4), 288-292. 

    Backous, D. D., Friedl, K. E., Smith, N. J., Parr, T. J., & Carpine Jr, W. D. (1988). Soccer injuries and their relation to physical maturity. Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, 142(8), 839.   

    Beckett, M. E., Massie, D. L., Bowers, K. D., & Stoll, D. A. (1992). Incidence of hyperpronation in the ACL injured knee: a clinical perspective. Journal of athletic training, 27(1), 58.   

    Beynnon, B. D., Renström, P. A., Alosa, D. M., Baumhauer, J. F., & Vacek, P. M. (2001). Ankle ligament injury risk factors: a prospective study of college athletes. Journal of Orthopaedic Research, 19(2), 213-220. 

    Bordin, D., De Giorgi, G., Mazzocco, G., & Rigon, F. (2001). Flat and cavus foot, indexes of obesity and overweight in a population of primary-school children. Minerva pediatrica, 53(1), 7-13.   

    Burne, S. G., Khan, K. M., Boudville, P. B., Mallet, R. J., Newman, P. M., Steinman, L. J., & Thornton, E. (2004). Risk factors associated with exertional medial tibial pain: a 12 month prospective clinical study. British journal of sports medicine, 38(4), 441-445. 

    Burns, J., Keenan, A. M., & Redmond, A. (2005). Foot type and overuse injury in triathletes. Journal of the American Podiatric Medical Association, 95(3), 235-241.

    Butler, R. J., Davis, I. S., & Hamill, J. (2006). Interaction of arch type and footwear on running mechanics. The American journal of sports medicine, 34(12), 1998-2005.  

    Chaudhari, A. M., Hearn, B. K., Leveille, L. A., Johnson, E. R., & Andriacchi, T. P. (2003, June). The effects of dynamic limb alignment on knee moments during single limb landing: Implications for the analysis of the non-contact injury to the anterior cruciate ligament. In 2003 summer bioengineering conference, Key Biscayne (pp. 25-29).  

    Cote, K. P., Brunet, M. E., II, B. M. G., & Shultz, S. J. (2005). Effects of pronated and supinated foot postures on static and dynamic postural stability. Journal of athletic training, 40(1), 41. 

    Cote, K. P., Brunet, M. E., II, B. M. G., & Shultz, S. J. (2005). Effects of pronated and supinated foot postures on static and dynamic postural stability. Journal of athletic training, 40(1), 41. 

    Cowan, D. N., Jones, B. H., & Robinson, J. R. (1993). Foot Morphologic Characteristics and Risk of Exercise-Relatedn Injury. Archives of Family Medicine, 2(7), 773.  

    Cowan, D. N., Jones, B. H., Frykman, P. N., Polly Jr, D. W., Harman, E. A., Rosenstein, R. M., & Rosenstein, M. T. (1996). Lower limb morphology and risk of overuse injury among male infantry trainees. Medicine and science in sports and exercise, 28(8), 945-952.  

    COWAN, D., B. JONES, and J. ROBINSON. Medial longitudinal arch height and risk of training associated injury. Med. Sci. Sports Exerc. 21:S60, 1989.

    Dahle, L. K., Mueller, M., Delitto, A., & Diamond, J. E. (1991). Visual assessment of foot type and relationship of foot type to lower extremity injury. Journal of Orthopaedic & Sports Physical Therapy, 14(2), 70-74.  

    Davis, I. S. (2004). How do we accurately measure foot motion?. Journal of Orthopaedic & Sports Physical Therapy, 34(9), 502-503.   


موضوع پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, نمونه پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, جستجوی پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, فایل Word پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, دانلود پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, فایل PDF پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, مقاله در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, پروژه در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, پروژه درباره پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه, رساله دکترا در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریک و نیم رخ ساختاری با آسیب‌ های ورزشی دوندگان نخبه

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی –فیزیولوژی ورزشی چکیده : زمینه و هدف : در طی تغییرات متابولیکی در دوران بارداری ،تماس مادر با فلزات سنگین برای عملکرد جفت و سلامت جنین بسیار مهم تلقی شده است. اما فرض شده است که تمرین استقامتی با تاثیر بر فعالیت متالوپروتئین هایی از قبیل MT می تواند راهکاری جهت مقابله با اثرات زیان آور فلزات سنگین باشد .از این ...

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی و علوم ورزش گرایش فیزیولوژی ورزشی چکیده هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر برنامه تمرین نیرومند سازی بعد فعالیت (PAP) بر شاخص های بدنی و رکورد 100 متر آزاد دختران شناگر 10 تا 14 سال انجام شده است. روش: بدین منظور، تعداد 24 شناگر دختر در محدودۀ سنی 10 تا 14 سال به تمرینات شنا دعوت شدند. معیار انتخاب این نوجوانان داشتن ...

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: تربیت بدنی وعلوم ورزشی گرایش: فیزیولوژی ورزشی چکیده نیمرخ آنتروپومتریکی، آمادگی‌جسمانی و قابلیت‌های مرتبط با آن، در ورزش قهرمانی نقش به سزایی داشته و شاخص‌های متعددی چون سن، قد و... می‌تواند در میزان این متغیرها تأثیر گذار باشند. در این تحقیق بر اساس پژوهشی توصیفی- میدانی و با استفاده از چک لیست اندازه‌گیری شاخص‌ها، سعی شده است ...

پایان­ نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی و علوم ورزش گرایش فیزیولوژی ورزشی چکیده هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر برنامه تمرین نیرومند سازی بعد فعالیت (PAP) بر شاخص های بدنی و رکورد 100 متر آزاد دختران شناگر 10 تا 14 سال انجام شده است. روش: بدین منظور، تعداد 24 شناگر دختر در محدودۀ سنی 10 تا 14 سال به تمرینات شنا دعوت شدند. معیار انتخاب این نوجوانان داشتن ...

دانشکده تحصیلات تکمیلی ، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی پایان­نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد «.M.A» گرایش آسیب شناسی چکیده هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط نوع خوابیدن با لوردوز کمری و ارائه حرکات اصلاحی در پسران 10 تا 14 سال شهرستان اسلام آباد غرب می باشد.به همین منظور تعداد 90 نفر از پسران مدارس مورد غربال قرار گرفتند و 40 نفر از آنان به عنوان نمونه پژوهشی در این تحقیق شرکت ...

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: تربیت و علوم ورزشی، گرایش: فیزیولوژی ورزشی چکیده هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر سه شیوه تمرینی همزمان بر شاخص های آنتروپومتریک و سلامتی مردان میان سال بود. به این منظور در پژوهش حاضر 30 مرد میان سال با میانگین سنی (7/5±2/45 سال )در سه گروه [1]هوازی, [2]مقاومتی و[3] ترکیبی قرار گرفتند. برای هر گروه یک برنامه تمرینی 6 هفته ای در نظر ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A ) گرایش: بیومکانیک ورزشی چکیده: آسیب عاملی مخرب در موفقیت ورزشکار بحساب می­آید و شناسایی آسیب به پیشگیری و کاهش آن کمک می­کند. ورزش هندبال یک رشته­ی پرطرفدار بوده و همواره با پدیده آسیب همراه می­باشد. هدف این تحقیق، شناسایی نوع، علل و مکانیزم آسیب­های رایج در هندبالیست­های نیمه حرفه­ای 17 تا 20 سال با تأکید بر پست بازی بود. ...

پایان نامه کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی(M.A) چکیده: هدف از انجام این پژوهش تعیین شاخص های آنتروپومتریک بازیکنان پست های مختلف فوتبال و هندبال و رابطه آنها با سرعت و چابکی می باشد. 22 مورد شاخص آنتروپومتریک در 58 بازیکن (در هندبال میانگین سن 07/22، قد 61/182، وزن 92/82، وانحراف استاندارد سن 24/2، قد 48/5، وزن 42/5. و درفوتبال میانگین سن 33/25، قد 67/182، وزن 60/76، وانحراف ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M. A ) گرایش: بیومکانیک ورزشی چکیده: هدف از این تحقیق استعداد یابی در ماده هفتگانه دو و میدانی بر اساس ویژگی­ های بیومکانیک، آنترپومتریکو آمادگی جسمانی بود. جامعه آماری تحقیق حاضر را ورزشکاران دختر رشته دو و میدانی (16-12) سال شهرستان کرمانشاه شامل می­شدند که از بین آنها 32 نفر از دختران نوجوان عضو تیم استان و تیم ملی دو و میدانی به ...

(M.A)پایان نامه برای دریافت کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی چکیده: هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرینات اینتروال و دایره ای با شدت بالا بر عملکرد توان هوازی ، توان بی هوازی ، چابکی و ضربان قلب استراحت و ریکاوری فوتسالیست های مبتدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در نیمسال اول تحصیلی 93-92 می باشد که حداقل 2 سال سابقه شرکت در تیم های غیر حرفه ای داشتند . نمونه آماری ...

ثبت سفارش