پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی

مشخص نشده 960 KB 29281 115
مشخص نشده مشخص نشده مدیریت
قیمت قبل:۶۳,۹۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۳۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد(M.A)

    رشته : مدیریت صنعتی(گرایش تولید)

    تابستان 90

    چکیده

    با پیشرفت کنونی صنایع، بازگشت و استفاده مجدد از محصولات استفاده شده به یکی از فعالیت های مهم لجستیکی صنایع تولیدی مبدل گردیده است. این امر منجر به ایجاد قوانین در این زمینه و همچنین افزایش آگاهی در بین مردم به منظور حفظ محیط زیست و کاهش ضایعات شده است.

    با توجه به نیازهای تخصصی در جهت انجام فعالیت های لجستیکی و گسترده تر شدن دامنه فعالیت در صنایع تولیدی باعث گردیده تا صنایع به تامین کنندگان لجستیک معکوس طرف سوم -که به صورت تخصصی به فعالیت های لجستیکی می پردازند- گرایش پیدا نمایند. از این رو انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس و عوامل تاثیر گذار در این انتخاب و ساختار عوامل تاثیر گذار در انتخاب این تامین کنندگان از مسائل مهم صنایع تولیدی به شمار می رود.

    در این تحقیق با استفاده از روش DEMATEL  روابط عوامل موثر بر انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس تحلیل شده  و با استفاده از روش VIKOR در محیط فازی تامین کنندگان طرف سوم لجستیک معکوس رتبه بندی گردیده اند. لازم به ذکر است که روش VIKOR یکی از روش های تصمیم گیری چند معیاره است که بر رتبه بندی و انتخاب مجموعه ای از گزینه ها و تعیین راه حل سازشی برای یک مساله با معیارهای متضاد تمرکز دارد. در این تحقیق یک رویکرد فازی برای روش VIKOR پیشنهاد گردیده که رتبه بندی گزینه ها و اوزان اهمیت معیار ها به عنوان اعداد فازی ماخوذ از متغیر های کلامی صورت گرفته است.

    فصل اول

    کلیات تحقیق

    مقدمه

         لجستیک معکوس[1] یعنی فرآیند حرکت و انتقال مناسب اقلام مصرف شده و مصرف نشده از آخرین مقصد توزیع شده برای کسب ارزشمندی محصولات در نزد مشتری و یا مصرف مناسب آن (عالم تبریز،1388).

    اجرای کارآمد لجستیک معکوس نیازمند این است که یک شبکه لجستیکی  مناسب برای اجرای فعالیت های زنجیره تامین معکوس[2] مانند جمع آوری، بازرسی، انبارداری، جداسازی، بازیافت، تولید دوباره، تعمیر و... ایجاد گردد. بنابراین امروزه بسیاری از صنایع تمایل زیادی دارند تا سرویس لجستیک معکوس خود را برون سپاری[3] کنند.

    از مزیت های این امر میتوان به این اشاره کرد که هزینه های لجستیکی سازمان از این طریق به شدت کاهش پیدا مینماید. همچنین سازمان با برون سپاری لجستیک معکوس خود میتواند به جای انجام فعالیت های لجستیکی، وارد کسب و کار و بازارهای جدید شود (کانان[4]،2009).

      زمانی که سازمان ها تصمیم به برون سپاری لجستیک معکوس میگیرند باید این سوال اساسی را پاسخ دهند که آیا یک تامین کننده لجستیک معکوس طرف سوم (3PRLP[5]) کارآمد، برای شبکه لجستیک مورد نیاز وجود دارد ؟

    سازمان ها بدنبال شیوه ای هستند که با استفاده از آن بتوانند  تامین کننده مناسبی را از بین گزینه ها انتخاب نمایند. در این راستا فعالیت های مختلفی صورت پذیرفته است. در این تحقیق نیز سعی شده تا با ارائه مدلی برای انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس، به سازمان ها یاری رساند تا با توجه به جنبه های مختلف در این انتخاب تصمیم مناسب را اخذ نمایند.

     

     

    1.1.         بیان مساله

    لجستیک معکوس فرآیند جمع آوری و انتقال کالاهای برگشتی و نحوه برخورد مناسب با این نوع اقلام و انجام تمامی عملیات مرتبط با مصرف دوباره کالا و مواد به منظور افزایش بهره وری، سود دهی و کارآمدی سازمان است. این امر به شناسایی نیازها، کسب اطلاعات، خواسته ها، یرنامه ها و مراحلی است که از سوی مشتری به سوی تولید کنندگان و تامین کنندگان جریان دارد نیازمند میباشد. لجستیک معکوس نیازمند همکاری نزدیک واحد های تولید، بازاریابی، امور مالی و سیستم های اطلاعاتی در منابع انسانی است. این امر از آن جهت است که از بروز تضاد ها و نا هماهنگی ها  تا حد امکان جلوگیری گردد. از این رو انتخاب صحیح تامین کننده در لجستیک معکوس میتواند بخش بزرگی از مشکلات در این عرصه را کاهش داده و یا حذف نماید.

    مساله ای که در اینجا مطرح میشود این است که یک سازمان چگونه میتواند از بین تامین کنندگانی که در این زمینه وجود دارند یکی را به عنوان تامین کننده منتخب برگزیند؟

    هریک از تامین کنندگان دارای شاخص هایی هستند که میتوان از آن جمله به موارد زیر اشاره نمود:

    کیفیت[6](عملکرد محصول، درستی محصول، آگاهی کیفی تامین کننده، ... )

    توزیع [7](مقصود توانایی تامین کننده در انجام وظیفه مطابق جدول زمانبندی توزیع، انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان توزیع می باشد)

    هزینه لجستیک معکوس[8] (هزینه بازبینی موجودی، حمل ونقل، بسته بندی، ...)

    ظرفیت فنی و مهندسی[9] (دارا بودن نیروی انسانی ماهر، ظرفیت برای ایجاد لجستیک معکوس، ...)

    انتخاب بهترین تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از نظرات کارشناسان  و با بررسی عوامل پیشگفته  توسط گروه تصمیم گیرندگان[10] صورت میگیرد. برخی از این شاخص ها توسط متغیر های زبانی توصیف میگردند که این متغیر ها باید به مقادیر کمی تبدیل شوند که این کار از طریق وزن دهی در محیط فازی انجام میگیرد.

    استفاده از تئوری مجموعه های فازی[11] در کار با ابهامات انسانی و اظهارنظر در تصمیم گیری ها میتواند مفید واقع گردد. در اینجا باید به این نکته توجه داشت که وزن شاخص ها باید به دو صورت مورد بررسی قرار گیرد. یکی وزن مطلق و دیگری وزن ناشی از تاثیر گذاری شاخص ها بر یکدیگر می باشد. در هر صورت روند انتخاب با  تعیین معیارهای مناسب و از طریق تعیین روابط بین آنها آغاز میگردد.

    در این تحقیق ابتدا معیار هایی که برای انتخاب 3PRLP لازم میباشد، مشخص میگردد و پس از وزن دهی به شاخص ها سازمان باید در مورد انتخاب تامین کننده تصمیم گیری نماید. با توجه به اینکه ممکن است انتخاب در شرایط ابهام و غیر مطمئن صورت بگیرد، لذا مدل در فضای فازی پیاده میگردد. همچنین ساختار روابط بین شاخص ها با استفاده از روش DEMATEL[12] فازی مشخص میگردد و با استفاده از روش VIKOR فازی، تامین کننده لجستیک معکوس انتخاب میشود.

    1.2.         اهمیت و ضرورت تحقیق

    امروزه مدیریت کارکرد های لجستیکی در سازمان ها و تشکیلات مدرن را میتوان تصمیم گیری پیرامون توزیع کامل کالاها و خدمات شرکت عنوان نمود. از طرفی آنچه در مدیریت مورد توجه می باشد به حداکثر رساندن ارزش افزوده کالا ها و خدمات و کاهش هزینه های شرکت میباشد. از این رو شرکت ها تمایل دارند تا از خدمات شرکت های تامین کننده لجستیک معکوس استفاده نمایند. از جمله دلایل برون سپاری فعالیت های لجستیک معکوس میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:

    شرکت های تامین کننده لجستیک معکوس طرف سوم(3PRLP) دارای سیستم اطلاعاتی پیشرفته، قابلیت حمل و نقل ابزار، تجهیزات جابه جایی مواد و امکانات انبارداری برای ارائه کامل خدمات زنجیره تامین معکوس هستند.

    لجستیک معکوس نمیتواند هسته فعالیت های یک شرکت باشد و ممکن است در اثر این فعالیت های فرعی و ثانویه، وظایف اصلی سازمان به خوبی انجام نگیرد. با برون سپاری لجستیک معکوس شرکت ها میتوانند بر فعالیت های اصلی خود متمرکز شوند.

     برون سپاری فعالیت های لجستیک معکوس می تواند هزینه ها را کاهش دهد. یک 3PRLP میتواند مزیت های اقتصادی را نصیب شرکت کند که برای شرکت از طرق دیگر نمیتواند به آن دست یابد.

    شرکت ها میتوانند با برون سپاری فعالیت های لجستیک معکوس، سرمایه اولیه برای شرکت را کاهش داده و سرمایه گذاری برای فعالیت های تولیدی را گسترش دهند.

    برون سپاری لجستیک معکوس زمان چرخه و عملکرد بهبود پیدا میکند و بدین وسیله رضایتمندی مشتری در بازار فروش افزایش پیدا مینماید.

    ارزیابی و انتخاب یک تامین کننده لجستیک معکوس، از آنجا که شامل معیارها و مدل های تصمیم گیری متفاوت و پیچیده میباشد، امری حساس و دشوار می باشد.

    در این زمینه فعالیت های مختلفی صورت گرفته است و در کارهای کمی از مدل های تصمیم گیری چند معیاره استفاده شده است. این کار اغلب با فرض شرایط قطعی انجام شده است. از این رو لازم به نظر میرسد که باید مسئله در شرایط عدم قطعیت(فضای فازی) و بر اساس مدل های تصمیم گیری چند معیاره[13] بررسی گردد.

    1.3.       اهداف تحقیق

    تامین کنندگان لجستیک معکوس به یکی از نقش های مهم در لجستیک معکوس تبدیل شده اند. از زمانی که عملیات بازگشت کالا به اطلاعات، تجهیزات و زیر بنای اقتصادی تخصصی نیاز پیدا کرده است، صنعت به تامین کنندگان لجستیک معکوس روی آورده است.

    بدلیل محدودیت منابع بسیاری از شرکت ها ظرفیت و یا تمایل وارد شدن به حیطه لجستیک معکوس را ندارند. بنابراین همه یا بخشی از فعالیت های لجستیک معکوس را به تامین کنندگان واگذار مینمایند. با توجه به اینکه معیار های مختلفی در انتخاب وجود دارد، انتخاب تامین کننده به کاری پیچیده تبدیل میشود. شرکت ها برای مقابله با این موضوع از راههای مختلف استفاده میکنند. مهمترین موضوع در روند انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس، انتخاب و استفاده از یک مدل مناسب تصمیم گیری میباشد.

    هدف این تحقیق بیان یک روند تصمیم گیری فازی برای مقابله با مسئله انتخاب تامین کننده در زنجیره تامین معکوس است. در طی سال های اخیر انتخاب تامین کننده به یک مساله استراتژیک برای شرکت ها مبدل گردیده است و  این امر با گسترش بیشتر لجستیک معکوس در کشور اهمیت بیشتری نیز پیدا خواهد نمود.

    این تصمیم گیری های معمولا پیچیده و بی ساختار هستند. در این راستا معیار های کمی و کیفی مانند کیفیت، قیمت، انعطاف پذیری، تحویل و ... باید در انتخاب تامین کننده مناسب مورد توجه قرار گرفته و لحاظ گردد.

     در این جا مقادیر زبانی برای تخمین رتبه بندی و وزن این معیارها به کار برده میشود. مقادیر زبانی با استفاده از اعداد فازی مثلثی[14] به مقادیر کمی تبدیل میشوند. سپس مدل تصمیم گیری چند معیاره برای انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس مناسب، مورد استفاده قرار میگیرد.

    در این تحقیق درجه اهمیت مختلفی برای تصمیم گیرندگان حاضر در گروه تصمیم گیری فرض شده است و از متوسط گیری موزون فازی شهودی[15](IFWA) برای جمع کردن همه نظرات شخصی تصمیم گیرندگان درباره رتبه بندی اهمیت معیارها و گزینه ها استفاده شده است.

    در پایان این تحقیق سعی داریم تا بتوانیم:

    شاخص ها و معیارهایی را که برای انتخاب تامین کننده تاثیر گذار هستند، شناسایی و تعیین شود.

    وزن هریک از شاخص ها به طور مطلق و نسبی و وزن ناشی از تاثیر شاخص ها بر یکدیگر در محیط فازی تعیین شود.

    مدلی با استفاده از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره مناسب در محیط فازی جهت ارزیابی و اولویت بندی تامین کنندگان ارایه شود.

    1.4.       سوالات تحقیق

    سوال اصلی این تحقیق عبارتست از اینکه:  چه شاخص هایی برای ارزیابی و انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس وجود دارد؟

    سوالات فرعی تحقیق را میتوان به صورت زیر بیان نمود:

    از چه طریقی میتوان یک گزینه به عنوان تامین کننده برای لجستیک معکوس در محیط فازی با استفاده از ترکیب DEMATEL  و VIKOR انتخاب نمود؟

    ارزیابی و اولویت بندی شاخص ها در محیط فازی چگونه انجام میشود؟

    وزن مطلق و وزن نسبی شاخص ها و میزان تاثیر گذاری آنها بر یکدیگر به چه صورتی مشخص میشود؟

    چگونه میتوان یک تصمیم درست در زمینه انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس اتخاذ کرد؟

    1.5.        شرح واژه ها و اصطلاحات

     

    زنجیره تامین:

    یک زنجیره تامین سلسله ای از سازمان ها ست. یعنی امکانات، وظایف و فعالیت های آنان در تولید و تحول یک محصول یا خدمت درگیر میباشد. این سلسله از تامین کنندگان مواد خام آغاز شده و تا مشتری نهایی ادامه می یابد. (عالم تبریز،1388)

    لجستیک:

    بنا بر تعریف انجمن مدیریت لجستیک، لجستیک عبارت است از فرآیند برنامه ریزی، به کارگیری و کنترل اثربخش و کارآمد جریان و ذخیره کالاها، خدمات و اطلاعات مربوطه از نقطه شروع تا نقطه مصرف به منظور تطابق با نیازهای مشتری. (جوانمرد،1383)

     

    لجستیک معکوس:

    یک اصطلاح و عبارت کلی است که در سطحی گسترده، دربرگیرنده تمام عملیات مرتبط با مصرف مجدد کالا و مواد می باشد. لجستیک را میتوان لجستیک مرتبط با کالاهای عودتی یا برگشتی دانست. به عبارتی لجستیک معکوس را میتوان به صورت زیر تعریف کرد:

    "انتقال دقیق، به موقع و درست مواد، اقلام و کالاهای قابل استفاده از انتهایی ترین نقطه و آخرین مصرف کننده از طریق زنجیره تامین به واحد مورد نظر." مهم ترین اصل در لجستیک معکوس این است که بسیاری از مواد که اصطلاحا غیرقابل استفاده یا فاقد کاربرد برای مصرف کننده هستند، دارای ارزش بوده و با لندکی اصلاح و مرمت میتوانند مجددا وارد زنجیره تامین شوند. (عالم تبریز،1388)

    برون سپاری:

    تصمیم گیری یک سازمان درباره خرید یا تولید کالا و خدمات از خارج از سازمان برون سپاری نامیده میشود. برون سپاری لجستیک نیز از این قاعده مستثنا نیست. به ایم معنا که اگر شرکتی قعالیت اجستیکی خود را ارزان تر از دیگران انجام دهد اجرای آن را خود بر عهده میگیرد. در غیر این صورت باید فعالیت های مذکور را به سازمان های دیگر بسپارد. برون سپاری لجستیکی تصمیمی برای خرید خدمات لجستیک از یک منبع خارح از سازمان است و این زمانی انجام میشود که یک سازمان اجازه دهد تا یک شرکت تخصصی دیگر وظایف غیر اصلی را برای سازمان انجام دهد. (وود و مورفی، 2004)

    لجستیک طرف سوم:

    در این روش بر طبق یک قرارداد تمام یا بخشی از فعالیت های انبارداری، حمل و نقل و توزیع یک سازمان به سازمان دیگری واگذار میشود. ون لیر هوون تعریف دیگری در سال 2003 از لجستیک معکوس ارائه داده است:

    " لجستیک طرف سوم روشی است که در آن فعالیت های لجستیک یک سازمان، شامل مدیریت و عملیات اجرایی حمل و نقل و انبارداری برای مدت دست کم یکسال، به یک شرکت دیگر که فراهم کننده خدمات لجستیک است واگذار میشود."

    مرفی و پویست نیز در تعریف خود، 3PL را به صورت زیر تعریف کرده اند:

    "رابطه ای بین دو طرف یا بیشتر که در مقایسه با خدمات اصلی لجستیک، ویژگی های زیر در آن پر رنگ تر است: خدمات بیشتری برای انتخاب ارایه میشود و خدمات مزبور حالت سفارشی داشته و با خواسته های مشتری انطباق بیشتری دارد. نوغ این رابطه بر مبنای منافع متقابل بوده و از ماهیت بلند مدتی برخوردار است." (عالم تبریز،1388)

    تصمیم گیری چند معیاره:

    مدل های بهینه سازی از دوران نهضت صنعتی در جهان و بخصوص از زمان جنگ جهانی دوم همواره مورد توجه ریاضیدانان و دست اندر کاران صنعت بوده است. تاکید اصلی مدل های کلاسیک بهینه سازی، داشتن یک معیار سنجش یا یک تابع هدف می باشد. این مدل میتواند در مجموع به صورت خطی، غیر خطی یا مخلوط باشد. توجه محققین در دو دهه اخیر معطوف به مدل های چند معیاره برای تصمیم گیری های پیچیده گردیده است که در این تصمیم گیری ها به جای استفاده از یک معیار سنجش بهینگی از چندین معیار سنجش استفاده میگردد.

    این مدل ها به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتند از : مدل های چند هدفه و مدل های چند شاخصه. به طوری که مدل های چند هدفه به منظور طراحی به کار گرفته میشونددر حالی که مدل های چندشاخصه به منظور انتخاب گزینه برتر استفاده میشوند. (اصغرپور،1387)

    Abstract

     

    With the current progress of industry, return and reuse of used products has become one of the important activities are manufacturing logistics. Create rules in this area and also raise awareness among people in order to maintain the environment and reduce waste

    Extension of activities in the manufacturing industry was tending to find third-party reverse logistics providers which are specialized logistics activities. Because that choosing reverse logestic provider and important factors for this selectin are become important for production industries.

    In this thesis, using DEMATEL to analyzed the factors influencing choicing of supplier reverse logistics and their relations and reverse logestic provider ranked by using VIKOR in fuzzy inviornment. VIKOR is one of multi-criteria decision making methods that focused on choosing and ranking of suppliers and select a group of them to solve problems. In this study a fuzzy approach to VIKOR mthod is proposed that ranked the alternatives and importance of criterions by using of fuzzy numbers that is taken verbal variables.  

    فهرست منابع

    الف- منابع فارسی

    اصغر پور، محمد جواد؛ تصمیم گیری های چند معیاره، انتشارات دانشگاه تهران،1387.

    عطائی،محمد؛ تصمیم گیر چند معیاره، انتشارات دانشگاه صنعتی شاهرود،1389.

    آذر،عادل و فرجی، حجت؛ علم مدیریت فازی، انتشارات موسسه کتاب مهربان نشر،1387.

    عالم تبریز،اکبر و محمد رحیمی، علیرضا؛ رویکرد هایی در مدیریت تولید  عملیات پیشرفته، شرکت چاپ و نشر بازرگانی، 1388.

    جوانمرد، حبیب الله؛ مدیریت لجستیک جلد اول، نشر ویرایش، 1383.

    اصغرپور، محمد جواد؛ تصمیم گیری گروهی و نظریه بازی ها با نگرش تحقیق در عملیات، انتشارات دانشگاه تهران، 1382.

    افقهی، بابک؛ لجستیک معکوس، مقاله دانشگاه خواجه نصیر،1386.

    شوندی، حسن؛نظریه مجموعه های فازی و کاربرد آن در مهندسی صنایع و مدیریت، انتشارات گسترش علوم پایه،1385.

    امیری، مقصود؛ تصمیم گیری گروهی برای انتخاب ابزار ماشین با استفاده از روش ویکور فازی، فصلنامه علمی- پژوهشی مطالعات مدیریت صنعتی، سال ششم، شماره 16، بهار1389.

    تیموری، ابراهیم و میر احمدی، نسیم؛ ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان با بهره گیری از Fuzzy VIKOR و کارت امتیازی متوازن،هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، پاییز1389.

     

     

    ب- منابع انگلیسی

    Laura meade, A conceptual model for selecting and evaluating third –party reverse logistic providers, supply chain management An international journal, vol.7,2002.

    Shemshadi, Ali; A fuzzy VIKOR method for supplier selection based on entropy measure for objective weighing,Expert Systems with Application journal,2010.

    Opricovic,Serafim; Fuzzy VIKOR with an application to mater resources planning, Expert Systems with Application An international journal,2010.

    Mohamadnejad,farshid; A Fuzzy DEMATEL framework for modeling cause and effect relationships of strategy map, Expert Systems with Application An international journal,2010.

    Patricia J. Daugherty, R. Glenn Richey; Reverse logistics: superior performance through focused resource commitments to information technology, Transportation Research journal,2005.

    Betty Chang, Chih-Wei Chang; Fuzzy DEMATEL method for developing supplier selection criteria, Expert Systems with Application An international journal,2010.

    Chen-Tung chen, Ching-torng Lin;”A fuzzy approach for supplier evaluatin and selection in supply chain management”, Production Economics An international journal,2005.

     

     

  • چکیده ..............................................................................................................................................................1

    فصل اول-کلیات تحقیق....................................................................................................................................2

    مقدمه................................................................................................................................................................3

    بیان مساله.................................................................................................................................................4

    اهمیت و ضرورت تحقیق.........................................................................................................................5

    اهداف تحقیق..........................................................................................................................................6

    سوالات تحقیق........................................................................................................................................8

    شرح واژه ها واصطلاحات.......................................................................................................................8

    فصل دوم- مروری برادبیات موضوع...............................................................................................................12

    2.1. لجستیک معکوس...................................................................................................................................13

    2.1.1.تعریف لجستیک معکوس.....................................................................................................................14 2.1.2.تاریخچه به کارگیری لجستیک معکوس................................................................................................15

    2.1.3.دلایل استفاده از لجستیک معکوس.......................................................................................................15

    2.1.4.ابعاد لجستیک معکوس.........................................................................................................................17

    2.1.5. هدف لجستیک معکوس چیست؟.......................................................................................................21

    2.1.6. لجستیک معکوس و مراحل بهبود مستمر............................................................................................21

    2.2.لزوم انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس............................................................................................24

    2.2.1. عوامل تشویق کننده شرکتها به برون سپاری لجستیک معکوس............................................................25

    2.2.2. اهمیت استفاده از برون سپاری لجستیک معکوس.................................................................................27

    2.2.3. مزیت های استفاده از روش برون سپاری..............................................................................................27

    2.2.4. موانع و مشکلات استفاده از روش برون سپاری.....................................................................................28

    2.2.5. ملاحظات مربوط به فرآیند روش استفاده از برون سپاری......................................................................29

    2.2.6.انتخاب شرکت های تامین کننده لجستیک معکوس طرف سوم.............................................................30

    2.3. تاریخچه فعالیت های انجام شده درپیدا کردن بهترین روش برون سپاری..................................................31

    2.4.ریاضیات فازی........................................................................................................................................34

    2.4.1. مجموعه فازی.....................................................................................................................................36

    2.4.2.نمایش یک مجموعه فازی...................................................................................................................36

    2.4.3. سیستم های فازی.................................................................................................................................37

    2.4.4. اعداد فازی مثلثی.................................................................................................................................37

    2.4.5.عملیات پایه روی اعداد فازی...............................................................................................................38

    2.4.6. متغیرهای زبانی....................................................................................................................................42

    2.4.7. تبدیل اعداد فازی به اعداد قطعی..........................................................................................................43

    2.5. تکنیک DEMATEL فازی گروهی.........................................................................................................44

    2.6. تکنیک VIKOR.....................................................................................................................................49

    2.6.1 مراحل روش VIKOR...........................................................................................................................50

    2.6.1.1 گام اول: تشکیل ماتریس تصمیم.......................................................................................................50

    2.6.1.2 بی مقیاس کردن ماتریس تصمیم.......................................................................................................50

    2.6.1.3 تعیین بردار وزن معیارها....................................................................................................................51

    2.6.1.4 تعیین بهترین و بدترین مقدار از میان مقادیر موجود برای هر معیار......................................................51

    2.6.1.5 تعیین مقدار سودمندی (S) و مقدار تاسف (R)..................................................................................52

    2.6.1.6 محاسبه شاخص VIKOR (مقدار Q)................................................................................................52

    2.6.1.7 مرتب کردن گزینه ها بر اساس مقادیر R,S,Q.................................................................................53

    2.6.1.8 انتخاب بهترین گزینه.......................................................................................................................53

    2.7. وزن دهی به تصمیم گیرندگان..............................................................................................................55

    فصل سوم - روش اجرای تحقیق..................................................................................................................56

    مقدمه..........................................................................................................................................................57

    3.1. روش تحقیق.........................................................................................................................................57

    3.2. مراحل اجرای پژوهش..........................................................................................................................58

    3.3. روش های گرد آوری اطلاعات............................................................................................................59

    3.3.1. جامعه آماری.....................................................................................................................................59

    3.3.2. پایایی و روایی..................................................................................................................................60

    3.3.3. روش های تجزیه و تحلیل ................................................................................................................61

    3.3.4. قلمرو تحقیق....................................................................................................................................62

    فصل چهارم – تجزیه وتحلیل داده های تحقیق............................................................................................63

    مقدمه.........................................................................................................................................................64

    4.1. تعیین تیم تصمیم گیری.......................................................................................................................67

    4.2. تعیین وزن تصمیم گیرندگان...............................................................................................................67

    4.3. تعیین گزینه های لجستیک معکوس طرف سوم...................................................................................69

    4.4. انتخاب معیارها ..................................................................................................................................69

    4.5. تعیین ساختار ارتباطات بین معیارها از طریق روش DEMATEL فازی گروهی.....................................72

    6-4 تعیین وزن معیارها ..............................................................................................................................77

    7-4 انتخاب بهترین تأمین کننده لجستیک معکوس از طریق VIKOR فازی................................................85

     فصل پنجم – نتایج و پیشنهادات................................................................................................................92

    مقدمه.........................................................................................................................................................93

    5.1. نتایج تحقیق........................................................................................................................................93

    5.2. پیشنهاداتی به سازمانها در راستای موفقیت در برون سپاری لجستیک معکوس.......................................96

    5.3. محدودیت های تحقیق........................................................................................................................97

    5.4. پیشنهاد برای تحقیقات آتی.................................................................................................................98


موضوع پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, نمونه پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, جستجوی پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, فایل Word پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, دانلود پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, فایل PDF پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, تحقیق در مورد پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, مقاله در مورد پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, پروژه در مورد پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, پروپوزال در مورد پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, تز دکترا در مورد پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, پروژه درباره پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی, رساله دکترا در مورد پایان نامه ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده لجستیک معکوس با استفاده از رویکرد تلفیقی تکنیک گروهی DEMATEL و VIKOR در محیط فازی

پايان نامه کارشناسي ارشد M.S.C رشته مهندسي صنايع  گرايش صنايع-صنايع سال تحصيلي 1392 -1389 چکيده: با افزايش نظارت دولت ها و توجه روز افزون افکار عمومي به موضوعات محيط زيستي, شرکت ها ب

پايان نامه مقطع کارشناسي ارشد رشته : مهندسي صنايع – صنايع تابستان1393 چکيده   زنجيره‌ي‌تأمين مجموعه‌اي از تأمين‌کنندگان، توليدکنندگان، توزيع‌کنند

پايان‌نامه يا رساله براي دريافت درجه کارشناسي ارشد در رشته مهندسي صنايع گرايش سيستم هاي اقتصادي- اجتماعي شهريورماه    1393  چکيده وقوع حوادث غير مترقبه و فجايع طب

پايان نامه کارشناسي ارشد رشته مهندسي صنايع گرايش مديريت سيستم و بهره‌وري اسفندماه 1393   با توجه به سازماندهي مجدد و وسيع فرآيندها و ساختارهاي کسب وکار و همچنين دنياي در حال تغيير

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد "MSC" رشته: کامپیوتر گرایش: نرم افزار چکیده یکی از مسائلی که امروزه در زنجیره تأمین بسیار مطرح است و مطالعاتِ گسترده­ای در زمینه­ی آن انجام شده، مسأله مسیریابی وسایل نقلیه حامل بار برای تحویل کالا به متقاضیان می­باشد. برای حل این مسأله باید تابع هدفی را بهینه سازی کرد به نحوی که معیارهایی از قبیل مسافتِ طی شده، زمان سفر و تعداد وسایل ...

پایان نامه جهت دریافت پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد بررسی تأثیر سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی بر عملکرد زنجیره تأمین در شرکت ایران خودرو 1-1) مقدمه رقابت­های جهانی موجود در عصر حاضر خواست مشتری بر کیفیت بالا، افزایش تنوع محصولات و خدمت رسانی سریع، موجب افزایش فشارهایی بر سازمان­ها شده است که سابق بر این وجود نداشته است. در نتیجه سازمان­ها بیش از این نمی­توانند به تنهایی از ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A ) گرایش : "مدیریت تولید و عملیات" چکیده پایان نامه (شامل خلاصه، اهداف، روش های اجرا و نتایج به دست آمده): با افزایش رقابت در عرصه تجارت جهانی، نحوه تامین و انتخاب تامین کنندگان ماشین آلات و قطعات یدکی در زنجیره تامین چالشی مهم برای اکثرسازمانها بشمار می آید . لذا، صنعت پالایش نفت کشور با درک نیازهای بازار داخلی، می بایست با داشتن ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش : مالی چکیده در عصر حاضر که محیط کسب و کار جهانی سریعاً در حال دگرگونی و تحول است، شرکت ها به دنبال شیوه هایی هستند که خود را نسبت به سایر رقبا در سطح ملی و بین المللی متمایز سازند در این راستا شرکت ها استراتژی های گوناگونی را اتخاذ می کنند. می توان اذعان داشت یکی از این استراتژی ها کوچک سازی بدنه سازمان ها می باشد. با عنایت به این ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته: مدیریت بازرگانی گرایش : بازرگانی چکیده: امروزه انتخاب بهترین تامین­کننده از میان شمار تامین­کنندگان در صدر برنامه­های خریداران قرار دارد. با توجه به اینکه در مدل های سنتی معیار های متفاوت و متعددی برای تحلیل و آنالیز دخیل هستند و این امر فرآیند تصمیم گیری را برای مدیران پیچیده و مشکل می کند ،امروزه مدیران از تکنیک های جدید همچون ...

رساله دکتری مدیریت صنعتی گرایش تولید و عملیات چکیده : صنعت خودروی جهانی طی دهه های اخیر، رشد بسیار زیادی را نسبت به سایر صنایع داشته است. هر روز شدت رقابت در این صنعت، برای کسب سهم بازار جهانی افزایش می یابد. صنعت خودروی ایران نیز در راستای کسب سهم بازار جهانی از طریق صادرات گام های موثری برداشته است. در این راستا پژوهش حاضر با عنوان مدلی برای راهبردهای فروش به خارج در ایران ...

ثبت سفارش