پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه

word 6 MB 32165 128
1393 کارشناسی ارشد مهندسی برق
قیمت قبل:۶۱,۱۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۲,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق،مخابرات سیستم

     

    چکیده:

     

    بررسی الگوریتم‌های ‌مسیر‌یابی در شبکه‌های رادیوشناختی

    و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه

     

    تکنولوژی رادیوشناختی برای اولین بار توسط دکتر Mitola در سال 1999 بیان شد و در سال‌های اخیر تحولی نو‌ظهور در زمینه ارتباطات رادیویی ایجاد کرده که می تواند با بکارگیری منابع طیفی موجودبه صورت هوشمندانه و مؤثر سرویس‌های بی‌سیم سریع‌تر و با قابلیت اعتماد بالاتر را فراهم آورد. البته این استفاده پویا از طیف، با پیچیدگی‌های بسیاری در زمینه طراحی پروتکل‌های ارتباطی در لایه‌های مختلف همراه است. در این پایان‌نامه مطالعات انجام شده پیرامون روش های مسیر‌یابی کارا در شبکه‌های رادیو‌شناختی و ایده‌های اساسی که منجر به ارائه این الگوریتم‌ها گردیده، را بررسی نموده ایم. با توجه به کاستی‌های موجود در طرح‌های پیشین و همچنین عوامل مؤثر در یک طراحی بهینه به استخراج یک الگوریتم مسیر‌یابی کارا برایCRAHN[1] بر مبنایAODV[2] می پردازیم که از دو تکنیک ارسال‌های چند‌کاناله و چند‌مسیره برای مقابله با فعالیت متغیر با مکان و فرکانسPU[3]‌ها بهره می‌برد. در این روش با آگاهی از تغییرات توپولوژی شبکه، اطلاعات محلی مرتبط با حفره‌های فرکانسی و مشخصه‌های آماری الگوی عملکرد  ‌‌‌‌‌PU‌ها به انتخاب بهترین بخش از پهنای باند می‌پردازیم. همچنین متریک بهبود‌دهنده برون‌دهی را به منظور افزایش هر چه بیشتر راندمان با استراتژی انتخاب کانال مناسب ترکیب می کنیم. در ادامه شبیه‌سازی واقع‌گرایانه‌ای برای شبکه‌های رادیو‌شناختی اقتضایی ارائه شده‌است و مدلی واقعی و انعطاف‌پذیر از فعالیت کاربران اولیه و نیز چرخه رادیو‌شناختی (تشخیص، تحرک و به‌اشتراک‌گذاری طیفی) که توسط هر SU[4] انجام می‌پذیرد، پیاده‌سازی گردیده‌است. همچنین این ضمیمه امکان تبادل داده‌های میان‌لایه‌ای میان پروتکل‌های لایه‌های مختلف شبکه را فراهم می‌آورد. ایده‌های مربوط به روش پیشنهادی از طریق نرم‌افزار [5]NS2 بررسی شده است .شبیه‌سازی‌ها بهبود قابل ملاحظه‌ای را در جهت افزایش راندمان انتها به انتها نسبت به روش‌ پیشین نشان می‌دهد.

    کلمات کلیدی:تکنولوژی رادیوشناختی، CRAHN، الگوریتم مسیریابی، تکنیک ارسال های چندگانه

     

     

     

    1-1- کلیات

     

    به علت افزایش تقاضا برای ظرفیت بیشتر باید شبکه‌ های مخابراتی و منابع در دسترس بی‌سیم نظیر طیف (پهنای باند) به صورت کارآمدتر مورد استفاده قرار گیرند. الگوهای طراحی شبکه و تکنولوژی‌های جدید ارتباطی هم چون شبکه‌های ‌رادیو‌شناختی در سال‌های اخیر پدیدار شده‌اند که دارای  قابلیت بهره­برداری از منابع طیفی  به صورت هوشمندانه  و مؤثر ‌می‌باشند.

    تکنولوژی رادیو شناختی برای اولین بار توسط دکتر Mitola  در سال 1999 بیان شد [1]. و در سال­های اخیر تحولی نوظهور در زمینه ارتباطات رادیویی‌ایجاد کرده که ‌می‌تواند با بکارگیری کارآمد منابع طیفی موجود سرویس‌های بی‌سیم سریعتر و با قابلیت اعتماد بالاتر را فراهم آورد. تفاوت قابل توجه شبکه‌های رادیوشناختی با شبکه‌های بی‌سیم متداول گذشته در این است که کاربران این شبکه‌ها باید از فضای رادیویی اطراف خود آگاهی داشته و پارامترهای داخلی خود مانند توان ارسالی، فرکانس ارسالی و نوع مدولاسیون را با آن منطبق سازند، بطور کلی رویکرد سازوکارهای متداول اشتراک و مدیریت طیف درگذشته بر مبنای این فرض بود که تمام کاربران شبکه بی قید و شرط در یک فضای ثابت با هم همکاری ‌می‌کنند که این در یک شبکه‌رادیو‌شناختی پیاده نمی‌شود. اندازه گیری‌های وسیع نشان ‌می‌دهند که تخصیص ثابت فرکانس منجر به بکارگیری ضعیف طیف‌های دارای مجوز در حدود 6 درصد در بیشتر اوقات ‌می‌شود [2].

     

    شکل1-1  نمودار به کارگیری طیف فرکانسی،  [2]

     

    در شبکه‌های رادیوشناختی باندهای طیفی میان کاربران اولیه ([1]PU‌ها( کاربران ثانویه (SU[2]‌ها) به صورت اولویت­بندی شده به اشتراک گذاشته ‌می‌شوند همچنین کاربران هوشمند هستند و قابلیت زیر نظر داشتن، یادگیری و عملکرد بهینه  به منظور افزایش راندمان خود را دارند. اگر آن‌ها متعلق به حوزه‌های مختلفی باشند و اهداف مختلفی را دنبال کنند همکاری کامل با سایر کاربران ارمغانی برای آن‌ها نخواهد داشت، یک کاربر تنها وقتی با دیگر کاربران همکاری ‌می‌کند که این همکاری سود بیشتری را برای او فراهم آورد، علاوه بر آن فضای رادیویی اطراف کاربر به دلیل ماهیت پویا و انتشاری کانال‌های رادیویی، تحرک کاربر، وضعیت جغرافیایی، تغییرات توپولوژی و تبادل اطلاعات دائما در حال تحول است.

     

     

    1-2- تکنولوژی سیستم­های رادیوشناختی

     

    روش‌های پویای دستیابی به طیف از طریق تکنولوژی‌های رادیو شناختی تحقق ‌می‌یابند. این سیستم‌ها دارای قابلیت اشتراک‌گذاری کانال‌های بی‌سیم به صورت فرصت‌طلبانه با کاربر اولیه بوده; در ساختارهای ناهمگون شبکه ‌می‌توانند پهنای باند بیشتری را برای کاربران فراهم کنند، این هدف تنها ‌می‌تواند به واسطه تکنیک‌های مدیریت کارآمد طیفی و روش‌های پویا تحقق یابد. نیز به موجب ماهیت پویای دسترسی به منابع طیفی و همچنین با در نظر گرفتن کیفیت سرویس‌های مختلف بسته به کاربردهای متفاوت، شبکه‌هایCRN با چالش‌هایی، مواجه ‌می‌شود. به منظور رویارویی با این چالش‌ها هر SU در شبکه باید:

    حفره‌های فرکانسی را تعیین نماید.

    بهترین کانال در دسترس را انتخاب کند.

    با دیگر کاربران برای دسترسی به این کانال‌ها رقابت کند.

    در صورت حضور ناگهانی PU‌ها، آن کانال را تخلیه نموده بخش دیگری از طیف را برای مخابره انتخاب نماید.

    این قابلیت‌ها از طریق ساختارهای مدیریتی طیف تحقق ‌می‌یابند که چهارچالش عمده تشخیص طیف، تصمیم‌گیری در طیف، اشتراک‌گذاری و تحرک‌پذیری طیف را عنوان ‌می‌کنند.

    تصمیم‌گیری در یک شبکه CR به صورت شکل 2 انجام‌می‌گیرد:

    شکل1-2  بلوک دیاگرام  یک SUکه قابلیت شناخت هماهنگی و یادگیری از محیط را دارد. [4]

    در این بخش ساختارها و چالش­های موجود در مدیریت طیف این نوع از شبکه‌ها، به ویژه توسعه شبکه‌های هوشمندی که در آن نیازی به تغییر شکل شبکه‌های اولیه نمی‌باشد عنوان شده‌است. یک سیستم رادیویی هوشمند ‌می‌تواند پارامترهای فرستنده اش را بر اساس تغییرات محیط اطرافش تنظیم کند از این رو دو تعریف در مشخصه و ساختار اصلی  CRN‌می‌توان تعریف کرد:

     

    1-2-1-قابلیت هوشمندی

     

    قابلیت هوشمند بودن ‌می‌تواند بواسطه تشخیص تغییرات لحظه‌ای در محیط‌های رادیویی مشخص شود که در آن قسمت­هایی از طیف در زمان یا موقعیت خاص مورد استفاده قرار نگرفته­اند، این قابلیت به راحتی و با بازبینی توان برخی از باندهای فرکانسی حاصل نمی‌شود بلکه به روش­های پیچیده­تری برای تعیین تغییرات موقت فضایی فرکانسی، در این محیط‌ها نیازمند است، با این قابلیت ‌می‌توان حفره‌های فرکانسی را در زمان یا موقعیت خاص تعیین کرده و نتیجتاً بهترین بخش از طیف را با پارامترهای عملیاتی مناسب­تر انتخاب نمود.

     

     

     

    1-2-2-قابلیت دوباره شکل دهی

     

    هوشمندی ‌می‌تواند شکل­دهی مجدد اطلاعات طیفی را به صورت پویا و با در نظر گرفتن انطباق با محیط برای مخابره روی فرکانس­های مختلف برنامه ریزی کند، همچنین یکSU‌ می‌تواند از روش­های دستیابی مختلفی که توسط طراحی سخت افزاری اش ساپورت شده ‌استفاده کند. هدف نهایی سیستم­های ‌رادیو‌شناختی انتخاب بهترین طیف از طریق قابلیت­های هوشمندی و دوباره شکل دهی ‌می‌باشد، از آنجایی که بیشتر طیف‌ها قبلا تخصیص داده شده‌اند مهمترین چالش، اشتراک‌گذاری طیف­های مجاز بدون ‌ایجاد تداخل آزاردهنده برای PU‌ها است که در شکل 3 نشان داده شده‌است. رادیوی هوشمند امکان استفاده فرصت‌طلبانه از حفره‌های طیفی را دارد، بنابراین بهترین بخش از پهنای باند آزاد  ‌می‌تواند انتخاب و با سایر SUها به اشتراک گذاشته شود و بدون ‌ایجاد تداخل با کاربران اولیه مورد استفاده قرار گیرد [3].

     

    شکل 1-3 حفره‌های طیفی،[3]

     

     

     

     

    1-3- معماری فیزیکی شبکه‌های ‌رادیو‌شناختی

     

    معماری کلی فرستنده گیرنده یک رادیوی هوشمند در شکل 4 نشان داده شده ‌است برای فراهم سازی این قابلیت‌ها ، SUبه یک ساختار فرستنده / گیرنده [3]RF نیاز دارد. مولفه‌های اصلی و اجزای سازنده یک فرستنده گیرنده SU عبارتند از نرم افزار رادیویی و واحد پردازشگر باند پایه که نرم افزار مشخص شد هرادیویی [4] برای آن پیشنهاد شده و در شکل 4 نشان داده شده‌است. در نرم افزار رادیویی سیگنال دریافت شده تقویت، مخلوط و تبدیل به دیجیتال ‌می‌شود، در واحد پردازش باند پایه سیگنال مدوله و دمدوله ‌می‌شود. هر جزء سازنده ‌می‌تواند از طریق یک مسیر کنترلی در تطبیق با محیط رادیویی متغیر با زمان مجددا شکل دهی شود. مشخصه‌های جدید فرستنده گیرنده‌هایSU، نرم افزارهای رادیویی پهن باندی هستند که قابلیت تشخیص محدوده وسیعی از فرکانس‌ها را داشته باشند. این ساختار به طور عمده به تکنولوژی‌های سخت افزاری RF مثل آنتن‌های پهن باند، تقویت کننده‌های توان و فیلترهای تطبیقی وابسته است. سخت افزارهای RF برای SU باید قابلیت تنظیم شدن روی هر قسمتی از رنج بزرگ طیف را داشته باشد، اما برای فرستنده / گیرندهSU  سیگنال‌هایی از فرستنده‌های مختلف را که در سطح توان‌های پهن باند و موقعیت‌های مختلف عمل ‌می‌کنند داشته باشد، نرم افزار RF باید قابلیت آشکار سازی یک سیگنال ضعیف در یک رنج دینامیکی بزرگ را داشته باشد، از این رو این یک چالش بزرگ طراحی فرستنده گیرنده‌های  RF‌می‌باشد.

     

     

    1-4 - شبکه‌های ‌رادیو‌شناختی

    1-4-1- اجزای شبکه

     

    اجزای سازنده یک شبکه CRN  درشکل 5 نشان داده شده‌اند، این اجزا را ‌می‌توان به دو گروه شبکه‌های اولیه وثانویه(CR) طبقه بندی کرد.

    شکل 1-4 معماری شبکه‌رادیو‌شناختی،[3]

     

    - شبکه اولیه یا شبکه مجاز

    - اجزای شبکه اولیه

    کاربران اولیه: کاربران اولیه مجاز به انجام عملیات روی باندهای طیفی معینی هستند. اگر شبکه اولیه ساختار یافته باشد، کاربران اولیه از طریق یک ‌ایستگاه پایه کنترل ‌می‌شوند. به موجب این که کاربران اولیه برای دسترسی به طیف اولویت دارند، لذا عملکرد آن‌ها نباید تحت تاثیر کاربران ثانویه قرار گیرد. به عنوان مثال، شبکه‌های سلولی معمول و پخش TV از جمله کاربران اولیه هستند.

    ایستگاه پایه اولیه:‌ ایستگاه پایه اولیه یا ‌ایستگاه پایه مجاز[5] یک جزء ثابت شبکه ساختار‌یافته ‌می‌باشد که دارای طیف مجاز در سیستم سلولار است. بطور کلی،‌ ایستگاه پایه اولیه هیچگونه قابلیتی را برای اشتراک‌گذاری با کاربران ثانویه ندارد.

     

    Abstract

    Investigation on Routing Algorithms in Cognitive Radio Networks and Proposing a New Method for Improving Network Throughput

    The term “Cognitive radio” was coined by Joe Mitola in 1999-2000, in a number of publications, which creates an emerging evolution in RF environment with the objective of providing faster, reliable and spectrally efficient wireless communications. On the other hand, this flexibility in the spectrum accessphase comes with an increased complexity in the design of communication protocols atdifferent layers. This thesis focuses on the problem of designing efficient routing solutions for multi-hop cognitive radio ad-hoc network (CRAHN), clearly highlighting their design rationale. We propose a new AODV-based routing protocol for cognitive radio Ad Hoc networks that exploits path and spectrum diversity jointly to deal with the effects of activities of PUs. Moreover, we integrate Expected transmission count (ETX) routing metric and channel selection strategy to improve the performance further. Our method uses local spectrum knowledge, local dynamic network topology and statistical informations of PU activities to efficiently utilize the available channels. We also investigated a patch, NS2-CRAHN, an extension of NS2 simulator which is designed to support realistic simulation of CRAHN. NS2-CRAHN provides modeling ofcognitive cycle, i.e. spectrum sensing, decision and mobility to simulate accurately the activities of PUs and SUs. Moreover it provides facilities to support cross layer information among network protocols at different layers.The simulation of our proposed protocol was done in NS2. Our simulation results indicate that our protocol improves end to end performance significantly in comparison to a recent method.

    Key words: Cognitive Radio, CRN, CRAHN, Routing algorithm, Diversity technique

  • فهرست:

    فصل اول: مقدمه

    1-1- کلیات.. 2

    1-2- تکنولوژی سیستم­های رادیوشناختی. 4

    1-2-1-قابلیت هوشمندی. 5

    1-2-2-قابلیت دوباره شکل دهی. 5

    1-3- معماری فیزیکی شبکه‌های ‌رادیو‌شناختی. 6

    1-4 - شبکه‌های ‌رادیو‌شناختی. 7

    1-4-1- اجزای شبکه. 7

    1-4-2- ناهمگونی طیف.. 10

    1-4-3- چارچوب مدیریت طیف.. 11

    1-4-4- اشتراک‌گذاری طیف.. 12

    1-5-تفاوت CRN با شبکه‌های چند‌رادیویی و چند‌کاناله متداول گذشته. 13

    1-6- طبفه بندی الگوریتم‌های ‌مسیر‌یابی. 14

    1-6-1- دسته بندی روشهای مسیر یابی در شبکههای رادیو شناختی اقتضایی. 16

     

    فصل دوم: مروری بر فعالیت‌های گذشته در پاسخ به چالش‌های ‌مسیر‌یابی

    2-1- راه‌حل‌های ارائه ‌شده در پاسخ به چالش‌های شبکه‌های ‌رادیو‌شناختی. 18

    2-1-1- روش‌های مبتنی بر تداخل و توان ارسالی. 20

    2-1-2- روش‌های مبتنی بر میزان تأخیر 21

    2-1-3- روش‌های مبتنی بر پایداری مسیر 22

    2-1-4- روش‌های مبتنی بر ماکزیمم کردن برون‌دهی 23

    2-2- معیار‌های کمی متداول ‌مسیر‌یابی در شبکه‌های اقتضایی. 26

    2-2-1- دسته‌بندی معیار‌های کمی ‌مسیر‌یابی. 27

    2-2-2-منتخب گروه اول، HOP. 28

    2-2-3- زمان رفت و برگشت به هاپ(RTT) 30

    2-2-4- دفعات ارسال مورد انتظار (ETX) 31

    2-2-5-زمان ارسال مورد انتظار (ETT) 33

    2-2-6- زمان انحصاری ارسال مورد انتظار(EETT) 34

    2-2-7- پیاده‌سازی چهار معیار انتخابی در الگوریتمAODV. 36

    2-2-8- نکات مهم در طراحی معیار کمی بهینه. 39

    2-3-استراتژی‌های انتخاب کانال در CRN.. 40

    2-3-1- دسته‌بندی استراتژی‌های انتخاب کانال. 41

     

    فصل سوم: استخراج یک الگوریتم ‌مسیر‌یابی کارا با استفاده از تکنیک‌های دایورسیتی دو‌گانه در شبیه‌ساز NS2-CRAHN.. 44

    3-1- مقدمه‌ای بر چالش‌های پیش رویCRAHN.. 44

    3-2- فرضیات و مدل سیستم. 46

    3-2-1-الگوی فعالیت PU‌ها 48

    3-2-2- اساس عملکرد SU‌‌ها 49

    3-3- مدل‌سازیCRAHN به کمک شبیه‌سازNS2. 51

    3-3-1- فایل مرتبط با فعالیت PU‌ها 53

    3-3-2- فایل مرتبط با رویداد‌های کانال. 53

    3-3-3-مدیریت منابع طیفی. 54

    3-3-4- فعالیتSU‌ها 57

    3-4- ارائه یک الگوریتم مسیریابی کارایCRAHN مبتنی بر تکنیک ارسالهای چند مسیره و چند کاناله  58

    3-4-1- پروتکل AODV. 59

    3-5- ارائه یک الگوریتم ‌مسیر‌یابی کارا با استفاده از روش ارسال‌های دوگانه در شبکه‌های رادیوشناختی اقتضایی  67

    3-5-1-الگوریتم مرحله RREQ.. 68

    3-5-2-الگوریتم مرحله RREP. 70

    3-5-3- پروسه  نگهداری از مسیر 71

     

    فصل چهارم:شبه سازی

    4-1- مقایسه کارایی AODV،D2CARP و الگوریتم پیشنهادی. 74

    4-2- تأثیر الگوی عملکرد PU‌ها بر راندمان شبکه. 78

    4-2-1- تحلیل عملکرد 85

    4-3- آنالیز ناهمگونی طیف.. 89

    4-4- مقایسه عملکرد دو روش پیشنهادی و D2CARP بر حسب زمان تشخیص طیف.. 91

    4-5- مقایسه عملکرد دو روش پیشنهادی و D2CARP بر حسب سرعت حرکت گره‌ها 93

    4-6- مقایسه عملکرد دو روش پیشنهادی و D2CARP بر حسب نرخ بسته‌های RREQ.. 94

     

    فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

    5-1- نتیجه گیری. 97

    5-2- پیشنهادات.. 100

    فهرست منابع و مآخذ: 101

    منبع:

     

    [1] J. Mitola III, “Cognitive radio: an integrated agent architecture for software defined radio," Ph.D. thesis, KTH Royal Institute of Technology, Stockholm, Sweden, 2000.

     [2] B. Wang, K. J. Ray Liu, “Advances in Cognitive Radio Networks: A Survey”, IEEE Journal of selected topics in signal processing, VOL. 5, NO. 1, Feburary 2011.

     [3] I. F. Akyildiz, W. Y. Lee, M. C. Vuran, and S. Mohantly, ”Next generation/dynamic spectrum access/cognitive radio wireless network: a survey,” Elsevier Computer Networks, Vol. 50, pp. 2127-2159, Sept.2006.

    [4] Z. Han, “Game theory for Cognitive Radio Networks”, IEEE GLOBECOM'09, Honolulu, Hawaii, USA 4th December, 2009.

    [5] Perkins, C. , Ad-hoc on-demand distance vector routing. In Proceedings of the Second IEEE Workshop on Mobile Computer Systems and Applications, Washington, DC, USA, 1999, pp. 90, Washington, DC, USA: IEEE Computer Society.

    [6] Johnson, D.B. Maltz, D.A. Broch, J. DSR: The Dynamic Source Routing for Multihop Ad Hoc networks. In Ad hoc Networking, Boston, MA, USA, 2001, pp. 139-172, Addison-Wesley Longman Publishing Co., Inc: Boston, MA, USA.

    [7] Q. Wang, H. Zheng, Route and specrum selection in dynamic spectrum networks, in: Proceeding. of  IEEE CCNC 2006, Las Vegas, USA, 2006, pp. 625–629.

    [8]M. Cesana, C. Francesca, and E. Eylem. "Routing in cognitive radio networks:Challenges and solutions." Ad Hoc Networks 9.3 (2011): 228-248.

    [9] Y. Shi, Y. Hou, “A distributed optimization algorithm for multi-, hop cognitive radio networks “, in: The 27th IEEE Conference on Computer Communications, INFOCOM 2008

     [10] M. Xie, Z. Wei, and W. Kai-Kit. "A geometric approach to improve spectrum efficiency for cognitive relay networks." Wireless Communications, IEEE Transactions on 9.1 (2010): 268-281.

    [11] Chowdhury, Kaushik R., and M. D. Felice. "Search: A routing protocol for mobile cognitive radio ad-hoc networks." Computer Communications 32, no. 18 (2009): 1983-1997.

    [12] L. Ding,"Rosa: distributed joint routing and dynamic spectrum allocation in cognitive radio ad hoc networks." Proceedings of the 12th ACM international conference on Modeling, analysis and simulation of wireless and mobile systems. ACM, 2009

    [13] A. Sampath, "High throughput spectrum-aware routing for cognitive radio networks." Proc. of IEEE Crowncom (2008).

    [14] Pefkianakis, Ioannis, Starsky HY Wong, and Songwu Lu. "SAMER: spectrum aware mesh routing in cognitive radio networks." New Frontiers in Dynamic Spectrum Access Networks, 2008.DySPAN 2008.3rd IEEE Symposium on. IEEE, 2008.

    [15] L. Ding, T. Melodia, S. Batalama, M.J. Medley, Rosa: distributed joint routing and dynamic spectrum allocation in cognitive radio ad hoc networks, in: MSWiM ’09: Proceedings of the 12th ACM International Conference on Modeling, Analysis and Simulation of Wireless and Mobile Systems, 2009.

    [16] S.L Nxumalo, N. Ntlatlapa, P. Mudali, M.O. Adigun, 2009. Performance Evaluation of  Routing Metrics for Wireless Networks. In Procedings of South African Telecommunication Networks and Applications Conference, Royal Swazi Spa, Swaziland, 30 August – 2 September 2009

    [17] De Couto, Douglas SJ, "A high-throughput path metric for multi-hop wireless routing." Wireless Networks 11.4 (2005): 419-434..

    [18] Dijkstra, W. Edsger "A note on two problems in connexion with graphs."Numerische mathematik 1, no. 1 (1959): 269-271.

    [19] A. Adya, "A multi-radio unification protocol for IEEE 802.11 wireless networks." Broadband Networks, 2004. BroadNets 2004.Proceedings.First International Conference on. IEEE, 2004

    [21] R. Draves,  P.  Jitendra, and Z. Brian. "Routing in multi-radio, multi-hop wireless mesh networks."In Proceedings of the 10th annual international conference on Mobile computing and networking, pp. 114-128.ACM, 2004.

    [22] Q. Xiao, Y. Li, M. Zhao, S. Zhou, and J. Wang, “Opportunistic channel selection approach under collisionprobability constraint in cognitive radio systems,” Computer Communications, vol. 32 (18), pp. 1914–1922,2009.

    [23] L. Yang, L. Cao, and H. Zheng, “Proactive channel access in dynamic spectrum networks,” Elsevier PhysicalCommunications Journal, vol (1), pp. 103–111, 2008.

    [24] G. D. Nguyen and S. Kompella, “Channel sharing in cognitive radio networks,” in MILCOM, 2010

    [25] I.F. Akyildiz, L. Won-Yeol, and K.R. Chowdhury. "CRAHNs: Cognitive radio ad hoc networks." Ad Hoc Networks 7.5 (2009): 810-836..

    [26] K.R. Chowdhury, I.F. Akyildiz, OFDM based common control channel design for Cognitive Radio Ad HoC Networks, IEEE Transactions on Mobile Computing (2010) (in press).

    [27] A. Ghasemi, and Elvino S. Sousa. "Spectrum sensing in cognitive radio networks: the cooperation-processing tradeoff." Wireless Communications and Mobile Computing 7.9 (2007): 1049-1060.

    [28] C. Sun, K.B. Letaief, User cooperation in heterogeneous cognitive radio networks with interference reduction, in: Proceeding. of IEEE ICC 2008, Beijing, China,2008, pp. 3193–3197.

    [29] Network simulator version 2. http://www.isi.edu/nsnam/ns/.

    [30] H. Khalife, N. Malouch, and S. Fdida, “Multihop cognitive radio networks: to route or not to route,” IEEE Networks, pp. 20–25, August 2009.

    [31] M. Gong,  "Medium access control in wireless mesh networks." Wireless Mesh Networking: Architectures, Protocols and Standards (2006): 147-182.

    [32] J. Mo, H.S.W. So, J. Walrand, Comparison of multi-channel MAC protocols, in: Proc. of ACM MSWIM 2005, Montreal, Canada, 2005, pp. 209–218.

    [33] S.-L. Wu, C.-Y Lin, Y.-C.Tseng, J.-P.Sheu, A new multi-channel MAC protocol with on-demand channel assignment for multi-hop mobile ad hocnetworks, in: Proc. of IEEE ISPAN 2000, Dallas, USA, 2000, pp. 232–237.

    [34] K. Pradeep, N.H. Vaidya, Routing and link-layer protocols for multi-channel multi-interface ad hoc wireless networks, ACM SIGMOBILE Mobile Computing and Communications Review 10 (15) (2006) 31–43.

    [35] W.Y.  Lee and I. Akyildiz, “Optimal spectrum sensing framework for cognitive radio networks,” WirelessCommunications, IEEE Transactions on, vol. 7, no. 10, pp. 3845 –3857, october 2008.

    [36] G. Yuan, R. Grammenos, Y. Yang, and W. Wang, “Performance analysis of selective opportunistic spectrumaccess with traffic prediction,” Vehicular Technology, IEEE Transactions on, vol. 59, no. 4, pp. 1949 –1959,may 2010.

    [37] Min, W. Alexander, and G. Shin. Kang "Exploiting multi-channel diversity in spectrum-agile networks." INFOCOM 2008.The 27th Conference on Computer Communications.IEEE, 2008.

    [38] S. Geirhofer, L. Tong, and B. M. Sadler, “Dynamic spectrum access in wlan channels: Emperical model and its stochastic analysis,” in ACM TAPAS, Aug 2006.

    [39] H. Kim and K. Shin, “Efficient discovery of spectrum opportunities with mac-layer sensing in cognitive radio networks,” IEEE Transactions on Mobile Computing, vol. 7, no. 5, pp. 533 –545, may 2008.

    [40] A. Adas, “Traffic models in broadband networks,” IEEE Communications Magazine, vol. 35, no. 7, pp. 82 –89, jul 1997.

    [41] K. Sriram and W. Whitt, “Characterizing superposition arrival processes in packet multiplexers for voice and data,” Selected Areas in Communications, IEEE Journal on, vol. 4, no. 6, pp. 833 – 846, Sept. 1986.

    [42] S. Shankar, C. Cordeiro, and K. Challapali, “Spectrum agile radios: utilization and sensing architectures,” in IEEE Int. Symposium on New Frontiers in Dynamic Spectrum Access Networks, 2005.

    [43] P. Bahl , R. Chandra, P. A. Chou, J. I. Ferrell, T. Moscibroda, S. Narlanka, and Y. Wu. "KNOWS: Kognitiv Networking Over White Spaces."In IEEE DySPAN, p. 32. 2007.

    [44] Tang, Haiyun. "Some physical layer issues of wide-band cognitive radio systems." New frontiers in dynamic spectrum access networks, 2005. DySPAN 2005.2005 first IEEE international symposium on.IEEE, 2005.

    [45] W. Y. Lee and I. Akyildiz, “Optimal spectrum sensing framework for cognitive radio networks,” Wireless Communications, IEEE Transactions on, vol. 7, no. 10, pp. 3845 –3857, october 2008.

    [46] T. Farnham, G. Clemo, R. Haines, E. Seidel, A. Benamar, S. Billington, N. Greco, N. Drew, T. Le, B. Arram, and P. Mangold, “Ist-trust: A perspective on the reconfiguration of future mobile terminals using software download,” in IEEE Int. Symposium on Personal, Indoor and Mobile Radio Commun, 2000.

    [47] R. Tandra and A. Sahai, “Fundamental limits on detection in low snr under noise uncertainty,” in IEEE Int. Conf. on Wireless Networks, Commun.and Mobile Computing, 2005.

    [48] R. Chen, J. M. Park, and J. Reed, “Defense against primary user emulation attacks in cognitive radio networks,”IEEE Journal on Selected Areas in Communications,, vol. 26, no. 1, pp. 25 –37, jan. 2008.

    [49] Di Felice, Marco, "End-to-end protocols for cognitive radio ad hoc networks: An evaluation study." Performance Evaluation 68.9 (2011): 859-875.

    [50] T. Rappaport, Wireless Communications: Principles and Practice, Prentice Hall, 2001.

    [51] A.S. Cacciapuoti,  "CAODV: routing in mobile ad-hoc cognitive radio networks." Wireless Days (WD), 2010 IFIP.IEEE, 2010.

    [52] Rahman, Muhammad Arafatur, Marcello Caleffi, and Luigi Paura. "Joint path and spectrum diversity in cognitive radio ad-hoc networks." EURASIP Journal on Wireless Communications and Networking 2012.1 (2012): 1-9.

    [53] M. Di Felice, K. R. Chowdhury, and  L. Bononi, “Modeling and performance evaluation of transmission control protocol over cognitive radio ad hoc networks,” in Proceedings of the 12th ACM international conference on Modeling, analysis and simulation of wireless and mobile systems, ACM, 2009, pp. 4–12.

    [54] S. Bayhan and F. Alagˆz, “Distributed channel selection in crahns: A non- selfish scheme for mitigating spectrum fragmentation,” Ad Hoc Networks, 10.5(2012)

    [55] Wireless LAN medium access control (MAC) and physical layer (PHY) specifications, IEEE Std. 802.11, 2007.


موضوع پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, نمونه پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, جستجوی پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, فایل Word پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, دانلود پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, فایل PDF پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, مقاله در مورد پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, پروژه در مورد پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, پروژه درباره پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه, رساله دکترا در مورد پایان نامه بررسی الگوریتم‌ های ‌مسیر‌یابی در شبکه های رادیو شناختی و ارائه روشی برای بهبود برون دهی شبکه

پایان‌نامه کارشناسی ارشد گرایش الکترونیک چکیده امروزه با توجه به مزایای شبکه­های حسگر بی­سیم که همانا پیاده­­سازی ساده و ارزان، مصرف توان پایین و مقیاس­پذیری بالای آنها است، در بسیاری از کاربردها مورد استفاده قرار گرفته­اند. طراحی شبکه­های پایدار حسگر بی­سیم یک مسئله بسیار چالش برانگیز است. انتظار می­رود حسگرها با انرژی محدود به صورت خودکار برای مدت طولانی کار کنند. این در حالی ...

پایان‌نامه کارشناسی ارشد گرایش الکترونیک چکیده امروزه با توجه به مزایای شبکه ­های حسگر بی­سیم که همانا پیاده­­سازی ساده و ارزان، مصرف توان پایین و مقیاس­پذیری بالای آنها است، در بسیاری از کاربردها مورد استفاده قرار گرفته­اند. طراحی شبکه­های پایدار حسگر بی­سیم یک مسئله بسیار چالش برانگیز است. انتظار می­رود حسگرها با انرژی محدود به صورت خودکار برای مدت طولانی کار کنند. این در حالی ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی فناوری اطلاعات گرایش شبکه­ های کامپیوتری چکیده مکان­یابی و همزمان­سازی از عناصر کلیدی در بسیاری از برنامه­ های کاربردی ارتباطی زیرآب هستند که علی­رغم وابستگی بسیار، معمولا جدا از هم عمل می­کنند. اما از آنجا که سرویس­های همزمان­سازی پیش­نیاز الگوریتم­های مکان­یابی هستند و اطلاعات در رابطه با مکان حسگرها برای تخمین تاخیر انتشار مورد استفاده ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق (مخابرات سیستم) چکیده بهینه­سازی جایگذاری گره­ها در محیط­های مختلف برای شبکه­های حسگرفراپهن­باند مکان­یاب سیستم­های مکان­یاب به سیستم­هایی گفته می­شود که بتوانند مکان یک جسم را در یک فضا تشخیص دهند. اینگونه سیستم­ها معمولا با استفاده از ارتباطات رادیویی، فاصله دو جسم را تشخیص داده و بعد از چندین اندازه­­­گیری از گره­های مختلف، مکان جسم ...

پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی برق- مخابرات چکیده شبکه‌های مش بی‌سیم یکی از تکنولوژی‌های مورد توجه برای ایجاد شبکه‌های بی‌سیم نسل بعد هستند. زیرا این شبکه‌ها می‌توانند به دلیل افت مسیر کمتر و نیز کاهش اثر عامل سایه افکنی، که ناشی از خصوصیت چند گامی بودن آنهاست، محدوده تحت پوشش وسیع و ظرفیت بالایی را با مصرف توان کم و هزینه پایین در اختیار کاربران قرار دهند. در مقابل این مزایا، ...

پایان­نامه کارشناسی ارشد مهندسی برق – مخابرات چکیده با رشد سریع کاربران اینترنت و سرویس­های بلادرنگ نظیر صدا و تصویر و نیاز به برآورده کردن کیفیت سرویس مورد نیاز کاربران از نسل بعدی شبکه­های سلولی انتظار می­رود که دسترسی در همه نقاط را برای کاربران موبایل فراهم کند. LTE یک تکنولوژی دسترسی رادیویی جدید می­باشد که به منظور یک حرکت به سمت نسل بعدی سیستم­های بی­سیم پیشنهاد شده است. ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc) چکیده: یک شبکه حسگر متشکل از تعداد زیادی گره‌های حسگر است که در یکمحیط به طور گسترده پخش شده و به جمع‌آوری اطلاعات از محیط می‌پردازند.از آنجایی که گره ها از باتری تغذیه میکنند ،مساله مهمی که در شبکه های حسگرمورد توجه قرار میگیرد،بحث مصرف انرژی است.یکی از روشهایی که در این شبکه ها برای کاهش مصرف انرژی بسیار رایج است خواباندن گره ها ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد(M.Sc) چکیده شبکه حسگر بی سیم، شبکه ای است که از تعداد زیادی گره کوچک تشکیل شده است. گره از طریق حسگرها اطلاعات محیط را دریافت می‌کند. انرژی مصرفی گره‌ها معمولاً از طریق باتری تامین می‌شود که در اکثر موارد امکان جایگزینی این باتری‌ها وجود ندارد. بنابراین توان مصرفی گره‌ها موضوع مهمی در این شبکه ها است. و استفاده از روش‌های دقیق و سریع ...

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش: نرم افزار چکیده ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯﺷﺒﮑﻪ­ های ﺳﻨسور ﺑﻲ­ﺳﻴﻢ (Wireless Sensor Network) ﺑﻪ ﺷﮑﻞﮔﺴﺘﺮﺩﻩ­ﺍی ﺭﻭ ﺑﻪ ااست. ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻏﺎﻟﺐ ﺍﺯ ﺑﺎﻃﺮی ﺑﺮﺍی ﺗﺎﻣﻴﻦ ﺍﻧﺮﮊی ﻣﺼﺮﻓﻲ ﺍﻳﻦ ﺳﻨﺴﻮﺭﻫﺎ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻋﺪﻡ ﺩﺳﺘﺮﺳﻲ ﺁﺳﺎﻥ ﺑﻪ ﺳﻨﺴﻮﺭﻫﺎ ﺩﺭ ﺑﺴﻴﺎﺭی ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﮐﺎﺭﺑﺮﺩﻫﺎ، ﻣﻬﻨﺪﺳﺎﻥ ﻭ ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻃﺮﺍﺣﻲ پروتکل­ ﻫﺎی ﻣﺴﻴﺮﻳﺎﺑﻲ ﺑﺎ خصوصیات انرژی مصرفی کم و افزایش طول ...

ثبت سفارش