پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss

word 1 MB 31986 95
1391 کارشناسی ارشد علوم پزشکی
قیمت قبل:۶۳,۸۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۴,۲۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه

    جهت دریافت دکتری داروسازی

    خلاصه فارسی

    Otostegia persica یکی از گیاهان تیرهLamiaceae ( نعنا) می باشد که در طب سنتی از جوشانده بخش هوایی آن برای درمان مالاریا، کاهش قند خون و کاهش فشار خون و رفع تب اس

    تفاده می گردد.

    نام این گیاه در فرهنگ فارسی " گلدر" می باشد. این جنس در ایران ۳گونه گیاه علفی چند ساله دارد:

    Otostegia aucheri, Otostegia michauxii, Otostegia persica که از بین این ۳ گونه، O.persicaوO.michauxiآندمیک ایران میباشند.

    عمده ترین ترکیباتی که در این گیاه مورد مطالعه قرار گرفته اند ،  دی ترپنوییدها بوده است. اثرات درمانی جالب توجهی از این گیاه گزارش شده است که از آنجمله میتوان به اثر آنتی اکسیدان ، اثر آنتی گلایکیشن ، کاهش قند خون ، اثر بر سندرم محرومیت از مورفین ، اثز آنتی باکتریال قابل توجه و قابلیت مهار آنزیم استیل کولین استراز اشاره کرد.

    اهداف:

    با توجه به اثرات فارماکولوژیک متعدد و اینکه تا کنون اثر ضد قارچ این گیاه بررسی نگردیده است، برآن شدیم تا اثر فوق را برای اولین بار بر روی عصاره تام متانولی و فراکسیونهای اتردوپترولی، کلروفرمی، اتیل استاتی،متانولی و آبی قسمت هوائی گلدار گیاه را روی9 سوش قارچی :Trichophyton verrocosum, Epidermophyton floccosum, Microsporum gypseum Aspergillus flavus, Aspergillus fumigates, Candida albicans, Trichophyton mentagropheytes, Trichophyton rubrum, Microsporum cani بررسی نمائیم.

    روش های اجرا:

    قسمت های هوایی گیاه Otostegia persica   در تاریخ 20 خرداد1390 در نزدیکی بندر عباس جمع اوری شد. گیاه بعد از جمع آوری و شناسائی علمی ، پودر شده و عصاره تام متانولی آن به روش پرکولاسیون تهیه گردید. فراکسیونهای اتردوپترولی، کلروفرمی، اتیل استاتی،متانولی و آبی آن به ترتیب به روش پرکولاسیون از گیاه پودر شده تهیه شد. عصاره  و فراکسیونهای بدست آمده تغلیظ و در نهایت خشک شده و جهت بررسی اثر ضد قارچی در ظروف تمیز، تیره و در جای خنک نگهداری شد. برای بررسی اثر عصاره و فراکسیونهای حاصل از گیاه بر روی قارچ هااز روش  چاهک استفاده  شده است.

    به این ترتیب که در چاهکهائی به قطر نیم سانتیمتر عصاره و فراکسیون­های مورد نظر ریخته شد و پس از آن قارچها کشت داده شد. جهت انجام عصاره های بدست امده از گیاه فوق رابه روش خیساندن تهیه نموده و پس از تبخیر حلال عصاره­ها را با غلظت­های  200,100,50,25,12.5,6.25 mg\ml با کمک حلال آب و اتانول 96 تهیه گردید. سپس اثر ضد قارچی عصاره­ها به روش چاهک  در محیط سابور دکستروز اگار و سابور حاوی کلرامفنیکل و سیکلوهگزامید بررسی شد. برای کنترل + از داروی ضد قارچ وبرای کنترل –  از حلال استفاده شد.

    بررسی روش های دیگر:

    روش اختلاط:

    برای انجام این روش بعداز اماده کردن محیط کشت غلظت های ml /100mg /ml, 200mg ,   50mg/ml ,25mg/ml ,12.5mg/ml ,6.25mg/ml که در اب مقطر استریل حل کرده  آماده کرده ودر محیط کشت گرم ریخته و هم زده ودر پلیت ها سوسپانسیون اماده از محیط کشت و عصاره را ریخته شده وگذاشته تا سرد شدو بعد از24 ساعت قارچ های مورد نظر را روی محیط کشت اماده شده کشت داده شده است.

    روش سوسپانسیون قارچ و عصاره گیاه:

    برای انجام این روش غلظت های ذکر شده در بالا را که در 1cc اب مقطر حل کرده ومقدار مشخصی از قارچ های مورد نظر رادر عصاره های اماده ریخته و 1 ساعت سوسپانسیون را بحال خود رها کرده وسپس این سوسپانسیون راروی محیط کشت که قبلا اماده کرده و بسته شده ریخته و 7روز بعد نتیجه بررسی شد.

    نتایج:بر اساس بررسی های  انجام شده در این 3 روش اثر ضد قارچی این گیاه مشاهده نشد.

    کلمات کلیدی: Otostegia persica‚چاهک ‚اثر ضد قارچی ‚سوسپانسیون

    .ضرورت و اهمیت موضوع

    گیاهان اغلب منبع منحصر به فردی برای داروهای مصرفی جامعه بشری بوده اند و این داروها با منشأ طبیعی نقش مهمی در درمان بیماری ها به عهده دارند یکی از مشکلات مهمی که بشر از ابتدای خلقت با آن دست به گریبان بوده است، بیماریهای قارچی است و با توجه به عوارض نامطلوب و ناگوار داروهای صناعی، ضرورت دستیابی به ترکیبات طبیعی جدید با فعالیت ضد قارچی بیشتر احساس می گردد.

    گیاه Otostegia persica (Burm.) Boiss از خانواده نعنا بوده با توجه به اینکه تا کنون هیچ گونه مطالعه قارچ شناسی روی آن انجام نگرفته است برآن شدیم تا در مطالعه ی حاضر برای اولین بار اثر ضد قارچی گیاه را با روش های استاندارد بصورت مقدماتی مشخص کرده و اثرات ضد قارچی آن را برروی9 سوش قارچی

    Microsporum gypseum, Epidermophyton foccosum, Trichophyton vorrocosum, Trichophyton mentagropheytes, Aspergillus fumigates, Aspergillus flavus, Microsporum canis, Trichophyton rubrum, Candida albicans.

    بررسی نماییم.

     

    1-2.بیان مساله

    کشور ایران با دارا بودن تنوع آب و هوایی و وجود تنوع اقلیمی در اقصی نقاط کشور دارای پوشش گیاهی متنوعی است. خصوصیات بسیاری از گیاهان این پوشش گیاهی تحت مطالعه قرار گرفته و این در حالی است که بر روی بسیاری، از آنها هنوز تحقیقی صورت نگرفته و اثرات آنها مشخص نیست.

    از طرف دیگر داروهای سنتزی قادر به تسکین یا درمان کلیه مشکلات نمی باشند. امروزه بسیاری از داروهای گیاهی و طبیعی در رشته های گیاهی درمانی، هومیوپاتی، رایحه ی درمانی، گل درمانی و روش های طب مکمل دیگر، در حال استفاده وسیع بوده و میلیون ها نفر در جهان از آن استفاده می کنند همچنین داروهای مصنوعی به دلیل محدود بودن ماده ی مؤثره دارای اثر اختصاصی و اکثراً یک بعدی بوده در حالی که داروهای گیاهی در بر دارنده شمار فراوانی ماده بوده که به طور چند بعدی تأثیر نموده و ضمن ایجاد اثرات مختلف و مکمل دارای آثار جانبی کمی می باشند. چرا که تعداد زیادی از مواد موجود در گیاهان، مسئول کاهش یا از بین بردن عوارض جانبی هستند.

    1-در سال 2009 طی بررسی فیتوشیمیایی که بر روی بخش هوایی Otostegia persica انجام گرفت، 4 دی ترپنوئید استخراج و تعیین ساختار شدند.

    2- در سال ۲۰۰۵ برای اولین باربر روی O.persica یک تحقیق فیتوشیمیایی انجام شد.۳ فلاونول کامپفرول ،morin و کورستین در این گیاه شناسایی شد. کامپفرول و کورستین آگلیکون فلاونول می باشند و بطور وسیعی در گیاهان پراکنده اند.(3)

    3- طی بررسی که در سال 2010 انجام گرفت، اثر آنتی گلایکیشن این گیاه به اثبات رسید و یک فلاونوئید به نام اوپاتورین در این رابطه استخراج و تعیین ساختار گردید(4).

    4- در سال 2010 اثر ضد دیابت این گیاه در موشهای دیابتی القا شده با استرپتوزوسین به اثبات رسید (5).

    5- در سال 2004 اثر قابل توجه این گیاه بر سندرم محرومیت از مورفین ثابت شد (6).

    6- در سال 2006 بررسیهای انجام شده، اثر قابل توجه آنتی باکتریال رانشان دادند (7).

     

     

     

    1-3.هدف اصلی

    بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی، کلروفرمی، اتیل

    استاتی ،متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.) Boiss

     

     

    Abstract

    Persica plant is in a  Lamiaceae (mint) family.Since there is no biological work on antifungal activity of Otostegia persica, we prompted to study the antifungal activity of total methanolic extract and different fractions of the flowering aerial parts of this plant against 9 fungal strains including  Trichophyton verrocosum, Epidermophyton floccosum, Microsporum gypseum, Aspergillus flavus, Aspergillus fumigates, Candida albicans, Trichophyton mentagropheytes, Trichophyton rubrum, Microsporum canis.

    Materials and methods:Flowering aerial parts of the plant were collected from Bandar Abbas. The dried and powdered plant material was extracted by methanol and percolation method. Different fractions were prepared by serial percolation method and with solvents including petroleum ether, chloroform, ethyl acetate, methanol and water.

    Methods:Concentrations of 200,100,50,25,12.5 and 6.25 mg/ml from total extract and different fractions were prepared and examined against the fungal strains by cup plate  method. Nystatin was used as the positive control.

    Study of other methods:

    Mixing methods: prepare  cc1 mg200, 100mg ,50mg, 25mg ,12.5mg, 6.25mg of concentrations extracts In sterile water solution in the  medium hot poured and stirred, and fill plate from suspention after 24 hours of fungal desired medium has  prepared by culturing  .

    Suspension of fungal and plant extracts:

    To perform this method at concentrations above the specified amount of 1cc ​​distilled water solution of the desired fungals  extracts prepared in 1 hour and poured into the suspension had been abandoned and then the suspension medium already been prepared and poured, and 7 days after the results were evaluated.

    Results:there is not any antifungal activity from extracts otostegia persica with 3method.

     

    Key word:  Otostegia persica, Cup plate, Antifungal effect, suspension

  • فهرست:

    خلاصه فارسی ........................................................................................................................................................................ 1

     

    فصل اول :کلیات

     

    1-1.ضرورت و اهمیت موضوع ............................................................................................................................................ 4

    1-2.بیان مسئله........................................................................................................................................................................ 4

    1-3.هدف اصلی........................................................................................................................................................................ 5

     

    فصل دوم :بررسی متون و مطالعات دیگران در این زمینه

    بخش اول :کلیات گیاه شناسی

     

    2-1-1.اختصاصات تیره نعنائیان.......................................................................................................................................... 8

    2-1-2.رده بندی گیاه Otostegia persica............................................................................................................. 10

    2-1-3.جنس  Otostegia............................................................................................................................................... 11

    2-1-4.گونه persica ........................................................................................................................................................ 11

    2-1-5.رویشگاه گونه persica ........................................................................................................................................ 12

    2-1-6.اثرفارماکولوژیک و بیولوژیک جنس Otostegia ......................................................................................... 12

    2-1-7.موارد استعمال جنس Otostegia .................................................................................................................. 13

     

     

    بخش دوم :مراحل تهیه عصاره گیاهی

    2-2-1.تعریف عصاره ............................................................................................................................................................ 16

    2-2-2.عصاره گیری............................................................................................................................................................... 16

    2-2-3.روش های عصاره گیری ........................................................................................................................................ 16

    2-2-3-1.روش خیساندن.................................................................................................................................................... 16

    2-2-3-2.روش پرکولاسیون............................................................................................................................................... 17

    2-2-3-3.انتخاب حلال مناسب ....................................................................................................................................... 18

    2-2-3-4.مزایای پرکولاسیون ........................................................................................................................................... 19

    2-2-3-5.روش خیساندن با حرارت ملایم .................................................................................................................... 19

    2-2-3-6.روش دم کردن ................................................................................................................................................... 19

    2-2-3-7.روش جوشاندن .................................................................................................................................................. 20

    2-2-4.روش های مختلف تغلیظ عصاره ........................................................................................................................ 20

    2-2-4-1.تقطیر در خلا....................................................................................................................................................... 20

    2-2-4-2.لیو فیلیزاسیون ................................................................................................................................................... 20

    2-2-4-3.حرارت مستقیم .................................................................................................................................................. 21

     

     

    بخش سوم :کلیات قارچ شناسی

     

    2-3-1. خصوصیات قارچ ها................................................................................................................................................ 23

    2-3-2.تولید مثل قارچ ها .................................................................................................................................................. 24

    2-3-2-1.تولید مثل غیر جنسی ..................................................................................................................................... 24

    2-3-2-2.تولید مثل جنسی .............................................................................................................................................. 25

    2-3-3.ساختمان پیکری قارچ ها ..................................................................................................................................... 25

    2-3-4.شرایط لازم رشد قارچ ها ...................................................................................................................................... 26

    2-3-5.قارچ های مورد بررسی در این تحقیق .............................................................................................................. 27

    2-3-5-1.جنس میکروسپوریوم(Microsporum..................................................................................................... 27

    2-3-5-1-1.میکروسپوروم کانیس (M. canis) ....................................................................................................... 27

    2-3-5-1-2.میکروسپوروم جیپسئوم (M .gypseum............................................................................................ 28

    2-3-5-2.جنس ترایکوفایتون ( Trichophytom )  ............................................................................................. 29

    2-3-5-2-1.ترایکوفایتون منتاگروفایتیس (T.mentagrophaytes ).............................................................. 29

    2-3-5-2-2.ترایکوفایتون روبروم(T .rubrum) ...................................................................................................... 30

    2-3-5-2-3.ترایکوفایتون وروکوزوم(T. vorrocosum,)....................................................................................... 30

    2-3-5-3. جنس اپیدرموفایتون (Epidermophyton) ....................................................................................... 31

    2-3-5-3-1.اپیدرموفایتون فلوکوزوم((E.floccosum ........................................................................................... 31

    2-3-5-4.جنس آسپرژیلوس(   Aspergillus)  ...................................................................................................... 31

    2-3-5-4-1.آسپرژیلوس فومیگاتوس  (Aspergillus fumigates).................................................................. 32

    2-3-5-4-2.آسپرژیلوس فلاووس (Aspergillus fumigates)  ..................................................................... 32

    2-3-5-5.کاندیداالبیکنس (Candida albicans.................................................................................................. 32

     

    بخش چهارم: بیماری های  قارچی

     

    2-4-1.اکتساب عفونت‌های قارچ........................................................................................................................................ 34

    2-4-2.انواع بیماری‌های قارچی حاصل ازقارچ های مورد نظر.................................................................................. 34

    2-4-2-1.بیماری قارچی گوش خارجی ........................................................................................................................ 35

    2-4-2-2.بیماری قارچی جلدی......................................................................................................................................... 36

    2-4-2-3.آسپرژیلوزیس ...................................................................................................................................................... 41

    2-4-2-3-1.آسپرژیلوزیس آلرژیک................................................................................................................................... 42

    2-4-2-3-2.آسپرژیلوما یا آسپرژیلوزیس کلنیزه........................................................................................................... 42

    2-4-2-3.آسپرژیلوزیس مهاجم......................................................................................................................................... 43

    2-4-2-4.کاندیدیازیس......................................................................................................................................................... 43

    2-4-2-4-1.عفونت‌های مخاطی........................................................................................................................................ 44

    2-4-2-4-2.بیماری‌های جلدی......................................................................................................................................... 44

    2-4-2-4-3.بیماری‌های سیستمیک .............................................................................................................................. 44

    بخش پنجم:روش های بررسی عوامل ضد قارچی

     

    2-5.روش‌های اندازه‌گیری عوامل ضدقارچی.................................................................................................................. 47

    2-5-1.عوامل مؤثر بر رشد میکروارگانیسم‌ها................................................................................................................. 47

    2-5-1-1.محیط کشت ....................................................................................................................................................... 47

    2-5-2-2.عوامل مؤثر در کشت ........................................................................................................................................ 47

    2-5-2-3. مقدار قارچ........................................................................................................................................................... 48

    2-5-2-4. دما.......................................................................................................................................................................... 48

    2-5-2-5 .اکسیژن................................................................................................................................................................. 48

    2-5-3.ارزیابی ترکیبات ضد قارچی.................................................................................................................................. 49

    2-5-3-1.روش رقیق‌سازی................................................................................................................................................. 49

    2-5-3-1.روش لوله............................................................................................................................................................... 49

    2-5-3-2.روش پلیت با استفاده از محیط جامد........................................................................................................... 49

    2-5-3-1-3. روش گرادیانت پلیت................................................................................................................................... 50

    2-5-3-2.روش کدورت سنجی.......................................................................................................................................... 50

    2-5-3-3.روش انتشار........................................................................................................................................................... 51

    2-5-3-3-1.انتشار عمودی................................................................................................................................................. 51

    2-5-3-3-1.انتشار افقی...................................................................................................................................................... 51

    2-5-4 .عوامل مؤثر در اندازه‌گیری به روش انتشار .................................................................................................... 54

    2-5-4-1.آگار ........................................................................................................................................................................ 54

    2-5-4-2. pHآگار و محلول مورد اندازه‌گیری.............................................................................................................. 55

    2-5-4-3. شرایط کشت در گرم‌خانه................................................................................................................................ 56

    2-5-4-4. طرز قرار دادن میکروارگانیسم‌هاروی اگار................................................................................................... 56

    2-5-4-5.ماده مورد اندازه‌گیری......................................................................................................................................... 57

    2-5-4-6.هاله‌های رشد و عدم رشد ............................................................................................................................... 57

    2-5-5. صحت نتایج حاصل ............................................................................................................................................... 58

    2-5-6. محاسن و معایب روش انتشار ............................................................................................................................ 58

    2-5-7.حداقل غلظت مهاری ............................................................................................................................................. 59

    2-5-8.روش‌های تعیین MIC ........................................................................................................................................ 59

    2-5-9.عوامل مؤثر در تعیین MIC ............................................................................................................................... 59

     

     

    فصل سوم :مواد و روش ها

     

    بخش اول :کارهای مقدماتی

     

    3-1-1.مواد و وسایل  آزمایش ........................................................................................................................................... 63

    3-1-2.جمع‌آوری گیاه.......................................................................................................................................................... 64

    3-1-3. خشک کردن............................................................................................................................................................. 64

    3-1-4.پودر کردن ................................................................................................................................................................. 64

    3-1-5.پرکولاسیون................................................................................................................................................................ 64

    3-1-6.تغلیظ عصاره‌های تهیه شده توسط دستگاه...................................................................................................... 65

     

    بخش دوم:کشت قارچ

     

    3-2-1.تهیه غلظت‌های مورد نیاز از عصاره گیاه............................................................................................................ 67

    3-2-2.تهیه محیط کشت..................................................................................................................................................... 67

    3-2-2-1.روش چاهک......................................................................................................................................................... 67

    3-2-2-2.کشت قارچ............................................................................................................................................................. 68

    3-2-2-3.روش اختلاط عصاره و محیط کشت.............................................................................................................. 68

    3-2-2-3. روش تهیه سوسپاسیون قارچ و عصاره گیاهی ........................ 68

    3-2-4.کنترل + ..................................................................................................................................................................... 68

    3-2-5.کنترل – .................................................................................................................................................................... 68

    فصل چهارم:نتایج

     

    1-4.مشاهد پلیت ها بعد از کشت قارچ ها...................................................................................................................... 70

    فصل پنجم :بحث و نتیجه گیری

     

    1-5.بحث و نتیجه گیری...................................................................................................................................................... 73

    2-5.پیشنهادها ....................................................................................................................................................................... 74

    خلاصه انگلیسی ................................................................................................................................................................. 75

    فهرست منابع........................................................................................................................................................................ 76

    ضمائم......................................................................................................................................................................................... 80

     

     

    منبع:

     

    Zargari, A. Medicinal plants, Tehran university publication, forth edition;1990.p.1-4

    2-Ayatollahi S.A.M., Kobarfard F., Asgarpanah J., Choudhary M.I., Diterpenoids of Otostegia persica, Daru;2009.p. 32-36

    3-Yassa,N[etal] cf.,Otostegia persica as a source of natural antioxidants, Pharmaceutical Biology, 2005. 43(1), 33-38

    4-Ayatollahi S.A.M., Kobarfard F., Asgarpanah J., Choudhary M.I., 2010, Antiglycation activity of Otostegia persica, Afr.J.Biotech., 9(18), 43-46

    5-Ebrahimpoor MR, Khaksar Z.,Noorafshan A.Antidiabetic effect of orally administered Otostegia persica extract on Streptozotocin diabetic rats, DOI 10.1007/s00580-010-1030-5, Comp. Clin. Pathol.

    6-Hajhashemi V., Asghari G., Karami-Saravi Z. Rabbani M. Effects of Otostegia persica on morphin withdrawal syndrome in mice, Int.J.Pharm. Res. 3,2004.p. 171-175

    7-Asghri G., Nourollahi H., Havaie S.A., Issa L. Antimicrobial activity of Otostegia persica extracts, Res.Pharm.Sci.2004.p. 1, 53-58

    8-خانوی ‚م«بررسی فیتوشیمیایی   ا ز جنس سنبله (Stachy   ) ».پایا ن نامه تخصصی

    ارماگنوزی،دانشگاه تهران –دانشکده داروسازی؛1373.ص.51-50

    9-Viqar Uddin A.‚]et al.[ Four new diterpenoids from Ballota limbata.Helvitica Chimica Acta.2004؛87:682-89

    10-Gahreman A.‚Attra F :Biodiversity of Plant Species.Tehran University Publication.2005.p.101-110

    11-Zargari‚A.Medicinal  Plant.Tehran University Publication;1989:Vol.2.P:2-5

    12-Gahreman A.color Atlas of Iranian Flora.The Resaerch Institue of forest and ranglands-Botinical Department Publication;1987.Vol.8.P:1731

    13-Shinwariz.k.‚KhanA.A.‚NakaikeT.Medicinal and other useful  plants of Distric .Swat ‚Pakistan;2003.P.82

    14-Watt G .Dictionary of the economical products of India.1972.P.336

     

    15-Asahi,M.,[etal]..purificationand characterizationofmajorextracellular proteinases from Trichophyton rubrum .Biochem .J. 1985,232:139-144

    16-Bishop,C.T.,Perry,M.B.,and Blank,F., The water-soluble polysaccharide of dermato-phytes.Can.J.Chem.1966.44:2291-2297.

    17-McGinnis,M.R..CurrenttopicsinmedicalMyology.Springer-Velag,New York,Berlin,Heidlberg,Tokyo.1985.p.54-61

    18-Beneke,E.S.Amd Rogers,A.L.,.Medical Myology and Human Mycosis.Star Publishing Company,Korea.1999.p.41-50

    19-امامی مسعود , کرد بچه پریوش,  مقدمی مهین‚زینی فریده 1373 قارچ شناسی پزشکی‚چاپ چهارم‚انتشارات دانشگاه تهران

    20-میرزائی  معصومه .بررسی بیماری قارچی ریوی در بیماران سلی و غیر سلی و تعیین هویت عوامل انها. تهران     دانشکده  بهداشت   تهران .پایان نامه دکتری داروسازی.1381.ص . 52

    21-Barr,C.E.  and  Torosian, J. P. Oral  manifestaions  in  patients  with  AIDS  or  AIDS-related  complex .1980.p.51-65

    22-Boon,A.P [et al], Cerebral aspergillosis in liver transplantation J.Clin.pathol 1970..43:144-118.

    23-Kwon-chung,  K.J.& Bennett, J.E. Medical Mycology.  Len &febiger  , Philadelphia , London 1980.p.12-32.

    24-Aboutable A.E.‚ Sokkar N.M.‚ Megid R.M.A.‚ Masoud H. Composition and antimicrobial activity of Otostegia fruticosa forssk‚ J. Essent. Oil Res. 1995; 7 (3) : 299

    25-Seidel   V .,  Verholle Malard  Y .,  Tillequin F., Fruchart J.C., Duriez P .,  Bailleul  F., Teissier  E.     from  Ballota  nigra  L.   inhibit  invitro LD Lperoxidation  ‚Phytotherapy Resaerch.2000;14:93-98

    26-Ainsworth,G,C., Austwick,P.K.C., Fungal  Disease of Animals.  Kew  Surrey,England,  Common-Wealth  Mycological  Instiute,1999.P.22.

    27-Connie M,Georg M.Diagnostic Microbiology ..London:Academic press;2000.p.328-361

    28-Rippon,J.W.Medical Mycology ,.W.B.Saunders Co., Philadelphia. 1988. PP.12, 18,52

    29-Koneman,E.W.&Robert,G.D.PracticalLabrotoryMycology..Williams &Wilkins,Baltimore 1985.PP.23,30,41

    30-Kereger-Van Rij.N.J.W.,.The Yeasts:a taxonomic study., Elsevier Science Publishers,Amesterdam 1984.p.123-131

    31-Scalaron,G.M.,Restrepo,A.[et a]l.,.Medical&Veterinary Mycology.1985 .p.120-220

    32-Buch,S.Candida meningitis :agrow ingthreattopremature and full-term infants .Pediatr .Infect .Dis  1988.4:122-125

    33-King, D.  S.  Systematics  of  fungi  causing  entomophthoromycosis .Mycologia,.1999  71:  731-745 .

    34-کمال ‚ف .اصول اندازگیری روشهای میکروبی .تهران: اداره آموزش وانتشارات دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران;1367.ص.1-24

    35-فخرایی‚شیرین."بررسی اثر ضد  باکتریی  اسانس  و عصاره تام هیدروالکلی گیاه آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، سود و مونا سآئروژینوازو تعیینMIC  موثر ترین انها ".پایانامه دکتری داروسازی‚ واحدعلوم دارویی‚ دانشگاه ازااد اسلامی;.سال تحصیلی 88-1387.صص.97‚100-101

    36-صداقتی‚خسرو."بررسی اثرات گیاهCrocus Sativos  بر روی میکروارگا نیسم های (قارچ و باکتری)" .پایان نامه دکتری داروسازی‚ دانشکده داروسازی‚دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ; سال تحصیلی 87-1386.ص.23-40.

    37-ال محمد‚م.میکروب شناسی عملی . ‚تهران :مرکز نشر دانشگاهی ;1365.ص.217-224.

    38-Hewitt W.Microbiological Assay .1st ed:London:Academic.2004.p.p85-100

    39-Buapakum ,  R.,[ et  al] ,  Disseminated  infection  with  Conidiobolus  incongruous  .Sabouraudia , 1983. 21:323-330

    40-Kamalam,A.,andThambia,A.S.Muscle  by Basidiobolus haptosporus  .Sabouraudia,2003.  22: 273-277 .

    41-Martinson,  F .  D . Chronic  phycomycosis  of  the  upper  respiratory  tract.Trop.  Med.  Hyg.,1971.  20:449-455

     


موضوع پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, نمونه پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, جستجوی پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, فایل Word پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, دانلود پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, فایل PDF پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, مقاله در مورد پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, پروژه در مورد پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, پروژه درباره پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss, رساله دکترا در مورد پایان نامه بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی ، کلروفرمی ، اتیل استاتی ، متانولی و آبی بخش هوائی گلدار Otostegiapersica (Burm.)Boiss

چکیده گوشت شتر مرغ که در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است. Heracleum Persicum یا گیاه گلپر ایرانی(از خانواده Apiaceae) یکی از 10 گونه جنس هراکلوم در ایران است. پژوهش حاضر، با توجه به خواص ضدمیکروبی گیاه گلپر و همچنین فراوانی آن در کشور، به بررسی امکان ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی چکیده مقدمه: در این پژوهش با توجه به خاصیت ضد­میکروبی و مقاومت بسته­های محتوی نانوذرات نقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در مقابل نفوذ گازها از جمله اکسیژن، تاثیر این بسته­ها بر فلور قارچی نان­های مصرفی با بسته­های پلی­اتیلن رایج مورد مقایسه قرار گرفت. این مطالعه تجربی در رابطه با افزایش زمان ماندگاری نان­های ...

پایان‌نامه جهت دریافت درجه دکتری داروسازی خلاصه فارسی عفونت دستگاه ادراری ((urinary tract infection-UTI، عبارت است از بروز عفونت در اثر ورود و رشد زیاد باکتری‌ها در هر قسمت از سیستم ادراری، شامل اعضای جمع آوری کننده و نگه دارنده و دفع کننده‌ی ادرار، یعنی کلیه‌ها، حالب ها، مثانه و پیشابراه. معمولاً UTI در اثر ورود باکتری‌هایی که می‌توانند در دستگاه گوارش، مهبل (واژن) یا اطراف ...

پایان نامه دوره کارشناسی ارشد علوم دامی گرایش تغذیه دام و طیور چکیده این آزمایش با هدف بررسی اثرات مکمل­سازی سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجه­های گوشتی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور از 432 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به نه گروه با چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3 به­طور کاملاً تصادفی مورد ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A) گرایش:فیزیولوژی ورزشی چکیده پایان نامه (شامل خلاصه، اهداف، روش­های اجرا و نتایج به دست آمده) : هدف از این پژوهش، مطالعه اثر ترکیب تمرین مقاومتی و عصاره آبی خارخاسک بر آنزیم­های کبد در رت­های نر سالم بود و با توجه به اهداف و ماهیت پژوهش 90 رت نر در 10 گروه نه تایی با شرایط استاندارد 12 ساعت نور و 12 ساعت تاریکی همراه با آب و غذا به ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A) گرایش: فیزیولوژی ورزشی چکیده پایان نامه (شامل خلاصه، اهداف، روش­های اجرا و نتایج به دست آمده) : هدف از این پژوهش، مطالعه اثر ترکیب تمرین مقاومتی و عصاره آبی خارخاسک بر آنزیم­های کبد در رت­های نر سالم بود و با توجه به اهداف و ماهیت پژوهش 90 رت نر در 10 گروه نه تایی با شرایط استاندارد 12 ساعت نور و 12 ساعت تاریکی همراه با آب و غذا به ...

چکیده امروزه به علت مقاومت میکروارگانیسم­ها در برابر آنتی بیوتیک­ها، استفاده از گیاهان دارویی جهت دستیابی به ترکیبات جدید غلبه بر آنها، امری مهم و ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی و آبی لیموترش در برابر باکتری ها و کپک بود. در این تحقیق ابتدا عصاره پوست لیمو به دو روش آبی و متانولی استخراج گردید. سپس غلظت­های 25/6، 5/12، 25 و 50% از عصاره­های ...

پایان نامه کارشناسی ارشد گروه شیمی، گرایش شیمی آلی چکیده یک روش موثر برای سنتز مشتقات پیریدو [3،2-d]پیریمیدین از تراکم سه جزئی 6- آمینواوراسیل، 6-آمینو2-تیواوراسیل یا 6-آمینو-1،3-دی متیل اوراسیل با آریل آلدهید ها و مالونونیتریل، یک دسته از مشتقات پیریدو[3،2-d]پیریمیدین در مجاورت کاتالیزگرهای بازی با کارایی بالا، در آب به عنوان یک حلال سبز در شرایط رفلاکس تهیه شد. کلید واژه ها: ...

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته کشاورزی گرایش زراعت (M.Sc) چکیده به منظور بررسی تأثیر کودهای زیستی بر روی خصوصیات کمی و کیفی آویشن باغی در سال زراعی 1391- 1390 آزمایشی در یک گلخانه در منطقه ای از سمنان اجرا شد. این آزمایش با استفاده از فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. کودهای زیستی شامل:دو گونه قارچ Glomos fasiculatum ;Glomos mosseaو دو گونه باکتری ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد تغذیه دام و طیور چکیده این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسانس مرزه شامل سطوح (صفر میلی گرم ، 200 میلی گرم، 400 میلی گرم) و نوع دانه غلات(ذرت و جو) بر روند تخمیر شکمبه ای ، عملکرد حیوان و برخی فراسنجه های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی انجام شد. در این آزمایش از 36 بزغاله ماده بومی آذربایجان غربی استفاده شد. جیره آزمایشی به ...

ثبت سفارش