فهرست:
چکیده.................................................................................................................................................................
فصل اول : مقدمه
مقدمه....................................................................................................................................................................2
فصل دوم : بررسی منابع
2-1-مبداءوپیشینه لوبیا....................................................................................................................................... 5
2-2-سطح زیر کشت وتولید لوبیا درایران وجهان.............................................................................................. 6
2-3-اهمیت اقتصادی لوبیا................................................................................................................................  7
2-4-خصوصیات گیاه شناسی لویبا...................................................................................................................  7
2-5-نیازهای اقلیمی لوبیا..................................................................................................................................  9
2-6-مالچ........................................................................................................................................................  10
2-6-1-نقش مالچ(خاکپوش ها)در زراعت دیم..............................................................................................  10
2-6-2-اثر مالچ بر رطوبت قابل استفاده خاک...............................................................................................  11
2-6-3-اثر مالچ برآب خاک...........................................................................................................................  13
2-6-4-اثر مالچ بر درجه حرارت خاک ........................................................................................................  17
2-6-5-اثر مالچ بر ساختمان خاک ................................................................................................................  19
2-6-6-اثر مالچ بر شوری خاک ....................................................................................................................  20
2-6-7-اثر مالچ بر فرسایش خاک .................................................................................................................  21
2-6-8-اثر مالچ بر رشد گیاهان زراعی .........................................................................................................  23
2-6-9-اثر مالچ بر عملکرد دانه لوبیا ............................................................................................................  26
2-6-10-اثر مالچ در کنترل علف های هرز ...................................................................................................  27
2-7-آهن ........................................................................................................................................................ 27
2-7-1-اهمیت آهن در تغذیه گیاهان زراعی ................................................................................................  31
2-7-2-نقش آهن در فتوسنتز .......................................................................................................................  32
2-7-3-نقش آهن در سنتز پروتئین ...............................................................................................................  32
2-7-4-سطح بحرانی آهن در گیاه لوبیا ........................................................................................................  34
2-7-5-عوامل موثر بر فراهمی آهن برای گیاه...............................................................................................  34
فصل سوم:مواد و روش ها
3-1-زمان وموقعیت جغرافیایی واقلیمی محل اجرای طرح ...........................................................................  36
3-2-ویژیگی آب و هوایی منطقه ..................................................................................................................  36
3-3-تعیین خصوصیات فیزیکی وشیمیایی خاک محل آزمایش ....................................................................  36
3-4-نحوه انجام آزمایش وطرح آزمایشی مورد استفاده ................................................................................  37
3-5-خصوصیات مورد بررسی ......................................................................................................................  37 
3-5-1-ارتفاع گیاه ........................................................................................................................................  37
3-5-2-تعدادغلاف در بوته ..........................................................................................................................  38
3-5-3-طول غلاف .......................................................................................................................................  38
3-5-4-تعیین عملکرد قسمت های هوایی در لوبیا .......................................................................................  38
3-5-5-تعیین تعداددانه خشک در لوبیا .........................................................................................................  38
3-5-6-تعیین عملکرد غلاف خشک در لوبیا ................................................................................................  38
3-5-7-تعیین تعداددانه خشک در بوته لوبیا .................................................................................................  38
3-5-8-محاسبه شاخص برداشت .................................................................................................................  39
3-5-9-شاخص برداشت دانه .......................................................................................................................  39
3-6-تجزیه آماری .........................................................................................................................................  39
فصل چهارم:تجزیه وتحلیل
4-1- اثرمالچ ومقدارمصرف آهن بر ارتفاع بوته لوبیا ....................................................................................  41
4-2-اثر مالچ ومقدارمصرف آهن برتعداد غلاف سبز لوبیا ............................................................................  41
4-3-اثر مالچ ومقدارمصرف آهن برتعداددانه سبز لوبیا .................................................................................  43
4-4-اثرمالچ ومقدار مصرف آهن برعملکرد غلاف سبزلوبیا ..........................................................................  44
4-5-اثرمالچ ومقدارمصرف آهن برتعداددانه درغلاف لوبیا ...........................................................................  45
4-6-اثرمالچ ومقدارمصرف آهن برعملکردبیولوژیک لوبیا ............................................................................  46
4-7-اثرمالچ ومقدارمصرف آهن برعملکردقسمت های هوایی ......................................................................  47
4-8-اثرمالچ ومقدارمصرف آهن عملکرددانه خشک درلوبیا .........................................................................  49
4-9-اثرمالچ ومقدارمصرف آهن برعملکرد غلاف خشک لوبیا .....................................................................  50
4-10-اثرمالچ ومقدارمصرف آهن برتعداددانه خشک دربوته لوبیا ................................................................  51
4-11-اثر مالچ و مقدار مصرف آهن بر تعداد دانه خشک در هرغلاف لوبیا.................................................... 51 
4-12-اثر مالچ و مقدار مصرف آهن بر تعداد غلاف خشک در هربوته لوبیا .................................................. 53
4-13-اثر مالچ و مقدار مصرف آهن بر شاخص برداشت لوبیا ....................................................................... 53
4-14-اثر مالچ و مقدار مصرف آهن بر شاخص برداشت دانه لوبیا ...............................................................  54                                            
فصل پنجم: گیری
نتیجه گیری ....................................................................................................................................................  56
پیشنهادات ......................................................................................................................................................  57
منابع ...............................................................................................................................................................  58
چکیده انگلیسی ..............................................................................................................................................  64
 
 
منبع:
 
1- کوچکی ع ا،م،بنایان اول.1372.زراعت حبوبات.انتشارات دانشگاه مشهد.
2-قنبری ع لک م ر و دری، ح ر ،1384،اثر تاریخ کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام لوبیا چیتی.مقالات اولین همایش ملی حبوبات 29و30آبان .مشهد کقدس ،پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد.
3-کوچکی،ع.1376.به زراعی و به نژادی در زراعت دیم. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.
4-لطیفی،و.س.نواب پور.1379.واکنش شاخص های رشد و عملکرد دانه دو رقم لوبیا چیتی به فاصله ردیف و تراکم بوته مجله علوم کشاورزی ایران،جلد362،31-353.
5- مجنون حسینی،ن.(1387) زراعت و تولید حبوبات .سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی واحد تهران.چاپ چهارم.283 صفحه.
9- مجنون حسینی،ناصر.1372.حبوبات در ایران. انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران. 240 صفحه.
7-طالعی،ر،گ.پوستینی و س.دوازده امامی 1379. اثرات آرایش کاشت بر خصوصیات فیزیولوژیکی چند رقم لوبیا چیتی. مجله علوم کشاورزی ایران.جلد31،شماره 3. 487-478
-8داوودی نژاد،م،ق.علیخانی و ح.ق.رفاهی.1382.بررسی اثر عملکردکود دامی و کمپوست غنی شده بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم .
9-دری ح. م.ر،لک،س،م،.بنی جمالی،م دادیور،ع،ا،قنبری،م.ع.خودشناس و ب. اسدی. 1382.لوبیا از کاشت تا برداشت. نشر و تصویر مدیریت ترویج و مشارکت مردمی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی. صفحات 1 تا 77.
10-سادات نوری،س،ا،م،گلباشی و .م.ضرابی،1388.تجزیه و تحلیل طرح آزمایش ها با نرم افزار sas. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 339 صفحه.
11-سرمد نیا.غ،ح،وغ.کوچکی.1368 .فیزیولوژی گیاهان زراعی(ترجمه)انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد 234-203.
12-فلاوند،ا،آ.حمیدی،م.دهقان شعار،م،ج.ملکوتی،ا.اصغرزاده و ر.چوکان.1385.کاربرد کودهای زیستی،راهبردی یوم شناختی برای مدیریت پایدار بوم نظا م های زراعی،نهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران.
13-کوچکی،ع،م،حسینی و ر،خزاعی.1376،نظام های کشاورزی پایدار(ترجمه).انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.
14-مجنون حسینی،ن،1387.زراعت و تولید حبوبات،انتشارات جهاد دانشگاهی تهران.283 صفحه.
15-یادگاری،م،ق.نورمحمدی و ه.اسدی رحمانی،1388.بررسی شاخص های رشدی ارقام لوبیا قرمز تلقیح شده با ریزوبیوم و باکتری های ریزوسفرم افزاینده رشد گیاه. دانش نوین کشاورزی.5(15).صفحات 164تا153.
16-اسدی رحمانی،ه،م،افشاری،ک.خاوازی و ه . سجادی.1379.بررسی کارایی تثبیت ازت بوسیله سویه های ریزوبیوم بومی ایران بر عملکرد و خصوصیات کیفی لوبیا. خلاصه مقالات سومین همایش ملی و توسعه کاربرد مواد بیولوژیک و استفاده بهینه از کود وسم در کشاورزی ،کرج،ایران.
17-امام،ی.وف.نیک نژاد .1373.مقدمه ای بر فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی(ترجمه)،انتشارات دانشگاه شیراز. صفحات 570 و 571.
18- قنبری ،ع ا و ح ،.ر.1384. بررسی و تعیین gddبرای مراحل مختلف فنولوژی لاین های لوبیا چشم بلبلی . چکیده مقالات اولین همایش ملی حبوبات.دانشگاه فردوسی مشهد.
19- کوچکی،ع،و م . بنایان اول . 1373. فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی،انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. صفحات 360 تا 380 .
20 – اصغرزاده،ا.1384.کود های زیستی (بیولوژیک) و کاربرد آنها در کشاورزی زیستی،خلاصه مقالات نخستین کارگاه آموزشی  کشاورزی  زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران.
21 – باقری ،ع،ر،ع،ا.محمودی و ف. دین قزلی.1380. زراعت و اصلاح نباتات . انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد ،556 صفحه.کریمی ،ه.گیاهان زراعی . انتشارات جهاد دانشگاه تهران.550 صفحه.
22 – پنجتن دوست ،م،ع.سروشزاد هو ف.قنائی.1389.تاثیر مصرف خاکی و محلول پاشی آهن بر روی برخی از خصوصیات کیفی دانه گیاه بادام زمینی(arachishypogeael. ) در خاک قلیایی ،زیست شناسی گیاهی ،سال دوم. شماره پنجم.صفحه 37-50 .
23 – حسینی ،س،م،ب،د. جهانسوز و ب ،یزدی صمدی.1382.تاثیر مقادیر مختلف نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد ارزن علوفه ای و لوبیا چشم بلبلی در کشت مخلوط پژوهش و سازندگی.شماره 59. صفحه 60 – 67 .
24 –سالار دینی ،عاوم،مسعود.1376. اصول تغذیه گیاه (جلد دوم) مرکز نشر دانشگا هی .
25 – صمدی،ع،و،ع.سپاسخواه.1363.اثرات آبیاری شیاری یک در میان بر روی عملکرد و راندمان موثر آب بر لوبیا. تحقیقات کشاورزی  ایران،دانشکده کشاورزی شیراز .جلد 3 ،شماره 2 . صفحه 95 – 115.
26 – ضیائیان ،ع.1382.استفاده از عناصر کم مصرف در کشاورزی . معاونت آموزش و تجهیز نیروی انسانی ،سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ،وزارت کشاورزی کرج.
27 –عبد زاده گوهری ،ع،ا.امیری،م. پرحلم گوهری وز. بابایی بازکیایی.1389. اثر مقادیر نیتروژن و پتاسیم بر عملکردو صفاتزراعی لوبیا چشم بلبلی در شرایط دیم.مجله پژوهش در علوم زراعی . سال سوم ،شماره 10.
28 – عشقی زاده،ح،ر،خوشگفتار منش ا . ،دانشگاه  صنعتی اصفهان (در دست انتشار ) ،گرجی م،و میلادی ، 1387." آهن کارایی " تعدادی از محصولات ح،اشرفی ع،معلم ا. ح ، پور سخی ن ، پور قاسمیا ن. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی زراعی در محیط کشت محلول
29 – قاسمیان،و.1379. بررسی تاثیر عناصر ریز مغذی آهن ، روی و منگنز بر کمیت و کیفیت بذر سویا در آذربایجان غربی. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس.125صفحه.
30 – کوچکی ،ع،و،م.بنایان اول.1368. زراعت حبوبات انتشارات جاوید.
31 – کریمی،ه.1367. گیاهان زراعی،انتشارات دانشگاه تهران،چاپ سوم . صفحه 378.
32 – محمدی،م.1385.خاک شناسی کشاورزی ،انتشارات مرکز نشر سپهر . چاپ اول.
33- محمودی ،ش.وم.حکیمیان.1380.مبانی خاک شناسی (ترجمه).انتشارات دانشگاه تهران.
34 – ملکوتی ،م،ج.1378. دستیابی به افق های تازه در افزایش تولیدات کشاورزی ،ششمین کنگره علوم خاک ایران . مشهد.
35 – ملکوتی،م.ج.و م م. تهرانی.1384. نقش ریز مذی ها در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی . انتشارات دانشگاه تربیت مدرس تهران.
36 – ملکوتی،م.ج.وم.همایی.1381. حاصلخیزی مناطق خشک و نیمه خشک چاپ دوم،انتشارات دانشگاه تربیت مدرس تهران . ایران.
37 – موسوی،عوع.رونقی.1386. اثر تیمارهای خاکی و برگ پاشی آهن و منگنزبر عملکرد ماده خشک و عناصرغذایی کم مصرف در لوبیا . دهمین کنگره علوم خاک ایران.
38 – همتی،ا.1384. بررسی کاربرد خاکی و محلول پاشی آهن،روی و منگنز بر عملکرد و پروتئین لوبیا مقالات اولین همایش ملی ملی حبوبات . صفحه 387.
39-Davoodi,M.H.,2007.Nutrient Macro Elements Deficiency Symptoms in Field Crop. Agriculture EducationPublication,144 pp .(in Persian).
40-Brown,C.L.1977,Effect of data of final irrigation on yield components of sunflower. Agronomy  journal . : 19-23.
41-Gharib , F.A.,L.A.Moussa,and O.N.Massoud.2008  Effect of compost and bio –fertilizers on growth , yield and essential oil of sweet marjoram (Majoranahortensis ) plant.International of Agricultural and Biology .10(4):381-387.
42-Hungria,M.,Andrade,D.S., Colozzi-Filho,A.&Balota,E.L.(1997),interacao entre microrganismosdosolo,feijoeiro e milhoemmonoculturaconsorcio.              
PesquisaAgropecuaria Brasileira,32,807-818.                                                    
43-Giller, K .E.(2001),Nitrojen fixation in cropping systems.(2nd ed.) CAB, publishing.                                                                                                                  
44-Kumar , V., and  Narula , N . 1999 .Solubilization  of  inorganic phosphates and growth emergence of  wheat as affected by Azotobacterchroococcummutants.Biology and  Fertility  of  Soils  28(3);301-305 .                                                                                                                             45-Leon, L.A.,A,S, Lopez and P,L.G.Vlek.1985,Micronutrient  problems in tropical   latin  America  in ; Vlek , P ,L ,G,(ed),Micronutrient  in  tropical  food  crop production , Netherlands  p.95-129.                                                                 
46-Mohamad ,W., M. Iqbal , and S.M ,Shal.1990;Effect of mode of application of zinc and iron on yield of wheat , Sarhad  journal of  Agriculture . 6;6,615-618. 
47-Mohsen ,K,H,E.and M . A Magda .2005,physiological response  of  wheat  to  foliar application of  zinc  and  inoculation  with  some bacterial fertilizers.              48-Masoni , A.,A. Evacoli., and M,Mavoti,1996.Spectral of leaves deficient in iron, sulphur, magnesium and manganese. Agronomy  Joumal.88(6);937-943.   
48-Mahmoudi  H.,Labidi N., Ksouri  R.,GharsalliM.,andAbdelly  C . 2007.Differential   tolerance  to  iron  deficiencyofchickoea  varieties  and fe  resupply effects , ComptesRendusBioligies , 330(3);237-246.                         
49-Mahmoudi  H ., Ksouri  R  ., Gharsalli  M., and  Lachaal  M  .2005.Differences  in responses  to  iron  deficiency  between  two  legumes ; lentil  (lens  culinaris)and chickpea (Cicerarietinum) , Joumal  of plant physiology ,162 (11);1237-1245 .                                                                                            
50- Singh,K .S ,S . Chosals.,and j . Singh.1992.Effect of sulphur , zinc and iron on chlorophyll content , yield , protein, harvest and nutrients uptake of French been (Phaseohusvulgarist l.,).Journal of Plant Nutrition . 15;2025-2033.                      51-Sharma ,N.P.,Tripathi , A., Bishat,S ,S .and Tripathi ,A., 1994.Effect of fe on transpiration  and  photosynthesis  in  wheat(triticumaestivum  L. C V .UP115)grown in sand culture . Indian J of Exp.biology , 32(10);736-763.        
52-Sharma ,A.K .2004.Biofertilizers for Sustainable Agriculture .Agrobios,India .
53-Yaman , M .&Cinsoy, A .S (1996).Determination of the most effective Rhizobium strain (Rhizobiumjaponicum L.) hn soybean ,journal Aegean Agriculture Research Institute,6,84-96.                                                                 
54-Smill,V.(2001).Enriching the earth . The MIT Press, Cambridge,MA.             
55-Smolder , A.J.P., Hendriks R.J.J., and Roelofes,J.G.M,1997,Nitrate induced iron deficiency chlorosis in juncusacutiflorus. Plant and Soil .196;37-45 .           
56-Alemu . D. and A .Bekele . 2005. Evaluating the Marketing opportunity the Ethiopianbeans.Unpublished report.                                                                            
57-Alxan , R ,S,S,Benton,2006.Study on the intereropping. Agronomy journal ,18; 75- 78.                                                                                                               
58-Vessey ,J.K.,2003,Plant growth Promoting rhizobacteria as biofertilizer . plant and Soil , 255;271-286.                                                                                          
59-Araji,A.A.,Z.  oAbdo.And P.Joice.2001. Efficient use of animal manure oncropland – economic analysis .Bioresour . Technol. 79;179-191 .                   
60-Balemy ,T. and A. K . Saxena . 2007. Response of onion (Allium cepa L.) to combinedapplication  of   biological   and   chemical    nitrogenous    fertilizers.   Acta Agric. Slovenica.89;107-114 .                                                                        
61-Blaga,G.,V.Miclan ., S. Nastea and T . L echintan .1989. Investigations On the effect of organic  and  mineral  frrtilizers on yield of maise. Seria Agricultura.43;5-9.                                                                                                    
62-Evanylo , G.K.,2000.Organic  nitrogen  decay  rates.Pp;319-333.In; Managing nutrients and pathogens from animal agriculture,                                     
63-Hanson ,A.A., D.K .and R.R .Hill. 1996. Pea phenology responses to temperature and photoprriod .Pp ;259-302.
64-Hegde,D,w.,   and  G .Horst. 1993.nineral   nitrogen  in   Higher   Plants. Pp; 173-193  .
65-King,H and  S   .Gepts.1989. Isolation   and   characterization   of   new   efficient   and   competitive   Bean Rhizobia from Brazil.Soil  Biology   and  Biochemistry ,32;1515-1528.