پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری

word 231 KB 32360 145
1392 کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی و زراعت
قیمت قبل:۶۳,۸۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۲۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد  (M.Sc)

    گرایش: زراعت

    بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال  (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری

     

    چکیده:

          بر اساس آمار موجود در سطح جهانی ایران پس از چین، هند و پاکستان بیشترین درصد اراضی شور را به خود اختصاص داده است از این رو لازم است که جهت ایجاد یک کشاورزی پایدار استفاده از گیاهان جدید و روشهای جدید در کشاورزی را مد نظر قرار دهیم. با توجه به آن که گیاه دارویی ماریتیغال دارای توانایی نسبتاً خوبی در برابر تنش شوری می‌باشد می‌تواند به عنوان یک گزینه خوب جهت کشت در مناطق شور مد نظر قرار گیرد. از آنجایی که عمل پرایمینگ می‌تواند نقش موثری در ایجاد مقاومت به تنش شوری در بذور گیاه بازی کند می‌توان آن را به عنوان یک روش کم هزینه جهت کشاورزی در مناطق شور قلمداد کرد. هدف از اجرای این آزمایش یافتن بهترین تیمار پرایمینگ جهت ایجاد مقاومت به شوری در بذور گیاه ماریتیغال از بین چند نوع از پرایمینگ‌هایی است که تا به حال بر روی بسیاری از گیاهان دیگر انجام شده و نتایج خوبی را در بر داشته‌اند. این آزمایش در دو بخش انجام شده است در بخش اول که به جوانه‌زنی بذور در پتری‌دیش پرداخته شده است در این بخش طرح آزمایشی مورد استفاده فاکتوریل در غالب طرح کاملاً تصادفی بود که از جیبرلیک اسید، سالیسیلیک اسید، آب و نمک طعام جهت پرایمینگ بذور استفاده شد. سطوح شوری مورد استفاده صفر، 50، 100، 150، 200 و 250 میلی‌مول نمک طعام در لیتر بود. در بخش دوم آزمایش اثرات تنش شوری بر روی قند بذور در اوایل دوره جوانه‌زنی مورد مطالعه قرار گرفت پرایمینگ‌ها و سطوح شوری همانند آزمایش اول بود اما در این آزمایش مقدار قندها در زمان‌های 12، 24 و 36 ساعت پس از خیس شدن بذور ماریتیغال مورد مطالعه قرار گرفت. طرح آزمایشی مورد استفاده در آزمایش دوم نیز فاکتوریل در غالب کاملاً تصادفی بود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد که پرایمینگ بذرو در شرایط تنش شوری دارای اثرات مثبتی در ایجاد مقاومت به شوری در بذور گیاه ماریتیغال می‌باشد و بر روی شاخص‌های جوانه‌زنی در گیاه دارای تأثیر مثبت می‌باشد همچنین بر روی مقدار قند بذور نیز تأثیر گذار بوده و در آن تغییر ایجاد می‌کند. مشاهده گردید که در سطوح مختلف شوری بذور به تیمارها پاسخ‌های مختلفی را نشان دادند  و بهترین نتیجه در مورد شاخص‌های جوانه‌زنی زمانی حاصل شد که بذور در شوری 50 میلی‌مول در لیتر نمک طعام قرار داشتند و تیمار هیدروپرایمنگ بر روی آنها انجام شده بود.  بیشترین میزان قندکل و غیر احیایی زمانی حاصل گردید که بذور تحت تنش شوری 250 میلی‌مول بر لیتر نمک طعام بودند و تیمار سالسیلیک اسید پرایمینگ بر روی آنها انجام شده بود همچنین 36 ساعت از زمان خیس شدن بذور می‌گذشت. بالاترین مقدار قند احیایی در حالتی مشاهده شد که بذور تحت تنش شوری 50 میلی‌مول نمک طعام در لیتر قرار داشته و هیچ گونه پرایمی بر روی آنها صورت نگرفته بود و تنها 12 ساعت از خیس شدن بذور گذشته باشد. با توجه به این که غلظت ماده پرایمینگ و طول دوره پرایمینگ بر روی نتایج حاصله موثر است پیشنهاد می‌شود که با استفاده از مواد مورد استفاده در این آزمایش  در غلظت‌ها و زمان‌های پرایمینگ دیگر این آزمایش‌ها تکرار شوند.

    کلمات کلیدی: قند کل، قند احیایی، قند غیر احیایی. پرایمینگ، جوانه‌ زنی و شوری

     

    فصل اول

    مقدمه و هدف

    1-1مقدمه :

         گیاهان دارویی مخازن غنی از مواد موثره اساسی بسیاری از داروها می‌باشند. مواد موثره اگرچه اساساً با هدایت فرایندهای ژنتیکی ساخته می‌شوند ولی ساخت آنها بطور بارزی تحت تأثیر عوامل محیطی قرار می‌گیرد، بطوری که عوامل محیطی سبب تغییرات در رشد گیاهان دارویی، همچنین در مقدار و کیفیت مواد موثره آنها می‌گردد. آبی که برای آبیاری زمین‌های کشاورزی استفاده می‌شود دارای نمک‌های محلول است که پس از تبخیر آب در خاک باقی مانده و به تدریج باعث افزایش شوری خاک‌های زراعی می‌گردد ( برکلی، 1986). حدود 7 درصد اراضی دنیا ( مونس، 2002 ) و 15 درصد از سطح کشور ایران تحت تاثیر شوری می‌باشند. از این‌رو شناسایی و بررسی سازگاری گیاهانی که توان رشد در مناطق شور را داشته باشند می‌تواند در ایجاد تعادل اکولوژیک مهم باشد ( هادی و همکاران، 1386). از نظر مراحل استقرار گیاه اولین مسئله تندش دانه است. در خاک‌های شور بذر از نظر جذب آب و اثرات سمی غلظت بالای نمک‌ها با استرس روبرو می‌گردد ( هایدر و همکاران، 1972). تنش شوری عموماً باعث تأخیر در جوانه زنی، کاهش سرعت و درصد جوانه زنی و کاهش رشد دانه رست می‌گردد. به علاوه شوری سبب تأخیر در ظهور ریشه‌چه و ساقه‌چه در بذرهای در حال جوانه زدن در محیط شور می‌شود. شوری کلرید سدیم نسبت به شوری‌های دیگر با شدت بیشتری بر روی رویش بافت‌های جوان تأثیر می‌گذارد ( وحید و همکاران، 1999 ). پرایمینگ یکی از روشهای بهبود کارکرد بذر می‌باشد. در پرایمینگ اجازه داده می‌شود که بذرها مقداری آب جذب کنند طوری که مراحل اولیه جوانه زنی انجام شود اما ریشه‌چه خارج نشود. به عبارت دیگر، بذرها تا مرحله دوم آبنوشی پیش می‌روند اما وارد مرحله سوم نمی‌شوند. بعد از تیمار پرایمینگ، بذرها خشک و همانند بذرهای تیمار نشده ( شاهد ) ذخیره و کشت می‌شوند (مک‌دونالد، 1999). گزارش‌های مختلف حاکی از آن است که پرایمینگ باعث افزایش درصد، سرعت و یکنواختی جوانه‌زنی و سبز شدن بذر می‌گردد (دمیرکایا و همکاران، 2006) ( اشرف و رئوف، 2001). همچنین گزارش شده است که این تکنیک باعث افزایش دامنه جوانه‌زنی بذر‌ها در شرایط محیطی تنش‌زا از قبیل تنش شوری، خشکی و دما می‌شود (فوجی‌کارا و همکاران، 1993) ( دمیر‌کایا و همکاران، 2006) (اشرف و فولاد، 2005).

     

    1-2 گیاه شناسی:

         ماریتیغال یا خار مریم با نام علمی Silybum marianum گیاهی است یکساله که در آب هوای گرم با خاک سبک و شنی می‌روید و ریشه این گیاه مستقیم، به رنگ روشن و دارای انشعابهای زیادی می‌باشد. ساقه آن نیز مستقیم است و انشعابهای زیادی دارد. ارتفاع ساقه متفاوت بوده و بین 150 تا 250 سانتی متر است. برگها پهن و شکننده‌اند و اوایل رویش به شکل روزت روی زمین قرار می‌میگیرند. دمبرگها بلند، بیضی شکل و خاردار می‌باشند. وجود لکه‌های سبز رنگ کلوروفیل دار و سفید رنگ که بر اثر ایجاد فاصله بین غشاء و سلولهای کلروفیل‌ دار مزوفیل ایجاد شده به ظاهر برگ حالتی شبیه به سنگ مرمر می‌دهد. حاشیه برگها خار‌دار بوده و کاپیتولها به شکل بیضی و تا حدودی تخم‌مرغی شکل هستند. قطر آنها بین 5 تا 8 سانتی‌متر است گلهای لوله‌ای به رنگ بنفش تیره و بندرت سفید رنگ می‌باشند. قسمت خارجی کاپیتولها برجسته و پولک مانند است و از تعداد زیادی زواید خار مانند تشکیل شده‌اند. میوه ( دانه ) به شکل تخم مرغ ، به طول 8 میلی‌متر و ضخامت 4 میلی‌متر است. رنگ آن عموماً قهوه‌ای تیره است، اما قسمت تحتانی آن به رنگ قهوه‌ای روشن مشاهده می‌شود. وزن هزار دانه آن 23 تا 31 گرم است (امید بیگی، 1384). وزن هر دانه حدود 22 میلی‌گرم است (ابدالی مشهدی، 1381). این گیاه به حالت خودرو در کنار جاده‌های متروک، اراضی بایر و حدود خارجی زمینهای زراعی می‌روید. برگهای این گیاه بزرگ با کناره‌های منقسم، دندانه دار، خار دار و به رنگ سبز شفاف است. خارهای نازک و ظریف رأس دنداه‌های این گیاه ، رنگ زرد و ظاهر مشخصی در برابر مقابل رنگ سبز پهنک نشان می‌دهد ضمناً چون کناره رگبرگها آن لکه‌‌های سفید وجود دارد، مجموعاً باعث می‌شود که توجه به مشخصات برگ باعث سهولت تشخیص آن از گیاهان دیگر این تیره گردد ( زرگری، 1375). . برگهای تازه روییده از بذر (لپه) از یک دوم تا سه چهارم اینچ پهنا و سه چهارم تا یک اینچ درازا دارند. هر کاپیتول حدود 100 دانه دارد و هر گیاه بین 10 تا 50 کاپیتول ایجاد می‌کند. رنگ پوشش غشایی بذر بستگی به وضعیت آب و هوایی در مرحله گلدهی دارد. وقتی هوا سرد و بارانی باشد ممکن است دانه‌ها بدون رنگ شوند (ابدالی مشهدی، 1381).

     

    Abstract:

    According to world statistics  after China, India and Pakistan Iran  has the most saline soil. Therefore it is important to consider using new plants and new methods in establishing a permanent agriculture. Considering  Silybum marianum  has a high resistance against salt stress it could be planted in salty area. Since priming treatment can play an important role  in making  seeds resistant to salt we can use them as a cheap method in making permanent  agriculture in  salty areas. The goal of this experiment was finding the best priming treatment in making seeds resistant to salinity in  Silybum marianum  among several priming methods which had been done on many other plants have had good result on. This experiment has been perform in two parts in the first part deals with the germination of seeds in pettry dishes in this part  experimental design was CRD through factorial which we used Gibberelic acid, salicylic acid , water and salt to prime seeds. Salinity levels used in this experiment were 0, 50, 100, 150, 200 and 250 Mmol per liter. In the second experiment the effects of salinity on sugar seed germination were studied in early period. priming and salinity level were as the same in the first experiment but in this experiment the sugar tested at 12, 24 and 36 hour after getting soaked in  Silybum marianum seeds were studied. The experimental design which has been used in the second experiment also was CRD through factorial. The achieves result from this research show that priming of seeds in salt stress have positive effects in create resistance on saline condition. In Silybum marianum  seeds and on indicator of germination in plant  have positive effects . Moreover has some effects on the rate of sugar of seeds and make changes on them. There were different level of salinity in seed treatments showed different responses and the best result were obtained when the seed germination indicate in 50 Mmol per liter of  NaCl salinity and hydropriming treatment were performed on them. The most rate of total sugar and non-reducing sugar was achieve when seeds were under salt stress of 250 Mmol per liter NaCl and salicylic acid priming was performed on the priming and seeds also passes 36 hour of getting wet. Reducing sugar content was highest in the case of the seeds under salt stress was 50 Mmol NaCl per liter and they were not on any prime and seeds can last 12 hour of getting wet. According to the concentration and duration of priming effects on the result, it suggested that by using the materials in the densities and priming periods should be reported.

    Keywords: Total sugar, Reducing sugar, Non-reducing sugar, Priming, Germination and salinity.

  • فهرست:

    .......................................................................................................................................................................................1

    فصل اول: مقدمه و هدف

    1-1مقدمه................................................................................................................................................................................4

    1-2 گیاه شناسی...................................................................................................................................................................5

    1-3 پراکندگی جغرافیایی و منشأ......................................................................................................................................6

    1-4 شوری خاک................................................................................................................................................................. 7

    1-5 تأثیر شوری بر جوانه زنی..........................................................................................................................................10

    1-6 پرایمینگ......................................................................................................................................................................12

    1-7 ترکیبات شیمیایی ماریتیغال...................................................................................................................................14

    1-8 خواص فیزیکی و شیمایی روغن دانه ماریتیغال...................................................................................................15

    1-9 اثرات درمانی سیلی‌مارین.........................................................................................................................................16

    1-10 هدف از آزمایش.......................................................................................................................................................18

    فصل دوم: مروری بر تحقیقات دیگران

    2-1 سالیسیلیک اسید پرایمینگ....................................................................................................................................20

    2-2 آب پیش تیمار سازی (هیدروپرایمینگ)..............................................................................................................24

    2-3 پیش تیمار سازی با نمک(هالو پرایمینگ)............................................................................................................27

    2-4 پیش تیمار سازی با جیبریلیک اسید.....................................................................................................................31

    2-5 تأثیر شوری بر روی قند کل در بذر........................................................................................................................33

     

    2-6 تأثیر شوری بر روی قندهای غیر احیایی.............................................................................................................36

    2-7 تأثیر شوری بر روی قندهای احیایی...................................................................................................................37

    2-8 تأثیر پرایمینگ  جیبرلیک اسید بر میزان قند...................................................................................................39

    2-9 تأثیر پرایمینگ سالیسیلیک اسید بر میزان قند.................................................................................................39

    2-10 تأثیرهیدروپرایمینگ ( آب پیش تیمار سازی )  بر میزان قند.....................................................................41

    2-11 تأثیر هالوپرایمینگ ( پیش تیمار سازی با نمک )  بر میزان قند................................................................42

    فصل سوم: مواد و روشها

    3-1 منظور از آزمایش......................................................................................................................................................44

    3-2  محل اجرای آزمایش...............................................................................................................................................44

    3-3  طرح آزمایش............................................................................................................................................................44

    3-4  طرز اجرای آزمایش.................................................................................................................................................45

    فصل چهارم: نتایج و بحث

    نتایج و بحث.......................................................................................................................................................................54

    4-1 متوسط سرعت جوانه‌زنی........................................................................................................................................54

    4-2: متوسط جوانه‌زنی در روز.......................................................................................................................................59

    4-3: سرعت جوانه‌زنی......................................................................................................................................................62

    4-4: درصد جوانه‌زنی........................................................................................................................................................66

    4-5 قند کل........................................................................................................................................................................73

    4-6 قند احیایی..................................................................................................................................................................82

    4-7 قند غیر احیایی..........................................................................................................................................................91

    4-8 نتایج کلی و بحث......................................................................................................................................................99

    منابع

    منابع فارسی........................................................................................................................................................................101

    منابع انگلیسی...................................................................................................................................................................104

    چکیده انگلیسی..................................................................................................................................................................128

     

     

     

    منبع:

     

    ابدالی مشهدی، ع.ر. 1381. بررسی اثر سطوح مختلف تراکم بر عملکرد و میزان روغن دانه گیاه دارویی ماریتیغال در شرایط آب و هوایی اهواز. مجله پزوهش و سازندگی. شماره 54: 28-34.

    امید بیگی، ر. 1384. تولید و فراوری گیاهان دارویی. انتشارات آستان قدس رضوی. جلد دوم. 438 صفحه.

    وجی، ب. و د. بولی. 1388. مناوری و اصول زیست‌شناسی بذر. ترجمه. حجازی، ا. انتشارات دانشگاه تهران. 513 صفحه.

    جلیلی مرندی. ر. 1389. فیزیولوژی تنشهای محیطی و مکانیسم‌های مقاومت در گیاهان باغی ( درختان میوه، سبزی‌ها و گیاهان دارویی ). انتشارات جهاد دانشگاهی واحد ارومیه. جلد اول. صفحه 283-290.

    دادخواه، ع. ر. 1389. مطالعه اثر تنش شوری و نوع نمک بر جوانه‌زنی و رشد گیاهچه چهار گیاه دارویی شنبلیله، کنجد، شاهدانه و زنیان. فصلنامه علمی-پزوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. جلد 26. شماه 3: 358-369.

    خدابخش. ف.، ر. عموآقایی، ا. مستأجران و گ. امتیازی. 1389. برررسی اثر هیدروپرایمینگ دو رقم تجاری نخود بر جوانه‌زنی، فاکتورهای رشد و تعداد گرهک‌های ریشه در شرایط تنش شوری. زیست‌شناسی گیاهی. شماره ششم: 71-86.

    زارع، س.، ع. طویلی، ع. شهبازی و ا. ریاحی. 1389. بررسی تأثیر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر بهبود مولفه‌های جوانه‌زنی گیاه توت روباه (Sanguisorba minor L.) تحت تنش شوری و خشکی. نشریه مرتع و آبخیزداری، مجله منابع طبیعی ایران. دوره 63 شماره 1: 29-39.

    زرگری، ع.1375. گیاهان دارویی. انتشارات دانشگاه تهران. جلد سوم. چاپ ششم. صفحات 34-38.

    ولاگ، ژ. و ژ. استودلا. 1387.  گیاهان دارویی ( روشهای کاشت، داشت، برداشت و شرح مصور رنگی 256 گیاه). چاپ هفتم. ترجمه زمان. س. انتشارات ققنوس. 367 صفحه.

    سالاری، ب.، م. شمس‌الدین سعید و ا. عسکریان سرداری. 1387. بررسی تأثیر پیش‌تیمار کلرید سدیم

    ( NaCl Priming) بر برخی صفات زراعی و فیزیولوژیکی ذرت هیبرید سینگل کراس 704 در شرایط شوری. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. سال دوازدهم شماره چهل و ششم. 143-153.

    شفیع‌زاده،م.، ک. احمدی، ب. بحرینی‌‌نژاد و ر. علیزاده. 1389. تعدیل اثرات سو ناشی از تنش شوری در گل گاوزبان ایرانی (Echium ameonum) با استفاده از پرایمینگ بذر. پنجمین همایش ملی ایده‌های نو در کشاورزی . دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان : 1-4.

    فرودل، س.، صدرآبادی حقیقی و س. م. نبوی کلات. 1390. تأثیر پرایمینگ بذر بر رشد گیاهچه‌ای کنجد (Sesamum indicum L.) تحت تنش شوری. نشریه پژوهشهای زراعی ایران. جلد 2 شماره3: 535-543.

    فلاح‌حسینی، ح.، ب. لاریجانی، فخرزاده. ح، ب. رجبی‌پور، ش. آخوندزاده، ط. تولیت و ر. حشمت. 1383. کارآزمایی بالینی تأثیر عصاره بذر گیاه دارویی ماریتیغال ( سیلی‌مارین ) روی چربی خون در بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به چربی خون بالا. مجله دیابت و لیپید ایران. دوره 3 شماره2 : 201-206.

    کافی. م.، ا. برزوئی، م. صالحی. ع. کمندی، ع. معصومی و جعفر نباتی. 1388. فیزیولوژی تنش‌های محیطی در گیاهان. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. صفحه 81-123.

    کافی، م.، ا. عیشی رضایی، م. حقیقی‌خواه و ص. قربانی. 1389. مطالعه اثر سطوح مختلف شوری و پرایمینگ بذر بر جوانه‌زنی و خصوصیات گیاهچه دو گونه دارویی خانواده مرکبان. نشریه بوم شناسی کشاورزی. جلد 2 شماره 2: 245-255.

    گلی، س. ا. ح.، م. کدیور، ب. بهرامی و م. ر. سبزعلیان. 1386. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دانه ماریتیغال. فصل نامه علوم و صنایع غذایی ایران. دوره 4 شماره 4: 27-31.

    محمدی، م.، ح. فهیمی و ا. مجد. 1388. بررسی مقایسه‌ای اثر سالیسیلیک اسید و ژیبرلیک اسید بر سرعت جوانه‌زنی بذر عدس (Lens culinaris L.) . مجله زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار. دوره4. شماره 4: 33-44.

    مرادی، ر و پ. رضوانی مقدم. 1389. بررسی تأثیر پیش تیمار سالیسیلیک اسید در شرایط تنش شوری بر جوانه‌زنی و خصوصیات رشد گیاهچه‌ رازیانه(Foeniculum vulgare Mill)  . نشریه پژوهشهای زراعی ایران. جلد 8 شماره3: 489-500.

    مظاهری تیرانی، م و خ. منوچهری کلانتری. 1385. بررسی سه فاکتور سالیسیلیک اسید، تنش خشکی و اتیلن و اثر متقابل آنها بر جوانه‌زنی بذر کلزا (Brassica napus L.) . مجله زیست شناسی ایران. شماره 9: 408-418.

    هادی، م. ر.، ر. طاهری تهرانی و م. اسماعیل شریف. 1386. بررسی تأثیر شوری بر جوانه‌زنی بذر گیاه اشنان Seidlitzia rosmarinus . پژوهش و سازندگی در منابع طبیعی. شماره 76: 151-157.

     

    منابع انگلیسی

    Abbasdokht, H. 2011. The effect of hydropriming and halopriming on germination and early growth stage of wheat ( Triticum aestivum L. ). DESERT. 16: 61-68.

    Abbaspour, H., H. Ashrafi and M. A. Abdel-Wahhab. 2012. Influence of salt stress on growth, pigments, soluble sugars and ion accumulation in three pistachio cultivars. J. Med. Plants Res. 6(12):2468-2473.

    Abd El Samad, H. M and M. A. K. Shahdad. 1997. Salt tolerance of soybeancultivars. Biol Plant. 39(2): 263-269.

    Abdollahi,F and L. Jafari. 2012. Effect of NaCl priming on seed germination of canola ( Brassica napus L. ) under salinity conditions. Intl. J. Agric: Res & Rev. 2(5): 573-579

    Afkari Bajehbaj, A. 2010. The effects of NaCl priming on salt tolerance in sunflower germination and seedlings grow under salinity conditions. Afr. J. biotechnol. 9 : 1764-1770.

    Afzal, I., Basra.S. M. A, M. Farooq and A. Nawaz. 2006. Alleviation of salinity stress in spring wheat by hormonal priming with ABA, salicylic acid and ascorbic acid. International Journal of Agriculture and Biologt. 8: 23-28.

    Afzal, I., A. Butt, H. U. Rehman, S. M. A. Basra and A. Afzal. 2012. Alleviation of salt stress in fine aromatic rice by seed priming. AJCS. 6(10): 1401-1407.

    Afzal, I., S. Maqsood, A. Basra, N. Ahmad and T. E. Lodhi. 2007. Counteraction of salinity stress on wheat plants by pre-sowing seed treatments. Pak. J. Agri. Sci. 44(1): 50-58.

    Afzal, I., S. Rauf, S. M. A. Basra and G. Murtaza. 2008. Halopriming improve vigor, metabolism of reserves and ionic contents in wheat seedlings under salt stress. Plant Soil Environ. 54(9):382-388.

    Ajmal Khan, M., A. M. Zaheer and A. Hameed. 2006. Effect of sea salt and L-ascorbic acid on seed germination of halophytes. Journal of Arid Environment. 67: 535-540.

    Ahmad, I., T. Khaliq, A. Ahmad, S. M. A. Basra, Z. Hasnain nad A. Ali. 2012. Effect of seed priming with ascorbic acid, salicylic acid and hydrogen peroxide on emergence, vigor and antioxidant activities of maize. Afr. J. Biotechnol. 11(5): 1127-1132.

    Alamgir, A. N. and M. Y. Ali. 1999. Effect on leaf pigments, sugar and protein concentrations and chloroplast ATPAase activity of rice (Oryza Sativa L.) Bangladesh J. Bot. 28:145-149.

    Aliabadi Farahani, H and K. Maroufi. 2011. Effect of hydropriming on seedling vigour in Basil ( Ocimum Basilicum L. ) under salinity conditions. Adv. Environ. Biol. 5(5): 828-833.

    Alvarado, A. D., K. J. Bradford and J. D. Hewitt. 1987. Osmotic priming of tomato seed effect on germination, field emergence, seedling growth and fruit yield. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 112: 427-432.

    Amjad, M., K. Ziaf, Q, Iqbal, I. Ahmad, M. A. Riaz and Z. A. Saqib. 2007. Effect of seed priming on seed vigour and salt tolerance in hot pepper. Pak. J. Agri. Sci. 44(3): 408-416.

    Anwar, S., M. Shafi, J. Bakht, M. T. Jan and Y. Hayat. 2011. Effect of salinity and seed priming on growth and biochemical parameters of different barely genotypes. Afr. J. Biotechnol. 10(68): 15278-15286.

    Ashraf, M and M. R. Follad. 2005. Pre sowing seed treatment –Ashotgun approach to improve germination, plant growth and crop vield under saline and non saline conditions. Advances in Agronomy. 88: 223-265.

    Ashraf, M and H. Rauf. 2001. Inducing slat tolerance in maize ( Zea mays L.) throght seed priming with Chloride salts growth and ion transport at early growth stages. Acta Physiol. Plant. 23: 407-414.

    Azami, M. A and S. Mohammadi. 2008. Determination of the best temperature and dry condition in carrot primed-seeds. Pakist. J. 11:1502-1505.

    Azevedo Neto, A. D., J. T. Prisco, J. Eneas-Filho, C. E. B. De Abreu, E. Filho. 2006. Effect of salt stress on antioxidative enzymes  lipid peroxidation in leaves and roots of salt-tolerant and salt sensitive maize genotypes. Environ Exp Bot. 56:87-94.

    Azooz, M. 2009. Salt stress mitigation by seed priming with salicylic acid in two faba bean genotypes differing in salt tolerance. Int J Agr Biol. 11:343-350

    Baalbaki, R. Z., R. A. Zurayk, M. M. Blelk and S. N. Tahouk. 1999. Germination and seedling development of drought tolerant and susceptible wheat under moisture stress. Seed Science and Technology. 27: 291-302.

    Bahrani, A and J. Porreza. 2012. Gibberlic acid and salicylic acid effects on seed germination and seedlings growth of wheat ( Triticum aestivum L. ) under salt stress condition. World Appl. Sci. J. 18(5): 633-641.

    Basra, S. M. A., I. Afzal, S. Anwar, M. Anwar-ul-hagh, M. Shafq and K. Majeed. 2006. Alleviation of  salinity by seed invigoration techniques in wheat ( Triticum aestivum  L. ). Seed Tchnol. 28: 36-46.

    Basra, S. M. A., M. Farooq and R. Tabassum. 2005. Physiological and biochemichal aspects of seed vigor enhancement treatments in fine rice (Oryza sativa L.) Seed Sci Technol. 33:623-628.

    Balbiont, H and H. M. Lopes. 2006. Effects of priming and drying on germination and vigor of carrot. Pesq. Agrop. Brazil. 28:1-8.

    Ben‌Dkhil, B and M. Denden. 2010. Salt stress induced changes in germination, sugars, starch and enzyme of carbohydrate metabolism in Abelmoschus esculentus (L.) Moench seeds. Afr. J. Agric. Res. 5(6):408-415.

    Besma, B. D. and D. Mounir. 2010. Biochemical and mineral response of Okra seeds ( Abelmoschus esculentus L. Variety Marsaouia) to salt and thermal stress. J. Agron. 1-9.

    Breckle, S. W. 1986. Studies of halophytes from Iran and Afghanistan. Proceeding of Royal Society of Edinburgh. 89: 203-215.

    Bernestien, L and H. E. Hayward. 1958. Physilogy of salt tolerance. Annual Review of Plant Physiology. 9: 25-46.

    Bohnert, H. J., D. E. Nelson and R. G. Jensen. 1995. Adaptations to environmental stresses. Plant Cell. 7: 1099-1110.

    Bewley, J. D and M. Black. 1994. Seeds physiology of development and germination. Second edn. Plenum Press.

    Bruggink, G. T., J. J. J. Ooms and P, V. D. Toornm. 1999. Induction of longevity in primed seeds. Seed Sci Res. 9: 49-53.

    Campos, R and A. Garrido. 1998. Silybin dihemsuccinate protects against glutathioine depletion and lipid peroxidation induce by acetaminophen on rat liver. Plant Medica. 55: 417-419.

    Cano, E. A., M. C. Bolarin, F. Perez-Alfocea and M. Caro. 1991. Effect of NaCl Priming on increased salt tolerance in tomato. J. Hort. Sci. 66: 621-628.

    Caseiro, R., M. A. Bennett and J. Marcos-Filho. 2004. Comparison of three priming techniques for onion seed lots differing in initial seed quality. Seed Sci. Technol. 32: 365-375.

    Cayuela, E., F. Perez-Alfocea, M. Caro and M.C. Bolarin. 1996. Priming of seed with NaCl induces physiological changes in tomato plants grown under salt stress. Physiol. Plnt. 96:231-236.

    Clot, P., N, Tabone, S. Arico and E. Albano. 1994. Monitoring oxidative damage in patients with liver cirrhosis and different daily alcohol intake. Gut. 35: 1637-1643.

    Cuaretro, j., M.C. Bolarin, M.j. Asins and V. Moreno. 2006. Increasing salt tolerance in tomato. J. Exp. Bot. 57:1045-1058.

    Datta, J. K., S, Nag, A. Banerjee and N. K. Mondal. 2009. Impact of salt stress on five varieties of wheat ( Triticum aestivum L. ) cultivars under laboratory condition. J. Appl. Enviorn. Manage. 13(3):93-97.

    Dalili, H., E. M. Maalej, N. G. Boughanmi and R. Haouala. 2012. Salicylic acid priming in Hedysarum carnosum  and Hedysarum coronarium reinforces NaCl Tolerance at germination and the seedling growth stage. AJCS. 6(3): 407-414.

    Danai-Tambhale,S., V. Kumar and V. Shiram. 2011. Differential respose of two scented indica rice ( Oryza sativa ) cultivars under salt stress. Journal of Stress& Biochemistry. 7(4):378-397.

    Dearman, J., P. A. Brocklehust and R. L. K. Drew. 1987. Effect of osmotic priming and aging on the germination and emergence of carrot and leek seed. Ann Appl Biol. 111: 717-722.

    Debez, A., K. Ben Hamed, C. Grignon and C. Abdelly. 2004. Salinity effects on germination, growth and seed productionof the halophyte Cakile maritime. Plant Soil. 262:179-189

    Demir Kaya, M., O. Gamze, M. Atak, Y. Cikili and O. Kolsarici. 2006. Seed treatment to overcome salt and drought stress during germination in sunflower (Helianthus annuus L.). Eur. J. Agronomy. 24: 291-295.

    Di Bisceglie, A. M. 2004. What every hepatologist should know about endocrinology: obesity, diabetes and liver disease. Gastroenterology. 126: 460-468.

    Dharmalingam, C and R. N. Basu. 1990. Maintance of viability and vigour in sunflower. Seed Res. 18: 15-24.

    Dong, C., X. Wang and Q. Shang. 2011. Salicylic acid regulates sugar metabolism that confers tolerance to salinity stress in cucumber seedlings. Scientia Horticulturae. 129:629-636.

    Doulatabadin, A., A. M. Sanavy and F. Etemadi. 2008. Effect of pretreatment of salicylic acid on Wheat (Triticum aestivum L.) seed germination under salt stress. Iranian Bilogy Journal. 4: 692-702.

    El-Serag, H. b., T. Tran and J. E. Everhart. 2004. Diabetes increases the risk of chronic liver disease and hepatocellular carcinoma. Gastroenterology. 126: 460-468.

    El-tayeb, M. A. 2005. Response of barley gains to the interactive effect of salinity and salicylic acid. Plant Growth regulation. 45: 215-225.

    Ellis, R. H and E. H. Roberts. 1981. The quantification of ageing and survival in orthodox seeds. Seed Sci. Tech. 9: 377-409.

    Ellis, R. H and P.D. Butcher. 2007. The effect of priming and natural differences in quality amongst onin seed lost on the response of the rae of germination to temperature and the identification of the characteristics under genotypic control. J. Exp. Bot. 39:935-950.

    Esmaielpor, B., K. Ghassemi-Golezani, F. khoei, V. Geregorian and M. toorchi. 2006. The effect of NaCl priming on cucumber seedling growth under salinity stress. J. Food. Agric. Enviorn. 4: 347-349.

    Fahad, S and A. Bano. 2012. Effect of salicylic acid on physiological and biochemical characterization of maize grown in saline area. Pak. J. Bot. 44(4):1433-1438.

    Farahbakhsh, H. 2012. Germination and seedling growth in up-primed and primed seeds of Fenel as affected by reduced water potential induced by NaCl. Intl. Res. J. Appl. Basic. Sci. 3(4): 737-744.

    Farhoudi, R and F. Sharifzadeh. 2006. The effects of NaCl priming on salt tolerance in canola ( Brassica napus L.) seedlings grown under saline conditions. Indian j. Crop Science. 1: 74-78

    Farhoudi, R., S. Saeedipour and D. Mohammadreza. 2011. The effect of NaCl seed priming on salt tolerance, antioxidant enzyme activity, proline and carbohydrate accumulation of Muskmelon ( Cucumis melo L.) under saline condition.  Afr. J. biotechnol. 6:1363-1370.

    Farooq, M.,  A. Wahid., N. Ahmad and S. A. Asad. 2010. Comparative efficacy of surface drying and re-drying seed priming in rice: changes in emergence, seedling growth and associated metabolic events. Paddy Water Environ. 8:15-22.

    Fitter, A. H and R. K. H. Hay. 1981. Ionic toxicity. Environment Physiology of Plants((((((                                 Naeem, M. A and S. Muhhamad. 2006. Effect of seed priming on growth of barley ( Hordeum vulgare ) by using brackish water in salt affected soils. Pak. J. Bot. 38(3): 613-622.

    Flora, K and M. Hahn. 1998. Milk thistle ( Silybum marianum ) for therapy of liver diseases. Am. J. Gastroenterol. 93(2): 139-143.

    Fu, J. R. , X. H. Lu, R. Z. Chen, B. Z. Zhang, Z. S. Liu, Z. S. Ki and C. Y. Cai. 1988. Osmoconditioning of peanut ( Arachis hypgaea L.) seeds with PEG to improve and some biochemical activities. Seed Sci Technol. 16: 197-212.

    Fujikura, Y., H. L. Kraak. A. S. Basra and C. M. Karssen. 1993. Hydropriming, a simple and inexpensive priming method. Seed Sci and Technol. 21: 693-642.

    Gadallah, M. A. A. 1999. Effects of proline and glycinbetaine on vicia Faba response to salt stress. Biol. Plant. 42:249-257.

    Gautam, S and P. K. Singh. 2009. Salicylic acid-induced salinity tolerance in corn grown under NaCl stress. Acta Physiol plant. 31:1185-1190.

    Ghavami, N and A. A. Ramin, 2007. Salinity and temperature effect on seed germination of milk thistle. Comm Soil Scince Plant. Anal. 38(19/20): 2681-2691.

    Gemes, K., P. Peter, S. Zita, S. Agnes, S. Margit and T. Irma. 2008. Role of salicylic acid pre-treatment on the photosynthetic performance of tomato plants ( Lycopersicon esculentum Mill. L. Cvar. Rio Fuego ) under salt stress. Acta Biologica Szegediensis. 52(1): 161-162.

    Ghiyasi, M., M. R. Zardoshty and A. fayyazmogadam. 2008. Effect of osmopriming on germination and seedling growth of corn (Zea mays L.) Seeds. Research J. Biol. Sci. 3:779-782.

    Ghodrat, V and M. J. Rousta. 2012. Effect of priming with gibberelic acid ( GA3 ) on germination and growth of corn ( zea mays L. ) under saline conditions. Intl J Agri Crop Sci. 4(13): 882-885.

    Gil, P. K., A. D. Sharma, P. Singh and S. S. Bhullar. 2001. Effect of various abiotic stresses on the growth, soluble sugars and water relations of sorghum seedlings grow in light and darkness. Bulg. J. plant Physiol. 2001. 27(1-2):72-84.

    Gill, K. S and O. S. Singh. 1985. Effect of salinity on carbohydrate metabolism during paddy ( Oryza Sativa L.) seed germination under salt stress condition. J. Exp. Biol. 23:384-386.

    Gorham, J., L. Y. Hughes and R. G. Wynjones, 1981. Low molecular weight carbohydrates in some salt stressed plants. Physiol. Plant, 53:27-33.

    Gul, B. and M. Ajmal khan. 2003. Effect of growth regulator ans osmotic in alleviating salinity effects on the germination of  Salicornia uahensis. Pak. J. Bot. 35(5):877-886. 

    Gul, B., M. Ajmal Khan and D. J. Weber. 2001. Seed germination of Sarcobatus vermiculatus a Halophytic shrub from great basin desert. Pak. J. Bot. 33( special issue ): 473-482.

    Gunstone, F. D. 2002. Vegetable oil in food technology. CRC Press. Boca Raton. Fl. 337 P.

    Hadolin, M., M. Skerget, Z. Knez and D. Bauman. 2001. High pressure extraction of vitamin E-rich oil from Silybum marianum. Food Chemistry. 74: 355-364.

    Hafeezkhan,A., A. R. Azmi and M. Y. Ashraf. 1989. Influence of NaCl some biochemical aspects of two sorghum varieties. Pak. J. Bot. 21(1):74-80.

    Hamdia, M. A and M. A. K. Shadad. 2010. Salt tolerance of crop plants. Journal of Stress Physiology & Biochemistry. 6(3):64-90.

    Hamid,M., M. Yasin Ashraf, K. Rehman and M. Arashad. 2008. Influence of salicylic acid seed priming on growth and some biochemical attributes in wheat grown under saline conditions.Pak. J. Bot. 40(1):361-367.

    Hanson, B. R., S. R. Grattan and A. Fulton. 1999. Agriculture salinity and drainage. Regents of university of California.

    Handa, S., R. A. Bressan, A. K. Handa, N. C. Carpita and P. M. Hasegawa. 1983. Solutes contributing to osmotic adjustment in cultured plant cells adapted to water stress. Plant Physiol. 73: 834-843.

    Hayder, S. Z and S. Yasmin. 1972. Salt tolerance and cation interaction in alkali staccato at germination.Range Manage. pp33.

    Hela, M., Z. Hanen, T. Imen, B. Olfa, N. Nawel, B. M. Raouia, Z. Maha, A. Wissal, H. Jun, H. Abdelali, L. Mokhtar and O. Zeineb. 2012. Combined effect of hormonal priming and salt treatments on germination percentage and antioxidant activities in lettuce seedlings. Afr. J. Biotechnol. 11(45): 10373-10380.

    Hernandez, R and E. Nazar. 1982. Effect of silymarin in intrahepatic cholestasis of pregnancy ( preliminary communication). Rev. Chil. Obstet. Ginecol. 47(1): 22-29.

    Heydecker, W and P. Coolbear. 1977. Seed treatmeants for improved performance survey and attempt prognosis. Seed Sci. Technol. 5:353-425.

    Hoper, N.W., J.R. Overholt and J.R. Martin effect of cultivar, temperature and seed size on the germination and emergence of soybeans ( Glycine max (L.) Merr). Ann.bot.44:301-308.

    Hoyos, M. E and S. Q. Zhang. 2000. Calcium-independent activation of salicylic acid-induced protein kinase and a 40-kilodalton protein kinase by hyperosmotic stress. Plant Physiology. 122: 1355-1363.

    Hruby, K., G. Csomos, M. Furhnann and H. Thaler. 1983. Chemotheraphy of Amantia phalloides poisoning with intravenous silibinin. Hum. Toxical. 2(2): 183-195.

    Huber, W., P. N. Rustagi and N. Sankhala. 1974. Eco-physiological studies on Indian arid zone plants. III. Effect of sodium chloride and gibberellin on the activity of the enzymes of carbohydrate metabolism in leaves of Pennisetum typhoides. Oecologia. 15: 77-86.

    Hus, J. L and  J. M. Sung. 1997. Antioxidant role of glutatnione associated with accelerated again and hydration of triploid Watermelon seeds. Physiologa Plantarum. 100: 967-974. 

    Iqbal, M., M. Ashraf, A. Jamil and S. U. Rehman. 2006. Does seed priming induce hormones in hexaploid wheat plants under salt stress. J. Integrative Plant Biol. 48: 181-189.

    Jamil, M and E. S. Rha. 2007. Giberellic acid (GA3) enhance seed water uptake, germination and early seedling growth in sugar beet under salt stress. Pak. J. Biol. Sci. 10(4): 645-658.

    Jorjandi, M and G. R. Sharifi Sirchi. 2012. The effect 0f priming on germination and seedling growth of Alfalfa ( Medicago sativa L. ) under salinity. Journal of stress physiology & biochemistry. 8(3): 234-239.

    Jumsoon, k., C. Jeuonlai and J. Ywonok. 1996. Effect of seed priming on the germinablity of tomato ( Lycopercicon esculmentum Mill.) seeds under water and saline sress. J. Korean Soc. Hortic. Sci. 37:516-521.

    Kajimoto, Y and H. Kaneto. 2004. Role of oxidative stress in pancreatic beta-cell dysfunction. Ann N Y Acad Sci. 1011: 168-176.

    Kang, C and C. H. Wang. 2003. Salicylic acid changes activities of H2O2 metabolizing enzymes and increases the chilling tolerance of Banana Seedlings. Environment and Experimental botany. 9-15.

    Katembe, W. J., I. A. Ungar and J. P. Mitchel, 1998. Effect of salinity on germination and seedling growth of two Atriplex species ( Chenopodiaceae ). Annals of Botany. 82: 167-175.

    Kaur, S., A. K. Gupta and N. Kaur. 1998. Giberellin a reverse the effect of salt stress in chickpea ( Cicer arientinum L. ) seedling by enhancing amylase activity and mobilization of starch in cotyledons. Plant Growth Reg. 26: 85-90.

    Kaur, S., A. K. Gupta, N. Kaur. 2000. Effect of GA3, kinetin and indole acetic acid on carbohydrate metabolism in chickpea seedlings germination under water stress. Plant Growth Regul. 30: 61-70.

    Kaur Gill, P., A. D. Sharma, P. Singh and S. S. Bhullar. 2001. Effect if various abiotic stress on the growth soluble sugars and water relations of sorghum seedlings grown in light and darkness. Bulg. J. Plant Physiol. 27(1-2): 72-84.

    Kaya, M. D., G. Okcu, M. Atak, Y. Cikili and O. Kolsaric. 2006. Seed treatments to overcome salt and drought stress during germination in Sunflower ( Helianthus annuus L. ). Europ. J. Agronomy. 24: 291-295.

    Kim. S. K., T. K. Son, S. Y. Park, I. J. Lee, B. H. Lee, H. Y. Kim and S. C. Lee. 2006. Influences of gibberellin and auxin on endogenous plant hormone and starch mobilization during rice seed germination under salt stress. Journal of Environmental Biology. 27(2): 181-186.

    Khan, A. A., H. Miura, J. Prusinski and S,Ilyas. 1990. Matriconditioning of seeds to improve emergence. Natl Symp. On stand establishment for Hort crops ( Univ of Minnesota). 19-40.

    Khan, H. A., M. A. Pervez, C. M. Ayub, K. Ziaf, R. M. Balal, M. A. Shahid and N. Akhtar. 2009. Hormonal priming alleviates salt stress in hot pepper ( Capsicum annuum L. ). Soil & Environ. 28(2): 130-135.

    Khodary, S. E. A. 2004. Effect of salicylic acid on the growth, photosynthesis and carbohydrate metabolism in salt stressed maize plants. Int. J. Agric. Bol. 6(1): 5-8.

    Khosravani, S., A. Baghizadeh and M. T. Mohammad. 2011. The salicylic effect on the Salvia officianlis L. sugar, protein and proline contents under salinity (NaCl) stress. Journal of stress Physiology & Biochemistry. 7(4):80-87.

    Leatherwood, W. R., D. M. Pharr, L. O. Dean and J. D. Williamson. 2007. Carbohydrate content and root growth in seeds germinated under salt stress. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 132(6): 876-882.

    Letteron , P., G. Labble, C, Degott, A. Barson, B. Fromenty and M. Delaforge. 1990. Mechanism for the protective effects of silymarin against carbon tetrachloride-induced  lipid peroxidation and hepatotoxicity in mice. Biochem. Pharmacol. 39: 2027-2034.

    Liu, N., G. Hou, L. zhang, X. Zhang. 2003. Effect of zingiber officinalerosc  on lipid peroxidation in heperlipidemia rats. Wei Sheng Yan Jiu. 32(1): 22-23.

    Lobata, A. K. S., B. G. Santos Filho, R. C. L. Costa, M. C. Goncalves-Vidigal, E.C, Moraes, C. F. Oliveira Neto, V. L. F. Rrodrigues, F. J. R. Cruz, A. S. Ferreira, J. D. Pita and A. G. T. Barreto. 2009. Morphological, physiological and biochemical responses during germination of the Cowpea ( Vigna unguiculata Cv. Pitiuba ) seeds under salt stress. World J. Agric. Sci. 5(5): 569-590.

    Luper, S. 1998.  Areview of plants used in the treatment of liver disease: Paret 1. Altern. Med. Rev. 12: 410-421.

    Magliulo, E., B. Gagliardi and G. P. Fiori. 1978. Result of a double blind study on the effect of silymarin in the treatment of acute viral hepatitis, carried out at two medical centre. Med. Klin. 73: 1060-1065.

    Mass, E. V. 1986. Salt tolerance of plants. Applied Agricultural research. 1: 12-26.

    Mcdonald, M. B. 1999. Seed deterioration: physiology, repair and assessment. Seed Sci and Technol. 27: 177-237.

    Meot-Duros, L and C. Mange. 2008. Effect of salinity and chemical factors on seed germination in halophyte Crithmum maritimum L. . Plant Soil. 313: 83-87.

    Moghanibashi, M., H. Karimmojeni, P. Niknehsan and D. Behrozi. 2012. Effect of hydropriming on seed germination indices of sunflower ( Heliantus annuus L. ) under salt and drought conditions. PKJ. 1(1): 10-15.

    Mohammadi, G. R. 2009. Influence of NaCl priming on seed germination and seedling growth of Canola ( Brassica napus L. ) under salinity conditions. Am-Euras. J. Agric & Enviorn. Sci. 5(5): 696-700.

    Mourelle, M., P. Muriel, L. Favori and T, Franco.1989. Prevention of CC14-induced liver cirrhosis by silymarin. Fundam. Clin. Pharmacol. 3: 183-191.

    Munns, R. 2002. Comperative physiology of salt and water stress. Plant Cell and Environment. 25: 239-250.

    Muzes, G and M. Deak. 1991. Effect of the bioflavonoids silymarin on the in vitro activity and expression of superoxide dismutase (SOD) enzyme. Acta. Physiol. Hungarcia.78: 3-9.

    Nadio, G. and K. Naicker. 1992. Seed germinationin the coastal halophytes Triglochin bulbosa and Triglochin Striata. Aquat Bot. 42:217-229.

    Naeem, M. A and S. Muhammad. 2006. Effect of seed priming on growth of barley ( Hordeum vulgare ) by using brackish water n salt affected soils. Pak. J. Bot. 38(3): 613-622.

    Nanjo, N., S. Asatsuma., K. Itoh, H. Hori, T. Mitsui and Y. Fujisawa. 2004. Posttranscriptional regulation of α-amylaseⅡ-4 expression by gibberellins in germination rice seed. Plant Phyysiology and Biochemistry. 42: 477-484.

    Nasri, N., H. Mahmoudi, O. Baatour, S. Mrah, R. Kaddour and M. Lachaal. 2012. Effect of exogenous gibberellic acid on germination, seedling growth and phosphatase activities in lettuce under salt stress. Afr. J. Biotechnol. 11(56): 11967-11971.

    Nematollahi, E., M. Bannayan, A. Souhani and A. Ghanbari. 2009. Hydropriming and osmopriming effects on Cumin ( Cuminum cyminum L. ) seeds germination. World Academy of Science, Engineering and Technology. 57.

    Noorbakhshian, S. J., M. nabipour, M. Meskarbashee and R. Amooaghaie. 2011. Evaluation of germination and biochemical indexes of sainfoin hydroprimed seed. Am-Euras. J. Agric. & Environ. Sci. 11(5): 671-678.

    Omidi, H., F. Khazaei, S. Hamzi Alvangah and H. Heidari-Sharifabad. 2009. Improvement of seed germination traits in Canola ( Brassica napus L. ) as affected by saline and drought stresses. Plant Echophysiology. 3: 151-158.

    Pasandi Pour, A., H. Farahbakhsh, M. Saffari and B. Keramat. 2012. Effects of seed priming on germination and seedling growth under salinity stress in Fenugreek. Intl J Agri Crop Sci. 4(12): 779-786.

    Passam, H. C and D. Kakouriotis. 1994. The effect of osmoconditioning on the germination, emergence and early plant growth of cucumber under saline conditions. Sci. Hort. 57: 233-240.

    Pence, V. C., S. S. Dunford and S. Redella. 2005. Differential effects of abscisic acid on desiccation tolerance and carbohydrates in three species of liverworts. J. Plant Physiol. 162:1331-1337.

    Pill, W. G., J. J. Frett and D. C. Morneau. 1991. Germination and seedling emergence of primed tomato and asparagus seeds under adverse conditions. Hort. Sci. 26: 1160-1162

    Prado, F.E., C. Boero, M. Gallardo and J. A. Gonzalez. 2000. Effect of NaCl on germination, growth and soluble sugar content in Chenopodium quinoa Willd. seeds. Bot. Bull. Acad. Sin. 41:27-34.

    Pujol, J. A., J. F. Calvo and L. Ramirez-Diaz. 2000. Recovery of germination from different osmotic conditions by four halophytes from Southeastern Spain. Ann Bot. 85:279-286.

    Qureshi, A. S., M. Qadir, N. Heydari, H. Tural and A. Javadi. 2007. A review of management strategies for salt-prone land and water resources in Iran. Colombo, Srilanka: International Water Management institute. 30 P.

    Rajasekaran, L. R., A. Stiles, M. A. Surette, A. V. Sturz, T. J. Blake, C. Caldwell and J. Nowa;. 2002. Effects of Various temperature regimes on germination and the role of salicylates in promoting germination at low temperatures. Canadian Journal of Plant Science. 82: 443-450.

    Rahnama, H and H. Ebrahimzadeh. 2005. The effect of NaCl on antioxidant enzyme activities in potato seedling. Biol Plant. 49(1):93-97.

    Richards, R. A. 1983. Should selection for yield in saline regions be made on saline or nonsaline soils. Euphytica. 23: 431-438.

    Rajjou, L., M. Belghazi, R. Huguet, C. Robin, A. Moreau, C. Job and D. Job. 2006. Proteomic investigation of effect of salicylic acid on Arabidopsis  seed germination and establishment of early defense mechanisms. Plant physiol. 141: 910-923.

    Rowse, H. R. 1996. Drum-priming: a non-osmotic method of priming seeds. Seed Science and Technology. 24: 281-294.

    Salarizdah, M., A. Baghizadeh, F. Abasi, H. Mozaferi and S. Salarizdah. 2012. Response of Brassica napus l. grains to the interactive effect of salinity and salicylic acid. Journal of Stress Physiology & Biochemistery. 8(2): 159-166.

    Schonfeld, J. V., B. Weisbrod and M. K. Muller. 1997. Silibinin a plant extract with antioxidant and membrane stabilizing properties, protects exocrine pancreas from cyclosporine toxicity. CMLS. 53: 917-920.

    Schuppan, D., T. Lang, G. Gerling, E. Lang-peschlow, G. Krumbiegel and E. O. Reicken.1994.  Antifibrotic effect of silymarin in rat secondary biliary fibrosis induced by duct obliteration with ethibloc Z. Gastroenterol. 32: 45-56.

    Sedghi, M., A. Nemati,  B. Amanpour-Balaneji and A. Gholipouri. 2010. Influence of different priming materials on germination and seedling establishment of  Milk Thistle ( Silybum marianum )  World Appl. J. 11(5): 604-609.

    Senarantna, T., D. Touchell. E. Bumm and K. Sixon. 2000. Acetyl salicylic (Aspirin) and Salicylic acid induce multiple stress tolerance in bean tomato plants. Pl. Growth Regul. 30:157-161.

    Sirinivasan, K., S. Saxena and B. B. Singh 1999. Osmo and hydropriming of mustard seeds to improve vigour and some biochemical activities. Seed Sci. Technol. 27:785-793.

    Sivritepe, H. O and A. M. Dourado. 1995. The effect of priming treatments on the viability and accumulation of chromosomal damage in aged pea seeds. Ann. Bot. 75: 165-171.

    Siveritepe, N., H. O. Sivritepe and A. Eris. 2003. The effects of NaCl priming on salt tolerance in melon seedlings grown under saline conditions. Scientia Horticulturae. 97: 229-237.

    Shah, S. H. 2007. Effects of salt stress on mustard as affected by gibberellic acid application. Genetic Application on Plant Physilogy. 33: 97-106.

    Shakirova, F. M and M. V. Bezrukova. 1997. Induction of wheat resistance against environmental salinization by salicylic acid. Biol. Bull. 24: 109-112.

    Shaheed Siddiqui, Z and M. Ajmal khan. 2010. The role of enzyme amylase in two germinating seed morphs of Halopyrum mucronatum (L.) Stapf. In saline and non saline environment. Acta Physiol plant. 33:1185-1197.

    Shekari, F., A. Javanshir , M. R. Shakiba, M. Moghadam and H. Alyari. 2000. Enhancement of canola seed germination and seedling emergence in low water potential by priming. Turk. J. Field Crops. 5: 54-60.

    Shashi, S., S. S. Shrma and V. K. Rai. 1986. Reserval by phenolic compounds of abscisic acid-induced inhibition of in vitro activity of amylase from seeds of Triticum aestivum L. New Phytol. 103:293-297.

    Skottova, N., R. Vecra, K. Urbanek, P. Vana, D. Walterova and L. Cvak. 2003. Effect of ployphenolic fraction of silymarin on lipoprotein profile in rats fed cholesterol-rich diets. Pharmacol Res. 47(1): 17-26.

    Smith, P. T and B. G. Cobb. 1991. Accelerated germination of pepper seed by priming with salt solutions and water. Hort Sci. 26: 417-419.

    Srinivasan, K., S. Saxena and B. B. Singh. 1999. Osmo and hydropriming of mustard seeds to improve vigour and some biochemical activities. Seed Sci. Technol. 27: 785-793.

    Smith, P. T and B. G. Cobb. 1991. Accelerated germination of pepper seed by priming with salt solutions and water. HortScience. 26:417-419.

    Song, H. L., Z. G. Sun, X. J. Mou and J. Y. Zhao. 2012. Salinity effect and seed priming treatments on the germination of Suaeda salsa  in the tidal marsh of the Yellow River estuary. Afr. J. Biotechnol. 11(31): 7293-7933.

    Sonnenbichler, J., M. Goldberg, L. Hane. S, Vogl and L. Zelt. 1984. Stimulatory effect of silibinin on DNA synthesis in partially hepatectomized rat livers: non-response in hepatoma and other malign cell lines. Biochem. Pharmacol. 35:538-541.

    Sudhakar, C., A. Lakshmi and S. Giridarakumar. 2001. Changes in the antioxidant enzyme efficacy in two high yielding genotypes of mulberry (Morus alba L.) under NaCl salinity. Plant Sci. 141:613-619.

    Tornton, J. M and A. A. Powell. 1992. Short term aerated hydration for the improves od seed quality on Brassica oleracea. Seed Sci. res. 2: 41-49.

    Turkylmaz, B. 2012. Effect of salicylic and gibberellic acids on wheat ( Triticum aestivum L. ) under salinity stress. Bangladesh J. Bot. 41(1): 29-34.

    Tzortzakis, N. G. 2009. Effect of pre-sowing treatment on seed germination and seedling vigour in endive and chicory. Hort. Sci. (Prague). 36(3):117-125.

    Varma, S. , B. S. Jhorar and R. P. Aggrwal. 1984. Effect of pre-sowing seed soaking in gibberellic acid on germination and early seedling growth of cotton (Gossypium hirsutum L.). Cotton Dev. 14: 23-28.

    Vogel, G., B. Tuchweber, W. Trost and U. Mengs. 1984. Protection by silibinin against Amantia phalloides intoxication in Beagles. Toxical. Appl. Pharmacol. 73: 355-362.

    Vogel, G., W. Trost, R. Braatz, K. P. Odenthal, G. Brusewitz, H, Antweiler and R. seeger. 1975. Pharmacodynamics, site and mechanism of action of silymarin, the antihepatoxic principle from  Silybum marinum  (L.)  gatern acute toxicology or tolerance, general and specific (Liver) pharmacology. Arzeneimittelforschung. 25(1). 82-89.

    Wahid, A., A. Rasule, and R. Rao. 1999. Germination of seeds and propagules under salt stress. In: Hand book of plant and crop stress, second ed. Pessarakli, M. Marcel Dekker.Inc. pp: 153-169.

    Wallace, G. P. and A. K. Elizabeth. 2000. Germination and emergence of parsley in response to osmotic or matric seed priming and treatment with gibberellin. Hort. Science. 35: 907-909.

    Wang, S., B. Chen and C. Sun. 2000.Regulation effect of curcumin on blood lipids and antioxidation in hyperlipidema rats. Wei Sheng Yan Jiu. 29(4): 240-242.

    Wattanakulpakin, P., S. Photchanachai, K. Ratanakhanokchai, K. L. Kyu, p. Ritthichai and S. Miyagawa. 2012. Hydropriming effects on carbohydrate metabolism, antioxidant enzyme activity and seed vigor of maize ( Zea mays L. ). Afr. J. Biotechnol. 11(15): 3537-3547.

    Wieb, H. J and T. Muhyaddin. 1987. Improvement of emergence by osmotic seed treatments in soil of high salinity. Acta Hort. 198: 91-100.

    Wolker, W. F., H. Oldenhof, M. Alberda and F. A. Hoekstra. 1998. A fourier transform infrared microspectroscopy study of sugar glasses application to anhydrobiotic higher plant cells. Biochim. Biophys. Acta. 1379:83-96.

    Wolker, W. F., M. G. Van Kilsdonk and F. A. Hoekstra. 1998. Dehydration-induced conformational changes of poly-L-lysine as influenced bydrying rate and carbohydrates. Bichim. Biophys. Acta. 1425: 127-136.

    Yasin Ashraf, M., R. Afaf, M. Salem Qureshi, G. Sarwar and M. H. Naqvi. 2002. Salinity induced changes in α-amylase and protease activities and associated metabolism in cotton varieties during germination and early seedling growth stages. ACTA Physilogiae Plantrum. 24(1):37-44.

    Zhang, Y., K. Chen, Chen, S. H. Zhang and I. Fergusen. 2003. The role of salicylic acid in postharvest ripening of Kiwifruit. Postharvest Biology and Technology. 28: 67-74


موضوع پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, نمونه پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, جستجوی پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, فایل Word پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, دانلود پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, فایل PDF پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, مقاله در مورد پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, پروژه در مورد پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, پروژه درباره پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری, رساله دکترا در مورد پایان نامه بررسی تأثیر چندین نوع پیش‌ تیمار سازی بر روی بذور گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) تحت چندین سطح تنش شوری

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی‌ارشد در رشته مهندسی باغبانی چکیده : دستیابی به کشاورزی پایدار در کنار افزایش عملکرد محصولات کشاورزی و تامین سلامت جامعه از اهداف محققین در بخش کشاورزی است. در چند دهه اخیر مصرف نهاده های شیمیایی در اراضی کشاورزی موجب معضلات زیست محیطی عدیده ای از جمله آلودگی منابع آب و خاک ، کاهش حاصلخیزی و از بین رفتن تعادل عناصر شیمیایی در خاک است. از جمله ...

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته کشاورزی گرایش اصلاح نباتات چکیده د تنش شوری پس از تنش خشکی، دومین عامل محدود کننده عملکرد گیاهان زراعی در سطح جهانی است. سورگوم بر اساس تقسیم‌‌‌‌‌‌بندی گیاهان از نظر تحمل به تنش شوری، در کلاس نیمه‌متحمل قرار می‌گیرد و آستانه تحمل به شوری آن 9/4 تا 8/6 دسی‌زیمنس بر متر است. در مرحله رویشی و مراحل اولیه زایشی، بسیارحساس بوده در حالی که در دوره گلدهی و ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته علوم باغبانی گرایش گیاهان دارویی چکیده زنیان (Carum copticum L.) گیاهی یکساله و متعلق به تیره چتریان است که در ایران، هند، مصر و اروپا می روید. در میان گیاهان دارویی و معطر، زنیان گیاهی است که مطالعات و تحقیقات کمی بر روی آن انجام گرفته است. هدف این تحقیق، شناسایی بهترین ژنوتیپ، مناسب ترین ریزنمونه، بهترین ترکیب هورمونی و شرایط ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc) رشته: تولیدات گیاهی (گرایش تولید محصولات باغبانی) عنوان پایان نامه: تأثیر انواع بستر و تاریخ کاشت بر رشد، عملکرد و اجزای عملکرد بذر گیاه ریحان (Ocimum basilicum.L) به منظور مطالعه تأثیر انواع بستر و تاریخ کاشت بر میزان تولید عملکرد بذر ریحان در طی سال های 92- 91 آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی (M.Sc) گرایش: زراعت چکیده به ‌منظور بررسی تاثیر منابع مختلف کود ازته و آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت سینگل کراس 704 در منطقه دهلران آزمایشی در تابستان سال 1392 بصورت آزمایش کرتهای خردشده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار مورد مطالعه قرار گرفت.عامل اصلی ترکیب کود نیتروژنه و کمپوست در 5 سطح شامل A1 ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی گرایش گیاهان داروئی چکیده ماریتیغال ( Silybum marianum L.)از خانواده کاسنی (Asteraceae) گیاهی دارویی، علفی و یکساله است که در نقاط مختلف ایران به صورت وحشی یافت میشود. مواد مؤثره دانه های گیاه ماریتیغال از نوع فلاونولیگنان ها هستند که این مواد5/1تا3 درصدوزن دانه ماریتیغال راتشکیل می دهند. مهمترین فلاونوئیدهای موجود در ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی گرایش زراعت چکیده این طرح به منظور بررسی اثر کود نیتروکسین تحت شرایط قطع آبیاری(بر اساس BBCH، مراحل فنولوژی گیاهان) بر روی صفات فیزیولوژیک و زراعی ارقام ارزن علوفه­ ای در منطقه دامغان در سال زراعی 92 _1391 به صورت آزمایش اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی اجراء شد تیمارها شامل سه سطح آبیاری، شاهد ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc.) گرایش: زراعت اثر تنش خشکی و کود نیتروژن بر عملکرد و میزان اسانس بابونه آلمانی چکیده هدف از اجرای آزمایش بدست آوردن تأثیر تنش خشکی و سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد و میزان اسانس گیاه بابونه می باشد که با توجه به اینکه تاکنون در این منطقه و مناطق مجاور چنین تحقیقی انجام نگرفته، لذا این تحقیق از این جنبه دارای اهمیت است. آزمایش به ...

چکیده بیماری شانکر به‏وسیله‏ی باکتری (Xanthomonas citri pv. citri) ایجاد می‏شود که هر ساله عملکرد و کیفیت محصولات خانواده مرکبات، به‏ویژه لیمو‏ترش و پرتقال را تحت تاثیر خود کاهش می‏دهد. این پژوهش با هدف جداسازی و همسانه‏سازی دو ژن رمز کننده‏ی هارپین‏های HrpW و HrpG از باکتری Xcc سویه NIGEB-088 و ساخت پلاسمید‏های نوترکیب pBI-hrpG و pBI-hrpW به‏منظور توسعه‏ی استراتژی مقاومت به ...

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی گرایش زراعت چکیده تنش‌ های محیطی از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده الگوی پراکنش گیاهی در سطح جهان می‌باشد و تنش خشکی نیز به سهم خود تعیین‌کننده بخشی از این پراکنش است. سیر گیاهی ا‌ست که از قرن‌ها پیش اهمیت ویژه‌ای را از لحاظ غذایی و دارویی در زندگی انسان‌ها دارا بوده است. شناخت پارامتر‌های فیزیولوژیکی اکوتیپ‌های مختلف ...

ثبت سفارش