پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور

word 1 MB 30189 126
1390 کارشناسی ارشد مدیریت
قیمت قبل:۶۱,۱۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۲,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه کارشناسی ارشد رشته MBA  گرایش استراتژی

    چکیده

    در رقابت‌های جهانی خواست مشتری بر کیفیت بالا و خدمت رسانی سریع، موجب شده تا شرکت‌ها نتوانند به تنهایی از عهده تمامی کارها برآیند. بر این اساس، فعالیت‌هایی نظیر تهیه مواد، تولید و برنامه ریزی محصول، خدمت نگهداری کالا، کنترل موجودی، توزیع، تحویل و خدمت به مشتری، اینک به سطح زنجیره تأمین انتقال پیدا کرده­است. مسأله کلیدی در یک زنجیره تأمین، مدیریت و کنترل هماهنگی بین تمامی این فعالیت‌ها است.

    تغییر پذیری در زمینه برآیندها و نتایج ممکن زنجیره تأمین، احتمال رخداد و اثرات آن را مدیریت ریسک زنجیره تأمین می­نامند. ریسک­های زنجیره تأمین شامل ریسک­های برخواسته از تغییرات در جریان مواد، محصول و اطلاعات است که از تأمین­کننده اولیه آغاز و به مصرف کننده نهایی ختم می­شود.

    صنعت دارو به عنوان مجموعه­ای از فرایندها، ‌عملیات­ و سازمان­های درگیر در کشف، ایجاد و تولید داروها تعریف می­شود. با توجه به گستردگی زنجیره تأمین دارویی، تمرکز این تحقیق به انتخاب تأمین­کنندگان معطوف گردیده است و اینکه چه عواملی برای انتخاب تأمین­کننده در یک زنجیره تأمین باید در نظر گرفته شود تا ریسک موجود در این زنجیره کاهش یابد.

    در این پژوهش، با توجه به استراتژی­های کاهش ریسک در زنجیره تأمین و مشورت اساتید و خبرگان زنجیره تأمین و داروسازی، چک لیستی برای انتخاب تأمین­کننده با هشت شاخص اصلی و 30 شاخص فرعی در زمینه انتخاب تأمین کننده برتر و چهار شاخص اصلی و 9 شاخص فرعی در زمینه ریسکهای محیطی تأثیرگذار، بدست آمد. پس از بررسی نتایج آماری پرسشنامه­ها و استفاده از روش تاپسیس فازی، در نهایت به هفت شاخص اصلی "کیفیت، انعطاف پذیری، تحویل، تکنولوژی، سیستم­های ارتباطی و فناوری اطلاعات، هزینه و سابقه" با 24 شاخص فرعی در زمینه انتخاب تأمین کننده برتر و چهار شاخص اصلی " اقتصادی، سیاسی، بلایای طبیعی و فرهنگی/ اجتماعی" با 8 شاخص فرعی در زمینه ریسک­های محیطی رسیدیم.

    این پژوهش برای فعالان صنعت دارویی کشور و هم چنین اساتید، پژوهشگران و دانشجویان، به منظور بهبود وضع موجود انتخاب تأمین کنندگان قابل بهره برداری است.

    واژگان کلیدی: مدیریت زنجیره­تأمین، مدیریت ریسک، مدیریت ریسک زنجیره­تأمین، زنجیره تأمین دارو، شاخص­های انتخاب تأمین­کننده برتر، روش تاپسیس فازی

              1          فصل اول:کلیات پژوهش

    - مقدمه

    در این فصل به کلیات و مفاهیم پژوهش پرداخته می­شود. بدین ترتیب این فصل شامل موارد زیر می­باشد: تعریف موضوع و اهمیت پژوهش، اهداف پژوهش، بیان مسأله و سؤال­های پژوهش، فرضیه­های پژوهش، کاربرد نتایج و مخاطبان پژوهش، روش انجام پژوهش و واژگان تخصصی می­باشد.

    1-2- تعریف موضوع و اهمیت پژوهش

    سازمان ها همواره در تلاش برای بهبود سهم بازار، افزایش سود و دستیابی به مزیت رقابتی نسبت به رقبا می­باشند. برای دستیابی به این اهداف، توجه به کارایی و اثربخشی زنجیره تأمین از اهمیتی فراوان در هر سازمان برخوردار است.

    به منظور افزایش توان رقابتی، در دهه 60 و 70 میلادی سازمانها تلاش می­کردند تا با استاندارد سازی و بهبود فرآیندها گامی مؤثر در جهت افزایش مشتریان خود بردارند. در دهه 90 این تلاش­ها با توسعه روشهای مدیریت منابع انسانی با در نظر گرفتن تأمین­کنندگان استراتژیک و عملیات لجستیک ادامه یافتند. (Ferazelle, 2001) 

    در عصر حاضر سازمان ها مدتهاست که به این مسئله مهم پی برده اند که برای تداوم در صحنه­های رقابت جهانی  و حضور موفقیت آمیز در بازار  می­بایست عوامل خاصی از قبیل کیفیت محصولات و کیفیت روند اجرایی و تولیدی را در ساختار و محصولات خود به حد مطلوب و مورد قبولی برسانند. حال آن که رمز موفقیت در دستیابی به این اهداف تمرکز بیشتر بر روی فعالیت­ها و اهداف اصلی سازمان می­باشد. لذا در راستای حل این مشکل اساسی بسیاری از مدیران سازمان­های بزرگ تصمیم گرفتند فعالیت­هایی را که اهمیت استراتژیک چندانی برای سازمان ندارند به منابع بیرون از سازمان واگذار کنند تا با این اقدام بر مدیریت و به دنبال آن بر روی فعالیتهایی در سازمان که بر رو ی عوامل مذکور تأثیر مستقیم دارند، تمرکز بیشتری داشته باشند و آنها را به نحو مطلوب به انجام رسانند. اما در جریان فرآیند برون سپاری مسائل مختلفی با دامنه وسیعی از اطلاعات مدنظر قرار می­گیرد مانند انتخاب تأمین­کنندگان، نوع الگوریتم انتخاب و بسیاری از عوامل  دیگر که از جمله دغدغه­های فکری مدیران می­باشد.

    افزایش تعداد شرکت­های عرضه­کننده سرویس در خارج از سازمان اصلی در سال­های اخیر باعث شده است تا سازمان­ها و شرکت­های برون سپار در هنگام انتخاب منبع بیرونی با موقعیت­های انتخابی متنوعی رو به رو باشند. در کنار این مسأله، افزایش رقابت­های تجاری و گسترش بازارهای جهانی موجب شده تا سازمان­ها به بهینه­سازی تمامی امور و فرآیندهای خود در تمامی جنبه­های رقابتی توجه بیشتری نمایند که این توجه شامل انتخاب تأمین کنندگان نیز گردیده است. تصمیم گیران حوزه برون­سپاری در هنگام انتخاب تأمین­کننده سعی می­نمایند از میان منابع داوطلب (تأمین­کنندگان) گزینه­ای را انتخاب کنند که بتواند به بهترین وجه ممکن تمامی نیازهای فرآیند برون­سپاری شونده را به بهینه­ترین حالت تأمین نمایند. (رزمی، جعفر و همکاران, 1387)

    1-2-1- مدیریت زنجیره تأمین

    تشدید رقابت از دهه 1990 شرکتها را تحت فشار قرارمی­داد تا کارایی خود را در تمامی جنبه­هایشان بهبود دهند. از طرف دیگر، افزایش متغیرها منجر به اختصاص منابع بیشتر به منظور پیش­بینی تقاضا و تأمین به منظور تقویت بیشتر زنجیره تأمین می­گشت.

    محققین بر این باورند که مدیریت مؤثر زنجیره تأمین یک توانمندساز قوی در عملکرد سازمان است و همچنین یک راه ارزشمند برای حفاظت از مزیت رقابتی محسوب می­گردد. (Childerhouse, P., Hermiz, R., Mason-Jones, R., 2003)

    مدیریت زنجیره تأمین به عنوان رویکردی یکپارچه برای مدیریت مناسب جریان مواد و کالا، اطلاعات و جریان پولی، توانایی پاسخگویی به این شرایط را دارد. زنجیره تأمین یک سیستم یکپارچه از فرآیندهای مرتبط و به منظور:

    ü      دستیابی به مواد و قطعات مورد نیاز

    ü      تبدیل مواد اولیه به محصول

    ü      ارزش گذاری محصولات

    ü      توزیع محصولات به مشتریان

    ü      ساده سازی انتقال اطلاعات بین اجزاء زنجیره( اعم از تأمین کنندگان، تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، واسطه ها، خرده فروشان و مشتریان) می­باشد. (شفیع زاده, 1383)

    1-2-2- ریسک

    سیتکین و پابلو در سال 1992 ریسک را  بعنوان "دامنه­ای که در آن عدم قطعیت وجود دارد درباره اینکه آیا به شکل بالقوه خروجی­های[1] موفق یا مأیوس­کننده از تصمیمات محقق خواهد شد یا نه" تعریف کردند. (Sitkin B.,Pablo A., 1992)

    اقداماتی که احتمالا اثرات سودآوری تولید می­کنند اغلب شامل ریسک­ها نیز می­شوند. ریچی و برندلی ریسک کسب و کار را  این گونه تعریف می­کند: سطح مواجهه با عدم قطعیت­هایی که شرکت می­بایست آن را درک کند و  به هنگام پیاده­سازی استراتژی­هایش برای دستیابی به اهداف کسب و کارش به شکل مؤثری مدیریت نماید. (Ritchie B., Brindley C., 2007) .

    1-2-3- مدیریت ریسک در زنجیره تأمین

    امکان تغییر در زمینه برآمدها و نتایج مورد انتظار زنجیره تأمین، احتمال رخداد تغییرات و اثرات آنها را مدیریت ریسک زنجیره تأمین می­نامند. ریسک­های زنجیره تأمین شامل ریسک­های برخواسته از تغییرات در جریان مواد، محصول و اطلاعات است که از تأمین­کننده اولیه آغاز و به مصرف­کننده نهایی ختم می­شود. بنابراین به طور کلی ریسک­های زنجیره تأمین به احتمال و اثر یک عدم تناسب و تعادل بین تأمین و تقاضا بر می­گردد.

    مدیریت ریسک در زنجیره تأمین یک موضوع مهم در مدیریت زنجیره تأمین است. مهم بودن این موضوع مربوط می­گردد به افزایش استراتژی برون سپاری در کارخانه ها ، جهانی سازی بازارها، افزایش اعتماد بر تأمین کننده ها برای توانایی های مخصوص و نوآوری­ها، تکیه بر شبکه تأمین برای مزیت رقابتی و ظهور و بروز تکنولوژی اطلاعات که کنترل کردن و گسترده کردن زنجیره تأمین را ممکن می­سازد. (Narasimhan, R., Tallur,S., 2009)

    مدیریت ریسک در زنجیره تأمین (SCRM[2]) به عنوان یک فعالیت استراتژی مدیریتی می­تواند در نظر گرفته شود که بر عملکرد اجرائی، بازاریابی و مالی کارخانه تأثیرگذار است. (Duncan, 1972)

    تا هنگامی که روند برون سپاری به عنوان استراتژی مهمی در کارخانه­ها وجود داشته باشد، کار بر روی هر دو ناحیه ارزیابی و شناسایی ریسک و کم کردن ریسک( روش­ها و تئوری­ها) ادامه دارد. (Narasimhan, R., Tallur,S., 2009)

     فیزال و همکارانش و همچنین تانگ (2006) معتقدند که مدیریت ریسک اثرگذار در یک زنجیره تأمین امروزه برای کارخانه ها یک نیاز است. کارخانه­هایی مانند اریکسون و نوکیا ، مدت زیادی است که به این مسئله پی برده­اند. تحقیقات اولیه در هر زمینه ای اصولاً با شناسایی و معرفی مفاهیم و مشخص کردن دسته بندی یا طبقه بندی­ها آغاز می­گردد. کارهای اولیه در زمینه مدیریت ریسک در زنجیره تأمین نیز این شیوه را پیمود. اولین حرکت توسط لی (2002) آغاز شد، او چارچوبی را بر اساس ریسک های زنجیره تأمین و ریسک­های تقاضا در محدوده ای از محصولات اساسی یا ابداعی فراهم کرد. همچنین عنوان کرد که استراتژی­های زنجیره تأمین نیازمند اتصال به سطح درست و مشخصی از ریسک­های تأمین و تقاضا می­باشد. (Oke, A.,Gopalakrishnan,M., 2009)

    نورمن و جانسون (2004)، کلیندرفر و ساد (2005) و کوپرا و سودهی (2004) و دیگر پژوهشگران دسته بندی­های متنوعی را برای ریسک­ها بیان کردند.

    زنجیره تأمین در معرض ریسک­هایی ست که در ارتباط با مشکلات تأمین و تقاضا افزایش می­یابند. (Kleindorfer, P.R., Saad,G.H., 2005)

    زنجیره تأمین همچنین در معرض خطرات توزیع یا ریسک­هایی با تأثیر زیاد و احتمال وقوع کم و یا تأثیر کم و احتمال وقوع بالا نیز می­باشند. این ریسک­ها بر روی سازمان به طور گسترده­ای تأثیر می­گذارد. (Chopra, S.,Sodhi,M.S., 2004)

    همانطور که ونگر و بد (2008) بیان کردند "قرارداد مالی یک تأمین کنننده و زمین لرزه ای که ظرفیت تولید را از بین برده است، موقعیت­های مختلفی هستند و بنابراین تأثیرات مختلفی بر زنجیره تأمین دارد". بنابراین این مطالعات به شناسایی نیاز به متدولوژی به منظور پیشگویی، شناسایی، دسته­بندی و ارزیابی ریسک­ها در زنجیره تأمین منجر شد. (Narasimhan, R., Tallur,S., 2009)

    مقالات زیادی در مورد مدیریت ریسک در زنجیره تأمین در بیست سال گذشته منتشر گردیده است که اولین آنها مربوط به کرالجیک در سال 1983 بود. پالسون (2004) مقالات موجود را به 3 دسته تقسیم کرد: تجزیه و تحلیل انواع ریسک،  رسیدگی به ریسک و کنترل ریسک. از زمان پالسون تاکنون مقالات مختلف دیگری نیز منتشر شده است.

    تا سال 2000، مقالات به مدیریت زنجیره تأمین می­پرداختند. بعد از آتش سوزی یکی از تأمین­کنندگان اریکسون در نیومکزیکو که منجر به از دست دادن 400 میلیون یورو گشت، ورشکستگی یکی از تأمین کنندگان لندرور در سال 2001 که منجر به اخراج 14000 کارگر شد و حمله تروریستی 11 سپتامبر 2001 در مرکز تجارت جهانی همه و همه باعث مشکلات عمده ای در زنجیره تأمین در جهان گشت. (Tang, 2006)

    1-2-4- عوامل اصلی ایجاد کننده ریسک در زنجیره تأمین

    گروهی از محققین ایتالیایی در دانشگاه فنی میلان تحقیقی در مورد ارتباط بین مدیریت ریسک زنجیره تأمین و انتخاب تأمین­کنندگان انجام داده­اند. طبق نظر آنها ریسک­های موجود در زنجیره تأمین را می­توان به سه دسته تقسیم نمود: ریسک­های مربوط به محصول، ریسک­های مربوط به بازار و ریسک­های مربوط به تأمین­کنندگان. (Micheli G., Cagno E.,Zorzini M. , 2008)

    مانوج و منتزر در مقاله­شان بر اساس جمع بندی نظرات Birou and Fawcett, 1993; Cho and Kang, 2001; Chopra and Sodhi, 2004; Fisher, 1997; Hult, 1997; Johnson, 2001; Spekman and Davis, 2004; Zsidisin, 2003a; Zsidisin and Ellram, 2003 ریسک­های زنجیره تأمین را طبقه بندی کردند: (Manuj, I.,Mentzer,J., 2008)

     

  • فهرست:

    فصل اول:کلیات پژوهش.... 1

    1-1- مقدمه. 2

    1-2- تعریف موضوع و اهمیت پژوهش.... 2

    1-2-1- مدیریت زنجیره تأمین.. 3

    1-2-2- ریسک.... 4

    1-2-3- مدیریت ریسک در زنجیره تأمین.. 4

    1-2-4- عوامل اصلی ایجاد کننده ریسک در زنجیره تأمین.. 6

    1-2-5- مدیریت زنجیره تأمین در صنعت دارو 8

    1-3- اهداف پژوهش.... 9

    1-4- بیان مسأله و سؤالات پژوهش.... 9

    1-5- فرضیه های پژوهش.... 11

    1-6- کاربرد نتایج و مخاطبان پژوهش.... 11

    1-7- روش انجام پژوهش.... 12

    1-8- واژگان تخصصی.. 12

    فصل دوم: بررسی پیشینه پژوهش.... 14

    2-1- مقدمه. 15

    2-2- زنجیره تأمین.. 15

    2-2-1- اهداف زنجیره تأمین.. 19

    2-2-2- مدیریت زنجیره تأمین.. 20

    2-3- ریسک و مدیریت ریسک.... 22

    2-3-1- اجزا گسترده ریسک.... 24

    2-4- مدیریت ریسک زنجیره تأمین.. 26

    2-4-1- ریسکهای زنجیره تأمین.. 28

    2-4-2- مدیریت و کاهش ریسک زنجیره تأمین.. 37

    2-5- عوامل انتخاب تأمین کننده برتر. 45

    2-6- مدیریت زنجیره تأمین در صنعت دارو سازی.. 47

    2-6-1- اجزا زنجیره تأمین صنعت دارو 49

    فصل سوم: روش شناسی پژوهش.... 51

    3-1- مقدمه. 52

    3-2- فرضیه ها و چارچوب پژوهش.... 52

    3-2-1- ارائه چارچوب پژوهش.... 52

    3-2-2- فرضیه ها/سؤالات... 55

    3-2-3- روش پژوهش.... 55

    3-3- جامعه آماری و نمونه. 56

    3-3-1- هولدینگ داروپخش.... 57

    3-3-2- شرکت سرمایه گذاری البرز 58

    3-3-3- هولدینگ پارس دارو 60

    3-4- متغیرهای اصلی پژوهش.... 63

    3-5- روایی و پایایی ابزار اندازه گیری.. 63

    3-6- روشهای تجزیه و تحلیل داده ها 64

    3-6-1- آزمون T تک نمونه ای.. 64

    3-6-2- ضریب همبستگی پیرسون.. 64

    3-6-3- آزمون فریدمن.. 65

    3-6-4- تکنیک تاپسیس فازی.. 65

    فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها 71

    4-1- مقدمه. 72

    4-2- آمار توصیفی خبرگان جهت اصلاح چارچوب اولیه. 73

    4-3- اطلاعات جمعیت شناختی.. 73

    4-4- آمار توصیفی.. 77

    4-4-1- نتایج آمار توصیفی مربوط به ریسک تأمین کننده 77

    4-4-2- نتایج آمار توصیفی مربوط به ریسک های محیطی.. 83

    4-5- ضریب همبستگی پیرسون.. 85

    4-6- الویت بندی مؤلفه های تحقیق.. 88

    4-6-1- روش اول طبقه بندی: تاپسیس فازی.. 88

    4-6-2- روش دوم طبقه بندی: آزمون فریدمن.. 90

    فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات... 94

    5-1- مقدمه. 95

    5-2- خلاصه پژوهش.... 95

    5-3- نتایج پژوهش.... 96

    5-4- مدل نهایی پژوهش.... 100

    5-5- الگوریتم مدیریت ریسک زنجیره تأمین.. 102

    5-6- پیشنهادات... 108

    5-5-1- پیشنهادات کاربردی.. 108

    5-5-2- پیشنهاداتی برای پژوهشهای آینده 109

    منابع و مآخذ لاتین.. 111

    منابع و مآخذ فارسی.. 115

    .

    منبع:

    http://en.wikipedia.org. Retrieved from http://en.wikipedia.org/wiki/Supply_chain_risk_management

    alborzinvest. (1390). alborzinvest. Retrieved from alborzinvest: http://www.alborzinvest.net

    Alvarado Y., Kotzab H. (2001). the integration of logistics and marketing industrial marketing management. supply chain management , 183-198.

    Brindley, C., Ritchie B. (2004). Supply Chain Risk. Ashgate Publishing.

    BULGAK, A.,PAWAR,A. ANALYSIS OF POSTPONEMENT STRATEGIES IN SUPPLY CHAINS.

    Chan, F., Kumar, N. (2007). Global supplier development considering risk factors using fuzzy extended AHP-based approach. Omega 35 , 417 – 431.

    Childerhouse, P., Hermiz, R., Mason-Jones, R. (2003). information flow in automative supply chains- identifying and learning to overcome barriers to change. industrial management & data system, 103(7) , 491-502.

    Chopra, S.,Sodhi,M.S. (2004). Managing risk to avoid supply chain breakdown. MIT Sloan Management Review 46(1) , 53–62.

    Cucchiella, F., Gastaldi, M. (2006). Risk management in supply chain: a real option approach. Journal of Manufacturing Technology Management , Vol. 17 Iss: 6, pp.700 - 720.

    Dpholding. (1390). http://www.dpholding.com

    Duncan, R. (1972). Characteristics of organizational environments and perceived environmental uncertainty. Administrative Science Quarterly,17(3).

    Felix T.S. Chan , H.J. Qi. (2003). Feasibility of performance measurement system for supply. Integrated Manufacturing Systems , 179-190.

    Ferazelle, E. (2001). supply chain startegy. MCGraw-hill.

    Finch, P. (2004). Supply chain risk management.Supply Chain Management. An International Journal,9(2), , 183 - 196.

    Hakonsen H, Horn AM. (2009). Price control as a strategy for pharmaceutical cost containment. Health Policy , 277-285.

    Harland, C., Brenchley R., Walker H. (March 2003). Risk in supply networks. Journal of Purchasing and Supply Management, Issue 2, Volume 9 , 51-62.

    http://en.wikipedia.org. Retrieved from http://en.wikipedia.org/wiki/Supply_chain#Supply_chain_management

    http://en.wikipedia.org. (n.d.). Retrieved from http://en.wikipedia.org/wiki/supply_chain

    Jack A. Jones, CISSP, CISM, CISA. (2005). An Introduction to Factor Analysis of Information Risk. Retrieved from Risk Management Insight: http://www.riskmanagementinsight.com

    Jain, J., Dangayach, G., Agarwal, G.,Banerjee, S. (2010). Supply Chain Management: Literature Review and Some Issues. Journal of Studies on Manufacturing (Vol.1-2010/Iss.1) , 11-25.

    Johnson, E. (2001). Learning from toys: Lessons in managing supply chain risk from the toy industry. California Management Review , Volume 43, Pages: 106.

    Jones, A. (2005). An Introduction to Factor Analysis of Information Risk(FAIR). Retrieved from Risk Management Insight: http://www.riskmanagementinsight.com

    Jüttner, U.,Christopher, M. (2003). SUPPLY CHAIN RISK MANAGEMENT: OUTLINING AN AGENDA FOR FUTURE RESEARCH. International Journal of Logistics : Research & Applications, Vol. 6, N.4 , 197-210.

    Jüttner, U.,Christopher, M. (2003). SUPPLY CHAIN RISK MANAGEMENT: OUTLINING AN AGENDA FOR FUTURE RESEARCH. International Journal of Logistics : Research & Applications , Vol. 6, N.4 , 197-210.

    Jugdev K., M. G. (2006). Project management elements as strategic assets: preliminary findings, Management Research News. 604-617.

    Jugdev K., Mathur G. (2006). Project management elements as strategic assets: preliminary findings, Management Research News. 604-617.

    Kent, D.,Supply-Chain Council. (2007, December 6). Supply Chain Risk Measurement. Retrieved from www.supply-chain.org

    Kleindorfer, P.R., Saad,G.H. (2005). Managing disruption risks in supply chains. Production and Operations Management 14(1), , 53–68.

    kuglin, J. (1998). customer centered supply chain management. Prentice Hall.

    Lambert, D.M., Cooper, M.C. and Pagh, J.D. (1998). Supply chain management: Implementation. the International Journal of Logistics Management,Vol. 9 No. , 1-19.

    Lee, A. (2009). A fuzzy supplier selection model with the consideration of benefits, opportunities, costs and risks. Expert Systems with Applications 36 , 2879–2893.

    Lummus, R., Vokurca, R. (1999). Defining supply chain management: a historical perspective and practical guidelines. industrial management and data systems, no.1 , 11-17.

    Manuj, I.,Mentzer,J. (2008). Global supply chain risk management strategies. International Journal of Physical Distribution & Logistics Management Vol. 38 , 192-223.

    Matook,S.,Lasch, R.,Tamaschke, R. (3, 2009). supplier development with benchmarking as part of a comprehensive supplier risk management framework. international journal of operations & production management, vol 29 , 241-267.

    Micheli G., Cagno E.,Zorzini M. . (2008). supply chain risk management vs. supplier selection to manage the supply risk in th EPC supply chain . Management Research News , 846-866 .

    Miles, R. S. (1978). Organization Strategy, Structure, and Process. New York.: McGraw-Hill.

    Narasimhan, R., Tallur,S. (2009). Perspectives on risk management in supply chains. Journal of Operations Management 27 , 114–118.

    Nienhaus J.,Ziegenbein A., Duijts C. (2004). How human behaviour amplifies the bullwhip effect-a study based on the beer distribution game online.

    Norrman, A., Lindroth, R. (2004). Categorization of supply chain risk and risk management. In supply chain risk managemnet. In C. Brindley (Ed.): Ashgate Publishing Limited.

    Oke, A.,Gopalakrishnan,M. (2009). Managing disruptions in supply chains. Production Economics(118) , 168–174.

    Parsdarou. (1390). Parsdarou. Retrieved from Parsdarou: www.parsdarou.ir

    Ritchie B., Brindley C. (2007). Supply chain risk management and performance: A guiding framework for future development. International Journal of Operations & Production Management , Vol. 27 Iss: 3, pp.303 - 322 .

    S.J. Chen, C.L. Hwang. (1992). Fuzzy Multiple Attribute Decision Making: Methods and Applications. Berlin: Springer.

    Shah, N. (2004). Pharmaceutical supply chains: key issues and strategies for optimisation. Computers & Chemical Engineering , 929-941.

    Simchi-Levi, D. K.-L. (2000). Designing and Managing the Supply. Boston: McGraw Hill.

    Sitkin B.,Pablo A. (1992). Reconceptualizing the Determinants of Risk Behavior. academy of management review , Vol. 17, No. 1, pp. 9-38 .

    Spekman R., Davis E. (2004). Risky business: expanding the discussion on risk and the extended enterprise. International Journal of Physical Distribution & Logistics Management , Vol. 34 Iss: 5, pp.414 - 433.

    Svensson, J. (2002). who must pay bribes and how much?

    Tang, C. (2006). Robust strategies for mitigating supply chain disruptions. International Journal of Logistics:research and application 9(1 march) , 33-45.

    Vanany, I.,Zailani, S.,Pujawan,N. (January-March 2009). Supply Chain Risk Management:Literature Review and Future Research. Information Systems and Supply Chain Management 2(1) , 16-33.

    Wang L, Kong L, Wu F, Bai Y, Burton R. (2005). Preventing chronic diseases in China. The Lancet , 1821-1824.

    Wu, T.,Blackhurst,J.,Chidambaram, V. (2006). A model for inbound supply risk analysis. Computers in Industry 57 , 350–365.

    www.MIT.edu. (2011). Retrieved from www.MIT.edu: www.MIT.edu

    Yu X.,Li a B.,Shib Y.,Yua M. (2010). Pharmaceutical supply chain in China: Current issues and implications for health system reform. Health Policy 97 , 8-15.

    Ziegenbein, A., Nienhaus, J. (2004). Coping with supply chain risks on strategic, tactical and operational level. Global Project and Manufacturing Management, The Symposium Proceedings.

    Zsidisin G.,Ellram L., Carter J.,Cavinato J. (2004). An analysis of supply risk assessment techniques. International Journal of Physical Distribution & Logistics Management , Vol. 34 Iss: 5, pp.397 - 413.

    Zsidisin, G. (2003). Managerial Perceptions of Supply Risk. Journal of Supply Chain Management , volume 39, issue 1, p 14-26

    برادران کاظم زاده, رضا. (1383). سیستمهای اطلاعاتی زنجیره تأمین. سومین کنفرانس ملی مهندسی صنایع. تهران.

    حافظ نیا،محمد. (1377). مقدمه ای بر روش تحقیق در علوم انسانی. تهران: سمت.

    خاورپور، محمود؛ حسین پور، سهیل. (1388). ارائه رویکرد نوین تصمیم گیری در انتخاب بهترین تأمین کننده ها در جهت توانمندسازی سازمان. اولین همایش ملی ارتقای توان داخلی .

    دانایی فرد، حسن؛ الوانی، سید مهدی.عادل آذر (1383). روش شناسی پژوهش کمی در مدیریت: رویکردی جامع. تهران: صفار.

    رزمی جعفر و همکاران. (1387). انتخاب تأمین کننده با استفاده از تکنیک فرآیند تحلیل شبکه های فازی. نشریه دانشکده فنی, دوره ۴۲ , شماره ۷ , 935-946.

    z و تحلیل خطا و اثرات ناشی از آن با استفاده از روش TOPSIS. تهران: دانشگاه الزهرا.

    مصافی نیا, فرشاد. (1387). مدیریت ریسک کاربرد سیستماتیک سیاستهای مدیریتی، رویه ها و فرآیندهای مربوط به فعالیتهای تحلیل، ارزیابی. تهران: دانشگاه امیرکبیر.

    مؤمنی،منصور. (1387). تحلیل‌های آماری با استفاده از SPSS. تهران: کتاب نو

    .


موضوع پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , نمونه پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , جستجوی پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , فایل Word پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , دانلود پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , فایل PDF پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , تحقیق در مورد پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , مقاله در مورد پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , پروژه در مورد پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , پروپوزال در مورد پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , تز دکترا در مورد پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , مقالات دانشجویی درباره پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , پروژه درباره پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , گزارش سمینار در مورد پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور , رساله دکترا در مورد پایان نامه طراحی مدل انتخاب تأمین کنندگان بر اساس ریسک های زنجیره تأمین در صنعت دارویی کشور

پایان نامه جهت دریافت پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد بررسی تأثیر سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی بر عملکرد زنجیره تأمین در شرکت ایران خودرو 1-1) مقدمه رقابت­های جهانی موجود در عصر حاضر خواست مشتری بر کیفیت بالا، افزایش تنوع محصولات و خدمت رسانی سریع، موجب افزایش فشارهایی بر سازمان­ها شده است که سابق بر این وجود نداشته است. در نتیجه سازمان­ها بیش از این نمی­توانند به تنهایی از ...

رشته مديريت صنعتي زمستان 1390 چکيده: تحقيق حاضر در پي يافتن تاثير متقابل مديريت زنجيره تامين و مديريت ارتباط با مشتري در شرکت فولاد اسفراين چگونه است. به منظور پاسخگويي به سوالهاي پژوهش و ني

پایان نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی چکیده: در دنیای متلاطم و متغیر کنونی تنها چیزی که تغییر نمی کند ، تغییر است . در دنیای کسب و کاری که به طور فزاینده تحت الشعاع سه واژه مشتری ، رقابت و تغییر ، هدایت می شود، شرکت ها در جستجوی راه حلّی برای مشکلات کسب و کار خود هستند،بر اساس ادبیات و اطلاعات موجود از شرکت های مؤفّق دنیا چنین برداشت ...

پایان نامه برای در دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مدیریت صنعتی گرایش تولید چکیده امروزه سازمان ­های تجاری با محیطی پیچیده­تر و رقابتی­تر از گذشته روبرو هستند. موفقیت تجاری یک سازمان تنها به تجزیه و تحلیل وضعیت درونی آن سازمان محدود نشده و تا اندازه ای زنجیره­تأمین و توزیع آن را نیز شامل می شود. مدیریت یکپارچه زنجیره­تامین یک فرآیند پیچیده است، زیرا سازمان­ها و شرکای سازمانی ...

پايان نامه مقطع کارشناسي ارشد رشته : مهندسي صنايع – صنايع تابستان1393 چکيده   زنجيره‌ي‌تأمين مجموعه‌اي از تأمين‌کنندگان، توليدکنندگان، توزيع‌کنند

پايان نامه براي دريافت مدرک کارشناسي ارشد (M.A) گرايش: بازاريابي   زمستان911-1-مقدمه امروزه با رقابتي شدن بازار ها و تغييرات پيوسته محيط، سازمان ها به اين واقعيت پي برده اند که بشر م

پايان نامه کارشناسي ارشد M.S.C رشته مهندسي صنايع  گرايش صنايع-صنايع سال تحصيلي 1392 -1389 چکيده: با افزايش نظارت دولت ها و توجه روز افزون افکار عمومي به موضوعات محيط زيستي, شرکت ها ب

  پايان نامه براي دريافت درجه کارشناسي ارشد "MA " رشته مهندسي صنايع گرايش: صنايع – صنايع زمستان 1393 چکيده امروزه توجه به موضوع زنجيره تأمين و مديريت آن، در عصر

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: مدیریت بازرگانی گرایش: بازاریابی چکیده تحقیق در سازمان های امروزی در بالاترین اولویت های راهبردی، بهبود رقابت و تعالی زنجیره تامین قرار دارد. اما عدم شناخت نقاط قوت و ضعف زنجیره تامین، مانع از بهبود تعالی آن می شود. ارزیابی عملکرد زنجیره تامین فرصتی را در اختیار مدیران قرار می دهد تا مشکلات و مسائل زنجیره را شناسایی و آنها را با ...

پایان نامه برای دریافت کارشناسی ارشد «M.A.» گرایش صنعتی چکیده در شرایطی که شرکت‌های تولیدی تحت رقابت شدید مشغول فعالیت هستند، به تولید محصولات متنوع می‌پردازند و گاهی اوقات به عوارض زیست‌ محیطی استفاده از مواد مختلف توجهی ندارند. این در حالیست که اجرای شیوه‌های مدیریت زیست‌محیطی مانند مدیریت زنجیره تامین سبز (GSCM)[1] می‌تواند علاوه بر حفظ مزیت رقابتی شرکت‌ها، به جلوگیری از ...

ثبت سفارش