پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC

word 2 MB 30204 108
1393 کارشناسی ارشد مدیریت
قیمت قبل:۶۳,۲۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۳,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه برای دریافت کارشناسی ارشد «M.A.»

    گرایش صنعتی

    چکیده

    در شرایطی که شرکت‌های تولیدی تحت رقابت شدید مشغول فعالیت هستند، به تولید محصولات متنوع می‌پردازند و گاهی اوقات به عوارض زیست‌ محیطی استفاده از مواد مختلف توجهی ندارند. این در حالیست که اجرای شیوه‌های مدیریت زیست‌محیطی مانند مدیریت زنجیره تامین سبز (GSCM)[1] می‌تواند علاوه بر حفظ مزیت رقابتی شرکت‌ها، به جلوگیری از آلودگی محیط زیست نیز کمک کند. هدف این پژوهش شرح نتایج اجرای GSCM و رابطه آن با عملکرد سازمانی در صنعت گرانول پی‌وی‌سی می‌باشد. در این مطالعه از یک مدل مفهومی در ارتباط با GSCM و عملکرد کسب‌و‌کار، از طریق سه متغیر سازمانی رضایت شغلی، بهره‌وری عملیاتی و بهره‌وری رابطه‌ای به عنوان واسطه‌ها استفاده شده است.

    تحلیل‌های آماری بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده از طریق بررسی 92 پرسش‌نامه در صنعت گرانول پی‌وی‌سی صورت گرفته است. پایایی و روایی مدل پژوهش و پرسش‌نامه، مورد آزمون قرار گرفتند و تائید شدند. به منظور آزمون فرضیه‌ها، از تکنیک حداقل مربعات جزئی (PLS)[2] در مدل معدلات ساختاری استفاده شده است.

    برخی از یافته‌های قبلی این مطالعه حکایت از یک رابطه مستقیم بین اجرای  GSCMو عملکرد کسب‌و‌کار داشته‌ است. اما در این پژوهش رابطه مستقیمی تائید نشده است. این در حالیست که به رابطه‌های معنادار غیرمستقیم بین اجرای GSCM و عملکرد کسب‌و‌کار از طریق متغیرهای واسطه بهره‌وری عملیاتی و رضایت شغلی رسیده‌ایم. این نتیجه نشان داد که عملکرد کسب‌و‌کار زمانی بهبود می‌یابد که GSCM، رضایت شغلی و بهره‌وری عملیاتی را بالا ببرد. بطور کلی یافته‌های این مطالعه با مطالعات قبلی در دیگر نقاط دنیا سازگار است. همچنین تعداد کمی از مطالعات این حوزه، بر اساس تئوری وابستگی منابع انجام شده بود.

    فصل اول

    کلیات تحقیق

    1-1. مقدمه

    هر روز اخبار جدیدی از رشد و پیشرفت شرکت‌ها و بنگاههای تولیدی در سطح بین المللی شنیده می‌شود. شرکت‌ها بر روی بازارهای بزرگ دست می‌گذارند و در نقاط مختلف دنیا به دنبال مشتری هستند و  خوب می‌دانند که باید ارزش‌های مورد نیاز مشتریانشان را تامین کنند و در راستای حفظ این ارزش‌ها بکوشند. باید به نیازهای مشتریان، تامین‌کنندگان وکارکنان پاسخ مناسب بدهند و دغدغه‌های آنها را برطرف کنند. محصولات و خدمات را با کیفیت و تنوع بالاتر تولید کنند تا از گود رقابت موفق بیرون بیایند. بنابراین برای حفظ دوام و بقا در چنین بازار رقابتی، تنها مدیریت داخلی سازمان کافی نیست، بلکه مدیریت زنجیره تامین، این راهبرد عملیاتی جهانی می‌تواند به کسب مزیت رقابتی کمک کند. از طرفی با افزایش نگرانی‌ها در مورد محیط‌زیست، علاوه بر توسعه صنایع، در فرایند عملیاتی زنجیره تامین این الزام ایجاد شده است که به آلودگی‌های زیست محیطی نیز توجه شود، که همه را مجاب میکند تا از تامین‌کنندگان، تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان‌ نیازهایشان بخواهند که در امور خود‌، الزامات زیست محیطی را رعایت کنند و امورشان را در قالب مدیریت زنجیره تامین سبز دنبال کنند تا شاهد نشر کمتر آلودگی‌ها باشیم.

     1-2. بیان مسئله

    رقابت جهانی در محیطی که مدام در حال تغییر می‌باشد باعث شده تا سازمان‌ها اهمیت انعطاف پذیری را درک کنند و واکنش‌های سنجیده و به موقعی از خود نشان دهند. امروزه سازمان‌ها برای بقای خود نیاز به جهانی­شدن و حضور در این عرصه بزرگ دارند، حتی اگر بخواهند در سطح ملی و یا منطقه‌ای نیز حضور داشته باشند باید جهانی بیاندیشند. حال آنکه جهانی‌شدن و کسب جایگاه مناسب در دنیا و حفظ ارزش‌های بدست آمده نیاز به بهره­گیری از علم روز دنیا و الگوهای صحیح مدیریتی همچون زنجیره تامین دارد. در سال‌های اخیر در دنیا توجه بسیار زیادی به مدیریت زنجیره تأمین شده است. اما باید توجه داشت که از طرفی دیگر، موفقیت و سلامت یک سازمان درگرو سلامت محیط سازمان و افراد در تعامل با سازمان می‌باشد و همچنین سلامت افراد و محیط‌زیست، منوط به این است که سازمانی سالم داشته باشیم اما متأسفانه امروزه با بی‌توجهی‌هایی که به مسایل زیست‌محیطی می شود، شاهد آلودگی‌هایی هستیم که منجر به آلودگی محیط‌زیست می‌شود، باعث بیماری و ضعف انسان‌ها می شود و در نهایت منجر به یک دور باطل می‌شود که فقط انتقال‌دهنده آلودگی از محیط به سازمان، از سازمان به محیط‌زیست، از سازمان به فرد، از سازمان به سازمان دیگر و ... می شود و مشخص نیست که چه تأثیراتی بر عملکرد خود سازمان و همچنین  چه صدماتی برای آیندگان داشته باشد. طی پژوهش‌هایی که صورت گرفته است با افزودن یک کلمه سه حرفی به مدیریت زنجیره تأمین، بار دیگر بر قابلیت‌های این الگوی صحیح تأکید شده است. " سبز " پسوندی ست که این مفهوم را به مدیریت زنجیره تأمین سبز تبدیل کرده است به این معنا که با اجرای سیاست‌های سبز در طول زنجیره تأمین شاهد انتقال پاکیزگی و سلامت از سازمان به محیط و فرد و سازمان دیگر باشیم و نگاهی زیست‌محیطی به زنجیره تأمین داشته باشیم. برای تبیین این مفهوم به تعریف (زو و همکاران ، 2008)[3] از مدیریت زنجیره تأمین سبز پرداخته می‌شود که عبارت است از: "اتخاذ شیوه‌های مدیریت زنجیره تأمین سازگار با محیط‌زیست از جمله: مدیریت زیست محیطی داخلی، خرید سبز، همکاری با مشتریان و طراحی محصولات سازگار با محیط‌زیست در راستای توسعه و استراتژی‌های عملیاتی شرکت برای پایداری محیط پیرامون شرکت". البته شواهد حکایت از آن دارد که سازمان‌ها برای پاسخگویی به نیاز مشتریان و همچنین فشارهای سازمان‌های بین‌المللی و دولتی حامی مسایل زیست‌محیطی، چند سالی است که واکنش نشان داده‌اند و ضرورت مدیریت زیست‌محیطی راپذیرفته‌اند و جهت رقابت با بازارهای جهانی به اجرای مدیریت زنجیره تأمین سبز پرداخته اند (لی و همکاران ، 2012)[4]. بسیاری از شرکت‌های خریدار تقاضا دارند که تأمین‌کنندگانشان، شیوه‌های مدیریت زنجیره تأمین سبز را اجرا کنند و حتی الزامات زیست‌محیطی اضافی را نیز انجام دهند (جبور و جبور ،2009[5]و لی، 2009[6]) و اهمیت این موضوع در سطح جهانی به اندازه‌ای است که تأمین‌کنندگان برای پیدا‌کردن هر فرصت کسب و کار در فضایی جدید ، بدون تمرین‌ها و شیوه‌های مدیریت زنجیره تأمین سبز، سخت تحت فشار هستند.(نیشیتانی ، 2010)[7].  نگاه زیست محیطی به زنجیره تأمین در هر کشوری، در هر صنعتی و در هر سطحی، موضوعیت پیدا میکند.

    یکی از صنایعی که سبز بودن زنجیره تأمین آن از ملزومات داشتن محیط زیستی پاک و سبز است، صنعت پتروشیمی و صنایع تکمیلی و پایین دستی آن می باشد. صنعت پتروشیمی از صنایع مادر و اشتغال­زا است که به عنوان تغذیه­کننده سایر بخشهای صنعت می­تواند به عنوان موتور حرکت اقتصاد کشورهای در حال توسعه نقش اساسی را ایفا نماید.[8] و بخشی از تولیدات پتروشیمی مربوط به صنایع پایین­دستی و تکمیلی پتروشیمی است که از محصولات پتروشیمی و یا تولیدات پالایشگاه‌های نفت به عنوان مواد اولیه استفاده می‌کنند که باید بر هرچه سبزتر شدن زنجیره تامین آنها تاکید شود. در این مطالعه  از یک مدل مفهومی در ارتباط با شیوه‌های مدیریت زنجیره تامین سبز و عملکرد کسب و کار ازطریق سه متغیر رضایت شغلی کارکنان، بهره‌وری عملیاتی و بهره‌وری رابطه‌ای به عنوان تعدیل‌کننده استفاده شده است. بنابراین در این پژوهش نیز سعی بر این بوده است که از طریق این سه متغیر به این سوال پاسخ دهیم که آیا اجرای مدیریت زنجیره تأمین سبز در صنعت گرانول پی وی سی  بر عملکرد کسب‌و‌کار تاثیر دارد؟

    1-3. ضرورت و اهمیت انجام پژوهش

    فعالیت‌های اقتصادی اعم از فعالیت‌های صنعتی، کشاورزی و خدماتی از یک سو از منابع طبیعی استفاده می‌کنند و به آن‌ها وابستگی دارند و از سوی دیگر، ماهیت فرآیند آن‌ها به گونه‌ای است که به طور بالقوه محیط زیست را آلوده می‌کنند. بنابراین چنانچه به پیامدها و مسائل زیست‌محیطی انجام این گونه فعالیت‌ها توجه نشود، باید هزینه‌های کلانی برای رفع خسارت و ضایعات ناشی از عدم توجه به این موضوع صرف شود. (هوانگ، 2001)[9]. از آنجا که اثرات نامطلوب محیطی در همه مراحل چرخه عمر محصول اتفاق می‌افتد و مدیریت برنامه‌ها و عملیات محیطی به داخل مرزهای سازمان محدود نمی‌شود، دیدگاه مدیریت زنجیره تامین سبز به عنوان دیدگاهی جامع که همه جریانات از تامین‌کنندگان به تولیدکنندگان و در نهایت به مصرف‌کنندگان را در بر می‌گیرد، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است (زو و همکاران، 2008)[10].

    رعایت ملاحظات زیست‌محیطی در ترکیب با مدیریت زنجیره تامین یک موقعیت برنده- برنده برای سازمان‌ها ایجاد می‌کند و به آن‌ها در به وجود آمدن یک مزیت قوی در بازار جهانی (از طریق کاهش هزینه و بهبود در رقابت) کمک می‌کند (هوآ، 2001)[11] سبز کردن زنجیره تامین هم در سطح فردی و هم ملی برای شرکت‌ها مزایایی دارد. در سطح فردی، برنامه‌های زنجیره تامین سبز باعث مزایای رقابتی معینی می‌شود؛ نظیر هزینه‌های کمتر، محصولات سبزتر و ادغام بهتر با تامین کنندگان. در سطح ملی، زنجیره تامین سبز می‌تواند بازارهایی را برای محصولات سبز ایجاد کند، همچنین باعث تطبیق بهتر تامین‌کنندگان با مسائل محیطی گردد. سبز کردن زنجیره تامین می‌تواند باعث بهبود موقعیت رقابتی شرکت از طریق کاهش هزینه‌ها گردد. علاوه بر کاهش هزینه‌ها، همکاری نزدیک با تامین‌کنندگان می‌تواند به محصولات سبز منجر گردد. شرکت‌ها در مورد محصولاتشان باید تجدید نظر کرده و آن‌ها را با محیط سازگارتر کنند. در این راستا برای موفقیت باید همکاری بیشتر و نزدیک‌تری با تامین‌کنندگان خود داشته باشند (تراوبریج، 2003).[12]  طبق گزارش شرکت سرمایه‌گذاری بوعلی از صنعت پتروشیمی(1389) ، علاوه بر این که توسعه طرح‌های پتروشیمی ایران حامل مزایای داخلی و بین‌المللی زیادی برای کشور بوده است، ولی این صنایع نگرانی‌های زیادی را در رابطه با آلودگی‌های خود آفریده‌اند. آلودگی‌های زیست‌محیطی تا حدی است که کشورهای اروپایی بسیاری از کارخانجات تولید محصولات پتروشیمی خود را به کشورهای جهان سوم منتقل نموده و یا دیگر برنامه‌ای برای افزایش ظرفیت ندارند. یکی از محصولاتی که سهم بسیار بزرگی در بازار محصولات پتروشیمی دارد، پلی وینیل کلراید (PVC) است. این ماده، پلاستیکی با موارد استفاده نامحدود است به نحوی که در لحظه، هر شخصی می تواند تعداد بسیار زیادی از مصنوعات ساخته‌شده از این محصول را در اطراف خود ببیند. عطارچی و همکاران (1385) آورده‌اند که کاربرد بسیار زیاد این محصول روز به روز در حال افزایش است و هر روز افراد بیشتری (اعم از کارگر و مصرف کننده) در مواجهه با آن قرار می گیرند و به سلامتی آنها آسیب جدی وارد می شود. علاوه بر مطالب ذکر شده، طی بازدیدهایی که از کارخانجات تولید گرانول PVC [13] به عمل آمده است، برخی از پرسنل خطوط تولید از مجاورت با این مواد، ابراز نگرانی می‌کنند و احساس می‌کنند، سلامتی آنها در خطر است. بنابراین در این پژوهش تاثیرات مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمانی در صنعت گرانول PVC بررسی خواهد شد تا گامی جهت سبزتر شدن زنجیره تامین برداشته شود و همچنین به دغدغه‌های افرادی که نگران محیط زیست خود هستند، پاسخی کوچک داده شود.

    1-4. جنبه جدید و نوآوری

    مدیریت زنجیره تامین سبز از مباحث جدید در حوزه زنجیره تامین است که به اهمیت مسائل زیست‌محیطی در مدیریت زنجیره تامین صنایع می پردازد. با توجه به ضرورت و اهمیت توسعه پایدار و وابستگی شدید صنایع به محیط اطراف خود، اهمیت رعایت مسائل زیست محیطی در برنامه‌ریزی زنجیره‌های تامین اهمیت روزافزونی می یابد. در این تحقیق به بررسی تاثیر رعایت مسائل زیست محیطی بر عملکرد کسب‌و‌کار در زنجیره تامین پرداخته می شود. پرداختن به تاثیر زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمانها، منجر به ترغیب سازمانها در رعایت مسائل زیست محیطی و حفظ محیط زیست خواهد بود. لازم به ذکر است، تا به حال در صنایع تکمیلی و پایین‌دستی پتروشیمی ایران، پژوهشی با این موضوع انجام نشده بود و در پژوهش‌هایی که در حوزه مدیریت زنجیره تامین سبز در صنایع دیگر انجام شده بود، کمتر به تاثیرگذاری آن بر عملکرد کسب‌و‌کار پرداخته بودند. از طرفی مدلی که در این پژوهش به کار گرفته شده است، تا به حال در هیچ کدام از پژوهش‌های داخل کشور مورد استفاده قرار نگرفته است. بنابراین پژوهش انجام شده، هم از حیث موضوع و هم از لحاظ مدل مفهومی صاحب نوآوری به شمار می رود.

    1-5. اهداف پژوهش

    هدف کلی: بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد کسب‌و‌کار در صنعت گرانول پی‌وی‌سی ایران

    اهداف جزئی:

    1. بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز از طریق رضایت شغلی کارکنان بر عملکرد کسب‌و‌کار صنعت

     گرانول پی‌وی‌سی ایران

    2. بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز از طریق بهره‌وری عملیاتی بر عملکرد کسب‌و‌کار صنعت گرانول پی‌وی سی ایران

    3. بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز از طریق بهره‌وری رابطه‌ای بر عملکرد کسب‌و‌کار صنعت گرانول پی‌وی‌سی ایران

    هدف کاربردی : تعیین این که مدیریت زنجیره تامین سبز در صنعت گرانول پی‌وی‌سی در ایران چه جایگاهی دارد و تاثیر آن بر عملکرد کسب‌و‌کار به چه میزان بوده است.

    1-6. قلمرو تحقیق

    قلمرو موضوعی این پژوهش حوزه‌ی مدیریت زنجیره تامین سبز و تحلیل عملکرد و بهره‌وری سازمانی است.

    قلمرو زمانی این پژوهش از ابتدای سال 1393 تا آذر ماه 1393 می‌باشد.

    قلمرو مکانی این پژوهش صنعت گرانول پی‌وی‌سی ایران می‌باشد. شامل تولید‌کنندگان استان قم که نیمی از تولید کشور را بر عهده دارند و همچنین آن دسته از تولیدکنندگان کشور که در بزرگترین رویداد نمایشگاهی صنعت پتروشیمی ایران (نمایشگاه ایران پلاست 2014)[14]، حضور داشتند.

    1-7. فرضیه‌های پژوهش

    فرضیه1: مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد کسب‌و‌کار تاثیرگذار است.

    فرضیه2 : مدیریت زنجیره تامین سبز بر رضایت کارکنان تاثیرگذار است.

    فرضیه3 : مدیریت زنجیره تامین سبز بر بهره‌وری عملیاتی تاثیرگذار است.

    فرضیه4 : مدیریت زنجیره تامین سبز بر بهره‌وری رابطه‌ای تاثیرگذار است.

    فرضیه5 : رضایت کارکنان بر عملکرد کسب‌و‌کار تاثیرگذار است.

    فرضیه6 : رضایت کارکنان بر بهره‌وری عملیاتی تاثیرگذار است.

    فرضیه7 : بهره‌وری عملیاتی بر عملکرد کسب‌و‌کار تاثیرگذار است.

    فرضیه8 : بهره‌وری عملیاتی بر بهره‌وری رابطه‌ای تاثیرگذار است.

    فرضیه9 : بهره‌وری رابطه‌ای بر عملکرد کسب‌و‌کار تاثیرگذار است.

    1-8. ملاحظات اخلاقی

    از ملاحظات اخلاقی رعایت شده میتوان به تدوین پرسش‌نامه اشاره کرد. با توجه به این که مدیران صنعت مایل به ارائه آمار محرمانه واحدهای خود از قبیل تعداد کارکنان و میزان تولید نبودند، در پرسش‌نامه از مطرح این سوالات خودداری شد.

    1-9. تعاریف نظری

    مدیریت زنجیره تامین سبز

    اتخاذ شیوه‌های مدیریت زنجیره تامین سازگار با محیط زیست از جمله: مدیریت زیست محیط داخلی، خرید سبز، همکاری با مشتریان و طراحی سازگار با محیط زیست برای توسعه شرکت و استراتژی‌های عملیاتی برای پایداری محیط زیست شرکت. (زو و همکاران، 2008)[15]

    رضایت کارکنان

    احساسی که کارکنان در شغل خود دارند مربوط به ارتباط با سرپرستان و محیط کار که می‌تواند به خروجی بهتر عملکرد منجر شود. (هومبرگ و استاک،2004[16]و زو و همکاران، 2008[17])

    بهره‌وری عملیاتی

    توانایی شرکت‌های تامین به منظور کاهش هزینه و چرخه زمان فعالیت، افزایش کیفیت محصول و ایجاد ارزش بیشتر برای مشتریان. (روسینکو 2007[18]، زو و همکاران ،2008[19] و زکریا و همکاران 2009[20] )

    بهره‌وری رابطه‌ای

    توانایی شرکت‌های تامین به منظور افزایش شفافیت و بازبودن فرایندهای کسب وکار برای کار مشترک با خریداران به طوری که تامین‌کنندگان می‌توانند در ارتباط با خریداران اعتماد سازی و اعتبار سازی کنند. (ففر و سالان سیک ، 1978و زکریا و همکاران 2009[21])

    عملکرد کسب و کار

    عملکرد را مقبولیت نتایج برای مشتریان داخلی و خارجی سازمان می‌دانند که محصولات، خدمات، اطلاعات و تصمیمات یا رخدادهای کارکردی مانند ارائه‌ها و رقابت‌ها را دریافت می‌کنند. (رضائیان، 1390) تعریف عملیاتی مدنظر از عملکرد کسب‌ وکار نیز عبارت است از عملکرد مالی و غیرمالی سازمان به عنوان یک نتیجه از اجرای شیوه‌های مدیریت زنجیره تامین سبز و هم چنین بهبود در بهره‌وری عملیاتی ورابطه‌ای و رضایت شغلی کارکنان (زو و همکاران 2008 [22]و زکریا و همکاران ، 2009)[23]

  • فهرست:

    چکیده. 1

    فصل اول.. 2

    1-1. مقدمه. 3

    1-2. بیان مسئله. 3

    1-3. ضرورت و اهمیت انجام پژوهش.... 5

    1-4. جنبه جدید و نوآوری... 7

    1-5. اهداف پژوهش.... 7

    1-6. قلمرو تحقیق.. 8

    1-7. فرضیه‌های پژوهش.... 8

    1-8. ملاحظات اخلاقی.. 8

    1-9. تعاریف نظری... 9

    مدیریت زنجیره تامین سبز. 9

    رضایت کارکنان.. 9

    بهره‌وری عملیاتی.. 9

    بهره‌وری رابطه‌ای.. 9

    عملکرد کسب و کار 9

    صنعت گرانول پی‌وی‌سی.. 10

    فصل دوم. 11

    2-1. مقدمه. 12

    2-2. نظریه وابستگی منابع. 13

    2-2-1. وابستگی‌ به‌ منابع یعنی چه؟ 14

    2-2-2. قدرت و وابستگی.. 14

    2-2-3. نتیجه‌گیری.. 15

    2-3. مدیریت زنجیره تامین.. 15

    2-3-1. تعریف مدیریت زنجیره تامین.. 15

    2-3-2. تاریخچه مدیریت تولید و زنجیره تامین.. 16

    2-3-3. اهمیت مدیریت زنجیره تامین.. 17

    2-3-4. ذخیره تامین جهانی.. 18

    2-3-5. گستره مدیریت زنجیره تامین.. 18

    2-3-6. هماهنگی بین جریان‌ها 18

    2-3-7. انواع رویکردها به مدیریت زنجیره تامین.. 19

    2-3-8. اهداف مدیریت زنجیره تامین.. 20

    2-3-9. بهینه سازی زنجیره تامین.. 20

    2-4. محیط زیست... 21

    2-4-1. انواع محیط زیست.. 22

    2-4-2. سیر تحولات محیط زیست.. 23

    2-4-3. اهمیت رعایت مسائل زیست‌محیطی در ایران.. 24

    2-4-4. سیستم‌های مدیریت زیست‌محیطی.. 25

    2-4-4-1. تاریخچه و سیر تکامل سیستم‌های مدیریت زیست‌محیطی.. 25

    2-4-4-2. مزایای استاندارد ایزو 14001. 27

    2-4-4-3. برقراری استاندارد زیست‌محیطی ISO 14000.. 28

    2-4-4-4. بهره‌وری سبز و ISO 14000.. 28

    2-5. مدیریت زنجیره تامین سبز. 29

    2-5-1. مقدمه. 29

    2-5-2. مدیریت زنجیره تامین و بهره‌وری سبز. 29

    2-5-3. سبز کردن زنجیره تامین چیست؟ 30

    2-5-2. اهمیت مدیریت زنجیره تامین سبز. 30

    2-5-3. مزایای مدیریت زنجیره تامین سبز. 32

    2-6. ادبیات تحقیق مرتبط با مدیریت زنجیره تامین سبز. 33

    2-6-1. پژوهش‌های انجام شده در داخل کشور 33

    2-6-2. پژوهش‌های انجام شده در خارج از کشور 34

    2-6-2-1. نظریه وابستگی منابع و عملکرد سازمان.. 35

    2-6-2-2. تئوری وابستگی منابع و مدیریت زنجیره تامین.. 36

    2-6-2-3. مدیریت زنجیره تامین سبز و تئوری وابستگی منابع. 37

    2-6-2-4. مدیریت زنجیره تامین سبز و عملکرد سازمانی.. 38

    2-6-2-5. تامین‌کنندگان و  مدیریت زنجیره تامین سبز. 38

    2-6-2-6. زنجیره تامین سبز، رضایت شغلی کارکنان، بهره‌وری عملیاتی و عملکرد سازمانی.. 39

    2-6-2-7. زنجیره تامین سبز، بهره‌وری عملیاتی، بهره‌وری رابطه‌ای و عملکرد سازمانی.. 40

    2-6-2-8. زنجیره تامین سبز، بهره‌وری رابطه‌ای، عملکرد سازمانی.. 42

    2-7. مدل پیشنهادی تحقیق.. 45

    فصل سوم. 46

    3-1. مقدمه. 47

    3-2. روش تحقیق.. 48

    3-3. متغیرهای تحقیق.. 49

    3-4. روش‌ها و ابزار گردآوری داده‌ها 49

    3-5. روایی و پایایی پرسش‌نامه. 51

    3-6. جامعه و نمونه آماری... 51

    3-6-1. جامعه آماری.. 51

    3-6-2. نمونه آماری و روش محاسبه حجم نمونه. 51

    3-7. روش‌های تجزیه و تحلیل اطلاعات... 52

    3-8. روش‌شناسی پژوهش.... 52

    3-8. معرفی صنعت گرانول پی‌وی‌سی.. 53

    فصل چهارم. 55

    بخش اول: آمار جمعیت‌شناختی پاسخ‌دهندگان.. 56

    4-1. بررسی جمعیت‌شناختی پاسخ‌دهندگان.. 56

    4-1-1. سن پاسخ دهندگان.. 56

    4-1-2. جنسیت پاسخ دهندگان.. 56

    4-1-3. سنوات خدمتی پاسخ دهندگان.. 57

    4-1-4. سطح تحصیلات پاسخ دهندگان.. 58

    4-1-5. پست سازمانی پاسخ دهندگان.. 58

    4-1-6. آیا از برنامه های مدیریت زیست محیطی اطلاعی دارید؟ 59

    4-1-7. آیا این برنامه ها را در شرکت خود تصویب کرده و به کار بسته اید؟ 60

    بخش دوم. 60

    4-2.تحلیل فرضیات تحقیق.. 60

    4-2-1. فرضیه‌های تحقیق.. 60

    4-2-2. مدل مفهومی تحقیق.. 61

    4-2-3. سنجش بارهای عاملی.. 61

    4-2-4. تحلیل پایایی ابزار سنجش... 63

    4-2-5. پایایی ترکیبی.. 64

    4-2-6. روایی همگرا 65

    4-2-7. روایی واگرا 65

    4-2-8. ضرایب معناداری z. 66

    4-2-9. معیار R2. 68

    4-2-10. معیار Q2. 68

    4-2-11. برازش مدل کلی (معیار GoF) 69

    4-2-12. 70

    آزمودن فرضیه ها 70

    فصل پنجم.. 75

    5-1. مقدمه. 76

    5-2. ویژگی‌های جمعیت‌شناختی.. 76

    5-3. بحث و بررسی.. 77

    5-3. مدل حاصل از یافته‌های این تحقیق.. 81

    5-3. مشکلات و محدودیت‌های تحقیق.. 81

    5-4. پیشنهادهای تحقیق.. 83

    فهرست منابع فارسی.. 84

    فهرست منابع غیر فارسی.. 85

    ضمائم.. Error! Bookmark not defined..

    منبع:

    1.

    2.

    3.

    4.

    5.

    6.

    7.

    8.

    9.

    10.

    11.

    12.

    13.

    14.

    15.

    16.

    17.

    18.

    19.

    20.

    21.

    22.

    23.

    24.

    25.

    26.

    27.

     

    فهرست منابع غیر فارسی

    1.    A Case Study of Green Supply Chain Management at Advanced Micro Devices (Trowbridge 2003).

    2.    Andic, E., Yurt O., & Baltacioglu, T. (2012). Green Suooly Chain Efforts and Potential Applications for the Turkish Market. Conservation and Recycling , 50-68.

    3.    Chandra, V., and D. L. Fisher. (2009). Students' Perceptions of a Blended Web-Based Learning Environment. Learning Environments Research , 31-44.

    4.    Cook, K. (1977). Exchange and power in networks of interorganizational relations. The Sociological Quarterly , 62-82.

    5.    Cordano, M. M. (2010). How do small and medium enterprises go ‘green’? A study of environmental management programs in the US wine industry. Journal of Business Ethics , 463-478.

    6.    Dyer, J. a. (1998). The relational view: cooperative strategy and sources of interorganizational competitive advantage. Academy of Management Review , 660-670.

    7.    Dyer, J. (2000). Collaborative Advantage: Winning Through Extended Enterprise Supplier.

    8.    Edwards, B., Bell, S., Arthur, W. and Decuir, A. (2008). Relationships between facets of job satisfaction and task and contextual performance. Applied Psychology: An International Review. , 441-465.

    9.    Fawcett, S., Magnan, G. and Williams, A. (2004). Supply chain trust is within your grasp. Supply Chain Management Review , 20-26.

    10.                       Gonzalez-Benito, J. (2008). The effect of manufacturing pro-activity on environmental management: an exploratory analysis. International Journal of Production Research , 17-38.

    11.                       Goodman, P. (2008). Current and future hazardous substance legislation affecting electrical andelectronic equipment. Review of European Community & International Environmental Law , 261-269.

    12.                       Hage, J. and Aiken, M. (1967). Relationship of centralization to other structural properties. Administrative Science Quarterly , 72-92.

    13.                       Handfield R., Sroufe R. and Walton S. (2005). Integrating Environmental Management and Supply Chain Strategies. Business Strategy and the Environment , 1-19.

    14.                       Harland, C. (1996). Supply chain management: relationships, chains, and networks. British Journal of Management , 63-80.

    15.                       Harrison, D., Newman, D. and Roth, P. (2006). How important are job attitudes? Meta-analytic comparisons of integrative behavioral outcomes and time sequences. Academy of Management Journal , 25-305.

    16.                       Heide, J. (1994). Interorganizational governance in marketing channels. Journal of Marketing , 71-85.

    17.                       Heras, I. a. (2010). Alternative models for environmental management in SMEs: the case of Ekoscan vs ISO 14001. Journal of Cleaner Production , 726-735.

    18.                       Homburg, C. and Stock, R. (2004). The link between salespeople’s job satisfaction and customer. Journal of the Academy , 144-158.

    19.                       Huang, N. (2001). Eco-Efficiency and an Overview of Green productivity. Conference on Enhancing Competitiveness Through Green productivity, (pp. 25-27). china.

    20.                       Hwa, T. J. (2001). Green Productivity & Supply Chain Management. Conference on Enhancing Competitiveness Through Green Productivity , (pp. 25-27). china.

    21.                       Ireland, R. and Webb, J. . (2007). A multi-theoretic perspective on trust and power in strategic supply chains. Journal of Operations Management , 482-497.

    22.                       J, D. (2000). Collaborative Advantage: Winning Through Extended Enterprise Supplier. New York: Oxford University Press.

    23.                       Jabbour, A.B. and Jabbour, C. (2009). Are supplier selection criteria going green? Case studies of. Industrial Management & Data Systems , 95-477.

    24.                       Jun, M., Cai, S. and Shin, H. (2006). TQM practice in maquiladora: antecedents of employee satisfaction and loyalty. Journal of Operations Management. , 791-812.

    25.                       Kaufmann, L. and Carter, C. (2006). International supply relationships and non-financial performance: a comparison of US and German practices. Journal of Operations Management , 653-675.

    26.                       Ketchen, D. Jr and Hult. (2007). Bridging organization theory and supply chain management: the case of best value supply chains. Journal of Operations Management , 573-580.

    27.                       Koberg, C. and Ungson, G. (1987). The effects of environmental uncertainty and dependence on organizational structure and performance: a comparative study. Journal of Management , 725-737.

    28.                       Lamming, R. and Hampson, J. (1996). The environment as a supply chain management issue. British Journal of Management , 45-62.

    29.                       Laudon & Laudon . (2002). supply chain management. 90-92.

    30.                       Lee, K. (2007). Corporate social responsiveness in the Korean electronics industry. Corporate Social Responsibility and Environmental Management , 219-230.

    31.                       Lee, K. (2011). Motivations, barriers, and incentives for adopting environmental management (cost) accounting and related guidelines: a study of the Republic of Korea. Corporate Social Responsibility and Environmental Management , 39-49.

    32.                       Lee, K. (2009). Why and how to adopt green management into business organizations? Management Decision , 1101-1121.

    33.                       Lee, S. and Klassen, R. (2008). Drivers and enablers that foster environmental management. Production and , 86-573.

    34.                       Lee, Sang M.;Sung Tae Kim.;Donghyun Choi. (2012). Green supply chain management and organizational performance. IMDS , 1148-1180.

    35.                       Liao, T. (2010). Cluster and performance in foreign firms: the role of resources, knowledge, and trust . Industrial Marketing Management , 161-169.

    36.                       Lippman, S. (2001). Supply chain enviromental management. Environmental Quality Management , 11-14.

    37.                       Manuj, I. a. (2008). Global supply chain risk management. Journal of Business Logistics , 133-55.

    38.                       Measuring a carbon footprint and environmental practice ( the case of Hyundai Motors Co. (HMC) Industrial Management & Data Systems 2011).

    39.                       Miller, T. and de Matta, R. (2008). A global supply chain profit maximization and transfer pricing model. Journal of Business Logistics , 175-199.

    40.                       Monczka, R.M., Petersen, K.J., Handfield, R.B. and Ragatz, G.L. (1998). Success factors in strategic supplier alliances: the buying company perspective. Decision Sciences , 553-577.

    41.                       Nishitani, K. (2010). Demand for ISO 14001 adoption in the global supply chain: an empirical. Resource and Energy , 395-407.

    42.                       Patterson, M., Warr, P. and West, M. . (2004). Organizational climate and company productivity the role of employee affect and employee level. Journal of Occupational & Organizationa Psychology , 193-216.

    43.                       Paulraj, A. and Chen, I. (2007). Environmental uncertainty and strategic supply management:a resource dependence perspective and performance implications. The Journal of Supply chain management , 29-42.

    44.                       Pfeffer, J. and Salancik, G. (1978). The External Control of Organizations. NEW YORK: A Resource Dependence Perspective.

    45.                       Rusinko, C. (2007). Green manufacturing: an evaluation of environmentally sustainable manufacturing practices and their impact on competitive outcomes. IEEE Transactions on Engineering Management , 54-445.

    46.                       Ryu, I., So, S. and Koo, C. (2009). The role of partnership in supply chain performance . Industrial Management & Data Systems , 496-514.

    47.                       Sahay, B. (2003). Understanding trust in supply chain relationships. Industrial Management & Data Systems , 553-563.

    48.                       Sambharya, R. and Banerji, K. (2006). The effect of keiretsu affiliation and resource dependencies on supplier firm performance in the Japanese automobile industry. Management International Review , 7-37.

    49.                       Sarkis, J. and Dijkshoorn, J. (2007). Relationships between solid waste management performance and environmental practice adoption in Welsh small and medium-sized enterprises (SMEs). International Journal of Production Research , 4989-5015.

    50.                       Shearlock, C., Hooper, P. and Millington, S. (2000). Environmental improvement in small and medium-sized enterprises: a role for the business-support network. Greener Management International , 50-60.

    51.                       Sheu, Jiuh-Biing, Chou, Yi-Hwa and Hu, Chun-Chia. (2004). An Intergrated Logistics Operational Model for Green-Supply Chain Management. Retrieved from http//www.elsevier.com

    52.                       Simpson, D., Power, D. and Samson, D. (2007). Greening the automotive supply chain a relationship perspective. International Journal of Operations & Production Management , 28-48.

    53.                       Srivastava, S. (2007). Green supply chain management- a state of the art literature review. International Journal of Management Reviews 9, no. 1 , 53-80.

    54.                       Stock GN, Greis NP, Kasarda JD. (2000). Enterprise Logistics and Supplychain Structure: the Role of Fit. Journal of Operations Management , 531-47.

    55.                       Tan, K. C. (2001). A framework of supply chain management literature. European Journal of Purchasing & Supply Management , 39-48.

    56.                       Thomas, D. and Griffin, P. (1996). Coordinated supply chain management. European Journal of Operational Research , 1-15.

    57.                       Turban, Rainer & Potter. (2003). Computer-based Supply Chain Management and Information Systems Integration. Introduction to Information Technology , 1-10.

    58.                       U, J. (2005). Supply Chain Risk Management: Understanding the Business Requirements from a Practitioner Perspective. The International Journal of Logistics Management , 141-120.

    59.                       Ulrich, D. and Barney, J. (1984). Perspectives in organizations: resource dependence, efficiency,and population. Academy of Management Review , 471-481.

    60.                       Wong, A., Tjosvold, D. and Zhang, P. (2005). Supply chain relationships for customer satisfaction in china: interdependence and cooperative goals. Asia Pacific Journal of Management , 179-199.

    61.                       Wu, G.C., Ding.J,H., & Chen. (2011). The Effects of GSCM Drivers and Institutional Pressures on GSCM Practices in Taiwans Textile and Apparel Industry. Production Economy .

    62.                       Yen, Y.X. & Yen. (2011). Top-management Role in Adopting Green Purchasing Standards in High-Teeh Industrial Firms . Journal of Business Research .

    63.                       Zacharia, Z., Nix, N. and Lusch, R. (2009). An analysis of supply chain collaborations and their effect on performance outcomes. Journal of Business Logistics , 23-101.

    64.                       Zhu, G., Geng, Y. and Lai, K. (2010). Circular economy practices among Chinese manufacturers varying in environmental-oriented supply chain cooperation and the performance implications. Journal of Environmental Management , 1324-1331.

    65.                       Zhu, Q. and Sarkis, J. (2006). An inter-sectoral comparison of green supply chain management in China: drivers and practices. Journal of Cleaner Production , 472-486.

    66.                       Zhu, Q., Sarkis, J. and Lai, K. (2008). “Confirmation of a measurement model for green supply. International Journal of Production , 73-261.

    67.                       Zhu, Qinghua, Sarkis, Joseph, Lai, Kee-hung and Geng, Yong. (2008). Role of Organizational Size in the Adoption of Green Supply Chain Management Practices in China. Corporate Social Responsibility and Environmental Management .

    .


موضوع پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, نمونه پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, جستجوی پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, فایل Word پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, دانلود پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, فایل PDF پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, مقاله در مورد پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, پروژه در مورد پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, پروژه درباره پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC, رساله دکترا در مورد پایان نامه بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین سبز بر عملکرد سازمان در صنعت گرانول PVC

گروه مدیریت گرایش بازرگانی - تحول پایان‌نامه‌ی کارشناسی ارشد چکیده مطالعه شرکت­ها بیانگر آن است که با توجه به تغییرات زیاد محیط کسب و کار، شرکت­های موفق علاوه بر اینکه از رقبای خود بهتر کار می­کنند، با تغییرات محیطی خود نیز سازگارترند و در مواجهه با محیط متغیر، برنامه ریزی لازم را دارند. به گونه­ای که توجه به مشخصه­های محیطی کسب و کار در انتخاب ساختارها و استراتژی­های سازمانی ...

پایان نامه برای در دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مدیریت صنعتی گرایش تولید چکیده امروزه سازمان ­های تجاری با محیطی پیچیده­تر و رقابتی­تر از گذشته روبرو هستند. موفقیت تجاری یک سازمان تنها به تجزیه و تحلیل وضعیت درونی آن سازمان محدود نشده و تا اندازه ای زنجیره­تأمین و توزیع آن را نیز شامل می شود. مدیریت یکپارچه زنجیره­تامین یک فرآیند پیچیده است، زیرا سازمان­ها و شرکای سازمانی ...

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت مالی(M.A) چکیده امروزه فناوری اطلاعات به عامل مهمی در توسعه آینده صنعت خدمات مالی و خصوصا شرکت ها و کسب و کار های کوچک، تبدیل شده است. تحولات تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات به میزان قابل توجهی به رشد و سود آوری موسسات مالی در سراسر جهان، کمک کرده است. تحقیق حاضر به بررسی تأثیر فناوری اطلاعات بر عمکلرد مالی در کسب و کار های کوچک می پردازد. در این ...

رشته مديريت صنعتي زمستان 1390 چکيده: تحقيق حاضر در پي يافتن تاثير متقابل مديريت زنجيره تامين و مديريت ارتباط با مشتري در شرکت فولاد اسفراين چگونه است. به منظور پاسخگويي به سوالهاي پژوهش و ني

پایان نامه جهت دریافت پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد بررسی تأثیر سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی بر عملکرد زنجیره تأمین در شرکت ایران خودرو 1-1) مقدمه رقابت­های جهانی موجود در عصر حاضر خواست مشتری بر کیفیت بالا، افزایش تنوع محصولات و خدمت رسانی سریع، موجب افزایش فشارهایی بر سازمان­ها شده است که سابق بر این وجود نداشته است. در نتیجه سازمان­ها بیش از این نمی­توانند به تنهایی از ...

پایان‎نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: جغرافیای طبیعی گرایش: ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی چکیده یکی از ارکان صنعت گردشگری وجود جاذبه های گردشگری بویژه جاذبه های طبیعی است که سرمایه اولیه صنعت گردشگری را تشکیل می دهند. دریاها، جنگلها، مراتع، کوهها، دره ها، آبشارها، معادن، چشمه‎ها از جمله جاذبه ها ی اکوتوریستی می باشند. استان گیلا ن با مناظر دل انگیز طبیعی، کوه، ...

پايان نامه کارشناسي ارشد رشته مهندسي صنايع گرايش مديريت سيستم و بهره‌وري اسفندماه 1393   با توجه به سازماندهي مجدد و وسيع فرآيندها و ساختارهاي کسب وکار و همچنين دنياي در حال تغيير

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته مدیریت صنعتی (گرایش مالی) چکیده امروزه اهمیت اندازه گیری عملکرد برای سازمان ها مشخص شده است و در بسیاری از سازمان ها نیز هم اکنون نقش مهمی ایفا می کند. در عصر اطلاعات، سازمان ها نیازمند اندازه گیری کلیه ابعاد مالی و غیر مالی سازمان خویش هستند. یکی از رویکرد های ارزیابی عملکرد که توسط کاپلان و نورتن مطرح شده ، کارت امتیازی متوازن ...

پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی-گرایش بازرگانی داخلی چکیده با توجه به توسعه فضای رقابتی میان چالش جلب رضایت مشتری و ایجاد وفاداری بیشتر، تداعی می‌کند شرکت ها و سازمان ها با توسل به استراتژی های جدید بازاریابی در جهت جلب هر چه بیشتر رضایت مشتریان شان باشند. یکی از راهبردهای نیل به این هدف، راهبرد بازاریابی رابطه مند و مدیریت ارتباط با مشتری است. موضوع کیفیت زندگی کاری و ...

رساله دکتری مدیریت صنعتی گرایش تولید و عملیات چکیده : صنعت خودروی جهانی طی دهه های اخیر، رشد بسیار زیادی را نسبت به سایر صنایع داشته است. هر روز شدت رقابت در این صنعت، برای کسب سهم بازار جهانی افزایش می یابد. صنعت خودروی ایران نیز در راستای کسب سهم بازار جهانی از طریق صادرات گام های موثری برداشته است. در این راستا پژوهش حاضر با عنوان مدلی برای راهبردهای فروش به خارج در ایران ...

ثبت سفارش