پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

word 7 MB 32540 70
1391 کارشناسی ارشد مهندسی علوم دامی - دامپروری - دام و طیور
قیمت قبل:۶۲,۸۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۳,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده

    این آزمایش به منظور بررسی استفاده از سطوح مختلف کنجاله کنجد و دو روش جیره نویسی بر اساس اسید های آمینه کل و اسید های آمینه قابل هضم به همراه آنزیم فیتاز بر عملکرد، و خصوصیات لاشه در جوجه گوشتی انجام گرفت. 360 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در 12 تیمار، 3 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار تخصیص داده شدند. جوجه‏ها به مدت 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل 2 × 2 × 3 شامل سه سطح کنجاله کنجد (صفر، 12 و 24 درصد) و دو روش جیره نویسی بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم به همراه دو سطح وجود و عدم وجود آنزیم فیتاز در دوره پرورش داده شدند. کلیه جیره‏های آزمایشی حاوی حداقل مقادیر مواد مغذی توصیه شده انجمن ملی تحقیقات تعذیه‏ای (1994،NRC) بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل سطوح مختلف کنجاله کنجد، و آنزیم فیتاز بر روی افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی در هفته‏های مختلف پرورش دارای اختلاف معنی دار بود (05/0P>). سطوح 24% کنجاله کنجد باعث افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی و کاهش وزن برخی از اجزای لاشه در هفته های مختلف پرورشی نسبت به سطوح صفر و 12% گردید (05/0P<). استفاده از روش جیره نویسی بر اساس اسید های آمینه کل سبب افزایش وزن، افزایش مصرف خوراک و کاهش ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن برخی از اجزای لاشه شد (05/0P>).استفاده از آنزیم فیتاز موجب افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن برخی از اجزای لاشه شد (05/0P>).

    واژه‏های کلیدی: اسید آمینه، کنجاله کنجد، فیتاز، جوجه گوشتی، عملکرد، خصوصیات لاشه

    - مقدمه

    امروزه مساله تامین غذا و مصرف آن به عنوان یکی از اساسی ترین موضوعات جوامع بشری در آمده است. باید عنوان کرد که رسیدن به استقلال سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جوامع بشری جدا از تأمین امنیت غذایی عملاً بی‏مفهوم است. جهانی که امروزه 7 میلیارد انسان را در خود جای داده است تغذیه را مهمترین مسئله حال و آینده خود می‏داند. محدودیت منابع غذایی و مهمتر از آن انحصار منابع و تولید غذای میلیاردها انسان در تعدادی از کشورهای پیشرفته و توزیع نامتعادل آن در جهان تراژدی غم‏انگیز فقر و گرسنگی و در نهایت مرگ را برای میلیون‏ها نفر کودک، زن و مرد را در کشورهای عقب‏مانده رقم می‏زند. فقر و گرسنگی و قحطی، حوادث دردناکی هستند که اغلب بخاطر محدودیت‏های اقتصادی یا مسائل سیاسی و نه بخاطر کمبود مواد غذایی در بازارهای جهانی در کشورهای خاصی می‏تواند به وقوع پیوندد. در بین غذاهای مورد استفاده انسان، پروتئین حیوانی هم به لحاظ دارا بودن تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن انسان و سهل‏الهضم بودن آن نقش اساسی و مهمی در رشد و سلامتی و تکامل جسمانی انسان دارد. در میان انواع پروتئین‏های حیوانی گوشت طیور به دلایل کم چرب بودن، ارزانی آن نسبت به انواع گوشت‏های دیگر، بهبود بازده تولید، پذیرش ایده‏ها و ابداعات نو بواسطه پیشرفت تکنیک‏های فرآوری روی آن و در نتیجه ارائه محصولات متنوع از موقعیت بیشتری نسبت به سایر گوشت‏های دامی برخوردار شده است. افزایش جمعیت جهان نیاز بشر را به مواد پروتئینی روز به روز افزایش می‏دهد و همین مسئله سبب شده است که بسیاری از حیوانات که گوشت آنها قابل مصرف انسان می‏باشد به صورت اهلی درآمده و با پرورش صنعتی آنها بخشی از احتیاجات پروتئینی انسان برطرف گردد..

    مصرف گوشت مرغ در آمریکا در طول جنگ جهانی دوم و پس از کمبود شدید گوشت گاو و خوک بشدت افزایش یافت. در اروپا نیز در سال 1996 پس از همه‏گیری جنون گاوی مصرف گوشت مرغ از مصرف سایر انواع گوشت‏ها پیشی گرفت. در سال 2011 رتبه‏بندی 10 کشور بزرگ تولید کننده گوشت مرغ در جهان به صورت زیر بود.

    1- ایالات متحده (حدود 8/16 میلیون تن)                         2- چین (حدود 2/13 میلیون تن)

    3- برزیل (حدود 9/12 میلیون تن)                         4- اتحادیه اروپا (حدود 7/2 میلیون تن)

    5- مکزیک (حدود 8/2 میلیون تن)                                    6- هند (حدود 7/2 میلیون تن)

    7- روسیه ( حدود 5/2 میلیون تن)                                    8- آرژانتین (حدود 8/1 میلیون تن)

    9- ایران (حدود 6/1 میلیون تن)                                        10- تایلند ( حدود 4/1 میلیون تن

     

    افزایش قیمت خوراک هم اکنون رشد عرضه گوشت مرغ را در برزیل، چین، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا، که نزدیک به دو سوم تولید جهانی گوشت طیور را در اختیار دارند، دچار رکود کرده است.

     

    علی‏رغم افزایش ظرفیت پرورش مرغ مادر در چین و در نتیجه افزایش تولید جوجه یک‏روزه، به دلیل افزایش هزینه‏ها بخصوص هزینه خوراک رشد تولید از 7 درصد در سال 2010 به 3 درصد در سال 2011 رسید، این در حالی بود که دولت چین برای حمایت از تولید داخلی محدودیت‏های صادراتی اعمال کرده و قیمت سایر انواع گوشت نیز بالا بود. در اتحادیه اروپا در سال 2011 به دلیل اجرای قوانین جدید در مورد آسایش طیور افزایش بسیار ناچیزی در تولید گوشت طیور رقم می‏خورد. افزایش تولید در برزیل و ایالات متحده به خاطر تقاضای بالای گوشت طیور به دلیل ارزان بودن آن نسبت به سایر انواع گوشت‏ها است.

    واردات گوشت مرغ توسط ژاپن به دلیل کاهش تولید و تغییر ذائقه مصرف کنندگان به سمت گوشت طیور، برای اولین بار به 820 هزار تن خواهد رسید. در آفریقای جنوبی انقضای قرارداد تعرفه‏ای 10 ساله ضددامپینگ با آمریکا ممکن است باعث افزایش واردات شود. با وجود کاهش واردات توسط برخی کشورها بخاطر افزایش واردات سایر کشورها، به طور کلی میزان واردات تغییر چندانی نخواهد داشت. در اتحادیه اروپا، در پاسخ به تغییر در تعریف استفاده از گوشت طیور یخ زده و ابهامات در مورد سیستم صدور مجوز اتحادیه اروپا که در سال 2010 اعمال شد. انتظار می‏رود میزان واردات کاهش یابد.

    کشورهای خاورمیانه دارای بیشترین میزان مصرف سرانه گوشت مرغ در جهان هستند. پیش‏بینی می‏شود در سال 2011 قطر با مصرف سرانه 88 کیلوگرم دارای بیشترین مصرف سرانه گوشت مرغ باشد. پس از قطر کشورهای امارات متحده عربی (با 59 کیلوگرم)، کویت (با 59 کیلوگرم)، بحرین (با 54 کیلوگرم)، برزیل (با 47 کیلوگرم)، هنگ‏کنگ (با 47 کیلوگرم)، جامائیکا (با 45 کیلوگرم)، ایالات متحده آمریکا (با 45 کیلوگرم)، عربستان (با 44 کیلوگرم) و مالزی (با 37 کیلوگرم)، ده کشور دارای بیشترین مصرف سرانه در سال 2011 می‏باشند

    broiler chicken

    Abstract:

    In order to evaluate two methods of different levels of sesame meal diets based on digestible amino acids and total amino acid with phytase on performance and carcass characteristics of broiler chickens was conducted. 360 day-old broiler chicks of 12 treatments, 3 replicates and 10 chicks in each replicate were allocated. Chickens for 42 days in a completely randomized design with 2 × 2 × 3 factorial experiment and three levels of sesame meal (zero, 12 and 24%) And both total and digestible amino acid-based diets with two levels, were cultured in the presence or absence of the enzyme phytase. All experimental diets containing minimal amounts of nutrients recommended by the National Association for the feeding studies (1994, NRC), respectively. The results showed that the interaction between different levels of sesame meal, and phytase on body weight gain, feed conversion, feed intake was significant development in different weeks (P>0/05). Sesame meal at 24% weight gain, feed intake and feed conversion and carcass weight of some components of the Week breeding was 12% compared to the zero level (P>0/05). Using diets based on total amino acids increased weight, increased food intake and decreased feed conversion and carcass weight of components (P>0/05). The use of phytase increased feed consumption and weight gain in some parts of the carcass (P>0/05).

    Keywords: Amino acids, sesame meal, phytase, Broiler chickens, performance, carcass characteristic

  • فهرست:

    چکیده. 1

    فصل اول:کلیات تحقیق 2

    1- مقدمه. 3

    فصل دوم:ادبیات و پیشینه تحقیق 11

    2-1- جوجه گوشتی.. 12

    2-1-1- طبقه‏بندی.. 12

    2-1-2- نژادهای مرغ گوشتی.. 13

    2-1-2-1- نژاد پلیموت روک... 13

    2-1-2-2- نژاد برهما 13

    2-1-2-3- نژاد کورنیش.... 13

    2-1-3- گوشت مرغ. 13

    2-1-4- نیاز های تغذیه ای جوجه های گوشتی.. 14

    2-2- دانه و کنجاله کنجد. 16

    2-2-1- مشخصات گیاه‏شناسی کنجد. 16

    2-2-2- تاریخچه کنجد. 18

    2-2-3- اهمیت اقتصادی کنجد. 18

    2-2-4- برداشت دانه کنجد و استخراج روغن.. 20

    2-2-5- مشخصات تغذیه‏ای دانه و کنجاله کنجد. 20

    2-2-6- مروری بر تحقیقات صورت گرفته بر روی کنجاله کنجد. 25

    2-3- بخش اسید های آمینه. 28

    2-3-1- قابلیت جذب اسیدهای آمینه. 29

    2-3-2- قابلیت جذب اسیدهای آمینه در طیور 29

    2-3-3- تاثیر میکرو ارگانیسم های دستگاه گوارش بر قابلیت هضم.. 30

    2-4- اسید فایتیک و آنزیم فیتاز 31

    2-4-1- اسید فایتیک و ساختمان آن. 32

    2-4-1-1-  روش‏های کاهش اسید فایتیک... 36

    2-4-2- آنزیم فیتاز 37

    2-4-2-1- منابع فیتاز 39

    2-4-2-2- اثر فیتاز میکروبی بر زیست فراهمی مواد مغذی.. 42

    فصل سوم:روش تحقیق . 44

    3-1- محل و زمان اجراء آزمایش.... 45

    3-2- آماده سازی سالن.. 45

    3-3- مدیریت پرورش... 46

    3-4- تهیه کنجاله کنجد. 47

    3-5- آنزیم فیتاز ناتافوس... 47

    3-6- آماده سازی دان و جیره‏ها 48

    3-7- روش تحقیق.. 50

    3-8- اندازه‏گیری صفات.. 51

    3-8-1- اندازه‏گیری خوراک مصرفی.. 51

    3-8-2- اندازه‏گیری افزایش وزن بدن. 52

    3-8-3- اندازه‏گیری ضریب تبدیل غذایی.. 53

    3-9-6- اندازه‏گیری درصد وزن کبد، قلب و سنگدان. 53

    3-9-7- اندازه‏گیری درصد سینه. 54

    3-9-8- اندازه‏گیری درصد ران‏ها 54

    فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها . 55

    4-1- افزایش وزن بدن. 56

    4-2- مصرف خوراک... 59

    4-3- ضریب تبدیل غذایی.. 62

    4-4- خصوصیات لاشه. 64

    فصل پنجم:بحث،نتیجه گیری و پیشنهادات.. 67

    5-1- بحث... 68

    5-2-نتیجه گیری.. 69

    5-3- پیشنهادات.. 70

    منابع و ماخذ:. 71

     

     

    منبع:

     

    1- آزادگان مهر، م. 1385. تأثیر سطوح مختلف پروتئین و پروتکسین بر عملکرد جوجه‏های گوشتی. پایان‏نامه کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

    2- آزادگان مهر، م.، شمس شرق، م.، دستار، ب.، حسنی، س. 1386. تأثیر سطوح مختلف پروتئین و پروتکسین بر عملکرد جوجه‏های گوشتی. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 14: 185-174.

    3- جی. پی، اف.دملو، 1378 چاپ اول، اسیدهای آمینه در تغذیه دام، محسن دانش مسگران، دانشگاه فردوسی مشهد.

    4- اس .لیسون، جی.دی.سامرز، 1378 چاپ دوم، تغذیه طیور، ابوالقاسم گلیان، محمد سالار معینی، نشر سازمان اقتصادی کوثر.

    5- اسکندری شیری، ن. 1377. بررسی امکان استفاده از مقادیر مختلف کنجاله کنجد در تغذیه جوجه گوشتی. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده علوم کشاورزی کرج.

    6- دستار، ب. خاک سفیدی، ا. و مصطفی‏لو، ی. 1387. تأثیر پروبیوتیک تپاکس و سطح پروتئین جیره بر عملکرد جوجه‏های گوشتی. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. 12: 401-393.

    7- دستار، ب.، گلیان، ا.، دانش مسگران، م.، افتخاری شاهرودی، ف.، کرمانشاهی، ح. 1385. تأثیر کاهش سطح پروتئین جیره آغازین بر عملکرد، بازدهی استفاده از انرژی و پروتئین جوجه‏های گوشتی. مجله دانش کشاورزی 207 ص.

    8- ذکایی‏نیا، ف. 1383. تاثیر سطوح مختلف کنجاله کانولا همراه با آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه‏های گوشتی. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی اصفهان. دانشکده کشاورزی.

    9- زهری. م، 1379 چاپ یازدهم، اصول پرورش طیور ، انتشارات دانشگاه تهران.

    10- رحیمیان. ی، زمانی. ف، طغیانی. م و طبابایی، س. 1387. تاثیر سطوح افزایشی کنجاله کنجد به همراه آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه‏های گوشتی. سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی.

    11- زنده روح کرمانی، ر. میرسلیمی، م. 1374. فیزیولوژی پرندگان، انتشارات واحد آموزش و پژوهش معاونت کشاورزی، سازمان اقتصادی کوثر (ترجمه) ص 457-477.

    12- شجاع الدینی. آ، 1389. بررسی وضعیت صنایع روغن کشی ایران و جهان،وزارت جهاد کشاورزی معاونت آب وخاک وصنایع، دفتر امور صنایع کشاورزی.

    13- شماع. م، ساعدی. ه و نیکپور تهرانی. ک، 1376 چاپ ششم، غذاهای دام و طیور، انتشارات دانشگاه تهران، جلد دوم.

    14- شورنگ، پ. صادقی، ع و صیداوی، ع. 1387، جیره نویسی با رایانه، نشر حق شناس.

    15- علیزاده عظیمی، س و ذریه زهرا، س.ج. 1376. استفاده از مقادیر مختلف کنجاله کنجد در تغذیه مرغ گوشتی. مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام دام جهاد استان تهران.

    16- زهری. م، 1378 چاپ دهم، پرورش طیور گوشتی، انتشارات دانشگاه تهران.

    17- نظری، ک. احتشامی، ف. رضائی، م و اسکندر شیری، ن. 1379. بررسی امکان جایگزینی کنجاله کنجد در تغذیه قزل آلای رنگین کمان. مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان تهران بخش آبزی پروری.

    18- وسلی ان، ایوینگ،1380 چاپ اول، راهنمای خوراک‏های دام و طیور، مترجم عبدالرضا کامیاب، نشر حق شناس.

    19- Abdel-Mageed, M. A. A; S. A. M. Shabaan; and Nadia, M. A. El-Bahy. 2009. Effect of Threonine Supplementation on Japanese quail Fed Various Levels of Protein and Sulfur Amino Acids. 2. Laying Period. Egypt. Poult. Sci. Vol (29) (III): (805-819).

    20- Afinah, S., Yazid, A.M., Anis Shobirin, M. H. And Shuhaimi, M. 2010. Phytase: application in food industry (Review Article). International Food Research Journal 17: 13-21.

    21- Agbulu, O. N., A.M , Gyau and J. B, Abakura. 2010. Effect of the Replacement of Sesame Seed for Methionine in Broiler Production in Middle Belt Region – Nigeria. Journal of Emerging Trends in Educational Research and Policy Studies (JETERAPS) 1 (1): 16-21.

    22- Ahmed, F., Rahman, M.S. Ahmed, S.U.  and Miah, M.Y. 2004. Performance of Broiler on Phytase Supplemented Soybean Meal Based Diet. International Journal of Poultry Science 3 (4): 266-271.

    23- Al-Harthi M. A., and A. A. El-Deek. 2008. Evaluation of Sesame Meal Replacement in Broiler Diets With Phytase and Probiotic Supplementation. Egypt. Poult. Sci. Vol (29) (I): (99-125).

    24- Angel, R., Tamim, N.M., Applegate, T.J., Dhandu, A.S.  and Ellestad, L.E.  2002. Phytic Acid Chemistry: Influence on Phytin-Phosphorus Availability and Phytase Efficacy.  journal Poultry Science Association, Inc 11:471–4803.

    25- Babu, M., Sundarasu, V. and Kothandaraman. M. 1986. Studies in energy and protein requairments of broiler chicken. Indian Journal of Poultry Science, 26: 275-279.

    26- Barbour, G., and Latshaw. 1992. Metabolic and economic efficiency of broiler chicks as affected dietary protein levels. British Poultry Science 31:3.677-681.

    27- Bell, D.E., A.A, Ibrahim., G.W. Denton., and G.L. Bradley. 1990. An evaluation of sesame seed meal as possible substitute for soyabeen oil meal for feeding broilers. Poultry Science 69.p.157.

    28- Cheva-Isarakul, B. And S. Tangtaweewipat. 1993. Sesame as soybean meal substitute in poultry diets laying hen. AJAS. Vol. 6 (No. 2) 253-258.

    29- Collin, A., Malheiros, R.D., Moraes, V.M.B., Van As, P., Darras, V.M., Taouis, M., Decuypere, E. and Buyse, J. 2003. Effect of dietary macro nutrient content on energy metabolism and uncoupling protein mRNA expression in broiler chickens. British Journal of Nutrition. 90: 261-269.

    30-http://www.tebyan.net

    31- Coulibaly, A., Kouakou, B. and Chen, J.  2011. Phytic Acid in Cereal Grains: Structure, Healthy or Harmful Ways to Reduce Phytic Acid in Cereal Grains and Their Effects on Nutritional Quality. American Journal of Plant Nutrition and Fertilization Technology 1 (1): 1-22, ISSn 1793-9445.

    32- Cuca, M., and M.L. sunde. 1967. The avaiiability of calcium from Californian and Mexican sesame meals. Poultry Science 46.pp.991-1002.

    33- Daghir, N.J., and K.A. Kevor kain. 1970. Limiting amino acids in sesame meal chicks diets. Proceeding of the 4th world’s poultry congress. Madrid pp. 711-715.

    34- Data Source:U.S. Department of Agricultural, Agricultural Research Service. 2010. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 23. Product Specifications: Sesame Seeds, whole and dried.

    35- Diarra1, S.S., Usman, B.A., Igwebuike, J.U.  and Yisa A.G. 2010. Breeding for Efficient Phytate-phosphorus Utilization by Poultry. International Journal of Poultry Science 9 (10): 923-930, 2010 ISSN 1682-8356.

    36- Dilger, R.N., E.M. Onyango, J. S. Sands, and O. Adeola. 2004. Evaluation of Microbial Phytase in Broiler Diets. Poultry Science 83:962–970

    37- Fancher, B.I. and Jesen, L.S. 1989. Dietary protein level and essential amino acid content: Influence upon female broiler performance during the power period. Poutry Science. 68:897-908.

    38- Furlan, R.L., Faria Fiho, D.E., Rosa, P.S., and Macari, M. 2004. Does low-protein diet improve broiler performance under heat stress condition. Brazillain Journal of Poultry Science. 6: 71-79.

    39- Hasan Akyurek, Nizamettin Senkoylu and Mehmet Levent Ozduven. 2005. Effect of Microbial Phytase on Growth Performance and Nutrients Digestibility in Broilers. Pakistan Journal of Nutrition 4 (1): 22-26, 2005 ISSN 1680-5194.

    40- Heo, K.N. I.K. Han. And H. Lee. 1995. Protein spating effect and amino acid utilization in broilers fed with two types of lysine. Asian-Austrlian Journal of Animal Science. 8:403-410.

    41- Hinton, Jr. A., Corrier, D.E., Spates, G.E., Norman, J.o. Ziprin, R.L. Beier, R.C., and DeLoach, J.R. 1990. Biological Control of Salmonella typhimurium in young chickens. Avian Disease. 34: 626-633.

    42- http://etd2.uofk.edu/content/html/pdf/en/en.3232.pdf (the feeding value of sesame seed meal in broiler diets).

    43- http://www.ravy.ir/content1576588.html.

    44- Jacob, J.P., B.N. Mitaru, P.N. Mbugua and R. Blair. 1996. The feeding value of Kenyan sorghum, sunflower seed cake and sesame seed cake for broilers and layers. Animal Feed Science and Technology. Volume 61, Issues 1-4, Pages 41-56.

    45- Jamal, M. Abo Omar, Rabie Sabha. 2009.  Effects of Phytase on Broilers Performance and Body Status of Phosphorus.  Hebron University Research Journal. Vol.(4), No.(1), pp.(55 – 66)

    46- Kamar, V., K.Sinha, A., P.S. Makkar, H. and  Becker, K. 2010. Dietary roles of phytate and phytase in human nutrition: a review. Food chemistry 120 945-959.

    47- Kamran, Z., Sarwar, M., Un-Nisa, M., Nadam, M.A. and Mahmood, S.2010. Effect of low levels of dietary crude protein with constant metabolizable energy on nitrogen extcretion, litter composition and blood parameters of broilers. International Journal of Agriculture and Biology. 12:401-405.

    48- Kaneko, K.; K., Yamasaki; Y., Tagawa; M., Tokunaga; M., Tobisa; M., Furuse. 2002. Effects of dietary sesame meal on growth, meat ingredient and lipid accumulation in broilers. Journal of Poultry Science. ISSN. 0029-0254. Vol. No. V. 39(1) p. 56-62.

    49- Kaur, S, Mandal, A.B., Singh, K.B. and Narayan, R., 2006. Optimizing needs of essential amino acids in diets with or without fish meal of growing Japanese quail (heavy body weight line). Journal of the science of Food and Agriculture. 86:320-327.

    50- Kawsar.M.H, M.A.Rashid and M.Eunos ali Imam. 2001. Replacement of sesame oil meal by coconut oil meal in diets with or without fish meal on the performance of laying hen. Online journal of biological sciences :1(6) 516-518.

    51- Khaksar, V., Golian, A., Kermanshahi, H., Movasseghiand, A.R. and Jamshidi, A. 2008. Effect of  prebiotic fermacto on gut development and performance of broiler chickens fed diet low in digestible amino acid. Journal of Animal and Veterinary Advances. 7:251-257.

    52- Kidd, M.T., Corzo, A., Hoehler, D., Miller, E.R., and Dozier, W.A. 2005. Broiler reponsireness (Ross X708) to diets varying in amino acid density. Poultry Science. 84: 1389-1396.

    53- Lease, J.G., B.D. Barnett., and D.E. Turk. 1960. The biological unavailability to the chick of zine in sesame ration. Journal of Nutrition 72. Pp 60-71.

    54- Lomeli. J.J, L.R. Flores and R. Barajas, 2009. Influence of Descending Dietary-Protein Levels on Performance of Fattening Japanese Quail: II. Response During the Cool Season, Proceedings, Western Section, American Society of Animal Science, Vol. 60.

    55- Maiorka, A., Dahlke, F. Penz, A.M., and Kessler, A.M. 2005. Diets formulated on total or digestible amino acid basis with different energy levels and physical form on broiler performance. Brazillian Journal of Poultry Science. 7: 47-50.

    56- Malik, K., and Pervaiz Lone. K. 2011. Eeect of  feeding rapeseed meal on the growth of Japanese quail. International Journal of Cell & Molecular Biology. Vol. 2 (3), pp 720-724.

    57- Mamputu, M., and R. J. Buhr. 1995. Effect of substituting sesame meal for soybean meal on layer and broiler performance. Poult. Sci. 74:672–684.

    58- Mamputu, M., and R.j. Buhr. 1996. Effect of substituting sesame meal for soybean meal on layer and broiler performance. Poultry Science 74:4.

    59- Martin Kliment, Mária Angelovičová, Szabolcz Nagy. 2012. The Effect of Microbial Phytase on Broiler Chicken Production and Nutritional Quality of Meat. Animal Science and Biotechnologies, 2012, 45 (1).

    60- Mcdonald, P., R.A. Edwards., and F.D. Greenhalgh. 1994. Animal Nutrition book. pp 403.

    61- Mohan, B., P.R. Reddy., Narahair., D.Naraha., A. Thangavel. 1990. Effect of feeding different vegetable proteins on the performance japans quail. Indian Journal of Poultry Science 25:3. pp 178-182.

    62- Moharrery, A. 2006. Comparison of performance and digestibility characteristics of broilers fed diets containing treated hulled barley or hulless barley. Czech Journal of Animal Science. 51:122-131.

    63- Ngele, G. T, E. O. Oyawoye and U. D. Doma. 2011. Performance of broiler chickens fed raw and toasted sesame seed as a source of methionine. Continental J. Agricultural science 5 (1): 33-38.

    64- NRC. 1994. Nutrient Requirements of Poultry (9th Ed.).National Academy Press, Washington, DC.

    65- Pan, Y., and L. Hy. 1992. The optimum allowance of sesame cake meal for broilers Chinese. Journal of Animal Science 28:5. Pp 26-27.

    66- Pinchasov, Y., Menoca, C.X. and Jensen, L.S. 1990. Broiler chick response to diets supplemented with synthetic amino acids. Poultry Science. 69:195-1955.

    67- Rafacz-Livingston, K. A.,  Parsons, C. M. and Jungk, R. A. 2005. The Effects of Various Organic Acids on Phytate Phosphorus Utilization in Chicks. Poultry Science 84:1356–1362.

    68- Rahman, M.S., Pramanik, A.H. and Basak, B. 2002. Effect of feeding low protein diets on the performance of broiler during hot-humid season. Journal of Applied Poultry Science. 1:35-39.

    69- Reddy, V., and R.Eshwaraiah. 1991. Performanc of broilers 


موضوع پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, نمونه پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, جستجوی پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, فایل Word پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, دانلود پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, فایل PDF پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, تحقیق در مورد پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, مقاله در مورد پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, پروژه در مورد پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, پروپوزال در مورد پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, تز دکترا در مورد پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, پروژه درباره پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, رساله دکترا در مورد پایان نامه اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد(M.Sc)در رشته علوم دامی گرایش تغذیه دام چکیده این مطالعه به منظور مقایسه اثر سبوس برنج غنی‌سازی شده با پساب ماهی بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و پاسخ ایمنی همورال 200 قطعه جوجه‌های گوشتی یک‌روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار‌های اول، دوم، سوم و چهارم ...

چکیده: به منظور بررسی فاکتورهای جیره‌ای و متابولیکی مرتبط با سندرم آسیت در جوجه‌های گوشتی پژوهشی با 4 آزمایش طراحی گردید. آزمایش اوّل: در این آزمایش از تعداد 216 جوجه گوشتی بعد از 21 روزگی استفاده شد. بعد از 21 روزگی، 45 پی پی‌ام آتنولول و لوتیروکسین در جیره و یک شاهد در دو جنس در قالب یک طرح کاملاً تصادفی، به صورت فاکتوریل 3×2 به اجرا درآمد. در طول دوره آزمایش تلفات ناشی از ...

پایان نامه دوره کارشناسی ارشد علوم دامی گرایش تغذیه دام و طیور چکیده این آزمایش با هدف بررسی اثرات مکمل­سازی سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجه­های گوشتی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور از 432 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به نه گروه با چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3 به­طور کاملاً تصادفی مورد ...

پایان نامه­ی کارشناسی ارشد در رشته­ی علوم دامی- فیزیولوژی دام چکیده اثر افزودن پودر تفاله خشک مرکبات بر عملکرد تولید مثلی مرغ­ های مادر گوشتی مسن با هدف بهبود کیفیت تخم­مرغ و نفوذ اسپرم به لایه فرا­ویتلین و افزایش باروری، تفاله خشک مرکبات به جیره مرغ­های مولد مسن سویه کاب 500 افزوده شد. شمار 36 قطعه مرغ مادر گوشتی سویه کاب 500 و 12 خروس هم­سویه آن­ها، در سن 65 هفتگی به شیوه ...

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد ((M.Sc)) گرایش: شیمی کاربردی خلاصه فارسی هدف از انجام این پژوهش، بررسی اسید های چرب معمول روغن شتر مرغ و تعیین مقدار رتینول موجود در ترشح حلزون جهت ساخت کرم با خواص درمانی می‌باشد. از 3000 سال پیش خواص درمانی روغن شتر مرغ برای درمان زخم‌ها، سوختگی‌ها، درد مفاصل و ناراحتی‌های پوستی، اگزما و موارد مشابه شناخته شده است. از دوران باستان نیز ...

پایاننامه جهت دریافت مدرک کارشناسی ارشد (M.Sc.) رشته علوم دامی گرایش تغذیه دام چکیده موضوع پرورش طیور برای تأمین بخشی از نیازهای تغذیهای جامعه، جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده و جامعه کنونی به درستی این جایگاه را مناسب تشخیص داده و هر روز رو به گسترش است. لذا تلاش هر چه بیشتر در بهبود کمیت و به ویژه درکیفیت این محصول استراتژیک از اهمیت خاصی برخوردار است. این آزمایش به ...

پایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی ارشد (MSc) در رشته علوم دامی- گرایش تغذیه دام چکیده به‌منظور بررسی اثر پودر رزماری و ویتامین E بر عملکرد، فراسنجه‌ های خونی، سیستم ایمنی، وکمیّت و کیفیت لاشه جوجه‌ های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل انجام شد. برای این منظور 270 جوجه یک روزه نر، سویه راس 308 در نه تیمار قرار گرفتند: تیمار اول: بدون پودر رزماری و ویتامین E، تیمار دوم: بدون ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در دشته مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی گرایش شیمی مواد غذایی چکیده: در صنعت گوشت ماندگاری و آبدار بودن گوشت از اهمیت ویژه ای برخوردار است که هدف این تحقیق است.در این تحقیق عضلات ران و سینه گوشت مرغ و شترمرغ مورد استفاده قرار گرفته و 5 نمونه از هر کدام از مرغ ها و شترمرغ ها بلا فاصله پس از کشتار نمونه گیری شد. در این تحقیق دما و PH در ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی سال 1386 سطوح مختلف آرد سویا و همچنین استفاده از سطوح مختلف صمغ گوار و آب در فرمولاسیون این کیک مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت کیک تایید شده جهت بررسی میزان غنی شدن توسط آرد سویا مورد آنالیز تغذیه ای قرار گرفت. آرد سویا در سه سطح 5 ، 10 ، 15 درصد وزن آرد ، صمغ گوار در دو سطح 0 و 4/1 گرم و آب در دو سطح 110 و 120 گرم به عنوان ...

چکیده گوشت شتر مرغ که در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است. Heracleum Persicum یا گیاه گلپر ایرانی(از خانواده Apiaceae) یکی از 10 گونه جنس هراکلوم در ایران است. پژوهش حاضر، با توجه به خواص ضدمیکروبی گیاه گلپر و همچنین فراوانی آن در کشور، به بررسی امکان ...

ثبت سفارش