پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida)

word 2 MB 32477 57
مشخص نشده کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی و زراعت
قیمت قبل:۶۱,۶۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۲,۷۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •   پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد (M.Sc.)

    رشته: باغبانی- گیاهان زینتی

    چکیده

      به منظور بررسی اثر شکاف و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی و خصوصیات گیفی گل بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida) آزمایش فاکتوریل 2 عاملی بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور شکاف انتهای ساقه در 2 سطح (شکاف 5 سانتی متری و بدون شکاف) و نانو ذرات نقره در 5 سطح (0، 5، 10، 20، و 30 میلی گرم در لیتر) با 10 تیمار، 3 تکرار، 30 پلات و 150 شاخه گل انجام شد. در این مطالعه صفاتی از قبیل عمر گلجایی، جذب آب، کاهش وزن تر، ماده خشک، نسبت باز شدن گل­ها، افزایش درجه بریکس، جمعیت باکتری ساقه و محلول گلجا، کلروفیل a، b و کل، کاروتنوئید گلبرگ، نشت یونی، اتیلن و همچنین مقدار مالون دی آلدئید (MDA)، آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و پراکسیداز (POD) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اکثر تیمارهای مورد بررسی در سطح 1 درصد آماری معنی دار شده بجز صفات افزایش درجه بریکس، کاهش وزن تر، جذب آب، نشت یونی و باکتری محلول گلجا که در سطح 5 درصد معنی دار شده است. همه تیمارهای مورد بررسی نسبت به شاهد موجب بهبود عمر گلجایی شدند و بیشتر عمر گلجایی مربوط به تیمار شکاف 5 سانتی متری همراه با 20 میلی گرم در لیتر نانو ذرات نقره با 88/13 روز نسبت به شاهد (05/7 روز) ماندگاری این گل بریده را افزایش داد. همچنین این تیمار در کلیه صفات بهترین عملکرد را نسبت به کلیه تیمارها داشته است.

    کلمات کلیدی: آلسترومریا، شکاف انتهای ساقه، نانوذرات نقره، عمرگلجایی.

      

    گیاهشناسی

       آلسترومریا با نام علمی Alstroemeria hybrida جزو یکی از گل­های محبوب می­باشد که به خاطر گل­های زیبا و با طول عمر زیاد پرورش داده می­شود. این گیاه از زیر شاخه تک لپه­ای­ها ، راسته سوسن­ها ، تیره آلسترومریاسه و جنس آلسترومریا می­باشد (ون دورن و همکاران، 1992). تیره آلسترومریاسه در بر گیرنده چهار جنس Schickenduntzia، Leontochir، Alstroemeria و Bomaria می­باشد (ناصری و ابراهیمی گروی، 1377). جنس های تیره آلسترومریاسه به علت داشتن تخمدان زیرین، ابتدا در تیره آماریلیداسه قرار گرفتند. در سال 1954 بوکسبوم ساختمان ریزوم آن­ها را بررسی کرد و بر اساس این بررسی نتیجه گرفت که آن ها گونه­هایی از جنس لیلیوم هستند. اما از آنجا که تخمدان در تیره لیلیاسه به صورت فوقانی است به تیره ایرایداسه و بعد دوباره به تیره آماریلیداسه باز گشتند و در آخر بعد از چندین جابجایی بین این تیره­ها، آلسترومریاسه به عنوان یک تیره مجزا در نظر گرفته شد (ناصری و ابراهیمی گروی، 1377؛ هوفریتر و رود ریگاز، 2009).

     

     

     

     

     

     

     

    شکل 1-1- گل آلسترومریا

       جنس آلسترومریا یکی از زیباترین جنس­های این تیره است که بیش از 60 گونه و 190 رقم است. گیاهی است علفی، چند ساله، ریزوم دار که ریزوم­ها به صورت سیمپودیال رشد می­کنند و از هر ریزوم اصلی 5 تا 7 ریزوم به وجود می­آید. ریشه ها افشان و بخش هوایی هم از ریزوم منشأ می­گیرند. ریشه­ها افشان بعد از توسعه گیاه، به ریشه های گوشتی (ذخیره ای) تبدیل می­شود که سفید، متراکم و کرکدارند. ساقه­ها همیشه فاقد انشعاب هستند. برگ کامل، کشیده، بدون کرک و در انتها نوک تیزند و معمولا رنگ سبز تیره تا سبز خاکستری دارند. گل آذین معمولا گرزن  است و به صورت سیمپودیال توسعه می­یابد. هر گل آذین شامل 3 تا 10 گل است. در ساختمان گل دو ردیف سه تایی گلبرگ دیده می­شود. شش گلبرگ دارد که 3 گلبرگ داخلی از  نظر شکل و رنگ با سه گلبرگ خارجی متفاوت هستند و دارای علائمی به صورت نقطه­ای، خطی و حلقوی می­باشد که رنگ آنها متمایز رنگ گلبرگ­هاست. میوه کپسول، خشک شکوفاست (ناصری و ابراهیمی گروی، 1377؛ کیم، 2005؛ رید، 2002). در روزهای بلند اواخر بهار به گل می­رود و تا پاییز ادامه دارد ( دول و ویلکینس، 1999).

       کشت آلسترومریا در اروپا، ژاپن و شمال آمریکا بسیار رواج دارد، زیرا ارقامی وجود دارند که در تمام طول سال حتی در دماهای زیر صفر درجه سانتی گراد هم گل می­دهند. این ارقام، گل­های زیبایی در دامنه وسیعی از رنگ­ها و شکل­ها دارند (ناصری و ابراهیمی گروی، 1377). تمام این ارقام ها که اکنون تعداد آنها به بیش از 190 نیز می­رسد تنها از حدود 60 گونه در آمریکای جنوبی منشا گرفته­اند که همگی در شکل، رنگ و علایم روی گلبرگ ها متفاوت می­باشند. بزرگترین و جذابترین آن­ها، در بین گونه های کشور شیلی یافت می­شوند ولی غالبا برگ­هایی با طول عمر کوتاه دارند. گونه های برزیلی دارای برگ هایی بلند و همیشه سبز هستند اما گل­های آن ها کوچکتر و بسته­تر از گونه های شیلی هستند (هوفریتر و رودریگاز، 2009).

    گلدهی: در روزهای بلند اواخر بهار به گل می­رود و تا پاییز ادامه دارد. گلدهی این گیاه تحت تاثیر دمای ریزوم بوده و به وسیله دمای خاک اطراف ریزوم کنترل می­شود. اگر دمای خاک 16 درجه سانتی گراد باشد، دوره گلدهی آن افزایش می­یابد (دول و ویلکینس، 1999). آلسترومریا به گرمای زیاد حساس بوده، بنابراین در گلخانه سرد پرورش داده می­شود. دمای بالا فرآیند گلدهی را جلو می­اندازد ولی دمای بیش از 20 تا 25 درجه سانتی گراد ممکن است ساقه­های ضعیف­تری داشته باشند و جوانه­ها ناقص شوند، علایم ویروسی ظاهر شده و سر انجام گلدهی زود متوقف می­شود (ناصری و ابراهیمی گروی، 1377).

    نیازها: دمای گلخانه در شب بین 13-10 درجه سانتیگراد نگه داشته می­شود. در حالیکه دمای گلخانه در زمستان بین 18-16 درجه سانتیگراد در نظر گرفته می­شود. گل آلسترومریا در شرایط خشکی کم بهترین رشد را دارد. آب زیاد باعث پوسیدگی ریشه می­شود. این گل تمایل زیادی به نیترات نیتروژنی دارد، این عنصر مسئول رنگ سبز تیره شاخه و برگ­هاست. اضافه کردن مواد غذایی به میزان کم زمانی که محیط خشک شود توصیه می­شود. ریزوم­های آلسترومریا باید در خاک سبک که بخوبی زهکشی شده است کاشته شود. در مورد گل­های شاخه بریده، خاکی که به عنوان بستر کشت استفاده می­شود از طریق اضافه کردن موادی مثل پیت- پرلایت، شن و رس­های آهکی و ترکیبات مختلف آلی و غیرآلی اصلاح شود (دول و ویلکینس، 1999).

    تاریخچه

       آلسترومریا با نام سوسن پرویی، سوسن سلطنتی یا سوسن پاروت هم خوانده می­شود. بومی آمریکای جنوبی است و زیستگاه گونه­های آن از ارتفاعات 4000 متری رشته کوه­های آند تا حاشیه بیابان­ها و سواحل دریا گسترده شده است. اغلب گونه­های آن در شیلی و پرو  یافت می­شود.­ جنس Alestroemeria برای اولین بار در سال 1714 توسط لوئین فویله در شیلی کشف شد. او این جنس را به همراه جنس دیگر از همان تیره (Bomeria) به عنوان همروکالیس شرح داد. در سال 1754 یک بوتانیست سوئدی به نام آلستروم، هنگام بازگشت از سفر خود از آمریکای جنوبی، بذرهای این گیاه را با خود به اسپانیا آورد. بعدها گیاهشناس معروف لینه، این گیاه را از روی شکل ظاهری طبقه بندی کرد و نام آن را به احترام دوست خود آلسترومر، آلسترومریا گذاشت (ناصری و ابراهیمی گروی، 1377؛ هوفریتر و رود ریگز، 2009؛ رید، 2002). در حال حاضر 39 گونه از آلسترومریا در برزیل، 33 گونه در شیلی، 10 گونه در آرژانتین، 2 گونه در پرو و یک گونه در کشورهای بولیوی، پاراگوئه و ونزوئلا به ثبت رسیده است (هوفریتر و رود ریگز، 2009).

     

     

    Abstract

      In order to investigate on effects of splitting and silver nano-particles on vase life and quality characteristics of alstroemeria (Alstroemeria hybrida) cut flower, a two factors factorial experiment based on a completely randomized design was implemented. The experiment consisted of: two factors of stem end cut on two levels (with 5cm splitting and without splitting), silver nano-particles on four levels (0, 5, 10, 20 and 30 mg l-1), 10 treatments, 3 replications, 30 plots and 150 cut flowers. In this study attributes such as vase life, water absorption, loss of fresh weight, dry matter, flower opening ratio, °brix, bacterial population of stem and vase solution, chlorophyll, carotenoids, electrolyte leakage, ethylene, MDA, SOD and POD activity were evaluated.The results showed that most of the studied treatments gained significance on 1% statistical level excluding °brix, bacterial population of vase solution, loss of fresh weight, water absorption and electrolyte leakage which gained significance on 5% statistical level. All treatments had higher vase life than control flowers. The longest vase life (13.88 days) belongs to 5 cm splitting + 20 mg l-1 silver nano-particles comparing to 7.05 days vase life of the control. This treatment had the best results in all characteristics comparing to all other treatments.

    Keywords: Alstroemeria, Stem end splitting, 

  • فهرست:

    چکیده............................................................................................................................................................1

    فصل اول: مقدمه و کلّیات..................................................................................................................2

    1-1-گیاهشناسی............................................................................................................................................3

    1-2- تاریخچه..............................................................................................................................................5

    1-3- اهمیت اقتصادی...................................................................................................................................5

    1-4- بیان مسئله............................................................................................................................................6

    1-5- هدف از انجام آزمایش.........................................................................................................................7

    فصل دوم: بررسی منابع................................................................................................................................8

    2-1- پیری....................................................................................................................................................9

    2-2- پیری در گل آلسترومریا.......................................................................................................................9

    2-3- انسداد آوندی....................................................................................................................................10

    2-4- عوامل موثر بر عمر پس از برداشت گل های شاخه بریده.................................................................10

    2-5- تیمار با ترکیبات ضد عفونی کننده و بهبود دهنده عمر گلجایی........................................................11

    2-6- شکاف انتهای ساقه............................................................................................................................11

    2-7- نانو ذرات نقره...................................................................................................................................12

    فصل سوم: مواد و روش­ها........................................................................................................................14

    3-1- مواد گیاهی .......................................................................................................................................15

    3-2- پیاده کردن طرح آزمایشی..................................................................................................................15

    3-3- معرفی تیمارها...................................................................................................................................16

    3-4- اندازه گیری صفات...........................................................................................................................17

    3-4-1- عمر گلجایی.................................................................................................................................17

    3-4-2- کاهش وزن تر...............................................................................................................................17

    3-4-3- درصد ماده خشک........................................................................................................................17

    3-4-4- جذب آب.....................................................................................................................................18

    3-4-5- نشت یونی....................................................................................................................................18

    3-4-6- افزایش درجه بریکس (درصد ساکارز موجود در ساقه)...............................................................19

    3-4-7- رنگیزه کاروتنویید گلبرگ.............................................................................................................19

    3-4-8- کلروفیل a، b و کل برگ..............................................................................................................20

    3-4-9- نسبت باز شدن گل ها..................................................................................................................20

    3-4-10- اندازه گیری اتیلن.......................................................................................................................21

    3-4-11- شمارش باکتری ساقه و محلول گلجا.........................................................................................21

    3-4-12- پراکسیده شدن لیپیدها................................................................................................................22

    3-4-13-آنزیم پراکسیداز POD................................................................................................................22

    3-4-14- آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز SOD...........................................................................................22

    3-5- تجزیه و تحلیل داده ها......................................................................................................................22

    فصل چهارم: نتایج و بحث........................................................................................................................23

    4-1- عمر گلجایی......................................................................................................................................24

    4-2- جذب آب..........................................................................................................................................27

    4-3- کاهش وزن تر...................................................................................................................................29

    4-4- افزایش درجه بریکس........................................................................................................................30

    4-5- نسبت باز شدن گل­ها........................................................................................................................32

    4-6- درصد ماده خشک.............................................................................................................................33

    6-7- نشت یونی.........................................................................................................................................35

    4-8- رنگیزه کاروتنویید گلبرگ..................................................................................................................36

    4-9- کلروفیل a.........................................................................................................................................37

    4-10- کلروفیل b.......................................................................................................................................38

    4-11- کلروفیل کل.....................................................................................................................................39

    4-12- شمارش باکتری محلول گلجا..........................................................................................................41

    4-13- شمارش باکتری انتهای ساقه...........................................................................................................42

    4-14- اندازه گیری اتیلن............................................................................................................................44

    4-15- پراکسیداسیون لیپیدها MDA (مالون دی آلدئید)..........................................................................47

    4-16- آنزیم های آنتی اکسیدانی................................................................................................................48

    4-16-1- سوپر اکسید دیسموتاز (SOD).................................................................................................48

    4-16-2- پراکسیداز (POD).....................................................................................................................49

    نتیجه گیری کلی..........................................................................................................................................51

    پیشنهادها.....................................................................................................................................................51

    منابع.............................................................................................................................................................52

     

     

    منبع:

     زاده، ا. و سیفی، ی. 1378. انبارداری و جابجایی گل های بریده، گیاهان سبز زینتی و گیاهان گلدانی. انتشارات موسسه نشر اختر. 321 صفحه.

    2- ادریسی، ب. 1388. فیزیولوژی پس از برداشت گل های شاخه بریده. انتشارات پیام دیگر. 150 صفحه.

    3- اسفندیاری، ب.، رضایی، ا.، نعمتی، ج.، تهرانی فر، ع. و اشرفی، ج. 1390. نقره در عمر پس از برداشت لیلیوم رقم شاکینگ (Lilium orientalis cv. Shocking). مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران. صفحه 2444 تا 2446.

    4- اکبری، ر.، حاتم زاده، ع.، بخشی، د. و سریری، ر. 1390. مطالعه فیتو شیمیایی رنگ گل در دوازده رقم (دوازده رنگ) میخک مینیاتوری. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحه 663-660.

    5- بصیری، ی. و زارعی، ح. 1390. بررسی اثر نانو سیلور روی طول عمر و برخی صفات کیفی گل بریده میخک رقم Yellow Liberty‘’. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحه 2479-2478.

    6- چمنی، ا. 1384. تاثیر تیدیازرون، 1- متیل سیکلوپروپن، اکسید نیتریک، تیو سولفات نقره و اتیلن روی خواص فیزیکوشیمیایی گل بریده رز. رساله دکترای دانشگاه تهران. 195 صفحه.

    7- حاتمی، م.، حاتم زاده، ع. و قاسم نژاد. م. 1390. اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره و نیترات نقره و ارتباط آن با عمر پس از برداشت گل بریده رز رقم ’ردبیون‘. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران. صفحه 2506-2505.

    8- روئین، ز. و حسن پور اصیل، م. 1390. تاثیر ترهالوز بر عمر گلجایی و روابط آبی گل بریده آلسترومریا. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران. صفحه 2363-2367.

    9- شعبانی، م.، هاشم آبادی، د.، بخشی، د. و کاویانی، ب. 1390. تاثیر نانو ذرات نقره در افزایش عمر ماندگاری پرنده بهشتی. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحه 2404-2402.

    10- عیسوند، ح.ر. و عشوری، پ. 1389. فیزیولوژی تنش (ترجمه). چاپ اول. انتشارات دانشگاه لرستان. 288 صفحه.

    11- فتحی، ق. و اسماعیل پور، ب. 1379. مواد تنظیم کننده رشد گیاهی: اصول و کاربرد (ترجمه). انتشارات دانشگاهی مشهد، 288 صفحه.

    12- فهیمی، ح. 1388. تنظیم کننده های رشد گیاهی. انتشارات دانشگاه تهران. 150 صفحه.

    13- کاظمی پور، ص. 1391. بررسی اثرات نانو ذرات نقره و سیلیکات سدیم روی عمر گلجایی و کیفیت گل شاخه بریده داودی. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی رشت، 102 صفحه.

    14- کیامحمدی، م. 1388. بهینه سازی عمر پس از برداشت گل شاخه بریده ی لیسیانتوس. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، 150 صفحه.

    15- محمدی، ن.، زارعی، ح. و قاسم نژاد، ع. 1390. بررسی اثر نانو سیلور بر میزان مواد جامد محلول و آنتوسیانین گلبرگ و ماندگاری گل شاخه بریده گلایول. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، 2434-2432.

    16- مظفری، و. و اسدالهی کوثر ریزی، ز. 1390. تاثیر منگنز و شوری در محیط کشت پرلیت بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی پسته. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران. صفحه 2183-2180.

    17- مهری، م. ص. و هاشم آبادی، د. 1393. بررسی اثرات شکاف انتهای ساقه و نوع برش بر عمر گلجایی و خصوصیات کیفی گل بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrid). اولین همایش مباحث نوین در کشاورزی.

    18- ناصری، م. و ابراهیمی گروی، ا. 1377. تولید گل های پیازی (ترجمه). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 325 صفحه.

    19- هاشم آبادی، د. 1390. مقایسه ی تاثیر نانو ذرات نقره و تیو سولفات نقره روی کیفیت و عمر گلجایی گل بریده میخک رقم ‘تمپو’. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، 101 صفحه.

    20- همت زاده، ا.، صدیقی دهکردی، ف. و معلمی، ن. 1386. بررسی اثرات تراکم کاشت، زمان برداشت و محلول های نگهدارنده بر عمر گلجایی گل بریده گلایول رقم ´کلوئه´. مجله علمی کشاورزی، شماره 30 (40)، صفحات 53 تا 66.

    21- Abeles,T.F.B., Morgan, P.W. and Saltvit, M.E. 1992. Ethylene in plant biology. Academic Press, San Diego, CA, ISBN 0-12-41451-1.

    22- Ashraf, M.Y., Azmi, A.R., Khan, A.H. and Ala, S.A. 1994. Effect water stress on total phenols, peroxidase activity and chlorophyll content in wheat. Acta Physiologiae Plantarum. 16(3): 185-191.

    23- Bartoli, C. G., Juan, G. and Edyrdo, M. 1997. Ethylene production and responses to exogenous ethylene in senescing of Chrysanthemum morifolium cv. ‘Ram’. Plant. Sci. 124: 15-21.

    24- Basiri, Y., Zarei, H. and Mashayekhi, K. 2011. Effects of nano silver treatment on vase life of cut flowers of carnation (Dianthus caryophyllus cv. ´White Librity´). J. Adr. Lab. Pes. Biol. 1: 49-55.

    25- Blankenship, S. and Dole,T. M. 2003. 1-methylcyclopropene: A review. Postharvest Biology and Technologhy. 28: 1-25.

    26- Chanasut, U., Rogers, H. J., Leverenttz, M.K., Griffiths, G., Thomas, B., Wagstaff, C. and Stead, A.D. 2003. Increasing flower longevity in Alstroemeria. Postharvest Biol. Technol. 29: 324-332.

    27- Chen, X. and Schluesener, H. J. 2008. Nano-silver: A nano product in medical application. Toxicol. Lett. 176: 1-12.

    28- Ciardi, J. and Klee, H. 2001. Regulation of ethylene-mediated responses at the level of the receptor. Ann. Bot. 88: 813-822.

    29- Damunpola, T. W., Qian, T., Muusers, R., Joyce, D. C., Irving, D. E. and Van Meetren, U. 2010. Effect of S-carvone on vase life parameters of selected cut flower and foliage species. Postharvest Biol. Technol. 55: 66-69.

    30- Da silva, J.A.T. 2003. The cut flower: Postharvest considerations. Biol. Sci. 3: 406-442.

    31- de Stigter, H. C. M. and Broekhuysen, A. G. M. 1986. Cut-rose performance: result of a touchy balance. Acta Hortic. 1989: 137-142.

    32-Dole, J.M. and Wilkins, H.F. 1999. Floriculture: principles and species. Prentice Hall, Inc. New  Jersey. Pp. 287.

    33- Dubas, S.T., Kumlan Gdudsana, P. and Potiyaraj, P. 2011. Layer- by- layer deposition of antimicrobial silver nano particls on textile fibers. Colloid Surf. A. physiochem. Aspect. 289: 105-109.

    34- Elgimabi, M.N. and Ahmed, O.K. 2009. Effects of bactericides and sucrose- pulsing on vase life of rose cut flowers (Rosa hybrid). Botany Research International. 2(3): 164-168.

    35- Ferrant, A., Hunter, D. A., Hackett, W. P. and Reid, M. 2002. Thidiazuron- a potent inhibitor of leaf senescence in Alestromeria. Postharvest Biol. Thechnol. 25: 333-338.

    36- Ferrant, A., Tognoni, F., Mensuali-Sadi, A. and Serra, G. 2003. Treatment with thidiazuron for preventing leaf yellowing in cut tulips and chrysanthemum. Acta Hort. 624: 357-363.

    37- Geng, X.M., Lin, T., Guo, L., Hu, F.R. and Okubu, H. 2009. Effect of cold storage and different pulsing treatment on postharvest quality of cut lily cv. Montissa flowers. Fac. Agric. Uni. Kyushu. 54: 41-45.

    38- Giannopolitis, C. and Ries, S. 1997. Superoxide dismutase I: occurrence in higher plant. Plant Physiol. 59: 309-314.

    39- Giong, H.Z., Chen, K., Wang, S. and Zhany, C. 2004. Silicon alleviates oxidative damage of wheat plants in pots under drought. Elesevier Science, Shannon, IRLAND. 169: 313-321.

    40- Halevy, A.H. and Mayak, S. 1979. Senesce and postharvest physiology of cut flower. Port 2. Hort. Rev. 1: 59-60.

    41- Heath, R.L. and. Parker, L. 1986. Photoperoxidation in isolated chloroplast: I. Kinetics and stiochiometry of fatty acid peroxidation. Arch of Biochem. Biophys. 125: 189-198.

    42- Hofreiter, A. and Rodriguz, E.F. 2009. The Alstroemeriaceae in Peru and neighbouring areas. Rev. Peru. Biol. 13: 5-69.

    43- Ichimura, K., Kawabata, Y., Kishimoto, M., Goto, R. and Yamada, k. 2003. Storage of soluble carbohydrates is largely responsible for short vase life of cut Sonia flowers. Japan, Soc. Hort. Sci. 72(4): 292-298.

    44- Ichimura, K., Kojima, K. and Goto, R. 1999. Effect of temperature 8- hydroxyquinoline sulphate and sucrose on the vase life of cut roses flowers. Postharvest Biol. Technol. 15(1): 33-40.

    45- In, B.G., Sootomura, K., Inamoto, M. and Mora, G. 2007. Multivariente analysis of realation between preharvest environmental factors, postharvest morphological and physiological factors and vase life of cut ´Asomi Red´ Roses. Japanese Solciety for Horticultural Science, 76: 66-72.

    46- Jain, P. and Pradeep, Y. 2005. Potential of silver nano particle coated polyurethane foam as antibacterial water filter. Biotechnol. Bioeng. 90: 59-63.

    47- Jiang, H., Manolache, S., Wong, A. C. L. and Denes, F. S. 2004. Plasma- enhanced deposition of silver nano particles on to polymer and metal surfaces for the generation of antimicrobial characteristics. J. Appl. Polym. Sci. 93: 1411-1422.

    48- Jones, R. 2001. Caring for cut flower, second ed. Land Links Press, Collingwood, Victoria, Australia.

    49- Kawaoka, A., Kawamoto, T., Ohta, H., Sekine, M., Takano, M. and Shinmoyo, A. 1994. Wound-induced expression of  horseradish peroxidase. Plant Cell Rep. 13: 149-154.

    50- Kazemi, M. and Ameri, A. 2012. Response of vase life carnation cut flower to salicylic acid, silver nano particles, glutamine and essential oil. Asian Journal of Animal Acience. 6(3): 122-131.

    51- Khan, F. U., Khan, F. A., Hayat, N. and Bhat, A. 2007. Influence of certain chemicals on vase life of cut tulip. Indian Journal of Plant Physiology. 12: 127-132.

    52- Kim, J.B. 2005. Development of efficient regeneration and transformation system of Alstroemeria. Ph. D. Thesis, Wageningen University, The Netherlands. pp. 160. ISBN 90-8504-2801.

    53- Lagrimini, L.M. 1991. Wound-induced deposition of polyphenols in transgenic plants overexpressing peroxidase. Plant Physiol. 96: 577-583.

    54- Leverentz, M. K., Wagstoff, C., Rogers, H. J., Stead, A. D., Chanasut, U., Sikowski, H., Thomas, B., Weichert, H., Feussner, I. and Griffith, G. 2002. Characterization of novel lipoxygenas-independent senescence mechanism in Alstroemeria peruviana flower tissue. Plant Physiol. 130: 273-283.

    55-Liu, J., He, S.G., Zhang, Z.Q., Cao, J. P., Peitao, L.V., He, S.D., Cheng, G. P. and Joyce, D.C. 2009. Nano-silver pulse treatments inhibit stem-end bacteria on cut gerbera cv. ´Ruikou´ flowers. Postharvest Biol. Technol. 54: 59-62.

    56- Liu, J., Ratnayake, K., Joyce, D.C., He, Sh. and Zhany, Zh. 2012. Effects of three different nano-silver formulations on cut Acacia holosericea vase life. Postharvest Biol. Technol. 66: 8-150.

    57- Lois, R., Dietrich, A., Hahlbroch, K. and Schulz, W. 1989. A phenylammonialyase gene from parsley: structure, regulation and identification of elicitor and light-responsive cis-acting elements. EMBO J. 8:1641-1648.

    58- Lok, C.N., Ho, C.N., Chen, R., He, Q., Yu, W.Y., Sun, H.Z., Tam, P.k.H., Chiu, T.F. and Che, C.M. 2007. Silver nano particles: Partial oxidation and antibacterial activities. J. Biol. Inorg. Chem. 12: 527-534.

    59- Lu, P., Cao, J., He, S., Liu, J., Li, H., Cheng, G., Ding, Y. and Joyce, D.C. 2010. Nano-silver pulse treatments improve water relation of cut rose cv. ‘Movie Star’ flowers. Postharvest Biology and Technology. 57: 196-202.

    60- Mayak, S., Halvey, A.H., Sagie, S., Bar-Yoseph, A. and Bravdo, B. 1974. The water balance of cut vase flowers. Physiol. Plant. 31: 15-22.

    61- Mazumdar, B.C. and Majumder, K. 2003. Methods on physicochemical analysis of fruits. University College of Agriculture, Calcutta Universiti. 136-150.

    62- Milner, G. 2009. Fresh- cut flowers. Jojo Publishing, Melburne, Australia.

    63- Moon, D.G., Ko, S.W., Kim, Y.H. and Choi, Y.H. 2004. Effect of water stress on soluble solids and acidity in various sized fruit of  "Satsuma" proc. Int. Citriculture. 4: 674-678.

    64- Mutui, T.M., Emongor, V.E. and Hutchinson, M.J. 2001. Effect of accel on the vase life and postharvest quality of alestromeria (Alstroemeria aurantica L.) cut flowers. African. J. Sci. Technol. Vol. 2: 82-88.

    65- Oraee, T., Asgharzadeh, A., Kiani, M. and Oree, A. 2011. The role of preservative compounds on number of bacteria on the of stems and vase solution of cut Gerbera. J. Ornament. Hort. Plants. 1(3): 161-166.

    66- Park, S.H., Oh, S. G., Mun, J.Y. and Han, S.S. 2005. Effects of silver nano particles on the fluidity of bilayer in phospholipid liposome. Calloid. Surf. Bio. Interfaces. 44: 117-122.

    67- Pech-Scott, C. and Kende, H. 1999. Differential regulation of genes encoding 1-aminocyclopropane-1-carboxylate (ACC) synthase in etiolated pea seedlings: effects of indole-3-acetic acid, wounding, and ethylene. Plant Molec. Biol. 38: 977-982.

    68- Rai, M., Yadav, A. and Gade, A. 2009. Silver nano-particles as a new generation of antimicrobials. Biotechnology Advances. 27: 76-83.

    69- Rapaka, V.K., Faust, J.E., Dole, J.M. and Runkle, E.S. 2007. Diurnal carbohydrate dynamics affect postharvest ethylene responsivenss in portulaca (Portulaca grandiflora ‘Yubi Deep Rose’) unrooted cuttings. Postharvest Biol. Technol. 44: 293-299.

    70- Reid, M. 2002. Non-metabolized cytokinies for in postharvest performance of ornamentals. Univ. Callifornia. 1-6.

    71- Russell, A. D. and Hugo, W. B. 1994. Antimicrobial activity and action of silver. Prog. Med. Chem. 31: 351-370.

    72- Silva, J.A. 2003. Functional units of TCls. In: Thin cell culture system. pp: 65-134.

    73- Solgi, M., Kafi, M., Taghavi, T. S. and Naderi, R. 2009. Essential oils and nanoparticles (SNP) as nevel agents to extend vase life of gerbera (Gerbera jamesonii cv. Dune) flowers. Postharvest Biol. Technol. 53: 155-158.

    74- Van Doorn, W.G. 1997. Water relations of cut flowers. Hortic. Rev. 18: 1-85.

    75- Van Doorn, W.G. and Dhort, K. 1994. Interaction between the effects of bacteria and dry storage on the opening and water relation of cut rose flowers. J. Appl. Bacteriol. 77: 644-649.

    76- Van Doorn. W.G.,  Perik, R.R.J. and Belde, P.J.M. 1992. Effects of surfactants on the longevity of dry stored cut stems of rose, Bouvardia and Astilbe. Postharvest Biol.Technol. 3: 69-76.

    77- Van Meeteren, U. 1978. Water relations and keeping quality of cut gerbera flowers. I. The cause of stem break. Sci. Hortic. 8: 65-74.

    78- Wagstaff, C., Leverentz, M.K., Griffiths, G., Thomas, B., Chanasut, U., Stead, A.D. and Rogers, H.J. 2002. Cysteine protease gene expression and proteolytic activity during senescence of Alstroemeria petals. J. Exp. Bot. 53: 233-240.

    79-Woodson, W.R. 1998. The physiological and molecular responses of cornation flowers to high temperature. Postharvest Biology and Technology. 14: 185-192.

    80- Zhu, S., Sun, L., Liu, M. and Zhou, J. 2008. Effect of nitric oxide on reactive oxygen species and antioxidant enzymes in kiwifruit during storage. Journal of the Science of Food and Agriculture. 88: 2324-2331.


موضوع پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), نمونه پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), جستجوی پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), فایل Word پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), دانلود پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), فایل PDF پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), تحقیق در مورد پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), مقاله در مورد پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), پروژه در مورد پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), پروژه درباره پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida), رساله دکترا در مورد پایان نامه بررسی اثرات تیمار های مکانیکی و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida)

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد (M.Sc.) رشته: باغبانی- گیاهان زینتی چکیده داودی با نام علمی (Dendranthema grandiflorum L.) از خانواده کلاه پرک سانان، یکی از گل­های نافرازگرا و حساس به انسداد آوندی می باشد. این مطالعه بر پایه طرح کاملا تصادفی با 10 تیمار شامل اسانس گیاهی ژرانیوم در 3 سطح (2، 6 و10 سی سی در 600 سی سی آب مقطر)، مورد در 3 سطح (2، 6 و10 سی سی در 600 سی سی آب ...

پایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی ارشد(M.Sc) چکیده داوودی (Chrysanthemum morifolum L.) جز گل­های شاخه بریده­ی مهم دنیا است که امروزه رتبه دوم جهانی را پس از گل رز از لحاظ اقتصادی و کشت و کار دارا می‏باشد. یکی از مشکلات مهم این گل انسداد آوندی و بر هم خوردن تعادل آبی در است. بدین منظور مطالعه‏ای بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار اسید فولویک اسید در 3 سطح (50، 100 و 150 میلی گرم ...

پایان نامه تحصیلی برای اخذ درجه کارشناسی ارشد (M.Sc) رشته: باغبانی گرایش: گیاهان زینتی چکیده به‌منظور بررسی تاثیر آب‌های مختلف روی عمر پس از برداشت گل‌های بریده رز، داودی و ژربرا آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار با دو فاکتور: انواع آب (آب مغناطیسی، آب مقطر، آب دیونیزه و آب شهری) و انواع گل (گل رز، داودی و ژربرا) به اجرا در آمد. در این آزمایش صفاتی از ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی - علوم باغبانی گرایش: گیاهان زینتی چکیده به منظور بررسی اثرسدیم نیتروپروساید برعمر گلجایی گل های شاخه بریده رز، آفتابگردان و لیسیانتوس مطالعه ای در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور سدیم نیتروپروساید در چهار سطح(0، 20، 40 و 60 میکرومولار) در 12 تیمار،3 تکرار و 36 کرت با 180 شاخه گل انجام شد. در این آزمایش ...

پایان‌نامه برای دریافت درجه‌ی کارشناسی ارشد در رشته‌ی­ حفاظت و اصلاح چکیده در این تحقیق اثر اصلاح ترکیبی نانونقره کلوئیدی-گرمآبی بر انتقال حرارت از صفحات پرس گرم به مغز کیک خرده­چوب گونه­ ی راش (Fagus orientalis)، خواص فیزیکی و مکانیکی تخته­خرده­چوب و تغییرات شیمیایی خرده­چوب­های تیمار شده از طریق طیف­سنجی FTIR بررسی شد. تیمار در 4 گروه شاهد، گرمآبی، نانو و نانو-گرمآبی انجام ...

گروه: تولیدات گیاهی پایان نامه کارشناسی ارشد رشته تولیدات گیاهی-باغبانی چکیده گل رز(Rosa hybrida) یکی از محبوب ترین گل ها در سطح جهانی محسوب می شود و شاخه گل بریده آن بیشترین مصرف را در بین سایر گل ها داراست. شاخه گل بریده رز به دلایل فیزیولوژیکی و فرازگرا بودن، در دوره عمر قفسه ای، شدیداً مستعد پژمردگی و کاهش طراوت و شادابی بوده و لازم است طول عمر شاخه بریده آن را تا حد امکان ...

پایان نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته : باغبانی گرایش گیاهان زینتی چکیده این مطالعه به منظور بررسی اثر نیکل بر عمر پس از برداشت گل ژربرا در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. گل­های سالم ژربرا ((Gerbera jamesonii cv. ‘Intense’ از یک تولید کننده تجاری خریداری گردید و فوراً به آزمایشگاه بخش باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد رشت منتقل شد. گل­ها روی ارتفاع ...

پایان نامه کارشناسی‌ ارشد رشته زراعت و اصلاح نباتات گرایش زراعت چکیده به منظور بررسی اثرات عصاره دودی گیاهان و دود آئروسل بر سرعت جوانه­زنی، درصد جوانه­زنی، طول ریشه­چه، طول ساقه­چه، وزن گیاهچه، بنیه گیاهچه و نسبت ریشه­چه به ساقه­چه و همچنین برخی شاخص­های رشدی، در سه گیاه دارویی توت ­روباهی، بابونه و اکیناسه، دو آزمایش جداگانه در سال 1388، در همدان اجرا گردید.آزمایش عصاره دودی ...

پایان نامه دوره کارشناسی ارشد رشته زراعت چکیده به منظور بررسی و مقایسه تاثیر اسموپرایمینگ و هیدروپرایمینگ بذر ذرت در سطوح مختلف کود ازته بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت رقم دبل کراس 370، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1389 و در مزرعه مرکز آموزش جهاد کشاورزی شاهرود انجام گرفت. در این آزمایش پرایمینگ در چهار سطح؛ عدم پرایم، اسموپرایم ...

پایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی ارشد (M.Sc.) رشته: علوم باغبانی، گرایش: گیاهان زینتی چکیده به منظور بررسی تأثیر تنظیم کننده­های رشد گیاهی و رقم بر ریشه­زایی قلمه­های گاردنیا مطالعه­ای در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه فاکتور تنظیم کننده­ی رشد گیاهی شامل: IBA در 4 سطح (0، 2000، 4000 و 6000 میلی­گرم در لیتر) و NAA در 4 سطح (0، 2000، 4000 و 6000 میلی گرم در ...

ثبت سفارش